18/02/16

Ideoita, palautetta ja entistä parempi blogi?

49 108 blogipalaute3

Hei kaikki te mahtavat tyypit siellä ruudun takana! Pupulandia on nyt majaillut omalla tontillaan lokakuun alusta asti ja blogipohja toimii ymmärtääkseni myös teidän näkökulmastanne tällä hetkellä aika hyvin. Olette kuitenkin kiitettävällä innolla antaneet palautetta huomaamistanne teknisistä epäkohdista tai asioista, jotka voisivat toimia vielä entistäkin paremmin. Lämmin kiitos siitä!

Kaikki palaute on kuultu ja mietin jatkuvasti, miten blogini voisi olla vielä toimivampi ja parempi. Ihan kaikkia toiveita en valitettavasti voi toteuttaa – ja niinhän se vähän menee, että toiveita on yhtä monia kuin on lukijoitakin. Jotkut tykkäävät yhdenlaisesta ja toiset toisenlaisesta. Yritän palloilla siellä välimaastossa ja löytää ratkaisuja, jotka palvelisivat parhaiten sekä minua että mahdollisimman monia teistä.

blogipalaute2

Olen pyöritellyt tässä päässäni joitakin teknisiä juttuja blogipohjan suhteen ja ajattelin, että tässä kohtaa voisin kääntyä myös teidän puoleenne ja kysyä, mikä teidän mielestänne olisi mukavin ja helppokäyttöisin vaihtoehto. Eli nyt saa ja pitääkin antaa mielipiteitä, sillä teillä on oikeasti mahdollisuus vaikuttaa!

Ja onpa minulla yksi hauska juttuideakin, mistä kuulisin mieluusti mietteenne. :)

idea 1

Minä tykkään kuvista, paljon. Osa teistäkin tykkää kuvien runsaudesta. Jotkut kuitenkin harmittelevat blogissani olevien kuvien suurta määrää osaltaan siksi, että hitaammalla nettiyhteydellä selaillessa se hidastaa koko sivun latautumista. Visuaalisena ihmisenä en haluaisi karsia kuvien määrää, mutta toivon toki, että sivuni toimisivat teillä mahdollisimman sutjakkaasti nettiyhteydestä ja laitteesta riippumatta.

Sain hiljattain ehdotuksen blogiini, että mitä jos osa blogin etusivulla näkyvien blogipostausten sisällöstä olisikin yhden ekstraklikkauksen takana niin, että etusivunäkymässä olisi blogijutuista vain lyhyt nostoteksti yhden tai kahden kuvan kera ja koko jutun pääsisi lukemaan avaamalla postauksen yhdellä lisäklikkauksella. Tällöin kaikki kuvatkin latautuisivat vasta juttua lähemmin tutkiskellessa. Olen itse jäänyt tähän asti siihen vaikutelmaan, että monelle jokainen ylimääräinen klikkaus tuntuu rasittavalta ja tästä syystä olen halunnut kaikkien postausten olevan kokonaisuudessaan luettavissa etusivun kautta. Toisaalta moni blogi tekee nykyään etusivulle vain nostoja jutuista ja lukijat klikkailevat auki sitten ne postaukset, jotka tuntuvat kiinnostavimmilta.

Kokeilin nyt tänään tätä ominaisuutta edellisessä postauksessani (näkyy etusivulla tämän jutun alla). Etusivulla jutusta näkyy siis vain osa ja lopussa näkyy ”more-tägi”, jota klikkaamalla pääsee avaamaan koko postauksen. Eli mitäs tuumitte? Kumpi on pienempi ärsytys? Ylimääräinen klikkaus vai mahdollisesti hitusen kauemmmin latautuva etusivu?

blogipalaute4

idea 2

Blogin mainosten ja banneripaikkojen suhteen tehdään parhaillaan pientä testailua. Mitään normaalista poikkeavaa ei blogissa pitäisi näkyä ja automaattisesti käynnistyvät videot tai äänimainokset sekä silmille hyppivät pop up -pläjäykset olen eliminoinut lähtökuoppiinsa eli niitä ei pitäisi tärähtää silmienne eteen jatkossakaan, mutta mikäli huomaatte mainos- tai bannerijutuissa jotakin perin juurin omituista tai aivan sietämättömän ärsyttävää, niin huikatkaahan asiasta minulle kommenttiboksiin tai sähköpostiin.

idea 3

Uudelle blogipohjalle siirryttyäni jätin osan vanhoista blogiarkistoista pimentoon ja pois näkyvistä. Tämä ratkaisu tehtiin osin ihan teknisistä ja visuaalisista syistä, sillä blogipohjan muututtua ja kuvakoon suurennuttua suuri osa vanhoista sisällöistä ei enää vain näyttänyt kauniilta ja toimivalta tällä uudella pohjalla. Koska sinne pimentoon jäi melkoinen määrä kaikkea kivaa, kiinnostavaa ja suosittua blogisisältöä, mietin, pitäisikö sieltä nostaa joitakin suosikkipostauksia, blogihistorian helmiä ja omia lempparijuttuja uudelleen esiin? Heräsi ajatus blogiarkistojen Throwback Thursdaysta. Eli mitäs tuumaatte? Näytättekö peukkua ylös vai alas ajatukselle jonkun arkistojen helmen uudelleenjulkaisusta aina torstaisin? :) Ja jos mielessä on jokin tietty mieleen jäänyt postaus, jota toivoisit uudelleen julkaistavaksi, niin näitäkin toiveita voi huhuilla kommenttiboksissa!

idea x

Nyt tässä samalla on erinomaisen hyvä hetki antaa sekä teknistä että sisällöllistä palautetta tai vaikkapa postaustoiveita, jos jotakin tulee mieleen. Eli sana on vapaa!

blogipalaute1

Plus vielä yksi juttu… Muutamat erilaisten feedien kautta blogiani seuraavat lukijat ovat harmitelleet, että blogipostauksia ei enää pysty kokonaisuudessaan lukemaan seurantapalveluiden kautta. Veikkaan, että kyse on pienestä teknisestä muutoksesta, jonka teimme koodarini kanssa hiljattain blogin sivupohjaan.

Haluan avata teille syitä tämän muutoksen taustalla, koska läpinäkyvyys mielestäni on reilu ja selkeä tapa toimia. Eräälle blogini lukijalle tilannetta kommenttiboksin puolella jo selvensinkin ja sain hämmennyksekseni kuulla, että moni muu bloggaaja on tehnyt saman tempun, muttei ole suostunut selittämään lukijoille, miksi näin toimitaan. Siispä minä haluaisin nyt selittää, mistä on kyse.

Ymmärrän erinomaisen hyvin, että jos on tottunut lukemaan blogipostauksen näppärästi tällaisen feediin perustuvan palvelun kautta, saattaa ärsyttää, ettei se enää olekaan mahdollista. Syy tekemämme muutoksen taustalla on käytännössä se, että feed-palveluiden kautta blogipostauksia lukevat seuraajat eivät tilastoidu minnekään blogin statistiikoihin. Ja tämä puolestaan vaikuttaa merkittävästi blogin kävijälukuihin sekä sitä kautta blogin kautta saataviin ansioihin.

blogipalaute6

Koska esimerkiksi minulle blogi tuo tällä hetkellä pääasiallisesti elantoni ja blogin kautta saatavat tulot ovat enemmän tai vähemmän sidoksissa siihen, miten laajan joukon ihmisiä blogini tavoittaa, ovat tilastojen ulottumattomiin jäävät lukijat hiukan hankala juttu. Bloggaajan näkökulmasta olisi tärkeää saada kaikki lukijat mukaan tilastojen piiriin ja tästä syystä on haluttu säätää blogista eteenpäin välittyvä sisältösyöte niin, että lukija joutuu konkreettisesti tulemaan tänne minun sivustolleni, mikäli haluaa lukea koko blogipostauksen. Mikä on tavallaan minun nähdäkseni ihan reiluakin – onhan kyse minun omalle sivustolleni tuottamastani sisällöstä.

Mutta kuten tuossa yllä totesin, ymmärrän paremmin kuin hyvin, että harmittaa, jos käytännön tasolla näppärän feed-palvelun, jonka käyttöön on tottunut ja jonka kautta seuraa mahdollisesti muitakin blogeja ja sivustoja, kautta ei pääsekään enää totutusti lukemaan koko postausta. Ja tässä päästään taas siihen, minkä takia en ole halunnut blogin etusivullekaan laittaa vain lyhyitä nostoja uusista blogipostauksista Lue lisää -nappien kera, vaan olen halunnut pitää postaukset kokonaan luettavissa etusivun kautta: monelle kävijälle yksikin ylimääräinen klikkaus on liikaa.

blogipalaute8

Ymmärtääkseni tämä sisältösyötteeseen tekemämme tekninen muutos on aiheuttanut käytännössä sen, että lukija näkee nimenomaan siellä feedissä vain postauksen alun ja joutuu klikkaamaan itsensä varsinaiselle blogisivustolle päästäkseen lukemaan koko jutun. Koska näitä feediä hyödyntäviä seurantapalveluita on monia ja niiden toimintalogiikat ovat erilaisia, en ole täysin tietoinen siitä, miten helpoksi tämä siirtyminen itse blogisivustolle on tehty. Kuulisin siis mielelläni teiltä, onko kyse tosiaan yhdestä klikkauksesta vai onko siirtyminen blogiin todellisuudessa jotenkin merkittävästi hankalampaa?

Ymmärrän teitä, toivottavasti te myös minua. Koska kaikkien noiden feed-palveluiden toimintalogiikat eivät tosiaan ole minulle tuttuja, olisi kiinnostavaa kuulla, mikäli siellä on oikeasti jotakin suurempaakin käytännön hankaluutta tämän muutoksen myötä. Ilman muuta pitäisin teidät kaikki mieluusti mukana menossa myös jatkossa. :)

EDIT: Vielä pieni selvennys! Tuo Idea 1 -kohdassa mainittu ylimääräinen More-tägi ja sen mukanaan tuoma ylimääräinen klikkaus koskee siis vain blogin etusivua, jolla näkyy neljä tuoreinta blogipostausta. Jos siis klikkaat itsesi esimerkiksi Bloglovinin kautta eteenpäin tänne Pupulandian tontille, päädyt suoraan postaukseen etkä näin ollen joudu enää klikkailemaan tuplana mitään auki. :) Toivottavasti tämä lisäys selkiytti asiaa.   blogipalaute5

Tags: ,

Categorised in: Elämä

49 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Liina

  Saisiko ”herkkusuun kasvislasagne” postauksen takaisin :)?

  • Joo! Voisin tehdä siitä uuden version kauniimmilla kuvilla. :) Ja hei muitakin toiveita vanhojen postausten uudelleen julkaisusta saa tässä yhteydessä nyt esittää.

 • Mimu

  Hei! Seuraan blogiasi bloglovinin kautta, joten näen jo bloglovinin kautta postauksen otsikon, aloituslauseen ja yhden kuvan, joiden avulla päätän, luenko postauksen. En siis jaksaisi enää blogissasi alkaa klikkailemaan ja lataamaan uudestaan jos haluan lukea koko jutun. En siis lämpene ekalle idealle, vaikka oma netti ei olekaan se kaikkein nopein, ja ymmärrän että kuvien lataamisessa menee joskus aikaa.

  Ja kiitosta vielä siitä, ettet käytä automaattisesti toistuvia videoita. Ne vasta ärsyttäviä ovatkin hitaalla nettiyhteydellä!

  • Tarkennuksena vielä, että jos siis klikkaat itsesi Bloglovinin nostosta eteenpäin, päädyt suoraan postaukseen eli et joudu enää klikkailemaan tuplana mitään auki. :) Tuo mainitsemani ajatus juttunostoista koskee siis vain blogin etusivunäkymää, jossa näkyvät 4 viimeisintä postausta.

 • Sanna

  Iso peukku Throwback Thursdaylle! Ja etenkin niille jutuille, joissa on muutakin kuin vain asukuvia, eli sun ajatuksia elämästä. Tyyliin Pupulandian Jenni vs. Pupulandian Jenni 2.0. :)

  Itse seuraan tätä blogia suoraan tällä sivustolla ja pystyn hyvin elämään yhden ylimääräisen klikkauksen kanssa. Itsestään käynnistyvät videot ovat todella ärsyttäviä ja boikotoin järkiään kaikkia sivustoja, joissa ne pärähtävät päälle vielä nupit kaakossa. Ei kiva. Eikä niitä täällä tosiaan ole näkynytkään.

  Ja lopuksi ihan yleistä palautetta: tykkään kovasti sun tyylistä kirjoittaa ja suhtautua asioihin sekä elämään ylipäätänsä. Pukeutumistyylimme ovat kuin yö ja päivä, mutta se ei haittaa yhtään mitään – päin vastoin! Erilaisuus on rikkaus ja blogisi kautta pääsee tämmöinen tummia sävyjä suosiva dramaatikkokin välillä nauttimaan pastellinsävyisestä estetiikasta. Iso peukku sulle!

 • Mimlimii

  Vanhojen blogitekstien nosto silloin tällöin olisi mahti-idea! Melkein alusta asti seuranneelle olisi hauska nähdä miten blogisi on kehittynyt ja että muistaakohan itse noita vanhempia postauksia :). Itse en tykkää noista ”lue lisää”-klikkailuista. Usein saattaa jäädä kokonaan lukematta jollei otsikko lupaa jotain tosi mielenkiintoista. Ja aikaisemmin kyselit lainavaatteiden käytöstä blogissa niin vastaanpa vielä siihenkin että kaikki vaatteet vaan mitä käsiksi saat :D! Sinulla on aina niin kauniita kuvia ja hieno taito yhdistellä asuja että kaikki käy, ja etenkin kun lainavaatteiden kanssa varmaan helposti innostuu kokeilemaan jotain vähän poikkeavampaa. Toivottavasti tämä puhelimella näpytelty teksti on edes jotenkin lukukelpoinen. Harvoin tulee kommentoitua, mutta sanonpa nyt että jatka samaan malliin ja kiitos ihanasta blogista! <3

 • Hilma

  More-tägistä: minä ainakin koen ekstraklikkauksen rasittavaksi! Kivempi vaan laiskasti skrollailla alaspäin, kuin miettiä, kiinnostaako juttu tarpeeksi jaksaakseni klikata ;)

  • Janniina

   Olen Hieman kanssa täysin samaa mieltä. Itse tykkään enemmän siitä, että saan skrollata koko sisältöä alaspäin. Ymmärrän toki, että tämä tekee sisällön lataamisesta hitaampaa, mutta se ei minua ainakaan haittaa.

  • KatriElina

   Pari muuta blogia on jäänyt viime aikoina lukematta just ton extra-klikkauksen takia.. Pikkujuttu, mut ilmeisen iso kuitenkin. Helpompaa selata useampi juttu peräkkäin.

 • Tulina

  Minä luen blogeja nykyään hyvin paljon mobiililaitteilla, joiden kanssa edes taas klikkailu on todella rasittavaa. Lähes kaikki sellaiset – kivatkin – blogit, joissa etusivulla on vaan lyhyt nosto postauksesta ja koko tekstin pääsee lukemaan klikkailemalla, ovatkin pudonneet kokonaan lukulistalta.

 • m

  Täältä muuten peukkua more-tägille, mutta voisiko sen koodata niin, ettei koko postausta tarvitsisi avata omaan ikkunaansa? Tarkoitan siis sitä, että sen sijaan kun edellistä postausta klikatessa sivu aukeaa omalla osoitteellaan, siinä olisi sellainen plussaominaisuus jolla sivua saisi jatkettua alaspäin. Kauhean vaikea selittää, mutta pointtina se, että tämän jälkeen sivun selailua voisi jatkaa normaalisti ilman, että pitäisi nuolesta palata takaisin etusivulle. Enkä ehkä ottaisi tätä käyttöön joka postaukseen vaan enemminkin tuollaisiin metripostauksiin jossa on +/- kymmenen kuvaa. :-)

  • tiippa

   Hei tämä on hyvä! Siis samaan tyyliin kuin youtube-videoissa on se info videosta ja se ”näytä lisää” kohta, joka lataa loput infosta, eikä ole linkki uuteen sivuun. Hankala selittää, mutta tosiaan youtubessa on tämä käytössä. Muuten en jaksaisi linkkailla itseäni kokonaaan uusille sivuille.

 • taru

  Joo, vanhoja juttuja kehiin! :) olisi kiva nähdä niitä kuuluisia ”päättömiä” asukuvia blogin alkuajoilta!

  itse olen merkinnyt lukemani blogit ns. kirjanmerkkeihin. Toimii mielestäni hyvin.

 • Wnl

  Pliis ei more-tägiä! Aivan sairaaaaaan ärsyttävä.

 • Greetu

  Harvemminpa tulee kommentoitua mutta kun kerran kysytään :D
  Mulle mainokset on yleensä ihan ok, tosin jotkut missä on ääntä ni voi häiritä. Myös vanhoja nostoja kannatan!

  Mutta mua on aina häirinnyt jos blogin etusivulta joutuu erikseen klikkaamaan että pääsee lukemaan koko postauksen. Oikeastaan se on häirinnyt niin paljon että en lue sellaisia blogeja ollenkaan. Tosin Pupulandian kohdalla voisin ehkä tehdä poikkeuksen. Mutta toivon että ei ylimääräisiä klikkauksia blogin sisällä :) Kun taas toi feedin rajoittaminen on mun mielestä ihan ymmärrettävää, blogit on kuitenkin vielä kasvava bisnes joten täähän on varmasti yleistyvä käytäntö. Mä oon tykänny Safarin lukulistasta missä voin rullata kaikkien blogien etusivut kerralla läpi. Pääsee se blogi kokonaisuutena oikeuksiinsa ja saa bloggaaja palkkansa.

  Tykkään Pupulandiasta superpaljon, go Jenni! :)

 • Mona

  Yksi tekninen juttu on pistänyt omaan silmääni. Jos haluaa lukea kommentteja tai kommentoida, niin postauksen lopussa olevan puhekuplan klikkaaminen vie takaisin postauksen alkuun. Tällöin joutuu selaamaan uudestaan koko postauksen, jotta pääsee kommentteihin. Tätä ongelmaa ei ole, jos on niin fiksu, että muistaa painaa puhekuplaa jo postauksen alussa. Ja minähän en tietenkään muista :D Mietin, että olisikohan mahdollista, että postauksen lopussa kommentit tulisivat heti näkyviin.

  Tällaista pikku yksityiskohtaa lukuunottamatta tyylikäs blogi! :)

 • Throwback Thursday in ihana idea! Sitä kannatan todellakin! :D

 • Anu

  En yleensä jaksa lukea blogeja, joissa täytyy klikkailla erikseen! Skrollailu on paljon kivempaa ja jos on kiire, niin voin lukea pikaisesti ja palata myöhemmin postauksiin.

 • Valo

  Blogissasi on kieltämättä kauniita kuvia, mutta niiden karsiminen toisi kauneuden vielä paremmin esiin. Eli katso kuvia kriittisemmin ja valitse vain pari valioyksilöä! Ihan oikeesti ajattelen, että blogisi muuttuisi tästä vielä paremmaksi.

  • e

   Komppaan Valoa, usein vähemmällä määrällä kuvia kauniit kuvat pääsisivät enemmän oikeuksiinsa. Vaikka pidän itseäni visuaalisena ihmisenä ja pidän kaunista kuvistasi, yli kymmenen kuvaa samasta kohteesta vain pienin nyanssein puuduttaa, jolloin loppu blogiteksti tulee vain skrollatua vauhdilla alaspäin.

 • Möö

  Oonkin miettinyt, että onko se bloggaajan tietoinen valinta vai bloglovinin oikkuilua, kun joskus postaukset näkyvät kokonaan ja joskus pitää klikata blogiin asti. Mukava kun selvensit. :) Itse selaan blogeja pääasiassa puhelimella, joten ennen tuo bloglovin oli ihan lyömätön, kun kuvat näkyi kerralla näytöllä ja teksti latautui heti. Ymmärrän kuitenkin täysin, miksi bloggaajat haluavat lukijat sivulleen asti, joten alkuärsytyksen jälkeen yhdessä ekstraklikkauksessa ei ole mitään pahaa. :D Ja btw tämä blogi toimii oikein hyvin mobiilinäkymässä, jee!

  En kannata tuota ykkösideaa tekstien ja kuvien siirtämisestä read moren taakse, mukavampi tosiaan scrollailla vaan menemään. Jos kuvissa kestää liian kauan, säästän postauksen siihen hetkeen kun olen wifin päässä, no problem. :) Tb-postauksille kannatusta, olis kiva nähdä niin tyylipostauksia kuin kaikkee muutakin.

  Kaikenkaikkiaan tykkään blogista ja uskon, että teet hyvät valinnat myös näiden esillä olleiden ideoiden suhteen. Ja tärkeintähän on, että sisältö on jatkossakin yhtä kivaa luettavaa! :)

 • Katri

  Joo pliis ei more-tagia! Mulla on kanssa jäänyt moni blogi pois lukulistalta sen takia. Puhelimella lukiessa se postausten aukiklikkailu on jotenkin älyttömän ärsyttävää.

  Mainokset on pupulandiassa mielestäni toteutettu hyvin, ja automaattisesti pyörivistä videoista en minäkään tykkää joten toivottavasti niitä ei tulekaan :)

  Mielestäni throwback Thursday on kiva idea, varsinkin meille ketkä on seuranneet blogia melkein alusta saakka :)

  Tuosta kuvien määrästä joku mainitsikin, mielestäni kuvasi ovat todella kauniita ja mielellään niitä katselee, mutta välillä kuvia on oikeasti vähän liikaa. Esim sisustusjutuissa ja esim. kauppojen esittelyissä saatan katsoa ekat viisi kuvaa ja scrollata vaan loppuun koska kuvia on niin paljon ettei niihin jaksa keskittyä, varsinkin jos aihe ei ole ihan niin omaa sydäntä lähellä. Asukuvia on yleensä omaan makuuni sopiva määrä.

 • TauGent

  Itse en innostu näistä klikkaa lukieksesi koko postaus jutuista, mutta koska Bloglovin’ista käytännössä aina klikkailen itteni tänne, niin enpä muutosta edes huomaisi x)
  Throw back jutut ehdottomasti nostoon! Ei sitä muista mitä kaikkia upeita juttuja sitä onkaan joskus jo lukenut (: En tiedä onko sulla enää missään tallella ihan alun asupostauksia, muistelen niitä jostain syystä kovin lämmöllä, niin niitä olisi hauska vaikka kootusti nähdä ^^ Esim kaiketi IGssä ollut kuva vuodelta 2012 herätti kovasti muistoja itsellenikin!!!

  En muuta palautetta kyllä osaa antaa… tai ehkä vaan sen ajatuksen, että musta on myös parempi että joutuu blogaajien oikealla omalle sivulle tulemaan lukemaan blogin – niitä sivustoja on kuitenkin mietitty niin paljon ja pitkälle, että ihan jo senkin takia on parempi nähdä blogi niinkuin sen on blogaaaja suunnitellut !

 • kax

  Tietääkseni syötelukijapalvelut raportoivat tilaajamäärät blogialustalle?

  Google Readerin aikana ainakin näin oli. Uskoisin että kaikki muutkin tekevät sen, koska onhan se myös palvelun itsensä etu tehdä tiedetyksi että täällä oli nyt meidän tekemän yhden haun takana oikeasti NNNN kappaletta tilaajia.

  Idea 1: Periaatteessa ok. Helpottaa ainakin siinä tilanteessa kun haluaa selata vanhempia juttuja suoraan sivulla ollessa.
  Kuvat eivät näytä ihan valtavia tiedostokooltaan olevan, mutta laadun sen kummemmin kärsimättä olisi helppo puolittaa tiputtamalla jpg:n tallennusarvo 90->70. (Tai käyttää muuta optimointia)

  Ns. partial feed on useissa mobiililukusoftissa kierrettävissä sillä, että softa käy hakemassa koko sivun esim. pyyhkäisemällä alaspäin. Sivulataushan siitä blogialustalle tietenkin silloin tulee ihan normaalisti esille.

  Ihmettelen, että etkö itse käytä mitään syötelukijaa?
  Tai kuka tahansa, joka ei käytä mikäli haluaa yli viittä lähdettä seurata.. itsellä niitä on päälle viisi sataa.
  Tehokkuus ja kätevyys aivan eri tasolla kuin selaimella kahlata edestakaisin, saati sitten jostain sossumedian linkeistä klikkailla..

  Oma suosikkini on Inoreader, joka toimii Bulgariasta käsin.
  Käytettävissä ilmaiseksikin mutta pienellä maksulla lisäominaisuuksia ja mikä tärkeintä, tukea kehittäjille että homma toimii jatkossakin.
  https://inoreader.com

  Tässä vielä linkki pariin pieneen kuvarajaukseen;
  lukijanäkymä missä esillä vain pupulandia ja alla tiedot, ei kovin montaa lukijaa tämän kautta näytä olevan.. pikselöin pois näkyvistä tähän asiaan epäoleelliset, kansiot/muut feedit jne.
  http://i.imgur.com/LnBbBDm.png

  • kax

   Lisäys vielä itse itselleni kommentoiden: Syötteelläsi (sivulla itsellään kyllä on) ei näytä olevan määriteltynä omaa faviconia, siksi näkyy tuo geneerinen RSS-ikoni.

 • SaR

  Idea 1, EEEEIIIIIIIIIII :D Ylimääräisten klikkausten myötä tiedän että jää enemmän postauksia lukematta, kun ei jaksa klikkailla ja palata aina takaisin jne.

 • Vilma

  Musta hyvä kompromissi olisi, jos teksti aukeaisi etusivulla klikattaessa siihen alun jatkoksi. Eli klikkaus ei siirtäisi postaukseen kommentteineen vaan loppuosa tekstistä vain putoaa näkyviin klikkaamalla. Itse en useinkaan kommentoi tai lue kommentteja ja usein luen postauksia päivän-parin viiveellä ja musta on kiva, kun kaikki on suoraan näkyvillä etusivulla. En pidä siitä, että joudun availemaan postauksia välilehtiin tai klikkailemaan edestakaisin etusivun ja blogipostauksen välillä. Musta siis tuo yllä esittämäni idea olisi hyvä kompromissi, jossa kaikki saa, mitä haluaa yhdellä lisäklikkauksella. Olen nähnyt netissä tuosta käytännönesimerkkejä niin, ettei sivu edes erikseen lataudu uudestaan klikatessa, vaan kuten sanottu, teksti ja kuvat vain ”putoavat” esiin linkkiä painettaessa. Jos tuollainen olisi mahdollista, on se mun mielestä paljon kivempi kuin linkki postauksen omalle sivulle. Olen lakannut yksinkertaisesti lukemasta joitain vähemmän mielenkiintoisia blogeja, kun lukeminen on tehty niin ”hankalaksi” ettei motivaatio vain riitä siihen latailuun ja edestakaisin klikkailuun. Pupulandian lukemista en lopettaisi tokikaan, kunhan vain ärsyyntyisin. :D

  • kax

   Tuolla tavalla tehdyissä on pakollinen javascript ja b) kaikki sisältö on ladattu jo valmiiksi.
   Eli ei auta mitään tähän kyseiseen ongelmaan.

   • Vilma

    Voi harmi. Se sitten selittääkin, miksi sitä ei ole kokeiltu muissa blogeissa. Ehdottomasti siis kannatan nykyistä tyyliä. Unohtui tuohon edelliseen viestiin laittaa niin sanonpa nyt sitten tässä, että Throwback torstait on ainakin mun mieleen.

 • Annemari

  En tykkää yhtään siitä more-klikkauksesta. Se on tullut nyt muutamaan seuraamaani blogiin ja se on ärsyttävä ominaisuus, koska jokaisen postauksen joutuu erikseen hakemaan etusivulta eivätkä ne tule peräkkäin eikä edelliseen postaukseen pääse suoraan. En tiedä, onko niin aina jos sitä käyttää, mutta ainakin noin noissa seuraamissani on. Huomaan, että en tämän takia enää vaivaudu yhtä usein näihin blogeihin. Yksi klikkaus ei ole paha, mutta ees taas hyppimisestä en tykkää.

  Blogissasi tykkään ennen kaikkea selkeydestä ja helppolukuisuudesta.

 • heartbeat

  En lue yhtään blogia, jossa täytyy klikata vielä ”more”, ennemmin skrollailen alaspäin, paljon mukavampaa :)

 • Pii

  Heippa, minunkin kohdalla täytyy kääntää peukku alas read more -idealle. Muissa blogeissa se on saanut pikku hiljaa väistämättä jättämään kyseisen blogin lukemisen kokonaan. Mainostajien näkökulmasta nykyisellä pohjalla yhteistyöt saa minunlaisen lukijan kohdalla jopa enemmän huomioarvoa kuin siinä tapauksessa, jos osa tekstistä menisi klikin taakse. Skrollaan yhteistyöpostausten läpi usein nopeasti silmäillen, mutta se selailun jättämä huomioarvo niillekin jutuille kertyy vaikka itse juttu ei kiinnostaisikaan juuri sillä hetkellä. Samaan hengenvetoon kiitos läpinäkyvyydestäsi yhteistöiden ja saatujen tuotteiden kanssa. Ne on aina esimerkillisesti merkattu ja lukija pystyy helposti ohittamaan, jos yhteistyö/markkinointisisältö ei kiinnosta. Iso peukku!

  Throw back voisi toimia hillitysti käytettynä, jolloin sisältö pysyy tuoreena. Varsinkin asukuva-throwbackit joissain blogeissa alkaa toistaa itseään melko nopeasti ja mieleen tule väistämättä että ne ovat vain helppo tapa saada uusi postaus ulos. Kannatan kyllä, jos jutut on valikoituja ja pysyvät kokonaisuutena hyvin editoituina.

  Editointi ja tiivistys on muutenkin kaikessa mediassa mielestäni avainasemassa ja ehkä se voisi ratkaista myös kuvien latautuvuus ongelmaa tässä blogissa. Kuvien määrää voisi nipsasta muutamalla prosentilla – alkuun vaikka jättää aina yksi kuva pois viimeisessä editointi vaiheessa. Kuvasi on upeita ja niitä toivon olevan sopivan runsaalla kädellä jatkossakin!

  Tulipas pitkä tarinointi. Kiitos loistavasta blogista. Muista pitää blogi oman näköisenäsi, jolloin se on luonnollinen, luonteva ja vetää puoleensa!

 • Marjan

  Itse soisin juttujen olevan kokonaisuudessaan luettavissa ilman extra klikkauksia. Jotenkin se yksikin ylimääräinen klikkaus käy ärsyttämään.

 • Anneli

  Mä luen käytännössä kaikki blogit Feedlyn kautta, ja vaikka tykkään kauheasti blogistasi, on se valitettavasti juuri mainitsemastasi syystä jäänyt lukematta ja kuukausi-pari sitten poistin sen Feedlyn feedistäkin, kun ei sitä lopulta tullut juuri klikkailtua auki. Onneksi eksyin nyt taas pitkästä aikaa tänne, kiva nähdä että olet itsekin pohtinut asiaa.

  Ikävää, ettei asiaan ole ilmeisesti toistaiseksi olemassa kompromissia, jossa molemmat voittaisivat! :(

 • lottas

  Kaikki muut ideat kuulostaa mukavilta, mutta itseltä on jäänyt seuraamatta monta kivanoloista blogia sen takia, että minulle idea1 ei oikein kolahda. Ehkä siihenkin tottuisi, mutta tykkään, että kaikki postaukset näkee kokonaisuudessaan, eikä tarvitse erikseen valita tiettyä postausta. :)

 • Vs

  Koen ylimääräiset keikkailut jostain syystä tosi ärsyttäviä.

 • jenni

  Hei, älä ihmeessä tee blogiisi mitään sellaista muutosta, että koko teksti ja kuvat eivät näkyisi heti vaan täytyy vielä lisää klikkailla sivuja auki! Se on työlästä ja väitän,että vähentää blogitektiesi lukemista, koska jos juttu tai etusivulla oleva kuva ei ole tosi mielenkiintoinen, niin itse en ainakaan jaksa klikkailla postausta auki. Olen jopa lopettanut joidenkin blogien lukemisen, koska ”selailu” ei käynyt näppärästä ja loppujen lopuksi harvat postaukset olivat niiiin mielenkiintoisia, että olisin jaksanut niitä erikseen avata. Sellaisen tyylin käyttäminen vaatii myös paljon blokkaajalta, miten saat lyhyessä tekstissä ja ehkä yhdessä kuvassa tuotua esiin jotakin niin mielenkiintoista, että saat lukijan avaamaan koko postauksen?

 • Iida

  Apua unohdin jo mitä kaikkea tässä postauksessa käsiteltiinkään :D mutta kommentoinpa nyt niitä mitkä itselle jäi mieleen. Eli itselleni ei ole väliä onko käytössä more-tägi vai ei, kun luen kaikki postaukset bloglovinin kautta. Siellä alkuun ärsytti, kun piti tehdä ylimääräinen klikkaus, että näkee koko postauksen, mutta nyt olen jo tottunut siihen, kun useampi on ottanut käyttöön tuon ominaisuuden. Ja itse asiassa klikkaan nykyään kaikki automaattisesti auki, vaikka postaus näkyisikin kokonaan ilman klikkausta. Ja ymmärrän hyvin syyn, miksi monet ovat ottaneet sen ylimääräisen klikkauksen käyttöönsä, koska tottakai on tärkeää, että jokainen lukija näkyy tilastoissa :)

 • j_mt

  Mielestäni olisi parempi, että blogipostaus näkyisi kokonaisuudessaan etusivulla ilman lisäklikkauksia, helpompaa selailla monta juttua peräkkäin läpi.

  Entä jos kuvat esitettäisiin ”kuvagalleriassa”? Tarkoitan sellaista ratkaisua, että esim. postauksen jälkeen näkyisi yksi kuva, ja seuraavia kuvia voisi selata esim. nuolipainikkeiden avulla. Silloin kuvia voisi olla paljonkin ja käyttäjästä itsestään kiinni, kuinka paljon niitä haluaisi selata. En tosin tiedä vaikuttaisiko tuokaan ratkaisu latausaikaan :)

 • Magnolia

  Täällä taas ollaan täysin more- painikkeen kannalla. Vaikka pidänkin blogissasi olevien kuvien tasosta en yksinkertaisesti pysty katsomaan esim. jopa yli kymmentä kuvaa samasta asusta.
  Ne päädyn skippaamaan ja luen mieluummin postausta, jossa on vähemmän kuvia ja mielenkiintoinen tekstiosio.

  Niinpä kun heti alussa näkyy, että kyseessä on asupostaus sen voi jättää väliin.
  Meitä on moneen lähtöön ja vaikka vaatteet ovatkin suuressa roolissa blogissasi, en silti halua jäädä kokonaan pois blogisi seuraamisesta.

  Minulle muotiblogeista kiinnostavimmassa asusta on vain kolme – neljä kuvaa, joista pari on yksityiskohdista.
  Kuitenkin: pidän blogisi monipuolisuudesta, sen rehellisyydestä ja siitä että olet huippukiinnostava tyyppi.

  Asukuvien määrän vähentäminen yhden asun kohdalla nostaisi blogisi tasoa.

 • Joutseninen

  Moi! Olen lukenut blogiasi vuosia ja minusta on hyvä että tekstit ovat heti luettavissa etusivulla. Harmittaa oikein monien blogien uusi tapa tehdä ’nosto’ jota sitten pitää klikkailla nähdäkseen koko tekstin.

  Feedien kautta lukiessa siirtyminen sivustollesi on helppoa ja yksi klikkaus riittää. Onneksi

 • p

  Lisäklikkaus: no thanks :)

  Kommenttiboksin avatessa olisi kiva jos sivu aukeaisi kommenttien kohdalta eikä tarvitsisi skrollata.

  Kyllä se tekstikin ehkä voisi olla vähän isompaa maybe.

  Kiitos ihanasta blogista!

 • Tuuli

  Kiva, kun kyselet lukijoiden mielipiteitä :) En ole myöskään more-napin kannalla, mutta jonkun ehdottama youtube-juttu voisi tosiaan olla käyttäjäystävällisempi. The Sartorialistin käyttämät kuva-”slideshow’t” on musta myös toimivia. Itse tykkään useista kuvista, mutta komppaan taas toista kommentoijaa siinä, että asukuvia on henk. koht. makuuni monesti vähän liikaa per asu. Slideshow’ssa (onko tää nyt oikea termi…) lukija pääsee itse päättäämään, montako kuvaa haluaa selata, jos haluaa.

  Tätä peukutan myös: ”Kommenttiboksin avatessa olisi kiva jos sivu aukeaisi kommenttien kohdalta eikä tarvitsisi skrollata.” Varsinkin, kun skrollattavaa on usein aika paljon.

  Mukavaa sunnuntaita, kiitos kauniista blogista :)

 • Sonja

  Hei,
  Luen blogiasi enimmäkseen puhelimeni kautta ja pidän kovasti siitä ettei tarvitse tehd niitä ylimääräisiä klikkailuja. Blogissa on hyvä flow selaa sitä sitten puhelimella tai muulla laitteella. :)

 • elina5

  Ymmärrän bloggaajan näkökulman etenkin taloudelliselta kannalta, mutta näin lukijana olen karsinut lukulistalta suurimman osan blogeista, joiden postauksia ei suoraan voi lukea feedlyllä. Se yksikin klikkaus on välillä liikaa. Pupulandiasta luen ehkä joka viidennen postauksen nykyisin, välillä harvemman. Moni vanha suosikki Lilystä ja Purkkimafiasta on myös jäänyt pois, tai luen vain satunnaisesti erityisen mielenkiintoisia postauksia. Luen blogeja pikaisesti viihdykkeenä sopivan hetken sattuessa, ja käytettävyys ja nopeus on plussaa. Tällöin ei lisäklikkailuille ole kiinnostusta. Se tuntuu hassulta, kun kyse on kuitenkin vain yhdestä klikkauksesta + paluuklikkauksesta, mutta monesti sivuilla on sitten ylimääräistä härpäkettä joka myös pitää ladata näkyviin, ja sekin hidastaa. Käytäntö on vain osoittanut, että nopeus ja sujuvuus on valttia. Tämä siis oma kokemukseni :) Joistain blogeista olen luopunut myös kuvien määrän vuoksi.

 • Merja

  Auts, en missään tapauksessa kannata idea 1:ä eli ylimääräistä ”lue lisää” -klikkausta. Aika monta muutoin mielenkiintoisen oloista blogia on jäänyt tuon ominaisuuden takia kokonaan seuraamatta.

 • Minä olen hylännyt monta blogia juuri tuon yhden more-klikkauksen vuoksi. Kuulostaa hassulta, jopa omaan korvaani, mutta jotenkin se tuntuu hankalalta ja näyttää visuaalisesti sotkuiselta. Ontuva selitys, kun en oikein tosiaan itsekään tiedä miksi juuri tuo yksi pieni klikkaus on niin merkitsevä.

  Tuli kyllä sekin nyt vielä mieleeni, että kun tulen lukemaan blogeja, teen sen usein pitkillä aikaväleillä. Tällöin on mukavaa, kun voi rauhassa skrollailla menemään useamman postauksen, jotenkin soljuvapmaa ja juurikin visuaaliseti mukavampaa kun jatkuva klikkailu ja edestakaisin hyppiminen. Kauhea sepustus, toivottavasti käsitettävissä!

Related posts