27/04/16

Kurkistus Marimekon sisustussyksyyn

4 68

Nyt on taas se aika vuodesta, kun PR-toimistot esittelevät mediapäivissään tulevan syksyn mallistoja ennakkoon medialle. Kävin tänään kurkistamassa useamman tilaisuuden läpi ja Marimekon sisustussyksy näytti niin herkulliselta, että räpsin tilaisuudesta kuvia teillekin inspiraatioksi. Näissä sisustuksen pressitilaisuuksissa näkee aina niin luovia ja kivoja tapoja yhdistellä kuoseja ja värejä sekä rakentaa kokonaisuuksia.

On hauskaa nähdä, että Marimekko on uudistanut vaatemallistonsa ohella Anna Teurnellin johtamana myös sisustuspuolta. Printtikuosien rinnalla nähdään erilaisia tekstuureja, materiaaleja sekä uudenlaisia kodin pienesineitä kuten Sami Ruotsalaisen suunnittelemat keraamiset kynttilänjalat sekä tarjoiluastia. Myös kevään sisustusmallistossa jo nähdyt ihastuttavat vaasit jatkavat syksyyn sesongin väreissä.

Harmi, etten hoksannut ottaa kuvaa, mutta yksi syksyn kiinnostavimmista uutuuksista oli yksivärinen Unikko-kuosi, jossa perinteinen kukkateema toistuikin väri-ilottelun sijaan kohokuvioina kankaan pinnassa. Ilahduttavaa nähdä, että aikanaan melkoisen yliannostuksen aiheuttanutta kuosia osataan nykyään käyttää sopivasti säännöstellen ja luovasti uudistaen. :) Yksiväristä Unikkoa nähdään ensi syksynä ainakin pyyhkeissä ja kylpytakeissa – tykkäsin kovasti!

Ihastuin myös tuohon Aino-Maija Metsolan suloiseen printtikuosiin, joka näkyy mustalla pohjalla vuodevaatteissa, vaikka yleensä en välttämättä noin tummasta tykkääkään. Löytyykö muilla syksyn sisustusmallistosta jo lempparijuttuja?

Translation: A sneak peek to the Marimekko Home FW16 collection. 

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , ,

Categorised in: Koti

4 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Näyttää niin hyvältä!

 • Jostain syystä Marimekko ei oikein koskaan ole kolahtanut muhun… Pidän enemmän Vallilan tarjonnasta.

 • Mari

  Oi! Kenenköhän taiteilijan tuo ”kukkivat vihreät oksat” -taulu mahtaa olla? Tai mistä tuollaisen printin saa?

 • Marinna

  Onpa hyvänäköisiä! Kaunista muotoilua ja värit miellyttää ainakin minun silmääni, ei mitään liian räikeää:)

  Harmittavasti kuvat blogissasi on niin isoja, että läppärin ruudulta lukiessa kuva ei mahdu korkeussuunnassa kokonaan ruudulle. On aika tylsä nähdä kauniista kuvistasi kerralla vain puolet… Olisiko tälle asialle teknisesti jotain tehtävissä?

  Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle Jenni!

Related posts