1/06/16

Ennakkokurkistus Marks & Spencerin syksyyn

6 83

Yhteistyössä Marks & Spencer

Jokainen tuntee Marks & Spencerin, brittiläisten tavaratalojen klassisen ikonin, joka viime vuonna rantautui myös Suomeen. Siitä huolimatta brändi on jäänyt minulle hiukan etäiseksi ja myönnän, että koska harmillisesti missasin aikanaan M&S:n avajaisjuhlallisuudet Helsingin keskustan Sokoksella, olen tullut tutustuneeksi tarjontaan hiukan huonosti. Tämä asia tuli kuitenkin korjattua muutama viikko sitten, kun piipahdin pikavisiitillä Lontoossa Marks & Spencerin kutsumana katsastamassa ensi syksyn tulevia tuulia.

Sain reissulla ilahduttavan laajan kuvan tavaratalon mallistoista ja on pakko myöntää, että yllätyin todella positiivisesti. En tiedä, miten tuttu M&S on teille, mutta pian ainakin vähän tutumpi, sillä sain luvan esitellä ensi syksyn mallistoa hiukan ennakkoon myös täällä blogissa. :)

Olin autuaan tietämätön siitä, että Marks & Spencerin oma mallisto koostuu itse asiassa useammasta eri kokoelmasta ja jos jotain reissullani huomasin, niin sen, että erityisesti Autograph-mallisto on meikäläisen makuun. Jos siis tykkäätte pukeutumisessa samantyylisistä jutuista kuin minä, niin suosittelen liikkeessä vieraillessa kiinnittämään huomiota erityisesti Autographiin – ihania ajan tasalla olevia mutta silti klassisen tyylikkäitä, skandinaavisen pelkistettyjä ja sopivasti naisellisia vaatteita hyvistä materiaaleista.

Myös M&S:n kasmirneule-valikoima sekä alusvaateosasto sukkahousuineen (!) on tsekkaamisen arvoinen. Tältä merkiltä olen löytänyt ainoat avokassukat, jotka ovat riittävän huomaamattomat ja oikeasti pysyvät paikoillaan kantapään kohdalle jemmatun silikoninauhan ansiosta. Myös silmäpaottomuus-lupauksella varustetut sukkahousut kiinnostavat! Hauskana knoppitietona kerrottakoon fakta, että M&S myy vuosittain keskimäärin 30 miljoonaa paria sukkahousuja ja 20 miljoonaa paria naisten sukkia. Onhan siinä muutama pari…

On pakko sanoa, että olen mieltänyt Marks & Spencerin aiemmin sellaiseksi konservatiivisen brittityylin tyyssijaksi, joten näitä käsityksiä kyllä reissulla ravisteltiin oikein olan takaa. Yllätyin nimittäin syysmalliston presentaatiossa nimenomaan kokoelman rohkeudesta – sekä siitä, että jokaisesta syksyn kantavasta teemasta löytyi useampikin asukokonaisuus, joita himoitsin vaatekaappiini välittömästi.

Päällimmäiseksi kokoelmasta jäivät mieleen materiaalit ja tekstuurit: mukana on nahkaa ja samettia kuin pehmeitä tweed- ja villakankaitakin, printtikuoseja, pitsiä ja taidokkain kirjailluin koristeltuja pintoja. Mallistossa on haettu värien ja materiaalien runsautta ja se todella näkyy, mutta kokonaisuus tuntuu silti eheältä, kun muodot ovat yksinkertaisia ja pelkistettyjä. Vahvoja materiaalivalintoja tasapainottaa myös hillitympi värimaailma, joka koostuu mustan, valkoisen ja harmaan lisäksi pääasiassa khakivihreästä, kamelinruskeasta ja viininpunaisesta.

Nappailin pressitilaisuudessa kuvia ensi syksyn aarteista ja kokosin niistä pienen kattauksen teille inspiraatioksi. Tässä siis joitakin omia suosikkilöytöjäni tulevan kauden kokoelmasta. :) Jäi kyllä fiilis, että osaa näistä on todellakin päästävä sovittelemaan.

Syksyn mallistoon kuuluvat useammatkin herkulliset nahkahousut…

Tykästyin erityisesti samettipintaisiin vaatteisiin ja tuohon viininpunaiseen samettitakkiin. Paljetit eivät myöskään petä koskaan. ;)

Vaikka olen viime vuosina ollut korvakoruissa melkoinen minimalisti, nämä korvikset herättivät intoni. Tekisi mieli keksiä jotkut juhlat ihan vain näitä varten.

Metropolis-kokoelman skandinaavisen pelkistetyt linjat miellyttävät omaa silmääni. Erityisesti pidin tuosta yksinkertaisesta solmumekosta.

Syksyn mallistossa näkyi useita eripari-korviksia – hauska idea, jota voisi soveltaa omalla korurasiallakin.

Photos: Jenni Rotonen

 

 

 

 

 

 

 

Tags: , , ,

Categorised in: Muoti

6 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Vanha kunnon Marks & Sparks näyttää päivittäneen ilmettään onnistuneesti, sillä sillä oli kauan vähän sellainen juurikin vanhahtava, konservatiivinen linja näissä vaatemallistoissaan. Syksyn mallisto näyttää tosi hyvältä! Sukkahousupuoli kuulosti myös ihan superlupaavalta. Itse olen sellainen mämmikoura sukkahousujen kanssa, että silmukat vain paukkuu kun puen jalkaan, eli tuo silmäpaottomuus-lupaus kiinnostaa. Tiedätkö / saitko mahdollisuutta kysyä missä ja miten vaatteita valmistetaan? En ole lainkaan perillä M&S:n vastuullisuudesta, siitä olisi myös kiva lukea :)

  http://thewildethings.com

  • No ilmankos olikin sitten aika päivittää näkemykset tähän päivään, sekä sinulla että minulla. :) Vastuullisuusasioista en päässyt tällä visiitillä tarkemmin kyselemään, mutta löysin googlaamalla tällaisen sivun, jossa kerrotaan aiheesta enemmän: https://corporate.marksandspencer.com/plan-a

   • Mark

    Ja jos olisit kysellyt, niin tuskin olisivat totuuden mukaisesti vastailleet. Onneksi Docpointiin tuleva dokkari kertoo totuuden!

  • Larsson

   Itse ostin kyseisen brändin mustat, siistit, toimistotyöhön sopivat housut, lapussa lukee ’made in Bangladesh’. Lappua en älynnyt tutkailla pöksyjä ostaessa – silly me, koska olen yleensä tarkka missä vaatteet on tehty. Laatu ja hinta eivät mielestäni kohtaa ja jotenkin kauhistuttaa että kalliit pöksyt on tehty jossain sweatshopissa.. MUTTA laadusta vielä: näyttää, että kyseisellä ketjulla on halpis-matsku tuotteita, mutta myös laadukkaampia tuotteita löytyy kanssa. Eli näköjään ihan budjetista kiinni. Tuohon tuotanto-asiaan olis kyllä kiva saada selvennystä. Joka tapauksessa: täällä Hollannissa asustellessa tulee käytyä useasti M&S:llä ruoka-ostoksilla, sieltä löytyy vaikka mitä! Eli ruoka puoli saa ison peukun! :D

 • Yksi ihmettelijä

  Tuo silmäpaottomuus sukkahousuissa ei käsittääkseni tarkoita sitä, että ne olisi jotenkin poikkeuksellisen kestäviä. Noissa vaan repeämä ei jatku, kuten normaali sukkahousuissa. Normaalisti säären yläosaan tullut reikä juoksee jo nilkan kohdalla, ennen kun kerkiää kissaa sanomaan.

  Eniten tässä ihmetyttääkin, että miksi normaalit sukkahousut kudotaan niin, että silmät juoksevat. Onkohan tässäkin kyse vaan tarkoituksellisesta tuotteen heikentämisestä, jotta niitä saadaan myytyä enemmän. Useinhan jossain ylhäällä piilossa oleva reikä ei aiheuttaisi vielä välitöntä tarvetta vaihtaa sukkahousuja, mutta se juokseva silmä tekee sen.

Related posts