23/03/16

Samujin syksyä

2 71 samuji-fall-2016-ready-to-wear04

Samuji esitteli muutama päivä sitten Voguen sivuilla ensi syksyn mallistonsa. Syksylläkin luvassa on tuttua, minimalistista ja laadukasta tyyliä, mutta ehkä ensimmäistä kertaa koko Samujin historiassa kokoelma ei tällä kertaa herättänyt oman pääni sisällä varauksettomia ihastuksen huokauksia. Löysin tästäkin mallistosta luonnollisesti helmiä ja omia suosikkeja, joita tämän postauksen kuvissa näkyykin, mutta kokonaisuus jäi jotenkin omissa silmissäni vähän vaisuksi.

Samujin taso on ollut kautta linja hurjan korkea ja vaatemallistossa on aina onnistuttu jollain tapaa yllättämään. Minimalistisen ja yksinkertaisen hillitty tyyli on saanut twistiä leikkisistä printtikuoseista, kekseliäistä materiaalivalinnoista, omintakeisesta muotokielestä. Näitä elementtejä nähdään toki ensi syksyssäkin, mutta mallisto tuntuu kokonaisuutena jotenkin pliisulta. Värejä on käytetty säästellen ja printtejäkin mukana on tällä kertaa vain muutama.

samuji-fall-2016-ready-to-wear 12

Lemppareitani tästä kokoelmasta ovat tuo kaunis maalauksellisella printillä varustettu mekko, hassunmuotoiset housut, brodeeratut kasvot tummansinisellä pohjalla, vekkihameet ja pitkät helmat. Paljon kertoo kuitenkin se, että näiden tähän juttuun valitsemieni tyylien lisäksi en muista mallistosta oikeastaan mitään. Minimalismi on mieleeni, mutta tässä tapauksessa lopputuloksesta on tullut kaikessa yksinkertaisuudessaan vähän mitäänsanomatonta. Toimivia perusvaatteita kaipaa toki vaatekaappiinsa jokainen, mutta omaan makuuni suurin osa tämän lookbookin vaatteista oli vain vähän tylsiä. Tai ehkä ongelma oli stailauksessa? En tiedä.

Mutta ei tämä ryppyä minun ja Samujin väliseen rakkauteen tee – ainakaan minun puoleltani. Kauneimmissakin suhteissa on joskus hankalia aikoja ja lienee epärealistista muutenkaan odottaa, että oman rakkaan joka ikinen päähänpisto olisi aika itselle mieluisa. Toivotaan silti, että yhteinen sävel löytyy taas viimeistään seuraavaan mallistoon mennessä. Koko ensi syksyn lookbookin pääsette kurkkaamaan Voguen sivuilta.  :)

Translation: Samuji presented their FW16 collection and probably for the first time in their history, I wasn’t all excited. I mean, these looks that I’ve chosen for this post I really liked, but the overall feeling was a little… blah. But hey, even the greatest relationships have their ups and downs, so I’m sure we can get over this by the next collection. ;)

samuji-fall-2016-ready-to-wear 17 samuji-fall-2016-ready-to-wear01 samuji-fall-2016-ready-to-wear02 samuji-fall-2016-ready-to-wear05 samuji-fall-2016-ready-to-wear06 samuji-fall-2016-ready-to-wear07 samuji-fall-2016-ready-to-wear10 samuji-fall-2016-ready-to-wear18 samuji-fall-2016-ready-to-wear23 samuji-fall-2016-ready-to-wear27 samuji-fall-2016-ready-to-wear28 samuji-fall-2016-ready-to-wear39 samuji-fall-2016-ready-to-wear41

Photos: Samuji FW16

Tags: , , ,

Categorised in: Muoti

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • -L

    Mielestäni mallisto on inspiroiva! Ajatonta tyyliä, modernilla otteella ja se tekstiileistä huokuva luxus – ai että! Hienoa työtä Samuji!

  • Merja

    Voi mikä synkkyyden ylistys, ikävä kyllä. Tylsiä ja aneemista, kuten mallien ilmeet.

Related posts