2/03/16

Koko päivän viltin uumenissa

2 151 Marit-Ilison_Longing-For-Sleep_unique15web5

En saanut viime yönä unta. Pyörin sängyssä epätoivoissani tietoisena siitä, että herätyskellon pirahdukseen olisi hetki hetkeltä vähemmän aikaa. Lopulta taisin saada unta noin ruhtinaalliset neljä tuntia ennen kuin oli aika ponkaista taas pirteänä uuteen päivään. Voi olla, että johtuu osittain viime yön univajeesta ja tänään peilistä vastaan tuijottaneesta väsyneestä naamasta, mutta hetkeen ei ole mikään vaate tuntunut yhtä houkuttavalta kuin viltiltä näyttävä takki. Tai takiksi muokattu viltti. Miten tuota nyt sitten haluaakin katsella.

Törmäsin hurmaavaan virolaissuunnittelijaan Marit Ilisoniin jo viime vuoden puolella ja löytö on odotellut selaimeni miljoonissa välilehdissä (tämä on muuten suurimpia paheitani – ne välilehdet nimittäin) sopivaa hetkeä tulla esitellyksi blogissa. Tänään se päivä nyt koitti, kun mieleni tekisi juuri nyt hautautua tuollaisen vilttitakin uumeniin. Ja eipä voisikaan oikeastaan sattua sopivammin, sillä mallisto kantaa nimeä ”Longing for Sleep”.

Marit-Ilison_Longing-For-Sleep_unique15web1

Itse asiassa nämä vilteiltä näyttävät takit todellakin ovat vanhoja Neuvostoliiton aikaisia villahuopia, jotka on vain muokattu uudelleen takeiksi. Kerrassaan ihastuttava idea. Ja voin vain kuvitella, miten lämmin tuollainen paksu pässinpökkimä huopakangas voikaan olla.

Ihan halpoja nämä uniikit vilttitakit eivät ole, joten jään toistaiseksi vielä vain haaveilemaan tuollaisesta uneliaan päivän unelmatakista. Takkeja ja viittoja myydään Marit Ilisonin omassa verkkokaupassa ja suurimman osan takeista hinnan saa selville kysymällä. Mutta osviittaa antaa yksi sivuille merkitty hinta, joka keikkuu 2000 euron tuntumassa. Mutta ainahan sitä voi uneksia – tällä kertaa tästä takista ihan tavallisen viltin alla.

Translation: I had trouble falling asleep last night and today, when I was feeling exhausted, I bumped into this lovely Estonian designer Marit Ilison in one of my zillions of tabs on my browser (I know, I have a problem). The moment couldn’t have been better because the collection is called ”Longing for Sleep” and the coats are actually made of vintage wool blankets from the Soviet time. Just today I could have easily spent the whole day inside a blanket. The beautiful coats are a little bit (= a lot) out of my budget but hey, one can always dream… ;)

Marit-Ilison_Longing-For-Sleep_unique15web3 Marit-Ilison_Longing-For-Sleep_unique15web4 Marit-Ilison_Longing-For-Sleep_unique15web6Marit-Ilison_Longing-For-Sleep_unique15web7 Marit-Ilison_Longing-For-Sleep_unique15web8 Marit-Ilison_Longing-For-Sleep_unique15web9

Photos by Maiken Staak
CD/Styling by Marit Ilison
MUAH by Mammu
Model: Äli @ Starsystem Estonia

Tags: , , , ,

Categorised in: Muoti

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Sup

    Ooh mahtava idea! Olin suunnittelut tekeväni itse sellaisen ohuen, vuorittoman villakangastakin mutta nyt taidankin etsiä kankaan kirpputorilta kangaskaupan sijaan :)

  • Qjs

    Hauska idea, mutta tulee mieleen rupuisten hotellien ällöttävät kulahaneet täkit! Ne sellaiset, jotka on mahdollista laittaa lakanan päälle lämpimissä maissa.. En pääse eroon tuosta mielikuvasta, ei jatkoon! :D

Related posts