17/03/16

TBT: Tee itse sininen smokey eyes -meikki

9 74 smokey-eyes3a

Silmämeikkitumpelot hohoi! Kohtalotoveri täällä huutelee… Tällä viikolla on ollut jo monta meikkijuttua, joten tuumin, että jatketaan vielä vähän meikkiasioiden parissa. On nimittäin taas Throwback Thursdayn aika ja kaivelin blogiarkistojen kätköistä esiin jutun sinisestä smokey eyes -meikistä!

Muistan ikuisesti, kun Make Up For Ever Academyn Julius ja Kaarina kutsuivat minut syksyllä 2011 meikkikouluun: ideana oli, että minulle opetettiin kädestä pitäen smokey eyes -meikin tekoa. Etukäteen en tosin tiennyt, mitä kaksikko oli pääni menoksi suunnitellut ja vasta paikan päällä selvisi, että kyseessä oli smokey eyes ja vieläpä SININEN. Myönnän olleeni alkuun epäluuloinen sähkönsinistä väriä kohtaan, joka herätti epäilyttäviä mielleyhtymiä 80-lukuun. Lopputulos oli kuitenkin ihan mielettömän raikas ja kaunis. Ja mikä parasta: minä oikeasti opin tekemään tuon meikin itse ja olen sittemmin uskaltautunut tekemään sen monesti kotioloissakin. Toivon mukaan näillä vinkeillä onnistuu myös teilläkin tämän meikin loihtiminen. :)

Juttu on julkaistu alun perin 26.11.2011.

smokey-eyes2

OHJEET SÄHKÖNSINISEN SMOKEY-EYES -SILMÄMEIKIN TEKEMISEEN

Tiedän, että tätä juttua on odotettu todella hartaasti ja nyt vihdoin on luvassa ohje sähkönsinisen smokey eyes -meikin tekemiseen! :) Jos joku ei innostu sähkönsinisestä väristä, samalla ohjeella voi hyvin tehdä myös perinteisen mustan smokey eyes -lookin, kun vaihtaa vain kaikki siniset värit mustaan. Tosin oikein rohkea kokeilijahan voi testata smokey eyes -lookia millä värillä tahansa. voisin kuvitella, että esimerkiksi violetti, jadevihreä tai turkoosikin olisi todella upean näköinen.

Luvassa siis nyt mieletön kuvapläjäys reilun viikon takaa, kun kävin Make Up For Ever Academyssa Julius Sepposen ja Kaarina Kokkosen vieraana. Julius opasti minulle meikkaamisen saloja ja Kaarina toimi kuvaajana. Homma toimi siis niin, että Julius näytti vaihe vaiheelta ensin vasempaan silmään, miten meikki tehdään ja minä itse tein samat toimet perässä oikeaan silmään. Saa nähdä miten hyvä olen selittämään näitä ohjeita kirjallisesti, mutta jos siellä joukossanne on tämänkin jälkeen vielä useita, jotka kaipaavat aiheesta video-ohjetta, voin ehkä sellaisenkin vielä vääntää jossain vaiheessa. :)

sininen-smokey-eyes1

Tähän meikkiin käytettiin Make Up For Everin tuotteita, joten myös ohjeet on tehty niiden mukaan. Sain itse meikkaustuokiosta mukaan tuotteet, joiden avulla voin tehdä meikin itse kotona enkä ole kokeillutkaan tehdä sitä muilla, mutta ainakin näiden tuotteiden avulla tekeminen on oikeasti aika helppoa avuttomammallekin meikkaajalle (=minä), joten voin lämpimästi suositella. :) Lisäksi kävin heti samana päivänä ostamassa kunnon siveltimet, koska eihän homma ilman kunnollisia välineitä onnistu. Itse luotin Mariela Sarkiman Make Up Bible -meikkikirjan sivutuotteeksi myyntiin Sokoksille ilmestyneisiin Cailap-siveltimiin, joista on myynnissä siis ihan sellainen smokey eyes -setti. Täydellistä!

Sinisen smokey eyes- meikin tekemiseen tarvitset seuraavat tuotteet:

 • voimakaspigmenttinen sininen luomiväri (Make Up For Ever Aqua Cream)
 • kevytpigmenttisempi tai vaaleampi sininen luomiväri
 • tummansininen kajal ripsien tyveen
 • ripsiväri (Make Up For Ever Smoky Lash)
 • siveltimet: pieni viistokärkinen sivellin tumman luomivärin levitykseen ja pyöreämpi sivellin värin häivyttämiseen ja vaaleamman luomivärin levitykseen
 • Halutessasi myös: silmämeikin pohjustustuotetta (meikki kestää pidempään), timattipölyä antamaan säihkettä (Make Up For Ever Diamant Powder) sekä vettä tai kiinnityssuihketta timanttipölyn kiinnittämiseen (Make Up For Ever Mist & Fix)
sininen-smokey-eyes2

Tuotteiden osalta voi toki käyttää luovuutta, jos saatavilla ei ole noita kyseisiä tuotteita. Itse kuitenkin koen, että tämän minun meikkini avain-asioita on ollut juuri tuo voimakaspigmenttinen Aqua Cream -luomiväri, jonka koostumus on jotain voidemaisen ja puuterisen välimaastosta. Aine on purkissa kuin erittäin kuivaa voidetta, mutta iholla kuivuessaan muuttuu puuterimaiseksi. Pysyvyys tuossa tuotteessa on aivan käsittämättömän hyvä ja väri todella intensiivinen. Jos joku tuon hankkii omakseen, niin muista sulkea korkki hyvin aina käytön jälkeen, ettei tuote kuivahda purkkiin!

Myös tummansininen kajal-kynä tekee aika säväyttävän vaikutelman kokonaisuuteen ja on hiukan kivempi tässä meikissä kuin perinteinen musta. Itselläni sattui sopivasti olemaan kaapissa kesällä jostain alennuksesta löytämäni MSCIHC by Seppälä -luomivärin sävy Bright Blue, joka sopi mainiosti vaaleammaksi luomiväriksi tähän meikkiin kotioloissa.

sininen-smokey-eyes3

1. Levitä yläluomelle ensin primer eli meikin pohjustustuote. Tätä ei välttämättä tarvita, mutta se auttaa meikkiä pysymään paremmin paikoillaan ja tasoittaa luomen värin.

sininen-smokey-eyes4

2. Ota viistoon siveltimeen voimakaspigmenttistä luomiväriä ja pyyhi ensin ylimääräinen väri pois vaikkapa kämmenselkään. Sen jälkeen tee luomivärillä ikään kuin paksu rajaus yläluomelle silmän sisänurkasta ulkonurkkaa kohti. Älä levitä väriä yli ulkonurkan ja vedä sivellintä sahaten eteenpäin niin, että aloitat uuden vedon aina sellaisesta kohdasta, jossa on jo ennestään väriä. Tällä tavoin vär levittyy tasaisemmin. Sen jälkeen levitä väriä suuremmalle alueelle liikkuvalle luomelle samalla tekniikalla. Lopuksi voit häivyttää väriä sormella ja/tai pyöreämmällä (puhtaalla) siveltimellä.

sininen-smokey-eyes5

Julius tekee ensin ja Jenni sitten itse perässä. :D

sininen-smokey-eyes6 sininen-smokey-eyes9

Make Up For Ever Academylla on tuollainen aivan mieletön laite, jonka avulla tietokoneelta (tai netistä) voi valita minkä tahansa kuvan, heijastaa sen tuollaiselle erikoisseinälle projektorin avulla ja piirtää seinään tuollaisella erikoistussilla. Aika mainio laite nimenomaan meikkiopetukseen!

3. Tee voimakaspigmenttisellä luomivärillä viiston siveltimen avulla rajaus myös alaluomen tyveen ulkonurkasta aloittaen. Rajauksen ei tarvitse ulottua sisänurkkaan asti, vaan riittää, että se yltää silmän puoliväliin tai hiukan sen yli.

sininen-smokey-eyes7 sininen-smokey-eyes8

Julius opetti meikin tekoa kirjaimellisesti kädestä pitäen!

4. Häivytä yläluomelle levitettyä väriä vaaleamman/kevytpigmenttisemmän luomivärin ja pienen pyöreäkärkisen siveltimen avulla. Laita siveltimeen hiukan väriä ja seuraa siveltimellä pyörein liikkein liikkuvan luomen kaarta. Suuntaa siveltimen liikkeet kulmakarvan ulkonurkkaa kohti, mutta varo levittämästä väriä liian korkealle tai liian kauas silmän ulkonurkasta.

sininen-smokey-eyes10

Tässä kuvassa näkyy hyvin häivytyksen suunta.

sininen-smokey-eyes11 sininen-smokey-eyes12

5. Tee yläluomelle aivan ripsien tyveen tummansinisellä meikkikynällä rajaus levittäen väriä silmän sisänurkasta ulkonurkkaa kohti. Väri levittyy parhaiten, kun pidät meikkikynän hiukan lappeellaan. Älä tee rajausta yli silmän ulkonurkan.

sininen-smokey-eyes13 sininen-smokey-eyes14

6. Levitä tummansinistä meikkikynää alaluomen sisäpinnalle koko silmän pituudelta.

sininen-smokey-eyes15

Oppilas kuuntelee korvat höröllä (kirjaimellisesti, hahaha). Terkuin, nimimerkki Höris!

sininen-smokey-eyes16

7. Voit halutessasi lisätä yläluomelle myös timanttipölyä (joka ei siis ole glitteriä, vaan paljon hienojakoisempaa jauhetta) pyöreällä siveltimellä tai vaahtomuovi-aplikaattorilla. Jos haluat kimalteen pysyvän paremmin paikoillaan, voit kostuttaa siveltimen vedellä ennen levitystä tai suihkauttaa silmäluomelle ensin kiinnityssuihketta.

sininen-smokey-eyes17

8. Taivuta ripset ja levitä runsaasti ripsiväriä yläripsiin ja halutessasi kevyesti myös alaripsiin.

sininen-smokey-eyes18a

Smokey eyes -meikkiä tehdessä silmän alle yleensä varisee meikkiä sen tekemisen aikana. Puhdista sotkut vasta, kun meikki on valmis. Voit joko pyyhkiä värin ihan vain kostealla paperilla tai jos olet tehnyt pohjameikin jo valmiiksi ennen silmämeikkiä, paras tapa siivota sotkut ilman “aukkoja” pohjameikkiin on kostuttaa pumpulipuikko peitevoiteessa ja pyyhkäistä sen avulla varisseet luomivärit pois.

Lisäsimme lopuksi vielä meikkiin voidemaista poskipunaa ja korallinsävyistä huulikiiltoa (Make Up For Ever Glossy Full Couleur, sävy CORALLI) ja sen jälkeen kokonaisuus oli valmis! Olen nyt itse tehnyt saman meikin kaksi kertaa reilun viikon sisään itse ja se on onnistunut aivan erinomaisesti ja vieläpä valmistunut melko nopeasti. Minä olen aiemmin ollut silmämeikin tekemisessä aivan tumpelo, joten kovin mahdoton tehtävä tämän oppiminen ei voi olla. Kertokaa, miten teidän kokeilunne ovat onnistuneet! :)

sininen-smokey-eyes19

Tyytyväinen oppilas ja opettaja. :)

Suurkiitos vielä Make Up For Everille, Juliukselle ja Kaarinalle maailman parhaasta meikkikoulusta! :)

sininen-smokey-eyes20

Tags: , ,

Categorised in: Kauneus

9 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • sanna

  Miten näistä tbt-jutuista voi olla jo niin kauan aikaa, tästäkin jo lähemmäs viisi vuotta! Vastahan sen luin :D Tosi kiva idea kyllä tämä vanhojen muistelu! Itse toivoisin matskua vieläkin kauempaa, jostain blogisi alkuajoilta :)

  • No niinpä! :D Miten se aika rientääkään niin vauhdilla? Jos sieltä ihan alkuajoilta on jäänyt mieleen jokin tietty postaus, niin saa esittää toiveita ilman muuta. Olen kahlannut noita arkistoja läpi ja tuntuu, että oikein niistä ihan vanhimmista ei ole löytynyt niin kiinnostavia uudelleen julkaistaviksi, mutta pitänee koluta niitä läpi vielä uudelleen jossain vaiheessa.

 • Tuuli

  Miten osasitkin heittää juuri oikean postauksen minun tarpeeseeni! Minä silmämeikkitumpelo ostin juuri vihdoinkin kunnolliset luomivärisiveltimet ja päätin, että tänä keväänä opettelen edes jonkinlaisen luomivärimeikin tekemisen. Nämä ohjeet osuivat siis napakymppiin. :)

 • Viva

  Heippa tää on vähän vanhaa juttua, mutta kirjoitit tuosta agoldwell hiustenhoidotsa ja teksin linkki ei toiminut:o (varmaan vanhentunut)
  yritin netistä jo joka sivulta etsiä, osaisitko neuvoa mistä lähteä hakemaan jos on kiinnostunut kyseisestä hoidosta?
  Tai oletko käynyt muissa vastaavissa ja osaisit jotain niistä suositella? :)

 • Muistutat toiseksi viimeisessä kuvassa hieman Kate Mossia :)

Related posts