7/02/16

Sunnuntain surusointuja

5 72 bibio

Rakastan melankolista musiikkia. Minulle on joskus ihmetelty, että miten noin iloinen tyttö voi kuunnella noin surullista musiikkia. Joku niissä haikeissa, melankolisissa tunnelmissa vain koskettaa syvemmin. Löysin pari päivää sitten ehkä yhden kauneimmista ja surullisimmista kuulemistani kappaleista, ja haluan jakaa sen teidänkin kanssanne.

Älkää vaipuko murheen alhoon tämän takia älkääkä sukeltako liian syvälle surusointuihin, mutta pyydän silti, että kuunnelkaa. Bibion Dye The Water Green on vain NIIN kaunis.

Translation: One of the most beautiful and saddest songs I’ve ever heard. 

Tags:

Categorised in: Musiikki

5 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Emma

  Hauskasti kuuntelin tässä juuri sun Kaikki hyvät biisit -soittolistaa ja päädyin sitä kautta blogiinkin pitkästä aikaa ja eikös täällä ole heti ekana vastassa musiikkipostaus ja taas vaihteeksi hyvä biisisuositus.

  Vastalahjaksi voisin itse suositella sulle The Jezabelsia, kun sitä ei tuolla soittolistalla näyttänyt olevan, mutta josta oletan, että voisit tykkäillä. :)
  https://youtu.be/pB2U4fA-xHk
  https://youtu.be/XvfTvBFMM1E
  https://youtu.be/-dVIfObZy9Q

  Samoin Keaton Henson voisi Bon Iverin ystävälle iskeä:
  https://youtu.be/Y6-QvBz9_lY
  https://youtu.be/f2fCcggNkTs

  Näiden myötä mukavaa maanantaita!

 • Tuiku

  Jenni auta mua! Musta tuntuu, että en saa näistä sinun kehumista kappaleista mitään revittyä. Kuuntelen niitä, mutta mitkään ei herätä minussa yhtään mitään tunteita. Haluaisin oppia kuuntelemaan juuri tämänlaisia kappaleita..

  • Mahtavaa kuulla, että haluaisit oppia kuuntelemaan juuri tällaista musiikkia, mutta kuule, en oikein tiedä voinko sinua auttaa. :D Saanko ihan uteliaisuudesta kysyä, että miksi haluaisit opetella tai oppia kuuntelemaan musiikkia, joka ei lähtökohtaisesti sytytä? Ja olisi myös kiinnostavaa kuulla, millaisesta musiikista koet saavasi jotain irti? Tämä herättikin nyt mielenkiintoisia pohdintoja pään sisällä hyrräämään…

   Musiikki, jos mikä, on hirmuisen henkilökohtainen makuasia, joten jos nämä linkkailemani biisit eivät kertakaikkiaan kolise tai anna oikein mitään, ehkä tämä ei vain ole sinun tyylistäsi musiikkia? Olen itse ihan älyttömän spesifi omissa musiikkimieltymyksissäni ja sehän on ihan täysin ok – kaikesta ei tarvitse tykätä. Olen ehkä itse myös erityisen tunteikas tyyppi noin muutenkin (ehkä erityisherkkyydellä on jotain asian kanssa tekemistä, en tiedä) ja saatan liikuttua jostain kappaleesta helposti kyyneliin asti ihan melkein missä eteen sattuvassa tilanteessa tahansa. Eikä sitä sellaista ”musiikin kosketusta” vain voi pakottaa. Eikä kaikissa musiikki ylipäänsäkään saa niin vahvoja elämyksiä aikaiseksi. Minulla on monia kavereita, joille musiikki merkitsee lähinnä jotakin mukavaa, harmitonta taustaääntä radiossa enkä oikein osaisi kuvitella heidän fiilistelevän mitään biisiä sellaisella intensiteetillä kuin millä itse joskus kappaleissa rämmin. :D Voi toki olla myös, että kyse on enemmän mielenkiinnon puutteesta tai siitä, ettei se omin musiikkityyli tai artisti ole vielä löytnyt.

   Jos OIKEASTI haluat opetella tykkäämään jostakin, mikä ei nyt sytytä (vaikka en täysin ymmärrä, miksi tarvitsisi yrittää tykätä jostain?), suosittelen antamaan musiikille vain aikaa ja kuunteluita. Olen joskus tyrmännyt itse joitakin kappaleita menneisyydessä ja todennut, ettei ole minun juttuni. Ja sitten vaikka muutamaa kuukautta/vuotta myöhemmin yhtäkkiä kuullutkin saman kappaleen aivan uudessa valossa. Joskus taas joku biisi vaatii useamman kuuntelun auetakseen. Mutta musiikki on tehty nauttimista varten! Siksi suosittelen kuuntelemaan juuri sellaista musiikkia, joka sinua itseäsi innostaa eniten – riippumatta siitä, onko se muiden mielestä coolia tai mielenkiintoista. Tärkeintähän on, että sinä tykkäät. :) Ihania hetkiä musiikin parissa!

 • Johanna K

  Kylläpä onkin ihan pakahduttavan kaunis biisi ja myös ihana video. Kiitos vinkkauksesta :)

Related posts