2/05/16

Unelmien matkakohde: Santorini

8 88

Yhteistyössä Expedia

Minulla on ollut ajatuksissani paljon sellaisia unelmien reissukohteita, joihin haluaisin vielä joskus matkustaa. Ykkössijaa on jo jonkin aikaa pitänyt Santorini, joka on muiden matkakuvien perusteella näyttänyt kutakuinkin täydellisyyden multihuipentumalta. Sain alkukeväästä yhteydenoton maailman johtaviin matkatoimistoihin kuuluvalta Expedialta, joka tarjosi mahdollisuutta lähteä reissuun viikonlopuksi johonkin Euroopan kohteeseen. Pähkäilin asiaa aikani, kunnes hoksasin, että nythän sinne Santorinille sitten pääsisi!

Saari todellakin on juuri niin kaunis kuin miltä kuvissa näyttää – katsoa voi mihin tahansa ja tuntuu kuin olisi keskellä kauneinta postikorttia. Tästä syystä tämäkin postaus on melkoista kuvatykitystä ja toinen samanmoinen kuvapläjäys jää vielä odottamaan julkaisuaan… Jopa muilta saarilta olevat kreikkalaiset tuntuvat pitävän Santorinia Kreikan saariston kruununjalokivenä, enkä ihmettele. Kumpuilevan saaren rinteet on rakennettu täyteen kalkkikiven valkoisena hehkuvia tai pastelliväreissä loistavia taloja ja aurinko tuntuu paistavan melkein aina. Ei tunnu yllättävältä, että kohde on suunnattoman suosittu turistien keskuudessa.

Olin kuullut etukäteen, että saari on kooltaan varsin pikkuruinen ja olin päässäni tuumaillut, että siellä varmaankin pystyisi hyvin liikkumaan paikasta toiseen ihan kävellen. Okei, onhan se pieni, mutta ei nyt sentään niin pieni, että pelkästään jalkapelillä pystyisi saarta kovin kattavasti koluamaan. Toisiaan lähellä sijaitseviin kyliin pääsee kyllä kätevästi myös jalkaisin, mutta isommat kylät ovat toisistaan automatkan tai skootteriajon päässä. Vinkiksi voisin siis antaa, että kannattaa vuokrata matkalle vaikkapa skootteri tai auto, jos haluaa kierrellä saarta vähän enemmän (mitä voin kyllä lämpimästi suositella).

Sään suhteen meillä ei ehkä käynyt reissumme osalta ihan maailman paras tuuri, sillä toinen kokonainen matkapäivämme oli melkoisen viileä, pilvinen ja tuulinen. Aavan meren keskellä sijaitseva saari rinteineen on siinä määrin tuulinen, että sää voi heitellä laidasta laitaan nopeastikin, mutta suurin osa vuodesta on pääpiirteittäin lämmintä ja aurinkoista. Paikallisten mukaan maaliskuu on kuukausista viilein ja epävakaisin, joten kannattaa ehkä ajoittaa reissunsa johonkin toiseen ajankohtaan, mikäli mahdollista. En itse uskaltautunut uimaan, mutta merivesi on kuulemma uimalämmintä jopa tammikuussa.

Romanttisena kohteena tunnettu Santorini on erityisesti pariskuntien ja häämatkailijoiden suosiossa, joten tunnelma saarella on varsin rauhallinen. Iltahulinoita kaipaaville löytyy kyllä yökerhoja ainakin Firan kylästä, mutta jos bilelomalle haikailee, niin kannattaa valita kohteeksi jokin toinen paikka.

Pienellä saarella on paikallista väestöä reilut 15 000, mutta turistisesonkeina väkimäärä on moninkertainen. Vilkkaimmat turistikuukaudet Santorinilla ovat kuulemma kesäkuusta syyskuun puoliväliin, joten paikallinen kaveri vinkkasi meille, että paras matkustusaika säiden ja tungoksen osalta lienee joko toukokuu tai syyskuun puolivälistä lokakuun loppuun. Vilkkaimpina kuukausina esimerkiksi suositun Oian kylän kadut ovat kertoman mukaan niin täynnä turisteja, että siellä mahtuu hädin tuskin liikkumaan.

Vaikka Santorinin saari on kovin pieni, siellä on yllättävän paljon kaikenlaista kiinnostavaa tutkailtavaa. Olin yllättynyt, että saarella on itse asiassa useampiakin viinitiloja ja Santorini on peräti tunnettu hyvistä viineistään. Pääsimme vähän paikallisia viinejä maistelemaankin ja oikein olivat maukkaita. :)

Suomesta ei ainakaan huhtikuussa ollut Santorinille suoria lentoja, mutta lentoja saa varsin kohtuuhintaisesti (ainakin vilkkaimman sesongin ulkopuolella) yhdellä vaihdolla ja järkevällä lentoajalla. Me lensimme ensin Ateenaan ja sieltä tunnin-parin vaihdolla Santorinille niin, että matkan kokonaiskestoksi tuli noin 6-6,5 tuntia vaihtoineen – ei paha.

Varasin itse tosiaan lennot ja hotellin Expedian kautta ja homma hoitui varsin näppärästi. Expedia on siis yksi maailman suurimpiin kuuluvista verkkomatkatoimistoista ja eroaa monista muista varaussivustoista siinä, että se myy käytännössä lennot itse eikä ohjaa sivuiltaan vain muiden palveluntarjoajien sivuille kuten moni muu lentoja kaupitteleva sivusto.

Olen aiemminkin varannut reissuja siten, että olen paketoinut varaussivustolla mukaan myös hotellin. Se on itse asiassa usein aika fiksua, sillä esimerkiksi Expedian kautta varatessa keskimääräinen säästö lentojen ja hotellin yhteisvarauksella on melkein 80 euroa verrattuna siihen, että ne ostaisi erikseen. Hotellivaihtoehtoja on lukemattomia ja valinnassa auttavat kuvat sekä muiden käyttäjien arvostelut. Itse käytin päiväkausia täydellisen hotellin valitsemiseen, kun hyviä vaihtoehtoja oli aivan liikaa. :D

Minulla on suunnitelmissa tehdä Santorinin reissusta erikseen varsinainen postaus muutamia tarkempia ravintola-, hotelli- ja matkavinkkejä varten, joten lisää Santorini-juttua sekä kuvia maagisen kauniista maisemista on vielä tällä viikolla luvassa lisää. Vaikka saari on pieni, niin silti jäi tunne, että paljon jäi yhä näkemättä. Luulen siis, että Santorinille on vielä joku päivä palattava.

Ylipäänsä matkalla syttyi rakkaus Kreikkaa kohtaan maana. Jotenkin koko Kreikka on minulta päässyt kohteena vähän unohtumaan, mutta se asia tuli todellakin korjattua nyt. Totesimme matkakumppanini kanssa yhdessä, että Kreikkaan on päästävä reissaamaan uudelleen ja mieluiten pian. :) Onko teillä muilla kokemusta Santorinista tai muista Kreikan saarista?

PS. Expedialta haluttiin antaa Pupulandian lukijoille tällainen erityinen alekoodi, jolla saa aika mukavan edun reissua varatessa – ja etu toimii mihin tahansa maailman kolkkaan matkoja ostaessa, ei siis vain Santorinille. :) Alekoodilla Expedia15 saa pakettia varatessa (eli lennot + hotelli TAI lennot + hotelli + auton vuokraus) 15 prosentin alennuksen. Alekoodi on voimassa 31.8.2016 asti, mutta edun kautta varatun matkan matkustusaika päättyy vasta 14.1.2017. Ensi tammikuulle asti voi siis tällä alekoodilla varailla reissuja. :)

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , ,

Categorised in: Matkat

8 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Onpa ihania kuvia! Tuonne on kyllä joskus matkustettava :) Eipä ole kovin pitkä lentomatkakaan!

  Ja kiitos alekoodista, lähtee käyttöön! ;)

 • Ihanan näköstä!!! Oon käynyt monta kertaa Kreikassa, mutten Santorinissa koskaan. Kreikka on kyllä ihana ja ruoka hyvää :)

 • Olen käynyt sekä Santorinilla että parissa muussakin Kreikalle kuuluvalla saarella: Kreetalla ja Kosilla. Vaikken erityisesti pitänyt mistään näistä (olen enemmän Turkki-fani), Santorini on näistä suosikkini.

  Hotellimme sijaitsi Kamarissa, joka on ihan täysin rantalomakohde. Siellä ei ollut mitään muuta tekemistä, joten ehkä siksikin Santorini jäi omalta osaltani hieman vaisuksi… Firassa tosin oli kivoja putiikkeja, ja se Oían auringonlasku – niin mahtava!

  Haluan kuitenkin antaa Kreikalle vielä mahdollisuuden, sillä haluaisin päästä käymään sekä Korfulla että Kyproksella.

 • Annukkal

  Itse vierailin Santorinilla muutama vuosi sitten toukokuussa. Sää sattui olemaan silloin hieman tavanomaista epävakaisempi ja tuulinen, mutta eipähän ollut ainakaan liian kuuma – tai no tykkäsimme käydä hotellimme läheisillä kukkuloilla kävelemässä/patikoimassa, ja kyllähän siinä hiki tuli Suosittelenkin lämpimästi hyvien kenkien mukaan ottamista ja saarella patikointia

 • Miia

  Ja kävitkö sois huhtikuussa? Meidänkin pitäisi päästä huhtikuussa.Lensitkö Hkistä ja paljonko lippusi tulivat maksamaan?Pääseekö sinne ja sieltä pois joka päivä vai miten lennot ajoittuivat?

  • Kävin juuri huhtikuussa ja se oli aika mukava hetki matkustaa, sillä turisteja ei vielä ollut ihan niin paljon. Suoria lentoja ei Santorinille ainakaan siihen aikaan vuodesta ollut ja lippujenkin hinnat sekä lentoaikataulut vaihtelevat sesongin mukaan. Kannattaa siis katsella itse vaikkapa jostain matkasivustolta, niin saa ajantasaisimmat tiedot. Olen itse varannut paljon matkoja esimerkiksi Momondon kautta.

Related posts