12/05/16

4 tärppiä Santorinin matkaajalle

6 91

Lupailin, että vielä olisi jaossa muutamia täsmävinkkejä Santorinin matkaajille, joten nyt saamanne pitää! Olimme minireissullamme niin onnekkaita, että pääsimme tutustumaan muutamaan paikalliseen tyyppiin, jotka osasivat näyttää meille saaren parhaita paloja ja tarjoutuivat vieläpä kierrättämään meitä autokyydillä ympäri kyliä. On aina kiinnostavinta päästä reissussa näkemään matkakohde paikallisen silmin, koska silloin tulee takuuvarmasti tutustuneeksi sellaisiin autenttisiin ja vähän erityisempiin juttuihin, joita turistina ei muuten välttämättä löytäisi.

Hotelli

Aqua Luxury Suites

Varasin tosiaan reissun Expedian kautta yhteistyön puitteissa, mutta sain itse valita hotellin. Vietin varmaan pienen ikuisuuden hotellivaihtoehtoja selaten, sillä tarjontaa oli runsaasti ja se oli kovin vaihtelevaa. Santorini elää pitkälti turismista, joten hotellivaihtoehtoja on paljon, mutta halusin valita meille budjettimme puitteissa jonkun mahdollisimman ihanan ja kauniin, joten käytin hotellitarjontaan tutustumiseen paljon aikaa.

Vaikka Santorini on päällepäin kuvankaunis valkoiseksi kalkittuine taloineen, yllättävän moni hotelli oli silti minimalistisesta ulkokuorestaan huolimatta sisältä jotakin ihan muuta. Ehkä joku tykkää räikeistä väreistä tai kukallisista päiväpeitoista, mutta minä kaipasin hotellia, joka olisi sisältä yhtä harmonisen ja kauniin näköinen kuin ulkoakin. Haaveissa oli myös oma uima-allas ja/tai merinäköala. Pitkän vatvomisen jälkeen päädyin lopulta varaamaan Junior Suite –huoneen Imeroviglin alueella sijaitsevasta Aqua Luxury Suites -hotellista.

4 tähden hotelli näytti kuvissa todella viehättävältä ja oli saanut hyviä arvioita kävijöiltä ja arvosteluissa oli kiitelty aivan erityisesti henkilökuntaa ystävällisyydestä. Saimme itse kokea tämän henkilökohtaisesti heti, kun saavuimme paikalle, sillä en ole varmaan koskaan saanut yhdessäkään hotellissa reissullani yhtä lämmintä ja ystävällistä vastaanottoa kuin Aqua Luxury Suitesissa. Kaiken huipuksi meidät upgreidattiin saman tien Honeymoon suiteen, kun sellainen sattui olevaan vapaana. Tämä tarkoitti sitä, että saimme kuin saimmekin sekä upean merinäköalan että mukavan kokoisen terassin lämmitetyllä porealtaalla. Ja mainittakoon vielä erikseen, että henkilökunta ei siis tiennyt tästä blogiyhteistyöstä mitään, joten meitän kohdeltiin aivan kuin ketä tahansa vierasta.

Henkilökunnan ystävällisyys ja auttavaisuus tosiaankin oli vailla vertaa ja erityisen vaikutuksen teki hotellin manageri, joka kertoi hypänneensä avioerojuristin stressaavasta ammatista hotellibisnekseen, kun uupui ja kyllästyi selvittelemään riitaisia eroja. Maailman sympaattisin herra!

Hotelli sijaitsee tosiaan Imeroviglian alueella kukkulan rinteessä ja kulku huoneisiin on melkoista labyrinttisokkeloa rinnettä alaspäin – meidän huoneemme oli kaikkein alimmaisena rinteessä, sillä Honeymoon suite on haluttu sijoittaa paikkaan, joka on suojassa muiden hotellivieraiden katseilta. Tuumin niitä loputtoman tuntuisia portaita monta kertaa päivässä kivutessani, ettei harmittanut yhtään, että juoksukengät jäivät kotiin. Ei tuolla mitään lenkkeilyä tarvita, kun portaiden ja ylämäkien ravaaminen kävi kyllä urheilusta. Onneksi se hotellin ihana henkilökunta hoiti kassiemme roudaamisen ylös ja alas. :D

Imerovigli on alueena pieni mutta kovin viehättävä ja rauhallinen: paljon kaikenlaisia kujia ja sokkeloita, joita tutkia. Alue sijaitsee parinkymmenen minuutin kävelymatkan päässä tunnetusta Firan kaupungista, jossa on paljon turistihulinaa, ravintoloita, turistiputiikkeja ja muuta häsäsäkkää. Imeroviglin alue on myös sijainniltaan siinä mielessä kiinnostava, että ihan Imeroviglin lähellä meressä sijaitsee tulivuori, joka näkyi meidän hotellihuoneemme terassilta hyvin.

Hotellihuoneeseen kuului ilmainen wifi sekä huoneeseen toimitettava aamupala, joka nyt ei sinänsä ollut mitenkään ihmeellinen, mutta kuitnekin ihan mukava startti reissupäiville. Kaiken kaikkiaan kokemus hotellista oli todella myönteinen, joten voisin erittäin hyvillä mielin suositella sitä muillekin.

Ravintolat

Ruoka on Kreikassa ihan tolkuttoman hyvää ja etenkin paikallisia vihanneksia maistellessa tuli fiilis, että ”ai tältäkin tämä voi maistua”. Olin aiemmin kuvitellut, ettei esimerkiksi kesäkurpitsa maistu juuri miltään, kunnes maistoin sitä Kreikassa – maistuu.

Vaikka kreikkalainen ruoka on herkullisuudessaan vailla vertaansa, Santorini ei välttämättä ole niitä paikkoja, jotka pääsevät loistavat kulinaristilla elämyksillä. Turistien suosimalla saarella on paljon ravintoloita, mutta oikeasti hyvät ravintolat ovat harvassa. Onneksemme uusi ystävämme tiesi tismalleen, missä kannattaa syödä, joten saimme häneltä tärppejä hyvistä ruokapaikoista.

Cava Alta

Automatkan päästä Firasta sijaitsevalla Pyrgoksen alueella sijaitseva ravintola on todella viehättävä ja tarjoilee kreikkalaisia ja välimerellisiä makuja. Kävimme täällä syömässä kreikkalaisten tuttaviemme kanssa, jotka tilasivat vain pöydän täyteen ruokaa ja pääsimme maistelemaan monenlaista. Oikeastaan kaikki maistamani herkut olivat todella herkullisia, joten voisinpa suositella listalta melkein mitä tahansa. Tämä ravintola saattaa olla etenkin viikonloppuiltaisin suosittu, joten kannattaa varata pöytä etukäteen.

Anogi

Imeroviglissa sijaitseva sympaattinen ravintola tarjoaa Cava Altan tavoin kreikkalaisia herkkuja. Kokeilin itse tässä ravintolassa grillattuja kanavartaita ja kasviksia – voin todella lämmöllä suositella sekä ravintolaa että annosta.

The Bone

Täällä emme ehtineet itse käymään, mutta paikallinen tuttavamme suositteli ravintolaa kovasti. Tyylikäs miljöö, hyvä ruoka ja näppärä sijainti Firan lähellä Firostefanin kylässä – mitäpä muuta sitä osaisikaan kaivata.

Viinitilat

Estate Argynos

Vaikka saari on pieni, siellä on useita viinitiloja ja Santorini on itse asiassa ihan tunnettu Kreikassa hyvistä viineistään. Osa viinitiloista on enemmänkin turistikohteita, joissa itse viinit eivät välttämättä ole niin ihmeellisiä, mutta paikallisen oppaamme mukaan Estate Argynos -viinitila on viiniensä puolesta saaren parhaimmistoa. Hän suositteli, että jos viinitilavisiitti kiinnostaa, kannattaa ottaa nokka kohti juuri tätä tilaa.

Santo Wines

Santori Wines ei puolestaan viiniensä osalta ole välttämättä saaren terävintä kärkeä, mutta paikka on käynnin arvoinen etenkin ilta-aikaan, sillä tilan yhteydessä olevan ravintoltan terassilta on henkeäsalpaavan kauniit näkyvät merelle. Voin suositella! Eikä se viinikään siis pahaa ollut. ;)

Auringonlasku

Oia

Santorinin suosituimpia alueita on Oia, joka on tunnettu kaikkein parhaana ja kauneimpana paikkana auringonlaskun katseluun. Oian kylä on kesäisin kuulemma niin suosittu, ettei sen kapeilla kujilla mahdu väentungoksessa edes kävelemään, joten itse uskaltaisin näiden puheiden perusteella suositella varaamaan hotellinsa jostakin muualta.

Oian auringonlasku on niin komea, että ihmiset ympäri saarta vaeltavat sitä päivittäin katsomaan. Me missasimme omalla matkallamme sen kaikkein upeimman auringonlaskun taivaalla sinnikkäästi kelluneen pilviverhon takia, mutta saimmepa silti vilauksen vaaleanpunaiseksi värjäytyneistä pilvistä.

Jos piipahdat Oian alueella, kannattaa myös käydä pienessä englanninkielisessä Atlantis-kirjakaupassa, joka on koko Santorinin saarella kovin tunnettu ja rakastettu. Paikan perusti aikanaan mies, joka kyllästyi siihen, ettei saarelta saanut lainkaan englanninkielistä luettavaa. Pieni kirjakauppa on todella viehättävä ja paikallisten lämmöllä rakastama putiikki, jossa ihmiset käyvät usein piipahtamassa ihan muuten vain. Tarjolla on siis englanninkielisiä kirjoja ja mukaan on valikoitu visuaalisesti ihanan kauniita kirjoja ja tyylikkäitä erikoispainoksia. :)

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , ,

Categorised in: Matkat

6 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Tuli mieleeni, että olisinkohan käynyt juuri tuossa kirjakaupassa… Muistatko myytiinkö siellä hiirimattoja? Ostin nimittäin sellaisen matkamuistoksi itselleni.

    • Niin tarkkaan en putiikin valikoimaan tutustunut, että osaisin sanoa mitään hiirimatoista, mutta liike sijaitsi sellaisessa kellaritasossa, niin että kadulta piti laskeutua portaat alas astuakseen sisään.

  • Kauniit kuvat! Matkakuume iski…

  • Onpa todella kaunista, vau! Tänne halajan minäkin. Ja aivan upeita kuvia!

  • Voih, kävin tuolla viime kesänä. Santorini on kyllä niin kaunis paikka! Tuo mitä olet kuullut Oiasta kesäaikaan on kyllä valitettavasti aivan totta. Atlantis booksissakin käväisin! Me ei oikein löydetty hyviä ruokapaikkoja… Eikä ehditty viinitilallakaan käymään. Täytyy tehdä joskus uusi reissu… :-)

  • Sulta snäpin puolella toivoinkin Santorini-matskua, joten kiitos tästä postauksesta :) Ja erityisesti noista ravintolavinkeistä – ne on pistettävä muistiin omaa reissua varten. En malttaisi enää odottaa elokuuhun asti, että pääsen itsekin noihin maisemiin… :)

    Terkuin Jyväskylän cool :D

Related posts