11/03/16

Perheenlisäystä

8 66

Ennen kuin innostutte otsikosta sen enempää, niin kerrottakoon heti, että ei, kyse ei ole lapsista. Olen kuitenkin kantanut eilen kotiini kaksi uutta kaveria, jotka ajattelin esitellä teille nyt. :) Kuljin eilen lempikukkakauppani ohi ja bongasin ikkunasta kyltin, jossa mainostettiin, että huonekasvit ovat parhaillaan -50% alennuksessa. Poikkesin uteliaana sisään ja eihän sieltä tyhjin käsin ulos päästy.

Vaikka rakastan kukkia, viherpeukalona olen aika onneton. Huonekasvit pysyvät minulla huonosti hengissä, sillä yleensä joko unohdan kastella niitä tai vaihtoehtoisesti kastelen liikaa. Olen myös huomannut, että kasvien sijoittelulla on melkoinen merkitys selviytymistaistelussa meikäläisen huomassa. Vaikka asuntoni sijaitsee ylimmässä kerroksessa ja on valoisa, etenkään talviaikaan monelle huonekasville valoa ei oikein näytä riittävän tarpeeksi. Runsaasti valoa tarvitsevat kasvit tuntuvat pärjäävän ainostaan aivan ikkunan välittömässä läheisyydessä ja pari vihreää ystävääni on aikojen saatossa näivettynyt kaiketi ihan vain valon puutteeseen.

Olen onnistunut nitistämään lukemattomia viherkasveja, siitäkin huolimatta, että suosin yleensä sellaisia helppohoitoisiksi mainostettuja lajikkeita. Ainoastaan kiitollisen sinnikäs palmuvehka sekä pari orkideaa ovat pysyneet hengissä hellässä huomassani vuosia, vaikka välillä saatan unohtaa kuukausiksin niiden kastelun. Sori, kaverit. :D

No nyt eilen intouduin kukkaostoksilla aivan villiksi, kun huomasin tuon tarjouksen ja Florannan ikkunassa nökötti sellaisia oikein suuria ja komeita kaktuksia. Vaikka olen historiassa onnistunut tappamaan jopa pari kaktustakin, ajattelin nyt silti uskaltautua kokeilemaan, kun floristini näitä kuitenkin helppohoitoisiksi kuvaili.

Ensin iskin silmäni yhteen kaktusjättiläiseen, mutta pian ihastuksen sykähdyksiä herätti myös toinen yksilö. En osannut tehdä valintaa näiden kahden välillä, joten ostin mukaani molemmat. Nyt tarvitsi sitten vain keksiä, että mihin ihmeeseen sijoittaisin nämä kaksi melkoisen suurta kaveria. Myös niiden roudaaminen kukkakaupasta kotiin saattoi olla ulkopuolisista jokseenkin koomiselta näyttänyt operaatio. Luonnollisesti myös talon hissi oli rikki juuri sopivasti eilen… Mutta kotiin asti selvittiin ja nyt tuo piikikäs kaksikko on löytänyt paikkansa olohuoneen ikkunalaudalta.

Tulokkailla on kokoa siinä määrin, että melkein tuntuu kuin olisi saanut pari uutta perheenjäsentä. Tervetuloa siis taloon! Pitäisiköhän näille keksiä oikein jotkut nimetkin? :D

Translation: Say hello to my new green friends. :)

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , ,

Categorised in: Koti

8 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Amppeli

  Ihanat! Olen yrittänyt metsästää sellaista ”mikkihiirikorvaista”-kaktusta. Itsekin kyllä olen yhden kaktuksen tappanut… Ja nimet olis hauskat, Colour me!-blogin Iakin nimeää kasvejaan :)

 • Kaktukset ovat jotenkin karuja. Silti niin mielenkiintoisia. Minulla oli joskus aikanaan kaksi minikaktusta, elivät vuosia, kunnes onnistuin tappamaan ne(kin) :D

  Ylipäätään olen yrittänyt pysytellä kasveissa, joilla on vahapintaiset ja kovat lehdet. Ne säilyvät kanssani pisimpään.

 • Voi että toi otsikko! xD Kattelin vähän aikaa sitä ja aattelin et mitä on menny ohi nyt! Mut haha.

  Ihanat kaktukset!

  Tämähän muistutti että pitää kastella oma kasvi tässä. Kiitos!

 • Patu

  Kuulostaa ihan samalta kuin mun kasvinhoitotaidot :D Uskaltaudion tuossa jokin aika sitten ostamaan pikkuisen varjoviikunan, se ehti jo karistaa puolet lehdistään ennen kuin hoksasin siirtää sen aivan ikkunan viereen. Katsotaan kuinka sen käy…

  Jostain syystä persilja ja mansikka-amppeli pärjäsivät kuitenkin hienosti koko viime kesän meidän parvekkeella vaikkei sinne edes paista aurinko! Elän toivossa että ensi kesä on yhtä onnistunut ja satoisa :)

 • Voi ihanaa, meillä on sama lempikukkakauppa! Florannan on myös mun kantapaikka: ihana kauppa ja mahtava Hanna-floristi. :) Huomenna taas viikonlopun kukkaostoksille. Onnea perheenlisäyksestä, nuo kaktukset ovat kyllä tosi komeita!

 • KatjaV

  Tikku ja Takku? :)

 • Gatruska

  Ehdotan nimiksi Kakea ja Kikkaa! :D

 • Laura

  Mulla on myös ollut vähän huono viherpeukalo, mutta kaktukseni olen saanut pidettyä hengissä jo kymmenisen vuotta! Nimettiin se joskus kaverini kanssa Tom Cruiseksi :D Kooltaan Tomppa on jo ainakin kolme kertaa suurempi kuin silloin kun sen sain, mutta ei kyllä edelleenkään yhtä iso kuin nämä sun uudet kaktuskaverit.

Related posts