6/05/16

Vaaleanpunaisia ja muunkin värisiä hiusmietintöjä

3 114

Yhteistyössä Schwarzkopf

Tehdäänpä pieni aikamatka parin kuukauden taakse. Sää on yhtäkkiä tällä viikolla muuttunut täällä Helsingissä niin kesäiseksi, että tuntuu suorastaan hassulta julkaista nämä villapaitakuvat nyt, mutta parempi jakaa nämä arkistojen kätköihin jääneet kuvat vaaleanpunaisissa kutreissa ennemmin kuin myöhemmin. Sitä paitsi, Suomen suvessa voi yllättäen inspiroitua villapuseroistakin, nimimerkillä ”Eräs juhannus villapaidassa JA toppatakissa”. Toivotaan silti, että nämä varusteet eivät ole enää ajankohtaisia ennen ensi syksyä. ;)

Silloin kun aikanaan ihan ensimmäisen kerran värjäsin hiukseni vaaleanpunaisiksi, huomasin, että hiusten väri vaikuttaa yllättävän paljon pukeutumisvalintoihin. Havaitsin saman aikanaan, kun joskus reilut 7 vuotta sitten kokeilin hetken verran tummia hiuksia. Eri värinen tukka korostaa kasvoja ja omia sävyjä eri tavalla ja saattaa ohjata pukeutumisessakin ihan uudenlaisten värien pariin. Hiusten vaalentaminenkin on saanut näkemään jotkut värisävyt vaatteissa uusin silmin – esimerkiksi aiemmin monet luonnonläheiset ruskean ja beigen sävyt tuntuivat hukuttavan minut tapettiin, kun värit olivat liian lähellä hiusteni sävyä. Nyt kun tukka on vaaleampi, on beigessäkin kontrastia.

Siinä missä tumman tukan kanssa tuli valittua entistä enemmän vaaleita ja lempeitä sävyjä, kun tummanruskeat hiukset kehystivät ja piirsivät kasvoja eri tavoin esiin, vaaleanpunaisten hiusten kanssa on tullut puettua päälle enemmän tummia värejä. Sinänsä kunnon pastellipläjäyskin voisi toimia hauskasti, mutta etenkin talvella sitä ikään kuin varoi, ettei tyylistä tule liian höttöistä. Huomasin saman myös vaatevalinnoissani muutenkin, kun hattaraiset hiukset näyttivät niin hempeän värisiltä, tuli ylle valittua varsin minimalistisia vaatteita.

Moni vaaleanpunaisesta tukasta haaveillut on nimenomaan arkaillut värjäämistä siksi, että on huolissaan siitä, miten muut värit sopivat pinkin pariksi. Okei, on totta, että ihan kaikki samat värisävyt eivät ehkä toimi samalla tavoin vaaleanpunaisten kutrien kaverina kuin neutraalimman väristen hiusten, mutta eihän hiusten värjäys mikään loppuelämän päätös ole. :)

Esimerkiksi punaiset ja keltaiset tuntuivat vaaleanpunaisten hiusten kanssa vähän huonoilta väriyhdistelmiltä, mutta sen sijaan vihreät ja siniset kävivät paremmin. Vihreä toki käy järkeenkin – ovathan kyseessä vastavärit. Onneksi olen ollut pitkään jo aivan vihreän värin pauloissa, niin etenkin tummaa vihreää löytyi vaatekaapista paljon vaaleanpunaisen seuraksi.

On hassua, miten tukkaan liittyvät päätökset tuntuvat niin valtavilta – myös minulle. Pähkäilin aikanaan hiusten tummiksi värjäämisen kanssa useamman vuoden, ennen kuin uskalsin. Sama juttu kävi polkkamittaan pätkäisemisen kanssa. Vaikka hiukset kasvavat aina takaisin ja ovat yksi niistä asioista, joihin ei todellakaan tarvitsisi suhtautua niin vakavasti, hiusten leikkaaminen tai värjääminen vaikuttaa ulkonäköön aika paljon. Silti jälkikäteen ajateltuna kaikki nämä rohkeammat muutokset hiusasioissa ovat olleet todella mieluisia. En ole katunut hetkeäkään esimerkiksi tukkani leikkaamista polkaksi, vaikka päätös aikanaan jännittikin.

En ole koskaan mieltänyt itseäni mitenkään kamalan rohkeaksi hulluttelijaksi hiusjutuissa, mutta nyt kun mietin, niin olen itse asiassa tullut kokeilleeksi kaikenlaista. Vaikka en ole ehkä värjäillyt hiuksiani kovin villisti, opiskeluaikoina tuli kokeiltua hyvinkin rohkeasti jos jonkinlaista leikkausta. Tavoitteenani oli tuolloin astella kampaajalta aina ulos eri näköisenä kuin aiemmin. Enää minulla ei olisi pokkaa osaan niistä hiustyyleistä, joita silloin kokeilin, mutta olen silti iloinen, että historiassani on sellainenkin vaihe, kun uskalsin todella leikitellä.

Olisi hauskaa kuulla, millaisia persoonia te muut olette hiusasioissa? Rohkeita kokeilijoita vai luotatteko tuttuun ja turvalliseen? Millaisia ovat villeimmät tukkakokeilunne? Tai mitä haluaisitte vielä uskaltautua testaamaan?

Jos jotakuta kiinnostaa kokeilla tällaista vaaleanpunaista hiustyyliä, niin ohjeet tällaisen Schwarzkopfin Pastel Story -lookin loihtimiseen kotioloissa löydät aiemmin tekemästäni tutorial-postauksesta. :) Ja lisää inspistä hiusten värjäämiseen voit kurkata Schwarzkopfin nettisivuilta.

Takki // coat Never Denim*, villapusero // sweater & Other Stories, nahkahousut // leather pants Marimekko*, korkonilkkurit // ankle boots & Other Stories

* saatu blogin kautta / gifted

Photos: Vesa Silver

Tags: , , , ,

Categorised in: Kauneus, Muoti

3 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Päädyn yleensä punaiseen, mutta sekin on vuosien mittaan vaihtunut oranssista mahonkiin. Nyt hiuksissa on mahongin värinen pohja ja oranssiin vivahtavia raitoja.

  • Itselläni jäi Marielan Hairbible-kirjan malleilun jälkeen hiuksilla leikkiminen vähän päälle… Kirjaan minulle tehtiin kolme hyvin erilaista tyyliä, mutta osittain juuri sellaisen mahdollisuuden takia siihen hainkin! Silloin olin yläasteen jälkeen alkanut kasvattamaan hiuksia wanhoja varten, ne ehtivät johonkin puoleen selkään asti. Lopulta olin kolmen vuoden jälkeen niin kyllästynyt pitkiin hiuksiin, ne tuntuivat olevan enemmän tiellä. Kavereilta tuli hyvin epäilevää palautetta kun kerroin Marielan suunnitelmat polkasta :D Aloitin samana syksynä yliopistolla, oli niin huvittavaa esittäytyä ihmisille uudestaan, kun eivät tunnistaneet ;) Siihen jäi vähän koukkuun ja kun oli löytynyt kampaaja, jonka käsiin uskalsi luottaa, oli mahtavaa kokeilla! Ollaan Hannan (A.K.A Luovassa) kokeiltu sen jälkeen lisää lyhyttä, tummaa, oranssia, lisää polkkaa, super lyhyttä …. Vielä ei löydetty mitään mikä ei olisi sopinut kasvoille. Mutta allekirjoitan todellakin hiusten vaikutuksen pukeutumiseen! Rakastuin poolopaitoihin lyhyillä hiuksilla, mutta pidemmillä ne tuntuvat itselläni tunkkaisilta. Samoin punaisten kanssa rakastin vihreää ja valkoinen tuo ihan eri tavalla eri värejä esiin!
    Nyt olen kohta vuoden päivät kasvattanut omaa väriä ja pituutta Belgiassa, täytyy katsoa mitä sitä seuraavaksi sitä keksisi … :D Mutta olisi tosi kiva nähdä kuvia sun vanhemmista kokeiluista! Osa on kaiketi ollut bloginkin aikana, mutta kootusti en muista että niitä olisi ikinä ollut (:

Related posts