3/05/16

Hajamielisen musiikki-intoilijan uusin ihastus

2 51 caribou-our-love

Mitä tulee musiikkiin, olen todella huono kuuntelemaan kokonaisia albumeita. Saatan luukuttaa onnellisena jotakin kappaletta repeatilla kuukauden paneutumatta siltikään kuuntelemaan sitä levyä, jolla biisi on julkaistu. Valitsen biiseistä ne helmet, jotka tuntuvat omaan korvaan erityisiltä ja loppu jää vähemmälle huomiolle.

Osin kyse on siitä, että albumit vain jotenkin unohtuvat minulta, kun olen yksittäisen kappaleen pauloissa. Osin taas on kyse siitä, että olen musiikkimieltymyksissäni sen verran spesifi, että harva levy toimii minusta kokonaisuutena niin hyvin, että jaksaisin uhrata aikaani sille. On suorastaan maagista löytää albumi, jolla ei tunnu olevan yhtään täytebiisiä ja joka sytyttää nimenomaan kokonaisuutena – sellaista tapahtuu minulle vain harvoin. Välillä kuitenkin herään vähän jälkijunassa siihen, että olisi muuten kannattanut ehkä sittenkin kuunnella joku albumi edes kertaalleen läpi muidenkin hyvien biisien varalta. Nooh, parempi myöhään…

Nyt minulle kävi viimeksi eilen näin, kun bongasin aivan mielettömän hyvän biisin yhdeltä lempiartistiltani Cariboulta. Olen fiilistellyt Can’t do without you -biisiä oikein olan takaa koko viime vuoden, mutta Our Love -albumi on unohtunut taka-alalle. Innostuin eilen mielettömästi Back Home -nimisestä biisistä ja ryhdyin tutkimaan, onko tämä joku uusikin tulokas, kunnes tajusin, että ehei, sehän on julkaistu jo 1,5 vuotta sitten sillä samalla levyllä kuin Can’t do without you. Olisikohan kannattanut jossain vaiheessa antaa mahdollisuus koko levylle… :D Pitänee lähipäivinä viimein kuunnella se levy kokonaisuudessaan läpi. Mutta sitä ennen aion soittaa repeatilla tätä yhtä ainakin viikon. On nimittäin loistava!

Translation: Caribou has done it again. Funny that I only found this song now. Well, better late than never…

Tags:

Categorised in: Musiikki

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Amanda

    Kiitos oikeesti ihan superpaljon näistä musiikkitipseistä!!! Meillä menee maku aika pitkälti yksiin, ja sun kautta löytää aina uusia fiilisteltäviä. Jatkathan näitä vinkkailuja samaan malliin. :-)

  • Valo

    Hah, mulla niin sama. Kuuntelin uusimmalta Tame Impalan levyltä kahta biisiä tosi kauan, kunnes kuulin Rihannan ja Haimin coverit levyltä ja tajusin että se levy on just tällainen täydellinen levy, ei huonoa biisiä.

    Ja tää biisi, back home, ihana. Jäänyt multakin oikeasti kuulematta vaikka useasta biisistä cariboun levyllä tykkäilinkin.

Related posts