16/02/16

Liikahtaneita hetkiä

2 72 plus1

Melkein kaiken, mitä tiedän valokuvauksesta, olen oppinut Mikko Rasilalta. Tietoni määrä on edelleen varsin pieni, mutta olen ikuisesti kiitollinen Mikolle siitä, että hän avasi minulle vuosia sitten valokuvauksen maailmaa ihan uudella tavalla. Ennen kaikkea tykkään mentorini valokuvausfilosofiassa siitä, että hyvän kuvan ei tarvitse olla teknisesti täydellinen. Jos tunnelma on kohdallaan, ei haittaa välttämättä edes, vaikka kuva olisi epätarkka. Jos menestynyt ammattikuvaaja on tätä mieltä, ehkä on syytä uskoa. :)

Ammattikuvaaja tietysti hallitsee työvälineensä ja onnistuu haastavissakin kuvausolosuhteissa siinä, missä näin harrastelijana samankaltaista varmuutta tai taitoakaan ei luonnollisesti ole. Silti on mahtava fiilis huomata onnistuneensa tallentamaan kuvaan jokin hieno hetki tai tunnelma.

plus9

Näissä Vesan ottamissa kuvissa on minusta jotenkin ihana tunnelma. Aurinko oli Barcelonassa juuri painumassa mailleen ja yritimme vielä ennen pimeän tuloa napata muutaman valokuvan kadunkulmassa, jossa vuoroin kulki ohi ihmisiä, vuoroin huristeli autoja ja skoottereita. Ympärillä oleva kuhina tuli liikkeen kautta mukaan kuviinkin, kun väistelin hämärtyvässä illassa pikkukujalle kaartavia kulkijoita.

Jokin näiden heilahtaneiden kuvien fiiliksessä lämmittää mieltä. Ehkä se on se muisto leudosta illasta, jossa vielä hetken verran tarkeni ilman takkiakin. Mutta jotakin ihanaa ja tärkeää näiden kuvien valoon, liikkeisiin ja tunnelmaan tiivistyy muistoissani.

Translation: Lovely, moving photo memories from our recent trip to Barcelona. Usually I would consider this kind of movement a failure in a photo, but these ones I just love. 

plus18

Takki // jacket Marimekko*, housut // trousers H&M L.O.G.G*, poolopaita // turtle neck shirt Filippa K, kengät // shoes Filippa K, laukku // bag Selected Femme*, aurinkolasit // sunglasses BikBok (kuvauslainassa)

* saatu blogin kautta / gifted

plus19plus15plus10plus20plus8

Photos: Vesa Silver

Tags: , , , ,

Categorised in: Matkat, Muoti

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related posts