18/05/16

Muistoja teinivuosilta: lappuhaalarit

5 84

Käsi ylös kaikki te, jotka olette riittävän vanhoja muistamaan lappuhaalaritrendin edellisen aallon? Nyt kun oikein tarkkaan mietin, niin en tainnut itse asiassa henkilökohtaisesti koskaan edes omistaa lappuhaalareita silloin varhaisteinivuosina, kun ne 90-luvun puolivälissä olivat trendinä kuumimmillaan. Shortsimalliset minulla kyllä oli – vaaleanpunaiset. Yksi kaverini jaksaa vieläkin nauraen muistella, kuinka ällistynyt hän oli asuvalinnastani yläasteen ensimmäisenä päivänä. No jäinpähän ainakin mieleen! :D

Muistan käyneeni Anttilassa haikeana sovittelemassa tummanvihreitä vakosamettisia unelmieni lappuhaalareita monen monta kertaa, mutta kukkaro ei antanut hankinnalle myöten. Ehkä riemuni on tästä syystä sitäkin suurempi, kun nyt aikuisiällä olen viimein päässyt pukemaan jalkaani tuollaiset nuoruudessani haikaillut pöksyt, vaikka nyt eivät ihan identtiset niiden nuoruuden haalareiden kanssa olekaan.

Jos jotain olen nyt aikuisiällä haalarihommista huomannut, niin yllättävän helposti syntyy sellainen työmies- tai Super Mario -look, että pitää oikeasti vähän miettiä, mitä haalariin yhdistää. Valkoinen t-paita ei ole paras vaihtoehto, olen kokeillut. Itse asiassa kaappeihini on päätynyt parikin erilaista haalaria, mutta tämän hetken ylivoimainen suosikkini ovat nämä mustat Gina Tricot’n sample-haalarit jo jonkin ajan takaa.

Näissä haalareissa on kohdallaan jotenkin kaikki: tuntuvat mukavalta päällä, malli on kivalla tavalla rento muttei silti liian löysä ja takaa alas asti ulottuvissa henkseleissä on juuri sopiva häivähdys naisellista fiilistä. Tällä kertaa matchasin haalareihini harmaan pellavaisen t-paidan ja biker-nahkatakin. Aika hauskoja kokeiluja ovat olleet myös ohut poolo sekä simppeli kauluspaita. Tuleeko muita ideoita, mitä lappuhaalareiden kaveriksi voisi pukea?

Kiitos rakkaalle ystävälleni Annalle kuvista! Jos haluatte kurkistuksen Annan ihanaan visuaaliseen maailmaan, niin kannattaa tsekata hänen Instagram-tilinsä. :)

Translation: Loving my overalls! :D

Nahkatakki // leather jacket Jean Paul Gaultier for Lindex*, farkkuhaalarit // denim overalls Gina Tricot*, t-paita // t-shirt Filippa K, kengät // shoes & Other Stories, aurinkolasit // sunglasses BikBok*, kaulaketju // necklace tuliainen New Yorkista, sormus // ring vintage

* saatu blogin kautta / gifted

Photos: Anna Stolzmann

Tags: , ,

Categorised in: Muoti

5 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Kirsi

  Heippa!
  En yleensä kommentoi mitään ja blogisi lukeminenkin on jäänyt viime aikoina vähälle, mutta nyt on pakko sanoa että WAU! Luin otsikon, ja olin asennoitunut olemaan eri mieltä asusta, mutta toisin kävi: näytät ihanalta ja haalari on tosi cool!
  Mahtavaa, kivan erilainen asu.

 • Maija

  Mulla oli juurikin tummanvihreä vakosamettinen lappuhaalari, josta pidin coolisti vain toista olkainta kiinni.

  Itsellä on ollut sellainen olo, ettei aikuinen voi lappuhaalaria käytää näyttämättä vähintäänkin oudolta. Todistit tämän vääräksi. Näyttää kivalta ja ennen kaikkea mukavalta asulta!

 • Katriina

  Itse ostin keväällä perinteisen sinisen farkkulappuhaalarin hieman epäilevällä ajatuksella ”tulisikohan tätä pidettyä”. Vaan kuinka kävikään, haalarista on muodostunut liki uniformu, parhaalta se näyttää puntit käännettynä ballerinojen ja perus t-paidan kanssa. Ihana kesäasu niihin päiviin kun ei kaipaa paljaita sääriä.

 • Itse olen keväällä/syksyllä tykännyt haalareiden alla kuviollisesta kapean mallisesta neuleesta:) Myös kauluspaita on ollut munkin suosikkeja. Etenkin kaikki värilliset. Kesällä perus toppi näyttää kans kivalta. Haalareiden kans on myös hauska yhdistää kepeät korkkarit.

Related posts