18/04/16

Kreisi korvakorunainen is back!

12 65

Tuntuu suorastaan hullulta ajatella, että minä olen joskus ollut se tyyppi, jolla oli aina kaikkein kreiseimmät, näyttävimmät ja hauskimmat korvakorut. Kuulostaa jokseenkin epätodennäköiseltä, kun nyt puhutaan siis ihmisestä, joka on viimeiset vuodet käyttänyt maailman pienimpiä, minimalistisimpia ja huomaamattomimpia korvakoruja, jotka suinkin on onnistunut kaupasta löytämään, pois lukien jotkut erikoiset juhlatilanteet.

Korvisvalintani ovat vuosia olleet mikroskooppisen kokoiset hopeiset pallot, joita hädin tuskin edes huomaa. Kunnes hukkasin toisen palleroiseni takaosan joskus pari kuukautta sitten. Sittemmin olen viihtynyt täysin ilman.

Kun eilen näpersin asetelmiani, tulin siinä samassa paitsi aiheuttaneeksi järjettömän sotkun (miksi sotkeminen on niin paljon helpompaa ja nopeampaa kuin siivoaminen, kysynpähän vain?), päädyin myös penkomaan koruvarastojani. Siellä oli vaikka miten monia kivoja korvakoruja ja nyt kun korvissa ei valmiiksi ollut mitään, intouduin testailemaan niistä muutamia. Jäin miettimään, että miksiköhän en ole käyttänyt mitään hauskoja korviksia vuosikausiin. Ehkä sitä kreisiä korvisnaista voisi taas herätellä henkiin vaihtelun nimissä? :D

Löysin korurasiani uumenista tällaiset veikeät puiset korvikset ja muistan saaneeni nämä joltakin pieneltä kotimaiselta korumerkiltä aikanaan, mutta enpä kuollaksenikaan muista, mikä merkki mahtoi olla kyseessä. Tunnistaako joku? Vinkatkaa kommenttiboksissa, jos näyttää tutulta, niin lisään tiedon postaukseenkin.

Muistan, kun sain nämä korvakorut, tykkäsin niistä kyllä visuaalisesti, mutta jotenkin ne eivät mielestäni istuneet omaan tyyliini, väreihini tai sen hetkiseen fiilikseeni. Mutta näin se mieli muuttuu, koska nyt kun kokeilin näitä uudelleen, nehän ovat suorastaan hurmaavat. Nyt tarvitsisi vain saada selville se merkki!

Olisi hauska kuulla millaisia korvakorutyyppejä te muut olette? Suurta ja näyttävää vai mahdollisimman huomaamatonta tai ei korviksia lainkaan? Vaihtuvatko korvikset joka päivä vai koristavatko korvia joka päivä samat, tutut ja turvalliset luottokorut?

EDIT: No selvisihän se korujen merkki miltei saman tien, kun suunnittelija itse oli bongannut postauksen! :) Korujen takana on suunnittelija Heidi Valkola ja olen siis saanut korut jo joskus vuonna 2013. Juuri tällä hetkellä Heidillä ei ole näitä korviksia mallistossaan, mutta sen sijaan myynnissä on esimerkiksi kauniita silkkihuiveja. Mikäli kysyntä kuitenkin korviksille on kova, niin Heidi lupasi harkita erityisen erän valmistamista myyntiin. Kannattaa siis huikkailla kommenttiboksissa, jos nämä kovasti sykähdyttivät!

Translation: I found my inner earring person again!

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , ,

Categorised in: Muoti

12 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Iida

  Itse kuulun ehdottomati pienten korvakorujen käyttäjiin. Minulla on nyt ollut varmaan vuoden korvissa pienet helmikorvikset, joista tykkään tosi paljon. Ainoa pieni miinus korviksissa on kultainen metalliosa, johon helmi on ”istutettu”, koska pidän oikeastaan vallan hopeisia koruja, mutta onneksi kulta ei näy paljoakaan ulospäin korvisten ollessa korvissa. :)

 • j

  Korvikset on ihania! Ja ihana otsikko taas :) Olen ehdottomasti vähän isompien ystävä, mutta yleensä en ihan isojen, keskikokoisten tai keski-isojen. Mutta joskus tulee kausia ilmankin, tietty, sitten on taas kiva kuin uutena kurkkia korurasiaan. On myös hassua, että joskus olen esim. pitänyt joitain isoja korviksia ja ne on ollut oikein jees ja joskus myöhemmin löytänyt ne jostain ja ne onki näyttäny kokonsa takia ihan liian isoilta ja muka tyhmän näköseltä. No, ehkä joku muotiin liittyvä ilmiökin voi olla, mutta noi on hassuja, miten ”silmä” muuttuu!

 • Merja

  Kalevala korun uudessa Hehku korusarjassa on maailman lumoavimmat korvakorut pitkän kullanvärinsen riipuksen päässä upealla vihreällä kivellä varustettuna. Ihanat. Vahinko, etten ole oikein vihreän ystävä, mutta sinähän olet. Tekisi todella mieli hankkia korut. Muutoin käytän melkein aina pieniä Roomasta hankkimiani pieniä timanttikorviksia, ne kun sopivat asuun kuin asuun, mutta ovat hieman tylsä valinta.

 • Annaree

  Tuli heti mieleen Poola Kataryna, mut en kyllä mee sanomaan että on just sieltä. Ihania ja vähän erilaisia koruja heillä. Niin ja isompi parempi ;)

 • Heidi

  Hauskoilla koruilla piristyy tylsempikin asu ja olen suorastaan ottanut tavaramerkikseni, että minulla on aina korvikset eikä mielellään samoja perkkäisinä päivinä. Suosikkikorviksiani ovat mm. sakset, siniset jalkapohjat, lankapuhelimet sekä teepussi ja -kuppi. Näiden erikoisempien aiheiden lisäksi tulee käytettyä perinteisiä helmikorviksiakin ym. pieniä nappeja, mutta suurista painavista korviksista en oikein pidä, tuntuvat ikäviltä ja korvat venyy.

 • Katja

  Pääasiallisesti samoissa kultaisissa nappikorviksissa mennään + toisessa korvassa vielä hopeinen lehti. Ei siis ongelmaa yhdistellä metalleja, ainakaan korvissa :D Juhliin panostan enemmän, jos on ns. fiinit juhlat kyseessä, laitan jommat kummat avomiehen antamista koruista (mukaan lukien siis myös kaulakoru), mutta jos ei tarvitse olla niin juhlavasti pukeutunut, saatan käyttää hassuja korviksia, kuten vaikka jouluna piparit, keväällä vaahtokarkit tms. Haluaisin olla enemmän erilaisia korviksia käyttävä ihminen, koska varsinkin töissä on päällä työvaatteet (valkoisetkin vielä, sairaalassa kun työskentelen osastonsihteerinä). Niihin siis sopisi niin hyvin väriläiskät korvissa! Mutta aina se vain jotenkin jää ja perusnapeilla mennään. Plus olen nikkelille allerginen – ja välillä myös tuntuu, että kirurgin teräskin aiheuttaa oireita – niin kivojen korviksien käyttö hankaloituu :(

 • maijavaan

  Kauniit korvikset! Voisivatko ne olla moimoin valmistamat? Kuulun itse tuohon kreisien korvakorunaisien heimoon, joten tämän päivän postauksesi oli erityisen mukavaa luettavaa :)

 • Mä käytin kans ennen aina korviksia, mutta nyt en oo pitnyt pitkään aikaan. Lähinnä joskus juhlatilanteissa. Oon tullut tarkemmaksi siitä että minkälainen kampaus tai yläosa on ja käyttääkö esim. kaulakorua asussa, ja sen mukaan sitten mietin sopiiko korvikset edes kokonaisuuteen. Haluasin kyllä käyttää, ehkä täytyy opetella uudestaan!

 • Katri Rousku

  Korvikset jäivät kun tyttö pienempänä tarttui niihin aina kiinni. Vuosi sitten lahjotin tytölle leikkeihein yli puolet mun korviksista. Niitä on ollut ihan hirveä määrä joskus, mitä isompia sen mieluisampia! Viime viikolla sitten tyttö alkoi penkomaan yhtä korurasiaa ja tuli fiilisteltyä pitkästä aikaa kaikkia kivoja isoja korviksia mitä sieltä löytyi. Ehkäpä ne pääsee vielä joskus käyttöön. Parin viime vuoden aikana takaisin korviin on löytynyt useammin ja useammin puiset timantin muotoiset mustat tai valkoiset korvikset, korkeudeltaan viitisen senttiä. Niistä tykkään älyttömästi :)

 • Pidän myös korvakoruja harvoin, mutta lähinnä koska tykkään pitää aika näyttäviä koruja ja ne eivät vain sovellu jokaiseen tilanteeseen. Niitä kyllä voisi muistaa käyttää useammin! Nuo korvikset ovat kyllä todellakin veikeät :)

 • Mulla on korvissa kahdet korvikset. Toiset on kultaiset nappikorvikset, joita en edes muistanut omistavani. (:D) En muista enää, mistä olen ostanut ne vai olenko saanut lahjaksi.
  Toiset korvikset ovat kultaiset renkaat. Olen saanut ne lahjaksi poikaystävältäni. :)

 • Sariska

  Itse lukeudun kai tuohon kreisi kategoriaan. Pari vuotta sitten laskin korvikseni, ja niitä oli silloin 80 paria. Nyt niitä lienee jo reilusti yli 100 sillä viime syntymäpäivillä korulipas täydentyi 8 parilla, eli eipä ole ystäviltäkään jäänyt korvakoru rakkauteni huomaamatta :D

Related posts