8/05/16

Äidit <3

1 66 Näyttökuva 2016-5-8 kello 14.34.49

Haluan toivottaa mitä ihaninta äitienpäivää sekä omalle rakkaalle äidilleni että kaikille muillekin äideille. :) Kuvassa on oma äitini lakkiaispäivänään vuonna 1978, nuorena tyttönä elämä edessään. Enpä tiedä, mahtoiko äiti tuolloin aavistaa, että 38 vuotta myöhemmin hänellä olisi kolme aikuiseksi ehtinyttä lasta ja vuoden 2016 äitienpäivää hän viettäisi ensimmäistä kertaansa isoäitinä. Aikamoista! Onnea äiti sinulle sylin täydeltä, nyt vielä tuoreena mumminakin!

Haluaisin käyttää tänä vuonna tämän äitienpäivän postauksen onnittelujen ohella myös erääseen toiseen äitiyteen liittyvään asiaan. Parhaillaan kerätään nimittäin allekirjoituksia kansalaisaloitteeseen, jolla halutaan taata kaikille äideille oikeus lapseensa – ja lapsille oikeus äitiinsä. Reilu puolet nimiä on jo kasassa, jotta aloite pääsisi eteenpäin, mutta vielä tarvitaan jokaisen teistä allekirjoitus.

Aloitteella pyritään siis siihen, että jokaisella naispariskunnalle syntyvällä lapsella olisi lainmukainen oikeus molempiin vanhempiinsa ilman vaivalloista ja hidasta adoptioprosessia. Että jos lapsi on yhdessä suunniteltu ja toivottu, hän saisi jo syntymästään lähtien oikeuden elatukseen, perintöön ja tapaamiseen suhteessa molempiin vanhempiinsa. Lisää äitiyslaista voit lukea täältä ja allekirjoituksen pääset jättämään kansalaisaloitteeseen tämän linkin kautta pankkitunnuksilla. Se vie aikaasi maksimissaan kaksi minuuttia. :)

Tags: ,

Categorised in: Elämä

1 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related posts