7/07/16

Kesäistä ja graafista

7 89

Yhteistyössä Spot-a-shop

Olen jotenkin nyt kesällä herännyt siihen, että vaatekaappini on yllättävän täynnä mustaa. Vaikka en koe olevani mitenkään kamalan mustanpuhuva pukeutumistyyliltäni, kesäisistä mekoistani hämmentävän moni on nimenomaan musta. Mikäs siinä, klassikkoväri sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen, mutta olen välillä miettinyt, että voisi sitä kesähelteissä pukea ylleen jotain vähän raikkaampaakin.

Sain hiljattain valita muutaman vaatteen parin kaverini perustaman Spot-a-shopin valikoimasta ja päätin, että voisin tilata itselleni jonkun kivan mekon. Ensimmäinen sääntö itselleni kuitenkin oli, että se ei saa olla musta. Myönnän, että tiukkaa teki, kun ihania mustia mekkoja tuli vastaan, mutta pidin tiukasti pääni. Eikä se lopulta sitten ollut vaikeaakaan, kun löysin tämän kermanvalkoisen MM6 Maison Martin Margielan mekon hyvällä alennuksella. Ihastuin mekon hieman erikoiseen, graafiseen ja epäsymmetriseen muotoon.

Mekolle aisapariksi tarvitaan tietysti kengät ja toteutin viimein pitkäaikaisen haaveeni ja tilasin Dr. Martensin ajattomat klassikkomaiharit. Saatan ajoittain olla hitusen sähläri ja myönnän hiukan hämmentyneeni, kun avasin kotiin saapuneen paketin ja sieltä paljastuneet kengät eivät olleetkaan valkoiset. Luulin tyytyväisenä tilanneeni valkoiset Martensit, mutta kappas vain, laatikosta paljastuivatkin vaaleansiniset. Kun palasin tutkailemaan verkkokaupan tilausta, bongasin tuotekuvauksesta selkeät sanat light blue. :D Muttaku ne näytti kuvissa valkoisilta! Noooh, eipä tuo niin vaarallista. Itse asiassa olen jopa tähän pikku-kömmähdykseen aika tyytyväinen, koska nuo vaaleansiniset ovat paljon söpömmät ja mielenkiintoisemmat kuin ne valkoiset olisivat olleet. Eli loppu hyvin ja kaikki hyvin.

Olen kuullut tosi monelta tutulta Dr. Martenseista, että ne voivat olla jaloille aikamoisen armottomat ensimmäisinä käyttökertoina. Toisin sanoen olen ymmärtänyt, että ilman rakkoja tuskin parilla ensimmäisellä kävelyllä selviää. Olin siis henkisesti varautunut pahimpaan, kun puin nämä ensimmäistä kertaa, mutta mitä vielä! En tiedä, oliko kyse siitä, että hiukan arpomalla heitetty koko (olen juuri kinkkisesti kahden koon välissä) sattui juuri täydellisesti nappiin vai liekö jalkani juuri Martenseihin sopivaa mallia, mutta nyt pari kertaa noita käytettyäni en ole vielä saanut ainoatakaan. Rakkoalttiudesta huolimatta Martensit ovat kuulemma hiukan pehmennyttyään ja mukauduttuaan mitä mukavimmat kengät, joilta voi odottaa pitkää ikää. :)

Muutama sananen vielä tuosta kavereitteni perustamasta palvelusta… Juuri vuoden ikään päässyt Spot-a-shop kokoaa siis suurimpien muodin verkkokauppojen aletuotteet näppärästi yhden sivuston ja selauksen päähän. Idea on siinä mielessä kätevä, ettei tarvitse surffata erikseen selailemaan eri verkkokauppojen alevalikoimia, kun kaikki löytyy yhdestä osoitteesta. Ja voin kertoa, että etenkin nyt kesän alennusmyyntien käynnistyttyä palvelussa on helppo seota. Saattoi ehkä käydä niin, että kun valitsin alennusmyynneistä näitä tämän jutun tuotteita, sorruin ehkä tilaamaan myös ihan omakustanteisesti yhdet sandaalit… :) Varoituksen sana siis!

Käytännössä ostokset tehdään edelleen kunkin verkkokaupan omilla sivuilla, mutta valikoimaa pääsee helposti selaamaan Spot-a-shopin kautta ja sieltä taas pääsee helposti suoraan ostosivulle. Omat aarteeni löytyivät kaikki maailman pikkuputiikit yhteen kokoaan Farfetchin valikoimasta, mutta mukana on sen lisäksi tällä hetkellä melkein 40 verkkokauppaa, joiden joukosta löytyvät muun muassa Zalando, Asos, Ellos, Nelly, Boozt, Mytheresa, Spartoo ja Stylepit. Ensimmäisen vuoden aikana Spot-a-shop on kerännyt jo yli 150 000 kuukausittaista käyttäjää ja lisäksi palvelu on nyt lanseerattu myös Ranskassa ja Saksassa. On tosi upeaa päästä seuraamaan läheltä tällaisia menestystarinoita. :) Pakko nostaa hattua suomalaiselle tiimille – hienoa duunia Matias ja Jesse!

Tiedoksi muuten teille, jos muodin verkkokauppojen aletuotteet sekä Flow-festarit kiinnostavat, että 1-vuotissynttäreidensä kunniaksi Spot-a-shopilla on käynnissä kisa. :) Kaikkien uutiskirjeen tilanneiden kesken arvotaan nimittäin kahden hengen lippupaketti 3 päiväksi Flow-festareille festariruoka- ja juoma-hemmottelupaketilla höystettynä. Uutiskirjeen pääsee tilaamaan tämän sivun kautta.

Mitäs tykkäätte itse lookista ja etenkin noista vaaleansinisistä Martenseista? :) Kuvista suurkiitos rakkaalle Annikalle!

Mekko // Dress MM6 Maison Martin Margiela (Spot-a-shop / Farfetch)*, maiharit // boots Dr. Martens (Spot-a-shop / Farfetch)*, aurinkolasit // sunglasses Monki*

* saatu blogin kautta / gifted

Photos: Annika Ollila

Tags: , , , , ,

Categorised in: Muoti

7 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Anne B.

  Ihana mekko!

 • Ef

  Tiedoksi kavereillesi, että sivusto ei toimi jos on pädillä liikkeellä. Tuloksia ei pysty suodattamaan, ainoastaan tuotekategorian valitseminen onnistuu.

  • Hei Ef,

   Palaute on meille erittäin tärkeää joten kiitos siitä.

   Olemme korjanneet asian ja pädisurffailu pitäisi olla taas sujuvaa.

   Mikäli ongelma kuitenkin jostain syystä toistuu niin voisitko ystävällisesti olla meihin yhteydessä:contact[ät]spot-a-shop.com

   Mukavia shoppailuhetkiä :)

   Terkuin,
   SPOT-A-SHOP-tiimi

 • Patu

  Kuulostaa siltä ettei mun välttämättä kannata käyttää Spot-a-shopia kovin usein, se on muuten hyvästit kuukauden ruokarahoille… :D Ja noi Martensit on ihanat! Mulla on itselläni pari-kolme vuotta vanhat perusmustat enkä tiedä onko vika omissa jaloissa vai kengissä kun ne edelleen raastaa kantapäät rikki joka käyttökerralla jollei laita laastaria ja pue kaksia sukkia :C

 • Jaana B

  Harvoin tulee kommentointua, tämä on todella kaunis mekko, avian upea! Onnittelut, osaat koukuttaa lähes keski-ikäisenkin lukijan. Ja onnittelut myös valokuvauksellisista kainaloistasi. :=D

 • Anu

  Muuten hyvä idea, mutta kriteerinä pitäisi olla koko. Varsinkin alennusvaatteissa saattaa olla vain joku yksi tietty koko jäljellä, niin en jaksaisi niitä kaikkia erikseen klikkailla ja tarkastaa vain huomatakseni, että pieleen meni…

Related posts