4/02/16

The Mekko

14 101 samuji1a

Ihkaensimmäinen Samujini oli joskus viitisen vuotta sitten sellainen hanskan lailla istuva tummansininen Täydellinen Mekko. Totesin jo tuolloin, että okei, tämä on minun merkkini.  Sittemmin vaatekaappi on täyttynyt useilla Samujin vaatteilla, joista on lähes poikkeuksetta tullut lempivaatteita.

Olen tehnyt aika monia ihanista Samuji-löydöistäni sample sale -tilaisuuksista – sieltä löytyi myös tämä uskomattoman kaunis vihreä mekko. Rakkaus sykähti rinnassa heti, kun bongasin tämän herkän vihreän värin rekissä ja palo poltteli sisuksissa vieläkin kuumempana, kun huomasin mekon syvään uurretun selkäpuolen.

samuji6a

Kokeilin mekkoa ylleni ja sehän istui täydellisesti – aivan kuin se ensimmäinenkin mekkolöytöni. Istuvuus näissä kahdessa taitaa itse asiassa olla hiukan samankaltainen, vaikka mallit ovatkin hiukan erilaiset. Tuo liskon nahkaa muistuttava kohokuvioitu kangaspinta on kiinnostavalla tavalla elävä ja vihreän hento sävy jotenkin todella viehättävä. Plussaa on annettava myös siitä, että mekon sisävuori on silkkiä eli ihoa vasten kolttu tuntuu aivan unelmalta.

Mekko ehti roikkua kaapissa pitkän tovin ennen kuin uskaltauduin käyttämään sitä ensimmäistä kertaa, mutta kun loppusyksystä puin sen ylleni, on siitä sittemmin tullut yksi suosikeistani. Olen ehtinyt käyttänyt kaunokaista muutamassa kuukaudessa jo vaikka kuinka monta kertaa. Eikä kauniin mekon pukemiseen välttämättä tarvita sen kummempaa syytä kuin ihana illallishetki ystävän kanssa, kuten tänä leutona iltana Barcelonassa viime viikonloppuna.

samuji3a

Ja myönnetään: oikein odotan jo seuraavaa kertaa, kun saan taas hyvän syyn pukea lempparimekon ylleni. Silloin voidaan kai puhua, että hankinta on ollut onnistunut. ;)

Translation: The most perfect dress in the world, I could say. You know that something is completely right with a dress when you are already looking forward to the moment, when you can wear it again. Thank you Samuji for existing! 

samuji15a

Mekko // dress Samuji, kengät // shoes Zara, sormus // ring vintage

samuji12asamuji14asamuji11a samuji16asamuji9a

Photos: Vesa Silver

Tags: , , , ,

Categorised in: Muoti

14 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Onpa todella kaunis mekko, ansaitsee THE-nimityksensä.

 • This dress is amazing, the opening on the back is a show stopper detail!

  http://lartoffashion.com

 • valo

  Mekko sopii sulle todella hyvin, vau!

 • Viivi

  Wow, nyt on kyllä oikeesti täydellinen mekko!!

 • Elle

  Oon tätä mekkoa jo aiemmin ihastellut snäppien puolella ainakin, ja siis nyt kun näkee kyseisen koltun vielä tälleen kunnon kuvissa niin ei voi muuta sanoa kuin että U-P-E-A. Väri, malli, tekstuuri on kaikki kohdallaan. Jotenkin yhtä aikaa klassinen, mutta toisaalta tosi uniikki vaatekappale. Ja siis sopii sulle täydellisesti. Tykkään!

 • aijai. silkkivuori! olisipa jokaisessa vähän tyyriimmässä vaatteessa viskoosinen tai silkkinen vuori. moni kiva juttu on jäänyt kauppaan ällön polyesterin takia :-(

 • Maini

  Ihana!Itsekin sulan aina syvään uurretuille selkämyksille:) Tosin olen sen verran palelevaista sorttia,että se rajoittaa avonaisten selkämysten käyttöä,vaikka vaate muuten lämmin olisikin

 • Marjan

  Kaunis! Kaikki kohdallaan, väri, malli ja kangas!

 • j

  Ihana malli! Väri ei muhun niin iske, liian ”aneeminen” sävy ehkä.

  Joskus muinoin täällä jotkut välittävät kanssasisaret huolehtivat ryhdistäsi, muistelen. Se tuli mieleen, kun se nyt tuosta avonaisesta selästä pisti selvästi silmään. Kauniilta näytti silti! Mutta koska olen itsekin käynyt fys.terapeutilla ryhtikoulussa, niin pelkästään lämpimästi haluan suositella.

 • Katih

  Ihana nainen ihanassa mekossa. :)

 • paula

  Voi kateus! Olen sovittanut Samujin mekkoja enemmän kuin lukemattomia kertoja. Ne istuvat minullekin täydellisesti…PAITSI että olen niin pitkä, että näyttävät aina makuuni liian lyhyitä. Voin kertoa, että kismittää :D

 • Paulal

  Ihana! Mulla on samujin kanssa vaan se iänikuinen ongelma että niiden mitoitus on yleensä turhan suuri. Sama vika on melkein kaikissa muissakin suomalaisissa merkeissä (marimekko, ivana helsinki jne). XS tuntuu usein vastaavan ainakin kokoa S jos ei jopa M ja kokoa XXS ei sitten yleensä enää löydykään. :(

 • Pii

  Ihana mekko, istuu sinulle niin kauniisti. Täällä on viimeaikoina ollut paljon inspistä, hyviä pohdintoja ja vertaistukea sekä kauniita kuvia :) Kiitos loistavasta blogistasi :)

 • Sonja

  Oih onpa ihana mekko! Miksiköhän ei muuten enempää ole avoselkäisiä mekkoja. Selkä on usein todella kaunis ja sitä voisi vilauttaa mieluustikin :)

  Mun ensimmäinen Samu-Jussi-vaate oli Marimekon ananasmekko :) Se oli ihana, mutta on odottanut uutta tulemista varastossa. Samujeita en itse asiassa ole edes kokeillut, mutta ehdottomasti täytyy.

Related posts