4/06/16

Street style: Viivi

8 87

Vieläkin on jemmassa muutaman viikon takaa pari kiinnostavaa tyyliä jaettavaksi, kun intouduin nappailemaan street style -kuvia erään tilaisuuden yhteydessä – paikan päällä oli vain niin hauskasti pukeutuneita ihmisiä. Yksi heistä oli Minna Parikalla työskentelevä Viivi, jonka veikeää laukkua salakuvasin ja tilaisuuden aikana, kunnes tajusin, että ehkä voisin pyytää hänet kuvaan ihan virallisestikin. :D Aiemmin ottamiani katumuotikuvia voitte selata täällä.

VIIVI, HELSINKI

Pukeudun pitkälti fiiliksen mukaan. Myönnän, että minusta on viime aikoina tullut aika mukavuudenhaluinen pukeutuja, enkä kestä, jos asua joutuu päivän aikana moneen otteeseen säätämään. Kuvan supermukava bomber on Sasu Kaupin. Reissaan työni takia paljon, joten vaatteideni on myös sovelluttava matkalaukkuelämään. Työni ja siihen liittyvien matkojen etu on se, että pääsen tutustumaan uusiin brändeihin ja suunnittelijoihin. Työni kautta ihastuin jo tovi sitten asussa näkyvään reppuun ja tänä keväänä hankin sen vihdoinkin itselleni. Sen on suunnitellut belgialainen Niels Peeraer.

Rakastan värejä, erityisesti vaaleanpunaista, sekä kaikenkirjavia kuoseja. Nyt menossa on kuitenkin kokovalkoinen kausi, enkä osaa sanoa miksi. Kuvan valkoiset tennarit ovat Minna Parikan.

Vaatekaappini ei koostu perusvaatekappaleista, joita voi kaikkia yhdistellä toisiinsa. Osa vaatteistani saattaa odottaa useammankin kuukauden ennen kuin löytää sen oikean parin, jonka kanssa pääsee käyttöön. Pyrin kuitenkin aina ostamaan vaatteita, joita käytän vielä vuosienkin päästä. Vikaostoksia tulee harvoin tehtyä, sillä tuppaan ostamaan vain sellaisia vaatteita, joihin oikeasti ihastun. Kaikkein tärkeintä kuitenkin on, että vaatteeni saavat oloni tuntumaan hyvälle. Eikä siitä varsinaisesti haittaa ole, mikäli ne saavat vastaantulijankin hymyilemään.

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , ,

Categorised in: Muoti

8 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • höpö

  Kivoja nää, mutta miksi ihan jokaisella on Minna Parikan tennarit? Oliko nää otettu Parikan jossain tilaisuudessa?

  • Haha! Ei ollut Minna Parikan tilaisuus, joten ihan sattumaa, että niin monella oli jalassaan Minna Parikkaa. Heidi ja Viivi tosin molemmat ovat töissä Minna Parikalla, joten se selittänee ainakin osittain.

 • Amaalia

  Äh :) taas yks mallimittainen tyttö lisää :) saisiko vähän vaihtelua tähän vartalomalliin :)?

  • Äh, taas yksi tällainen samanlainen kommentti. ;) Juuri viime katumuotipostauksessa avasin näiden street style -kuvien taustamietteitä, mutta ymmärrän toki, että kaikki lukijat eivät lue kaikkia postauksia. Ehkä tuo selvennys on mennyt monelta ohikin, mutta kerrattakoon nyt vielä tässä kommentissa. Omasta mielestäni tyyli-inspiraatiota voi ammentaa ihan kaiken näköisiltä ja kokoisilta ihmisiltä. Ymmärrettävää on, että esimerkiksi tyylin näkökulmasta ylipainoisen voi olla helpompi samaistua toiseen ylipainoiseen ja iäkkäämmän vaikkapa toiseen iäkkääseen, mutta näistä kuvista ja tyyleistä on lupa nauttia ja innostua myös, vaikka ne eivät juuri itselle ja omaan tyyliin kolahtaisikaan. Minkäänlaisia paino- tai ikärajoja ei tyylissä ole – ei myöskään katumuotikuvissani. On loppujen lopuksi aika haastavaa löytää omat tyylikriteetit täyttäviä kuvattavia kadulta niin, että tilannekin sallisi kuvaustuokion. En valitettavasti ehdi odotella kadunkulmissa oikeanlaisten ihmisten osumista vastaan, vaan bongailen tyylejä kadulla kiireessä viilettäessäni ja olen kiitollinen, jos ylipäänsä onnistun spottaamaan hyvällä hetkellä jonkun inspiroivan ihmisen. Ei sellaisia kuulkaa ihan liukuhihnalta kävele vastaan. :)

   Olen itse ollut vain hurjan iloinen, että olen ylipäänsä uskaltautunut pyytämään ketään kuviin, saanut monelta suostumuksen tulla kuvatuksi ja löytänyt niin kivalla ja kiinnostavalla pukeutuvia, inspiroivia tyyppejä näihin muutamiin ensimmäisiin katumuotijuttuihini. Voin oikeastaan vastata palautteeseen vain, että a) bongailen ensisijaisesti mielenkiintoisia tyylejä ihmisen koosta riippumatta ja b) näissäkin kuvissa on ihan tavallisen kokoinen ja normaalipainoinen kaunis nuori nainen – kaukana mallimittaisesta. Se nyt vain sattuu olemaan niin, että suurin osa kadulla vastaantulevista ihmisistä on kutakuinkin normaalipainoisia, enkä ryhdy näitä juttuja varten erikseen metsästämään tietyn kokoisia tai muotoisia ihmisiä. Kaikki kuvaamani pukeutujat ovat olleet keskenään aivan eri kokoisia ja mallisia eikä yksikään heistä ole ollut mallin mitoissa. Siksi tuntuu vähän tylsältä, että kommenteissa takerrutaan näistä inspiroivista tyyleistä iloitsemisen sijaan moiseen sivuseikkaan.

   Kuten jo edellisessä katumuotijutussa alleviivasin: kuvaan kiinnostavia tyylejä sellaisissa hetkissä, kun tilanne ja kuvattava sen sallivat ja molemmilla on kuvaushetkeen sopiva tovi. Olen arka ahdistelemaan tuntemattomia ihmisiä kadulla ja usein joko itse tai sitten se toinen on sellaisessa kiireessä, ettei kovin usein ehdi/pysty kivasti pukeutuneita tyyppejä edes pysäyttelemään, saati ikuistamaan. Olen itse ollut tosi innoissani, että olen saanut kuviin mukaan monen kokoisia, näköisiä ja tyylisiä ihmisiä, joten toivoisin kovasti, että siellä ruudun toisella puolen keskityttäisiin näihin tyyleihin vartaloiden kyttäämisen sijaan. :) Kuvaan ihan yhtä suurella todennäköisyydellä mallimittaisen mimmin, joka on pukeutunut kivasti kuin seniori-ikäisen tai ylipainoisenkin tyylitaiturin, jos sellaisen satun sopivassa hetkessä bongaamaan.

   • Siis mitä ihmettä ”taas yksi mallimittainen” ?!? Ihan normaalinkokoinen nuori nainen. Street style – kuvaamisen idea on napata kuva silloin kuin tyyli kävelee vastaan ja ”hits home”, ajatuksena ei ole ottaa suunnitellusti tietyn vartalotyypin tai iän mukaan, vaan TYYLIN. Mielestäni on outoa yrittää tehdä tästä joku vartalokeskustelu, miksi aina naisia kuvatessa täytyy alkaa puhua heidän vartalonkoostaan? Jos Jennin tänä keväänä kuvaamista neljästä naisesta kaikki ovat ns. normaalikokoisia, niin heti aletaan urputtamaan, että nyt toteutuu joku epäsuhdanne. Jenni ei varmasti jättäisi vanhempaa tai ns. ei-normaalikokoista naista kuvaamatta, jos hänen pukeutumistyylinsä olisi Jennistä cool. Kyllästyttää se, että aina kun kuvataan naisten pukeutumista, niin voi olla varma että joku vie keskustelun vartalotyyppeihin ja -kokoihin.

    http://thewildethings.com

 • Anteeksi Jenni, mutta pakko korjata yksi juttu. Kansalaisuudet kirjoitetaan suomen kielessä pienellä alkukirjaimella. :)

  Toivottavasti et ottanut tästä nokkiisi!

  • Kääk, missä siellä sellainen on? Ja siis ilman muuta saa korjata – tämä nyt on niin perusjuttuja, että tiedän toki itsekin, mutta silti näitä typoja mahtuu joskus kiireellä kirjoittaessa mukaan. Varsinkin jos korjailee tekstiä vielä myöhemmin ja muuttelee lauserakenteita, niin tällaisia lapsuksia joskus jää sinne kummittelemaan. Mutta fiksataan ensitilassa!

Related posts