2/04/16

Täydellinen löhöviikonloppu

3 85

Yhteistyössä PING Helsinki & Långvik

Joskus kun sitä on oikein väsynyt ja loman tarpeessa, tekisi mieli matkustaa jonnekin ihan vain nukkumaan. Olen sillä tavalla rento matkailija, että voin hyvin viettää vaikka ulkomaillakin viikonlopun vain löhöten ottamatta stressiä siitä, että reissu ”menee hukkaan”, jos oikeasti tuntuu siltä, että lepo on sitä, mitä juuri nyt tarvitaan. Kotona tuollainen löhöily on välillä vaikeaa, kun ympärillä on miljoona to do -listan asiaa muistuttamassa itsestään. Siksi onkin ihan parasta, jos löytyy sellainen reissukohde, jossa tuntuu, että saa ihan luvan kanssa rentoutua missaamatta matkasta mitään olennaista.

Ja itse asiassa tällainen matkakohde löytyy täältä Helsingistä käsin katsottuna ihan läheltä. Myöhemmin keväällä järjestettävän PING Helsinki -sometapahtuman areenana toimii tänä keväänä Långvikin kylpylähotelli Kirkkonummella ja koska olen mukana PING-tapahtumassa, minut kutsuttiin tutustumaan Långvikiin vähän ennakkoon. Viikonloppureissu osui juuri sopivaan saumaan pari viikkoa sitten, kun tuntui, että tarvitsin nimenomaan unta ja lepoa.

Itse asiassa olen kerran käynyt Långvikissä aiemminkin, kun sain nelisen vuotta sitten burnoutin partaalla synttärilahjaksi hemmotteluviikonloppureissun kylpylähotelliin – silloin taisin olla todellisen levon tarpeessa. Keskellä maaseutua ja meren äärellä sijaitseva paikka oli aivan täydellinen ei-minkään tekemiseen, lepäilyyn, porealtaassa lillumiseen, hyvällä ruoalla herkutteluun sekä hemmotteluhoitoihin. En olisi voinut kuvitella parempaa kohdetta hellimään stressaantunutta sieluani.

No nyt olo ei ollut kovin stressaantunut, väsynyt vain, mutta tuumin, että Långvik on juuri niitä paikkoja, jonne voi oikein luvan kanssa mennä ihan vain nukkumaan. Nappasin samoissa tunnelmissa olevan ystävän matkaan ja otimme nokan kohti Kirkkonummea.

Långvikillä on aika jännä historia, sillä hotelli on alun perin toiminut 70-luvulla Kansallis-Osake Pankin koulutuskeskuksena ja siitä remontoitiin kongressi- ja kylpylähotelli joitakin vuosia sitten. Paikka oli aikanaan esimerkiksi presidentti Urho Kekkosen suosikkikohteita rentoutumiseen ja hän vieraili Långvikissä usein. Hauskaa, miten tällaista suomalaista historiaa tiivistyy noihin rakennuksiin.

Oma viikonloppumme sujui juuri niissä merkeissä kuin olimme kaavailleetkin. Heti ensi töiksemme paikallle päästyämme kävimme nauttimassa aamiaisen ja sen jälkeen otimme torkut. :D Sen jälkeen luvassa oli porealtaassa pulikoimista ja vähän lisää lepäilyä. Meille oli illaksi varattu samppanja-tasting, mistä emme alkuun rehellisyyden nimissä olleet mitenkään suunnattoman innoissamme, mutta fiilis muuttui täysin, kun tilaisuus alkoi. Samppanja-tastingin vetänyt herrasmies oli niin hurmaava ja valloittava, että olisimme mieluusti viettäneet hänen tarinoitaan kuunnellen vaikka koko viikonlopun. Todella kiinnostava tietoisku – voin suositella lämpimästi. Eikä niissä samppanjoissakaan tietenkään mitään valittamista ollut… ;)

Yksi Långvikin vahvuuksista on ehdottomasti ruoka. Hotellin ravintola on aivan erinomainen ja tämä oli jäänyt mieleen edelliseltäkin visiitiltä. Eikä tarvinnut pettyä tälläkään kertaa illallispöydässä. Koska Långvik ei ole kuin noin puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä, sinne voi hurauttaa ihan vain vaikka syömäänkin, jos kaipaa vaihtelua pääkaupunkiseudun ravintolatarjontaan.

Villi Långweekend-viikonloppumme huipentui Sinkkuelämää-maratoniin hotellihuoneessamme kasvonaamiot kasvoillamme – luonnollisesti nukahdimme kumpikin telkkarin ääreen kesken ohjelman. Mission accomplished, voisi sanoa. :D

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , ,

Categorised in: Matkat

3 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Näyttää ihanalta :D

  • Itse kävin Långvikissä ensimmäisen kerran n. kolme vuotta sitten kun vietimme sulhaseni kanssa 3-vuotispäivää: http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/2013/04/there-must-be-quite-few-things-that-hot.html. Nyt viimeisen kahden kuukauden aikana olemme käyneet Långvikissä kahdesti: ensin hermolomalla ja sitten viettämässä pääsiäistä perheen kanssa. Pääsiäisen aikaan taisin nukkua samassa huoneessa kuin sinä, eli Apollo-sviitissä, niin tutulta tuo viimeinen kuva näyttää :) Olen samaa mieltä, että paikan ruoka on todella hyvä, ja pidän muutenkin sen tunnelmasta. Kylpyläosasto ei voita Naanatalin kylpylän osastoa ulkoammeineen, mutta yhden yön kohteeksi Långvik on täydellinen. Olisin itsekin osallistunut Pingiin jos en jo olisi näin pitkällä raskauteni kanssa. Olen varma, että tapahtuma tulee olemaan todella hyvä – niin hyvä tiimi on kyllä sen taustalla :)

    xxx
    E
    http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/

  • Välillä lepo on juuri, mitä kaipaa ja silloin pitää osata kuunnella itseään. Reissuilla toimivat hyvin kohteet, joissa on käynyt jo aiemmin ja joihin tietää aina palaavansa. Mulle Berliini on sellainen paikka. Kaikki suorittaminen katoaa, koska kaiken voi tehdä, nähdä ja kokea toistekin. Toukokuussa pääsen kokemaan Långvikin itsekin, PINGissä nähdään! :)

Related posts