12/02/16

Kevään kaunein hame (ja pohdintaa muotiblogeista)

51 93 marimekko-hame11

Muotiblogit ovat muuttaneet muotoaan paljon sen vajaan 9 vuoden aikana, kun minä olen omaani kirjoittanut. Niistä ilman kasvoja rajatuista selfieistä ja itselaukaisijalla oman yksiön nurkassa räpsäistyistä asukuvista on tultu aika pitkälle. Tiedän, että jotkut muistelevat kaiholla niitä aikoja, kun blogit olivat juuri tuota ja haikailevat sen kotikutoisuuden perään, joka blogimaailmaa silloin leimasi.

Näin bloggaajana sitä tuntee vain iloa siitä, että homma on kehittynyt niistä ajoista eteenpäin. Olisin silloin itselaukaisimen aikoihinkin mieluiten otattanut asukuvani jollakulla osaavalla ihmisellä, mutta kuvaajan puutteessa ratkaisin ongelman noin, vaikka eiväthän ne asukuvat silloin ihan omaakaan estetiikantajuani hivelleet.

marimekko-hame9

Visuaalisena ihmisenä olen itse aina muiden blogeissa nauttinut ilolla kauniista ja laadukkaista kuvista, vaikka voisi sitä asuinspistä ammentaa huonompilaatuisestakin räpsystä. Henkilökohtaisesti en silti ikävöi pokkarikameran epätarkkoja itselaukaisin-räiskäisyjä tai muitakaan sinne historiaan jääneitä blogi-ilmiöitä.

Mutta ovat sitä blogimaailmassa muuttuneet monet muutkin asiat sitten niiden aikojen. Nykyään suosittuna bloggaajana saa nähdä, tehdä ja kokea aika paljon kaikenlaisia juttuja, joista ei muutama vuosi sitten osannut vielä haaveillakaan. On pressireissuja, koekäyttöön tarjottua kosmetiikkaa, showroom-visiittejä… Merkit antavat käyttöön kierrosta poistuvia sample-vaatteitaan ja toisinaan esimerkiksi pienemmät suunnittelijat tarjoavat mahdollisuutta valita mallistostaan jotain omaksi.

marimekko-hame7

Bloggaajan näkökulmasta tämä kaikki on tietenkin hirmuisen mukavaa – kukapa ei ottaisi mieluusti vastaan tällaisia mahdollisuuksia. Ymmärrän silti hyvin, miksi joku saattaa kokea sen vieraannuttaneen bloggaajia lukijoista. Samaistumispintaa on vähemmän, jos se ennen niin tavallisen oloinen naapurintyttö tekeekin yhtäkkiä asioita, jotka eivät itselle olisi ollenkaan mahdollisia.

Kaikessa on puolensa ja minusta se on vain mukavaa, miten blogit ja sosiaalinen media ovat ravistelleet markkinoinnin ja mainonnan ummehtuneita lainalaisuuksia. Pelisäännöt ovat uudella alalla hakeneet muotoaan, mutta alkavat pikkuhiljaa jo olla selkeitä kaikille osapuolille.

marimekko-hame16

Henkilökohtaisesti minua ilahduttaa erityisesti se, millaisia mahdollisuuksia sosiaalinen media on tuonut esimerkiksi pienyrittäjille, nuorille suunnittelijoille tai pienille muotibrändeille. Nyt puhutaan toimijoista, joilla ei ennen olisi ollut minkäänlaisia mahdollisuuksia ostaa mainostilaa sopivassa kohderyhmässä juuri mistään.

Koen, että on win-win-tilanne, jos vaikkapa pieni aloitteleva vaatemerkki tarjoaa lempibloggaajalleen jonkun mieluisan vaatteen mallistostaan. Pieni merkki saa näkyvyyttä, bloggaaja kivan tuotteen mieleiseltään brändiltä ja lukija tietoa ja inspiraatiota kiinnostavasta merkistä, josta ei olisi välttämättä muuten koskaan kuullutkaan.

Markkinointi ei somen aikakaudella olekaan enää suurten ja rahakkaiden etuoikeus, ja se on minusta erittäin positiivinen muutos. Pienenkin toimijan on nykyään mahdollista ponnistaa suurempaan tietoisuuteen nimenomaan sosiaalisen median avulla ilman valtavia taloudellisia panostuksia.

marimekko-hame4

Blogimaailman mennessä eteenpäin syntyy myös kaikenlaisia uusia ideoita ja ajatuksia, millaisia sisältöjä blogiin voisi tehdä. Tiedän, että maailmalla monet (ja Suomessakin jotkut) muotibloggaajat sekä etenkin valokuvaukseen panostavat bloggaajat tekevät paljon myös editorial-tyyppistä inspissisältöä ja asukuvia vaatteilla, jotka lainataan kuvauksia varten vähän samaan tapaan kuin muotilehdissäkin.

Olen aiemmin vierastanut tätä ajatusta itse, koska asukuvissa on ollut tapana esitellä juuri sitä omaa tyyliä ja oman vaatekaapin asuyhdistelmiä, ja olen tykännyt ajatuksesta, että samat vaatteet pääsevät esille moneen otteeseen eri tavoin stailattuna. Sehän nimenomaan antaa inspiraatiota muillekin siitä, miten vanhat tutut voi saada näyttämään tuoreelta hankkimatta aina lisää uutta.

marimekko-hame10

Nyt viime aikoina olen kuitenkin alkanut lämmetä ajatukselle tehdä asujuttuja myös lainavaatteilla: on kiva päästä testailemaan kaikenlaisia jänniä vaatteita, joita ei välttämättä silti haluaisi ostaa omaksi. On myös hauskaa päästä kokeilemaan omia stailausideoita käytännössä. Ja muutaman kerran tätä nyt kokeiltuani olen miettinyt, että tällaista voisi tehdä enemmänkin. Esimerkiksi nuo viime viikolla julkaisemani Cut & Pret -kuvat on toteutettu nimenomaan lainavaatteilla.

Barcelonan reissulle lähtiessäni otin mukaan myös muita lainavaatteita kokeen vuoksi ja olen nyt kuvannut muutamia asukokonaisuuksia, joissa on yhdistelty omaa ja lainattua. Tämän jutun kuvat ovat yksi esimerkki tällaisesta osin lainakamppeilla toteutetusta asuideasta. Ihastuin palavasti tuohon Marimekon kevätmalliston värikkääseen kellohameeseen, lainasin sen reissulle mukaan, stailasin ja kuvasin. Tykästyin hameeseen siinä määrin, että voi olla, että se pitää vielä hankkia ihan omaksikin, mutta yhtä moni lainassa olleista kuvausvaatteista jää toisaalta myös vain hauskaksi kertaluontoiseksi inspiraatiokokeiluksi.

marimekko-hame12

Minua kiinnostaisikin tietää, että mitä te lukijat tuumaatte tällaisesta? Peukkua ylös vai alas tällaisille kuvauslainakokeiluille? Varmasti tulen tällaisia toteuttamaan fiiliksen mukaan vielä toistekin, mutta olisi ilman muuta mielenkiintoista kuulla teidän mietteitänne? Ja toki myös tästä asusta! Tykkäsittekö?

Translation: Some spring inspiration from Marimekko SS16 collection. Isn’t this a beautiful skirt?

marimekko-hame1

Pusero // sweater Samuji, hame // skirt Marimekko SS16*, kengät // shoes & Other Stories, aurinkolasit // sunglasses BikBok SS16*

* kuvauslainassa / borrowed for the shoot 

marimekko-hame8marimekko-hame6 marimekko-hame13marimekko-hame15

Photos: Vesa Silver

Tags: , , , ,

Categorised in: Muoti

51 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • greta

  Ja varmasti ilman tätä postausta en olisi luonutkaan toista katsetta tuohon hameeseen mutta nyt tämän ansiosta tuota ihanuuttahan on pakko ainakin käydä sovittamassa! ♡♡

  • Kivaa kuulla, että tämä tyyli inspiroi! En malta odottaa, että Suomessakin koittavat hamekelit. :)

  • Parkkis

   Sama vika! Ihan piti mennä katsomaan Marimekon sivuilta millainen kuva siellä on. Marimekon sivun perusteella tuo hame ei houkuta mutta nämä sinun kuvasi kertovat että se on juuri täydellisen mallinen!

   • No tässä se just nähdään, että moni vaate pitää oikeasti nähdä jonkun tavallisen tyypin päällä kivasti stailattuna, että näkee sen potentiaalin. :) Kiva kuulla, jos onnistuin avaamaan silmät ihan uudella tavalla tälle kaunokaiselle!

 • Radamsa

  Lainavaatteet ovat minusta ihan hyvä juttu, mahdollistavat siitä omasta totutusta linjasta poikkeavat tyylikokeilut ja juurikin editorial-tyyppiset taidepläjäykset. Mielestäni olisi kuitenkin hyvä, jos lainatutkin vaatteet merkittäisiin juttuun (kyten saadutkin), jotta tuntuma vaateostosten todelliseen määrään ja laatuun säilyisi. Ettei niille vaikutealtteimmillekaan sitten tulisi vääristynyttä kuvaa siitä, mikä on ”normaalia”. Mielestäni olet kyllä aina hoitanut nämä läpinäkyvyys- ja merkintähommat mallikelpoisasti! Ja ihanat kuvat, kyllä kannatti lainata hame :)

  • Hyvä tarkennus! Ilman muuta myös lainavaatteet tulee minusta merkitä juttuun, vaikka mitään markkinointiyhteistyötä ei olisikaan kuvien taustalla. Tai näin ainakin itse koen parhaaksi tavaksi toimia. Kiva kuulla, että olet kokenut minun tapani merkitä yhteistyöt ja muut kytkökset selkeäksi. :)

   Ja joo, tämä hame kyllä nyt ihastutti siinä määrin, että sen voisi kelpuuttaa pysyvämmäksikin osaksi garderobia!

 • Sanna

  Olen seurannut blogiasi aika kauan, nykyisin tosin aika epäsäännöllisesti. Oman elämäntilanteen muutos, ajanpuute ja muuttuneet prioriteetit yhtäaikaa blogien muutoksen/ammattimaistumisen kanssa ovat saaneet minut jättämään muotiblogit oikeastaan kokonaan (plus blogilistan lopettaminen on yksi tekijä joka vaikuttanut omaan blogien lukemisen vähenemiseen). Tämä sinun blogisi on ainut tätä lajia mitä silloin tällöin enää seuraan (sen sijaan esim.sisustusblogeja luen varsin aktiivisesti edelleen). Jotenkin se vaan tuntuu hirvittävän epäaidolta ja tylsältä, että kaikilla tuntuu (tämä siis vaikutelma minkä saa, vaikkei ihan todellista olisikaan) kulkevan ammattivalokuvaaja rinnalla koko ajan räpsimässä kuvia bloggaajasta.
  Ehkä suurimmat muodin ystävät saavat tästä nykyformaatista enemmän irti, mutta tällaisen taviksen se tosiaan vieraannuttaa. Kuten mainitsit tekstissäsi, niin blogien ammattimaistumisen plussa on tosiaan nuo pienten merkkien markkinointimahdollisuudet.

  • Ymmärrän hyvin. Elämä löytää uusia uomia, omat kiinnostukset muuttuvat ja joskus kasvetaan eri suuntiin. Ja tiedätkö, se on ihan ok. :) Ammattikuvaajaa ei meikäläisellä käytössä ole vieläkään, vaikka Vesa toki hoitaa asukuvaushommia huiman taitavasti. Toki omatkin kuvaajan taidot ja kuvausvälineet ovat saaneet pientä buustia siihen alkuaikojen pokkariräpellykseen nähden. Harmi, jos se tuntuu vieraannuttavan lukijoita. Kivaa kuitenkin, että kävit jättämässä terveisesi! On tosi mielenkiintoista kuulla tällaisia rehellisiä ja avoimia ajatuksia blogimaailman kehityksestä monelta eri kantilta.

 • Natali

  Wow! Marimekko have totally upped their game!! Gorgeous skirt!

  http://lartoffashion.com/valentines-day/

 • Minna

  Lainvaatteilla tehdyt jutut tuovat vaan lisää monipuolisuutta blogiin, ei ainakaan minua haittaa. Maailma muuttuu, tulee uusia ammatteja, niin kuin ammattibloggaaja. Onhan se hyvin paljon bloggaajan henkilöstä kiinni, säilyykö blogi silti samaistuttavana ja maanläheisenä. Mielestäni sinä Jenni olet onnistunut tässä :)

  • Kiitos Minna! Tosi kiva kuulla, että koet näin. Itse tunnen yhä olevani ihan se sama tyyppi kuin blogin alkuaikoinakin, mutta varmasti on ihan luonnollistakin, että 9 vuoden aikana jonkinlaista muutosta ja kehitystä tapahtuu. :)

 • S

  Mua harmittaa, että esim. Pernille Teisbaek päätti lopetaa bloginsa, sillä vaikka leidi on supersuosittu, oli asukuvat edelleen otettu kotinurkassa tai ulkorappusilla.

  Itsekin pidän visuaalisuudesta, mutta välillä rasittaa se, että hienoissa editorialkuvissa vaatteet jäävät toissijaiseksi puoliummessa olevien silmien, vääntyneen vartalon ja auki olevan suun jälkeen. Tavallisen ihmisien silmään ne kaikkein fäshöneimmät kuvaukset näyttää usein vähän urpoilta.

  Se onko vaate oma vai lainassa, ei ole minulle olennaista, sen sijaan ajankohtaisuus on. Välillä sekin tuntuu hölmöltä että bloggaaja esittelee vaatetta joka tulee myyntiin puolen vuoden päästä.

  • Pernillen blogi ei minulle olekaan tuttu, mutta kuulostaa kivalta blogilta. Nämä ovat aina vähän sellaisia makuasioita: toiset tykkäävät juuri siitä, että kuvista välittyy se kotikutoisuus ja kuvausympäristönä ovat samat kotirappuset tai oman kodin kotoisa nurkka, ja toiset taas pitävät sitä tylsänä ja kaipaavat vaihtelua. Kaikkia on kerta kaikkiaan mahdotonta miellyttää, joten siksi olenkin valinnut sen linjan, että ensisijaisesti teen juuri niin kuin itsestä tuntuu hyvältä.

   Nykyisessä kodissa sellaista sopivaa nurkkaa kuvaamiselle ei oikein olekaan, joten kotona kuvaaminen ei oikein ole vaihtoehto. Toisaalta melkein naurattaa, kun mietin, minkälaisen haloon aikanaan saivat aikaan ne peilin kautta nappaamani asukuvat, kun joitakin raivostutti niin suunnattomasti se, että peilini vääristi minut normaalia pidemmäksi – siitäkin huolimatta, että avoimesti kerroin sen näin tekevän. :D

   Itse nautin editorial-tyyppisistä kuvista kyllä muotilehdissä ja joskus ihan blogeissakin. Kai kyse on vähän siitä, että miten blogeja tai muotilehtiä lukee: nauttiiko kuvista ihan vain visuaalisina elämyksinä vai etsiikö kuvista nimenomaan katalogin tapaan konkreettisia shoppailuvinkkejä tai stailausideoita. Väärää tapaa ei ole, mutta ihmiset todella hakevat muotilehdistäkin aika eri asioita.

   Kiva kuulla, että lainavaatteet eivät häiritse, mutta kiinnostava pointti tuo ajankohtaisuus. Pääasiassa pyrinkin siihen, että täällä esitellään nimenomaan ajankohtaisia juttuja, mutta toisaalta tykkään itse fiilistellä monesti tulevaa jo vähän etukäteen, joten silloin tällöin esimerkiksi muotiviikkojen yhteydessä tulee tehtyä katsauksia myös tuleviin mallistoihin.

 • Amaalia

  Olisin itse yhdistänyt hameen mielummin tummansiniseen kuin mustaan paitaan :) muuten ihana hame ja kokonaisuus. Ehkä joku leveälierinen hattu vielä tähän ;). Ja korikassi! Ja eikun kesäisille baanalle!

  • Vaatekaapista ei löydy sopivaa tummansinistä neuletta, joten mustalla mennään. :) Tosin minä en muutenkaan ole ihan niin matchy-matchy, että kaiken tarvitsisi olla täydellisesti harmoniassa. Mutta joo, pystyn hyvin visioimaan tähän jonkun ihanan lierihatun kesäkadulla. Oi, tulisipa se aurinko viimein lämmittämään jo tänne pohjolaankin!

 • p

  Ainakin cut&pret ja tämä juttu olivat kivoja. Ei kai siinä mitään, jos tulee selkeästi esille, mistä on kyse. Ja tietysti heti ajttelen, etten halua tavallisten, omien vaateiden asukuvienkaan loppuvan. Periaatteessa luotan harkintakykyysi tässä millaiset jutut olisivat kivoja. Blogeissa pääasia on musta bloggaajan persoona, vaikka yksityisyyden raja on olemassa. Kiinnostavuuden raja menee kuitenkin itselläni siinä häivyttyykö persoona kokonaan kaiken muun alle.

  • Missään nimessä tavalliset asukuvat eivät ole katoamassa minnekään – siitä ei tarvitse olla huolissaan. :) Nämä lainavaatejutut ovat tällaisia satunnaisia inspispläjäyksiä, joita ei varmasti tule mitenkään kamalan usein, mutta hauskoja kokeiluja toisinaan. Kiitos hyvästä pohdinnasta ja ajatustesi jakamisesta!

 • juusto

  Olen samaa mieltä parin aiemman kommentoijan kanssa ”ehkä suurimmat muodin ystävät saavat tästä nykyformaatista enemmän irti, mutta tällaisen taviksen se tosiaan vieraannuttaa”. Minä kaipaan blogista nimenomaan aitoutta ja samaistumisen mahdollisuutta. Enkä tarkoita tällä mitään inhorealistisia tiskivuoria tai salamalla otettuja kuvia :D
  Samoin kuin toinen kommentoija sanoi ”välillä rasittaa se, että hienoissa editorialkuvissa vaatteet jäävät toissijaiseksi”, näinhän se menee. Jos minä ostan vaatteen, haluan tietää että sitä voi yhdistellä monella tavalla (mukava jos bloggaaja käyttää samaa vaatetta usein, samalla myös näkee että vaate on oikeasti hyvä ostos) ja haluan tietää miltä se näyttää normaalissa arjessa. Minun normaali arkeni on seisomista ja kävelemistä, ei kiemurtelua taidemuseon kaiteita vasten (mitä olen nähnyt viime aikoina blogeissa) :D
  Eli muotiblogien uudet suunnat karkottavat pois ”taviksempia” lukijoita? Minä en välitä lukea muotilehtiä ja katsella editorialeja. Nyt kun blogit alkavat olla sitä samaa, se laskee kiinnostustani blogeihin. Toisaalta makuja on monia, joku muu varmasti tykkää fiilistellä lainavaatteita editorial-kuvissa!

  • Heh, taidan olla ajasta jäljessä oman bligini kanssa.. Se ei ole muotiblogi, mutta muutama asukuva sinne on eksynyt, mm. kirppislöytöjä. Kuvani ovat juurikin itselaukaisimella räpsäistyjä kuvia pienessä, hämärässä olohuoneessa. :D

   Nautin muiden blogien laadukkaista, värikkäistä asukuvista, mutta toisaalta on vaikea löytää aidosti persoonallisia tyylejä tai oikeasti inspiroivia blogeja. Useimmat ovat sellaista massaa, samat tuotteet, tyylit ja kliseet blogista toiseen.

   Sinun blogissasi on jotain ihanan aitoa, raikasta ja koukuttavaa. Tykkäilen!

   • Mutta tiedätkö mitä! Se on ihan ok. :) Olen varma, että löytyy niitäkin lukijoita, joiden mielestä nimenomaan tuollaiset kotoisan tavalliset kuvat ovat juuri sitä kaikkein parasta blogisisältöä. Ihmiset lukevat blogeja niin monin eri tavoin ja eri motiiveilla. Ja tosi kiva kuulla, että olet tykännyt tästä minun blogistani – mieltä lämmittää tällainen positiivinen palaute!

  • rulla

   ”Minun normaali arkeni on seisomista ja kävelemistä, ei kiemurtelua taidemuseon kaiteita vasten.”

   Ihan loistavasti muotoiltu ja näinhän se on. Monet blogit ovat muuttuneet hyvin steriileiksi toistensa kopioiksi, jotka hakevat mallia isoista muotilehdistä. Jos haluan lukea muotilehteä, luen sitä lehteä, mutta en kaipaa samaa menoa blogista. Blogissa haluan nähdä kirjoittajan persoonallisen otteen ja palan hänen oikeasta elämästään, en suu raollaan ja silmät puolitangossa poserattuja muka rentoja kuvia, joissa aamiainen on lavastettu sänkyyn peittoröykkiöiden keskelle ja toki paljaat sääret on taktisesti aseteltu mukaan kuvaan. Puistattaa!!

  • Hyvä, että tiskivuoret tai muuten vain rumat kuvat eivät ole hakusessa. Koska niitä ei täällä tulla näkemään. :D Tosin salamalla otetut kuvat ovat kovasti trendikkäitä tällä hetkellä maailmalla, joten ties vaikka minäkin innostuisin kokeilemaan tehokeinona joskus.

   Tässä ehkä päästään juuri siihen, mitä pohdiskelin tuossa aiemmassakin kommentissani, että ihmiset lukevat blogeja ja muotilehtiä niin monin tavoin. Siinä missä osa etsii blogeista ja lehdistä konkreettisia ideoita, mitä voisi vaatekaappiin seuraavaksi hankkia, toiset fiilistelevät enemmän kuvien tunnelmaa tai poimivat kuvista yleisemmällä tasolla stailausideoita. Mutta en tunne omalta osaltani taidemuseoiden kaiteita vasten kiemurtelua kovin omantyylisekseni poseeraustyyliksi muutenkaan, että ei pelkoa, että Pupulandian asukuvat olisivat muuttumassa siihen suuntaan. :D

 • Olen aikalailla samaa mieltä kuin sinä. Lainavaatteet on mielestäni ok jos ne on just pienemmiltä merkeiltä tai muuta vastuullista/kotimaista designia. Ketjuliikkeitä taas en haluaisi nähdä tällaisessa sisällössä, en usko että ne tarvitsevat yhtään enempää mainosta ja en oikein tiedä mitä ajattelen bloggaajista jotka mainostavat näkyvästi niitä. Kuitenkin kaikista inspiroivinta on varmasti samojen vaatteiden yhdistely uusilla tavoilla, se hyödyttää ehkä lukijaa eniten :)

  • Ymmärrän näkemystäsi, mutta ammattibloggaajan näkökulmasta se on hiukan ristiriitainen. Pienet ja vastuulliset merkit kiinnostavat minua kovasti, mutta ne eivät tuo minulle leipää pöytään. Nämä ovat juuri niitä merkkejä, joita nostan mieluusti esiin pyyteettömästi ja mainostan vaikka ilmaiseksi, mutta samaan aikaan niillä ei yleensä ole markkinointi- tai mainosbudjettia, joten ne eivät pysty myöskään maksamaan näkyvyydestä. Koska blogi on minulle myös elinkeino, teen luonnollisesti yhteistyötä myös sellaisten brändien kanssa, jotka ovat alalla suuria mainostajia. Nämä yhteistyöt osaltaan mahdollistavat sen, että pystyn ylipäänsä tekemään tätä hommaa ja buustaamaan ihan vain omasta ilostani niitä pieniä toimijoita.

   Menen blogissa ensisijaisesti tyyli edellä, joten kiinnostavat vaatteet ja tyylit ovat aina etusijalla. Mutta nostan ilman muuta erityisen mielelläni esiin juuri niitä vastuullisia, kotimaisia ja pieniä tekijöitä. En kuitenkaan koe, että sen tarvitsee sulkea pois suurempia ja kaupallisempia brändejä.

   Samojen tuttujen vaatteiden yhdistelyä uusilla tavoilla – sitä on varmasti luvassa jatkossakin. :)

 • Tuo hane on upea, joten kysyn hivenen pohdintoisi liittymättömän ikusuuskysymyksen:

  Kuinka pitkä olet? Eli onko tsäänssejä että mekko näyttäisi hyvältä myös oman lyhyen varteni yllä :D jotenkin tuntuu niin haastavalta löytää hyvänmittaista midihametta kun ei ole varreltaan mikään mallinmittainen… :(

  • Hame tosiaankin on upea! :) Ja minulle vartta ei ole kertynyt kuin 165cm eli kauniilta näyttää ihan tällaisen tavallisen mittaisen typykän päälläkin.

 • Ihana hame ja stailaus. :) Mielestäni olisi outoa jos junnaisit vaan paikallaan ja tämä lainausjuttu on yksi askel taas eteenpäin ammattiblogeissa. Kunhan oma tyyli säilyy, niin siinä ei ole mitään vikaa. Ja se on hyvä, että on monenlaisia blogeja, ammattilaisten ja sitten harrastelijoiden kotikutoisemmat blogit.

  • Kiva kuulla, että näet tämän luontevana askeleena eteenpäin blogimaailmassa. Oma tyyli ei ole menossa mihinkään, vaikka toki voi kehittyä ajan saatossa (ja toivottavasti vain parempaan). :) Suhtaudun itse blogeihin samoin kuin sinä, että tästä valtavasta blogien määrästä löytyy varmasti jokaiseen makuun jotakin, eikä yhden blogin tarvitsekaan täyttää ihan kaikkien lukijoiden kaikkia toiveita ja tarpeita – eikä se kyllä olisi mahdollistakaan.

 • Minna

  Ihanan värikäs hame! Mieleeni juolahti kysymys, millaisia kouluja olet käynyt? :)

  • Hame on kyllä varsinainen piristysruiske värikkyydessään. :) Tämä jotenkin pääsi oikeuksiinsa vasta, kun puin sen ylleni.

   Olen opiskellut Jyväskylän yliopistossa puheviestintää ja erikoistunut siellä verkkoviestintään. Minulla on kandin tutkinto, mutta työt ovat sittemmin vieneet mennessään ja maisteri on yhä kesken. Opinnot ovat muuten pulkassa, mutta gradusta puuttuu muutaman kymmen sivua. Olisi kiva saada se jossain vaiheessa pakettiin, mutta saapa nähdä. Tällä hetkellä ei ole motivaatiota vääntää sitä valmiiksi, kun on niin paljon mukavampaakin touhua työelämässä eikä tällä alalla kauheasti tutkintoja kysellä. :)

 • Sanna

  Peukku ylös lainavaatteille! Ainakin jos se vähentää painetta ostaa uusia vaatteita. Ja muutenkin hauska nähdä bloggarilla vähän rohkeampia tai erityylisiä asuvalintoja.

  • Kiva kuulla! Lainavaatteet mahdollistavat juuri sellaisia tyylikokeiluja, joihin ei välttämättä intoutuisi vaateostoksilla. :)

 • Lotta

  Mielestäni blogisi ehdottomia plussa puolia on nimenomaa ollut jo ennestään tuttujen vaatteiden yhdistäminen uudelleen. Toki tällaisistakin asuista saa paljon inspiraatiota. Tärkeintä on kuitenkin aitous, vaikka käytössä onkin lainavaatteita!

  • Sitä on ehdottomasti luvassa tuttuun tapaan myös jatkossa eli ei syytä huoleen. :) Satunnaiset lainavaatekokeilut ovat vain hauska lisä oman garderobin täydennykseksi ja kokeilunhalun tyydyttämiseksi.

 • nojes

  Itse olen blogeissa kiinnostunut siitä arkisemmasta puolesta eli miten bloggaaaja yhdistelee omia vaatteitaan ja millainen filosofia yhdistelmien takaa löytyy. Ymärrään kyllä tuon laina-asujenkin idean, mutta toivon, ettei se ala hallita blogikenttää, koska siinä on se vaara, että huomaa lukevansa muotijulkaisua, mikä ei jostain syystä kiinnosta minua. Niin pitkään, kun blogi edustaa kuitenkin bloggaajaa eikä joitain vaatemerkkejä, kaikki on hyvin.

  • No ainakaan minun blogini osalta ei tarvitse pelätä, että homma muuttuisi tyystin lainavaatekikkailuksi. Sellaiseen ei itsellänikään ole mitään mielenkiintoa. :) Kiitos mietteistäsi!

 • Ode

  ”Minun normaali arkeni on seisomista ja kävelemistä, ei kiemurtelua taidemuseon kaiteita vasten (mitä olen nähnyt viime aikoina blogeissa) :D”

  Näin on! Meillä myös pyykätään, ei silitetä, pidetään vaatetta mielellään pesusta toiseen, vuodesta toiseen. En tahdo vaatetta joka on ekan pesun jälkeen saumoista kiemura lurttana jonka värit ovat haalistuneet. Niin kivoja kuin nämä lainavaatekuvaukset ovat, ei vaatteen kestävyydestä ja ikääntymisestä saa mitään kuvaa.

  • Ehdin tuossa parissa aiemmassa kommentissani pohdiskella juuri sitä, miten eri tavoin ihmiset blogeja lukevat. Jotkut etsivät konkreettisia tuotevinkkejä vaateostoksille ja toiset enemmänkin stailausideoita. Ja jotkut taas tunnelmoivat vain visuaalisia juttuja ihan muuten vain. Omat vaatteeni toki vilahtelevat kuvissa vuodesta toiseen ja niiden ikääntymisestä tai käyttäytymisestä saa varmasti mielikuvaa, mutta ei liene katastrofi, jos ihan jokaisen vaatteen kohdalla ei tästä pääse blogikuvien perusteella selvyyteen? :)

 • Ihanat värit tuossa hameessa, samoin kuin tuo malli näyttää ihastuttavalta :) Tykkäsin tekstin pohdiskelevasta tyylistä, eikä lainavaatteet haittaa. Tietysti kiva jos ne on merkitty, niin ei tule sitä illuusiota kulutuksen kasvusta. Tykkäsin kyllä tuosta aiemmasta ideasta näyttää, miten samoja vaatteita voi hyödyntää usealla tavalla. Toivottavasti sellaiset postaukset eivät tule jäämään pois!

  • Kiitos, mukava kuulla! Merkkaan aina saadut ja lainatut vaatteet selvästi juttuun, niin lukijoiden ei tarvitse arvuutella. :) Ja näitä omia tuttuja vaatteita eri tavoin stailattuna näkyy ilman muuta blogin asujutuissa jatkossakin.

 • Milla

  Mä diggaan! Ja sitäpaitsi, kuinka paljon ekologisempaa onkaan lainata silmää miellyttäviä vaatteita, palauttaa ne ja miettiä siten kahteen kertaan ostaakko vai ei. Luulen että täten saadaan heräteostoksia alas ja nimenomaan inspiraatiota ylös. Suurimmalla osalla tyylibloggareista kun on kahden vaatekaapillisen verran kamaa ja lisää tulee koko ajan..

 • Norra

  Kauniita kuvia ja ihana asu, pitää käydä sovittamassa tuota hametta :D

  Itse olen vähän kahden vaiheilla näiden lainavaatteiden kanssa. Ehkä ne on ok silloin jos ne on ”oikeasti käytettäviä vaatteita”, eli juuri tällaisia mitä voisit oikeasti kuvitella itsekin arjessa käyttäväsi ja mahdollisesti ostavasi. Pelko on kuitenkin että näiden lainavaatteiden kanssa harhautuu herkemmin pois siitä omalta alueelta, mitä me lukijat tullaan tänne ainakin suurimmaksi osaksi varmasti katsomaan. Juuri sun oma tyyli on kiinnostava ja sitä mikä meitäkin inspiroi ja mitä me halutaan nähdä.

  Itse ainakin haen muotiblogeista inspiksiä omaan pukeutumiseen (ihan arkipukeutumiseen) ja juuri se samojen vaatteiden eritavoin yhdistely kiinnostaa ainakin minua eniten. Eli ei todellakaan haittaa vaikka samat vaatteet pyörisi blogissa useinkin kaudesta toiseen yhdisteltynä uusiin juttuihin. Se on omasta mielestäni näissä ihan sitä parhautta :)

 • Iida

  Olipa mukava juttu ja ihan mieletön hame! Hauska myös nähdä, miten hienolta tuollainen tavallinen musta paitakin näyttää.

 • Qjs

  moi! musta nämä kuvauslainat on ihan kivoja, todin vieläenemmän tykkään vaatelainaamoiden ym. konseptien tyylisestä lainaamisesta, jossa sama vaate kiertää monilla ihmisillä ja vahvistaa ajatusta, ettei kaikkea tarvitse omistaa. no joo, meni nyt vähän aiheen vierestä, ihan kiva satunnainen inspispostausidea oli!
  sitä vielä mietin, että tiedätkö mahdollidesti miten eri kaupat toimivat näiden kuvauslainassa olleiden vaatteiden kanssa? mitä niille käy? se vaikuttaa ainakin minun mielipiteeseeni, sillä olisi kumma jos barcelonassa käynyttä ja pidettyä hametta myytäisiin uutena, mutta vielä kamalampaa jos ne päätyvät johonkin poistoihin tms.? :)

  • Kuvauslainavaatteet eivät missään nimessä päädy normaalimyyntiin. Mallikappaleet eivät joskus ole ihan samaa laatuakaan kuin varsinaiset myyntikappaleet ja/tai niihin on saatettu tehdä vielä muutoksia ennen varsinaista siirtymistä tuotantoon. Riippuu paljolti brändistä, että mitä mallikappaleille tehdään: osa merkeistä myy niitä edullisesti sample sale -tilaisuuksissa, osa lahjoittaa vaatteita esimerkiksi juuri bloggaajille ja osa vaatteista päätynee esimerkiksi henkilökunnan kaappeihin joko ilmaiseksi tai pientä hintaa vastaan. Joskus mallikappaleiden kohtalo on sekoitus näitä kaikkia. :) Toki toisinaan mallikappaleet ihan suorastaan tuhoutuvatkin kuvauksissa, sillä tv-ohjelmien tai muotikuvausten tiimellyksessä voi tapahtua kaikenlaista – ja tällöin niitä tuskin enää pystytään lahjoittamaan tai myymään eteenpäin. Mutta eivät ne siis missään tapauksessa roskikseen mene!

   • Qjs

    Kiitos vastauksesta! Jotain tämän suuntaista oletinkin ja toivoinkin, mutta vaihtelua siis on. Kiva hame Marimekolta, näyttää kyllä todellakin erilaiselta rekissä ja sinun päälläsi aidossa tilanteessa ja liikkeessä! Mukavaa keskiviikkoa, laitoin itsekin tästä inspiroituneena päälle piristävää oranssia! :)

 • Julia

  Ihan mahtava tuo Marimekon hame! Muutenkin Marimekon kaksi viimeisintä mallistoa ovat olleet itselleni ainakin sellaisia, että sieltä voisi napata yhden jos toisenkin kotiin (lompakko on tässä taas eri mieltä..) :) Tuohon mainontaan liittyen, itseäni välillä häiritsee se, kun tuntuu siltä, että muotiblogeissa joka ikinen bloggaajan päällä oleva vaate on yhteistöiden kautta saatu lahjavaate. Monista hyvistä suomalaisista blogeista tuntuu tulleen vain verkkokauppojen markkinointikanavia, mikä itseäni ainakin kyllästyttää jo… Onneksi sun blogista löytyy vähän vaihtelevampaa sisältöä, on ihana lukea sun pohdintoja täältä! :) Mukavaa päivää sulle :)

Related posts