7/05/16

Daydreaming

62 radiohead

Tällä viikolla on mediassa kohistu Radioheadista, joka pitkän tauon jälkeen julkaisi taas uutta materiaalia. Ensin bändi teki virtuaalimaailmassa katoamistempun ja pian sen jälkeen ilmestyi uusi sinkku Burn The Witch, jonka musiikkivideon animoinnissa on muuten ollut mukana suomalainen Virpi Kettu. Eilen ilmestyi toinen sinkku Daydreaming ja bändi ilmoitti koko albumin tulevan julki digitaalisessa muodossa huomenna.

Olen aina tykännyt omaa tietään kulkevasta ja ajoittain outouden rajoilla keikkuvasta mystisestä Radioheadista. Odotan siis mielenkiinnolla huomista ja uutta levyä. Ainakin nämä kaksi jo julkaistua sinkkubiisiä kuulostavat varsin lupaavilta. Erityisesti pidän tuosta Daydreamingin unenomaisesta maailmasta, tosin rauhallisen biisin loppupuolella hetkellisesti pilkahtaa häivähdyksiä painajaisunistakin.

Magnolia-leffastakin tutun Paul Thomasin ohjaamalla musiikkivideolla on kiehtova tunnelma: Thom York vaeltaa määrätietoisena eteenpäin jokaisesta vastaantulevasta ovesta kursailematta sisään marssien. On vaikea sanoa, tietääkö hän, mihin on matkalla vai harppooko vain viileän rohkeana kohti tuntematonta. Tuota videota katsellessa ja tulkitessa tulee vähän samanlaiset fiilikset kuin joskus muinoin kouluaikoina jotain novellianalyysejä pähkäillessä. :D Kiinnostava biisi ja video!

Translation: Some new Radiohead for you, voilà!

Tags:

Categorised in: Musiikki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related posts