2/05/16

Vapunvihaajan täydellinen vappu

1 67 Näyttökuva 2016-5-2 kello 11.28.18

Mistä on onnistunut vappu tehty? Reseptiä minulla ei siihen ole, mutta sellaisen onnistuin tänä vuonna kuitenkin viettämään – siitäkin huolimatta, etten erityisemmin pidä vapusta tai muista pakollisista juhlapyhistä. Ehkä onnistuneen vapun salaisuus oli tällä kertaa juuri se, että illan kulku ohjautui lopulta täysin spontaanisti vailla suunnitelmia. Ja kun ei ollut suunnitelmia, ei ollut odotuksiakaan – yllätys saattoi olla ainoastaan positiivinen. :)

Parasta juhlapyhissä on tietysti se, että ihmiset ovat iloisella mielellä ja pyhät tuovat usein ylimääräisiä vapaapäiviä arkeen (vaikkei se sinänsä yrittäjän elämässä niin suoranaisesti näykään), mutta itse mieluiten usein vetäydyn juhlapyhinä omiin oloihini tai karkaan vaikkapa tyystin ulkomaille. Tänä vuonna en ollut suunnitellut viettäväni vappua mitenkään, mutta tästäpä tuli silti yksi hauskimmista vapuistani ikinä, ihan vahingossa.

Näyttökuva 2016-5-2 kello 11.28.49

Olin sopinut erään valokuvausprojektin lauantaille – kukaan kuvaustiimistä ei ollut vappuihmisiä, joten ketään meistä ei haitannut uhrata vappuaattoa tällaiseen. Erityisen jännän tilanteesta teki se, että emme oikeastaan kuvausporukan kanssa kukaan tunteneet toisiamme kovin hyvin – itse tapasin valokuvaajan ja meikkaajan kunnolla vasta ensimmäistä kertaa. Siitä huolimatta kuvauspäivää aloitellessa tuli heti tunne, että tästä tulee hyvä juttu. Tiedättekö, kun joidenkin ihmisten kanssa vain välittömästi syntyy sellainen hyvä tunne? Näiden mimmien kanssa sellainen tuli jo ulko-ovella. 

Ensifiilis taisi osua oikeaan, sillä muutaman tunnin kuvaustuokio venyi lopulta huomaamatta 10 tuntiin, kun aika kului hyvässä seurassa kuin siivillä ja päädyimme vähän yllättäen viettämään koko päivän yhdessä. Todellisuudessa itse kuvaukset veivät päivästä vain muutaman tunnin – loppuaika kului juoruiluun, maailmanparannukseen, syömiseen ja epämääräiseen hengailuun. Ja viimein kotiinlähtöä tehdessäni tuntui, että taisin juuri saada kaksi uutta ystävää elämääni.

Alun perin suunnitelmissani oli viettää ilta ihan vain kotona mummoillen, mutta päätimme vielä hetken mieljohteesta käydä kuvaajan kanssa haukkaamassa jotakin pientä päivän päätteeksi. Naurahdin matkallamme ravintolaan, että katsotaanpa vain, löydän vielä itseni jostakin baarista kuvauskamoja pullistelevine Ikea-kasseineni valomerkin aikaan. Ja arvatkaapa huviksenne, miten siinä kävi…

Näyttökuva 2016-5-2 kello 11.30.48

Illallispöydässä keksimme, että ehkä lähdemmekin vielä piipahtamaan ulkona ja muutaman mutkan kautta kävi niin, että tosiaankin löysimme itsemme baarista astetta erikoisemmassa varustuksessa. Minä jätin jättiläiskassini narikkaan ja spontaanin illan bailuasunani toimivat aamulla päälle puetut mukavuusleggingsit ja toisella osapuolella kuvaushommissa ryvettyneet collegehousut. :D Tuumimme, ettei siellä illan pimeydessä kukaan mitään kuitenkaan näe ja painuimme tyytyväisinä tanssilattialle.

Kun puoli kuudelta aamulla lopulta vaelsin kotiin Helsingin yössä auringon jo noustessa ja lintujen laulaessa, se jättimäinen Ikea-kassi olallani kiikkuen, en voinut olla hymyilemättä. En olisi kuuna päivänä vielä aamulla uskonut, että vajaata vuorokautta myöhemmin olisin yhä valveilla, jalkapohjat hellinä tanssittuani koko yön uuden ystävän kanssa. Niin se elämä yllättää, kun itse vain tarttuu hetkiin.

Vappupäivänä annoin itseni unohtaa, että mitään vappua olikaan. Sivuutin onnellisena Ullanlinnan piknik-tohinat ja vietin päivän kotona itseäni hemmotellen. Nukuinsyyllisyyttä tuntematta pitkään ja katoin pöytään kauniin minibrunssin yhdelle hengelle. Hellin tanssimisesta kipeitä jalkojani ruusuntuoksuisella jalkakylvyllä, söin jäätelöä ja olin vain ihanrauhassa.

Sellaisista aineksista oli tämä yksi onnistunut vappu tehty. :)

Näyttökuva 2016-5-2 kello 11.29.08

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia / @jennipupulandia

Tags: ,

Categorised in: Elämä

1 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Voi miten mainion kuuloinen vappu! En itsekään perusta pakollisista juhlapyhistä, mutta juurikin tuollaiset spontaanit, suunnittelemattomat asiat tekevät välillä ihan tavattoman hyvää :)

Related posts