3/03/16

Maistiaisia Marimekon syksystä

7 72 marimekko-pre-fall16-1

”Oi”, pääsi suustani, kun silmieni eteen lävähti tänään tuore Marimekon pre-fall 2016 lookbook. Kuvat antoivat ihanan pienen maistiaispalan kesän lopulla ilmestyvästä pre-fall-mallistosta jo ennakkoon. Ja halusin tarjoilla omat suosikkini tästä maistiaiserästä teillekin.

Olipa hauskaa huomata, että kumpainenkin lookbookiin valittu malli olivat jo tuttuja kasvoja viime syksyn näytöksestä Pariisista. Kumpikin jäi mieleen näytöksestä ja olenkin ihastellut kadunvarsimainoksissa ja liikkeiden ikkunoissa jo tuota vaaleampaa Lottea. Hänessä on jotain sellaista menneiden vuosikymmenten viehätystä, jotakin sellaista 70-luvun fiilistä. Ihanan persoonallisen näköinen tyttö kiharoineen!

marimekko-pre-fall16-4

Itse mallisto vaikuttaa minusta taas lupaavalta. On pakko jälleen nostaa hattua Anna Teurnellille siitä, kuinka hän on onnistunut uudistamaan Marimekkoa onnistuneesti. Silueteissa on samaa tuttua rentoutta kuin Marimekossa on totuttu näkemään, mutta silti linjoissa näkyy uudenlaista raikkautta. Leveitä vajaamittaisia housuja, trumpettilahjetta, muhkean pyöreitä hartialinjoja ja laskettua vyötärölinjaa tuttuihin kuoseihin yhdistettynä – näyttää edelleen tutulta, mutta sopivasti tähän päivään päivitetyltä.

Pääpaino mallistossa on edelleen Marimekon tyylille uskollisesti printtikuoseissa, mutta jotenkin tuntuu, että hyvin suunniteltujen yksiväristen elementtien tultua mukaan entistä vahvemmin, ovat kokoelman yksittäiset osaset vielä paremmin yhdisteltävissä toisiinsa. Ja peukkua näytän myös noille mahtavan leikkisille seepra-tossuille!

marimekko-pre-fall16-10

Itse asiassa näitä maistiaisia on luvassa lisää lähipäivinä, kun reissaan viikonloppuna jälleen Marimekon matkassa Pariisin muotiviikolle raportoimaan tunnelmia näytösvalmisteluista ja itse showsta ihan paikan päältä. En malta odottaa!

Translation: A sneak peek to the Marimekko Pre-Fall 2016 collection was published today! I’m absolutely thrilled by the work Anna Teurnell is doing to freshen up the Mari girl style. Well done, again! :) And by the way, you will get a closer look at the fall collection in a few days straight from Paris, since I’m heading to the Paris fashion week on Saturday with Marimekko. Can’t wait!

marimekko-pre-fall16-2 marimekko-pre-fall16-6marimekko-pre-fall16-5marimekko-pre-fall16-3marimekko-pre-fall16-11marimekko-pre-fall16-9marimekko-pre-fall16-8 marimekko-pre-fall16-13marimekko-pre-fall16-12 marimekko-pre-fall16-15marimekko-pre-fall16-14 marimekko-pre-fall16-16 marimekko-pre-fall16-17

Photos: Marimekko Pre-Fall 2016

Tags: , , ,

Categorised in: Muoti

7 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Qjs

  Harmi, tämäkään Teurnellin mallisto ei iske ainakaan näiden kuvien perusteella! Olisin kovasti halunnut tykätä, mutta ei. Jotenkin liian voimattomia printtejä ja muotoja.

  • No onpa harmi, jos ei iske! Nämä ovat niin makuasioita. Itse puolestaan tykkään. :) Mutta älähän vielä heitä kirvestä kaivoon, sillä viikonlopun jälkeen on varmasti enemmän syksyn satoa jaettavaksi täällä blogissa, kun näytöksessä esitellään koko syksyn mallisto laajemmin. Josko sieltä löytyisi sitten mieluisampaa. Maanantaina siis luvassa raporttia muotiviikolta!

 • en tykänny yhtään tän kevään mallistosta, mutta syksy näyttää törkeen hyvältä. mitkä vibat!!

 • Harmaa takki on aivan ihana!
  Ja Lotte. Onpa kaunis nainen.

  • No eikö! Lotte erottui kyllä joukosta siellä mallien seassa tuolla kauniin persoonallisella ulkonäöllään, vaikka kaikki toki olivat hurmaavia. :)

Related posts