15/03/16

Kosmetiikkaneuvojan meikkitärpit X 5

5 70

Yhteistyössä Asennemedia & Stockmann

On aina ihan huippumielenkiintoista kuulla meikkiasioissa ammattilaisten vinkkejä ja pääsin tällä viikolla haastattelemaan Stockmannin kosmetiikkaneuvojaa Johanna Lindforsia kevään uutuustuotteista ja hänen ehdottomista suosituksistaan omaankin meikkipussiini. Ja nyt olisi sitten tarkoitus laittaa hyvät vinkit jakoon teille muillekin. Juttelimme siis kevään meikkiuutuuksista sekä muutamista perushyvistä nikseistä, joista voisi olla hyötyä kauneudenhoidossa itse kullekin. :)

TUMMAT SILMÄNALUSET

Miten taikoa piiloon tummat varjot silmien alla? Tämä lienee suurimman osan meistä ykköspulmia meikkipeilin ääressä aamuisin. Kosmetiikkaneuvojalla oli tähän pulmaan erityinen tuotevinkki, sillä hänen mukaansa Armanin peitetuotteet ovat tähän tarkoitukseen vertaansa vailla. Johanna neuvoi levittämään ensin ohuelti koko tummalle alueelle tuubissa olevaa peitevoidetta ja sitten vielä sipaisemaan kaikkein syvimpään kuoppaan tuota sivellinaplikaattorilla varustettua valovoidetta. Valovoidetta voi toki käyttää muuallakin kasvoilla korostamiseen.

Kosmetiikkaneuvojan tuotevinkki: Armanin peite- ja valovoide

KULMAKARVAT

Vahvat kulmat ovat jyllänneet kauneustrendeissä jo hyvän tovin ja Johanna halusi jakaa parhaat vinkkinsä kauniiden kulmien loihtimiseen. Hänen mukaansa parhaat kulmatuotteet löytyvät Diego Dalla Palmalta (jonka huulipuniin olen itse luottanut jo vuosia). Kulmatuotteiden kannattaa ehdottomasti olla vedenkestäviä etenkin jos omat kulmat ovat luonnostaan vaaleat tai harvat – tällöin ei päivän mittaan pääse tapahtumaan ei-toivotttuja yllätyksiä.

Diego Dalla Palman kulmatuotevalikoimasta löytyy pari erilaista kulmakynää, vahamainen kulmaväri sekä kulmageeli. Johanna vinkkasi, että hyvin vaaleille tai harvoille kulmille kannattaa käyttää tuota ohuempaa kulmakynää ja tummemmille ja tuuheammille soveltuu paremmin tuo paksumpi versio. Kulmavahalla voi sitten tasoitta väriä ja täyttää mahdollisia koloja. Geeli puolestaan sopii parhaiten niille kaikkein vahvimmille kulmille, jotka eivät varsinaisesti lisäväriä kaipaa.

Diego Dalla Palman kulmatuotteiden värivalikoima sopii kuulemma loistavasti suomalaiseen väritykseen ja sävyvaihtoehtoja on kolme. Johanna neuvoi, että vaaleakulmaisen kannattaa valita kulmatuotteen väri hiusten luonnollisen sävyn mukaan ja tummakulmaisen puolestaan kannattaa valita ihan hitusen kulmien omaa sävyä vaaleampi väri, jos tavoittelee mahdollisimman luonnollista lopputulosta. Kiinnitä huomiota myös siihen, onko hiustesi sävy lämmin vai viileä ja valitse kulmatuotteen sävy sen mukaan.

Kosmetiikkaneuvojan tuotevinkki: Diego Dalla Palman kulmatuotteet

SILMIEN RAJAUS

Yksi varma tapa saada tehoa katseeseen on intensiivinen rajaus yläluomella. Olen itse tykännyt eniten nestemäisistä rajausväreistä ja ihan ohuesta siveltimestä. Tussilla en saa kuin sotkua aikaiseksi, mutta nämä ovat makuasioita. Olen tähän asti käyttänyt YSL:n Babydoll Eyelineria ja yllätyin, kun Johanna kertoi, ettei oikeastaan kuin kahdella selektiivisen kosmetiikan merkillä Stockan valikoimassa ole olemassa tuollaista nestemäistä ja siveltimellä varustettua rajausväriä. Niinpä kuuntelin uteliaana hänen suosituksensa rajaushommiin.

Johannan oma suosikki rajausväreissä löytyy Bobbi Brownilta, jolla onkin rajausvärejä olemassa runsas valikoima. Geelimäinen väri on pienessä purnukassa ja sivellin tulee hankkia erikseen – kuulemma myös Bobbi Brownin eyeliner-sivellin on oikein kelpo väline (kuvassa lähimpänä kameraa). Tällä vedenkestävällä tuotteella on kuulemma helppo saada väri levittymään aivan ripsien tyveen ja jäljestä tulee kauniin tasaista. Jos taas pitää tussimaisesta eyelinerista, Johannan suosikki löytyy Sisleyn valikoimasta.

Kosmetiikkaneuvojan tuotevinkit: Bobbi Brownin geelimäinen rajausväri sekä Sisleyn rajaustussi

MEIKKIPOHJA

Kaikkein kaunein meikkipohja on mahdollisimman ohut ja kuulas. Olen itse tuskaillut välillä haastavan ihoni kanssa, joka on varsin kuiva mutta kaipaa silti paikoin kunnollista peittoa. Kosmetiikkaneuvoja vinkkasi, että hänen mielestään markkinoiden parhaat meikkivoiteet löytyvät Diorin ja Chanelin hyllyistä: ohutta, kevyttä, kuulasta mutta silti peittävää. Hän neuvoikin, että meikkivoidetta kannattaa levittää mahdollisimman ohuelti ja fiksata tarkempaa peittoa vaativat kohdat sitten peitevoiteella. Ammattilaisen vinkki oli myös muistaa levittää primer-tuote meikin alle: se auttaa meikkiä kestämään koko päivän ja pysymään paremmin paikoillaan.

Juttelimme myös puutereista ja Johanna mainitsi, että irtopuutereissakin on kovasti eroa keskenään. Laadukas irtopuuteri on hyvin hienojakoista ja jättää todella kuulaan lopputuloksen, siinä missä huonolaatuisempi irtopuuteri tuntuu jauhoiselta ja jättää iholle pakkelikerroksen. Kannattaa siis testailla ja vertailla myös irtopuutereita: mitä hienojakoisempi, sitä parempi. Diorin uutuuspuuteri on paitsi loistotuote, myös uuden pakkauksensa ansiosta kätevä siksi, että sitä voi kuljettaa myös laukussa mukana ilman, että puuteri pöllähtää purnukasta aina sen avatessa.

Varjostuksista meikissä tykkääville Johanna suositteli Diorin uusia varjostus- ja poskipunapaletteja, joissa on jokaisessa tummempi varjostussävy sekä vaaleampi korostussävy. Varjostusväriä voi sipaista halutessaan poskipään luun alle, leukalinjan sivuille ja leuan alle sekä nenänpieliin, jos mielii luoda kaventavaa illuusiota. Korostusväriä taas T-linjaan eli otsan keskelle silmien väliin, nenänvarteen ja leuan kärkeen sekä halutessaan myös poskipään korkeimpaan kohtaan. Poskipuna levitetään sitten siihen suoraan poskipään päälle.

Kosmetiikkaneuvojan tuotevinkki: meikkipohjatuotteet Diorilta tai Chanelilta

HUULET

Kosmetiikkaneuvojan mukaan yksi kevään kivoimmista huulituotteista on Cliniquen aivan näillä näppäimillä myyntiin ilmestyvä huulivärinappi, jonka toisella puolella on sävyttävä huulivoide ja toisella puolella huulten kuorintavoide. Johanna suositteli, että huulia voisi kuoria pari kertaa viikossa ja sillä saa hyvin estettyä huulten kuivumista, jolloin huulimeikistäkin tulee kauniimpi. Cliniquen värinapissa kumpikin tuote kulkee kätevästi samassa paketissa.

Kosmetiikkaneuvojan tuotevinkki: Cliniquen huulivoide ja -kuorinta

Lämmin kiitos vielä kosmetiikkaneuvoja Johanna Lindforsille hyvistä vinkeistä ja tuotetärpeistä! Tuli heti tarve hankkia ainakin entistä parempi irtopuuteri sekä kokeilla Armanin peitetuotteita. :) Mainittakoon vielä, että Johannalta ja muilta kosmetiikkaneuvojilta saa siis varattua Stockalta aikoja ihan henkilökohtaiseenkin neuvontatuokioon, jos tuntuu, että itselle sopivat tuotteet ovat hakusessa. Stockalla on myös edelleen käynnissä maaliskuun ajan Pariisi-kampanja, jonka kosmetiikkatuotteisiin pääset parhaiten tutustumaan täällä.

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

 

Tags: , ,

Categorised in: Kauneus

5 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Venla

  Moi Jenni, kiva postaus! Vähän aiheen vierestä mut kiinnostaisi kovasti kuulla mitä sun iholle kuuluu nykyään, tai siis saada päivitystä siitä miten se on toipunut e-pillereiden lopettamisesta. Sun iho näyttää ainakin kuvissa tosi hyvältä, mikä antaa itselle täl hetkellä hiukan toivoa: lopetin pillerit 5kk sitten ja tällä hetkellä naama näyttää siltä ettei huvita hirveesti himasta poistua…. Tietty tää on niin yksilöllistä mut ois silti kiva saada vähän updeittia! :)

 • Diorin meikkivoieet ovat kyllä hyviä. Olen sittemmin siirtynyt kokeilemaan luonnonkosmeettisia vaihtoehtoja, mutta vielä ei ole löytynyt ihan samalle tasolle yltävää, joskin Kjaer Weis on hyvin hilkulla. Hyvää huulienkuorintaa olen kyllä etsinyt, näinköhän pitäisi kokeilla cliniquen nappia?

  http://thewildethings.com

  • Itse taas en pitänyt Diorin meikkivoiteesta… Kai nämäkin ovat niitä makuasioita, joista ei voi kiistellä. :)

 • Ihanat nuo kulmatuotteet, kiitos vinkistä! Olen etsinyt hyvää kulmakynää niin kauan!

  xxx
  E
  http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/

Related posts