27/04/16

Rakkautta ensikuulemalla

4 63 ryan-teague-block-boundaries

Vaikka yleensäkin saan musiikista aivan mielettömiä kiksejä ja meuhkaan löytämistäni biiseistä lapsenomaisella innolla, harvoin ihastun ensikuulemalla siinä määrin kuin eilen. Spotifyn syövereissä tuli nimittäin vastaan artisti nimeltä Ryan Teague, jonka biisi Site & Situation sai aikaan sellaisen innostuksen tunnemyrskyn, että teki mieli vähän itkeä ja nauraa samaan aikaan.  Brittiartistin biisissä vain jotenkin kolahtaa kaikki. Se on kuin meikäläisen kaikki lempielementit yhteen biisiin sulavasti tungettuna: on kellopelejä, selloa, kaleidoskooppisesti rakentuva melodia, melankoliaa ja jännitettä.

Jos tätä pitäisi kuvailla jotenkin, vähän kuin Nils Frahm kohtaisi Steve Reichin ja ehkä jonkun kymmenen vuoden takaisen Bonobon. Harmi, ettei juuri tätä nimenomaista Site and Situation -kappaletta löydy Youtubesta tai oikein mistään muualtakaan Spotifyta lukuunottamatta. Mutta Sainpa lisättyä tällaisen Spotify-kuuntelulinkin tähän, joten toivottavasti edes osalla teistä on Spotify ja pääsette testaamaan. Biisi on nimittäin LOISTAVA, jos se nyt ei vielä käynyt tästä edeltä ilmi. :)

Translation: Okay, even though I tend to get childishly excited about music and new songs, it is still rare that I fall in love like this on a first time. But Ryan Teague’s song Site and Situation just hit the jackpot in my head. It just has everything: clockworks, cello, kaleidoscopically evolving melody, right kind of tension and melancholy. Just perfect! If I had to describe this somehow, I’d probably say it is a little bit like Nils Frahm meets Steve Reich and Bonobo from ten years ago. 

It is such a shame that they don’t have this song on Youtube but I managed to attach the Spotify link to this post so I hope that still some of you can give it a try. :) I warmly recommend, the song is just fantastic!

Tags:

Categorised in: Musiikki

4 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Elsa

    Ihan huikea biisi, todella kiehtova! Eli kiitokset vinkistä ja piristävästä blogistasi! :)

  • Roosaaa

    Heippa Jenni! :) Nyt vinkkaan tähän sellaisen biisin mistä en kyllä yhtään osaa sanoa voisitko tykätä siitä. Mutta yritetään ainakin! Oletko kuullut sellaisesta laulajasta kuin Kali Uchis? :) Ihana nainen! Biisi Rush on etenkin oma lemppari, kannattaa kuunnella jos vaikka tykkäisit! :) mukavaa päivää!

  • Well I guess I don’t have to spend the weekend fiignurg this one out!

Related posts