19/01/16

Kissan katse ja pari ammattimeikkaajan kauneusniksiä

15 91 dr-hauschka10

On aina ihan superjännää päästä jonkun muun meikattavaksi ja tänään sain kunnian heittäytyä kansainvälisen meikkitaiteilijan Karim Sattarin osaaviin käsiin. Minua pyydettiin nimittäin hiljattain luonnonkosmetiikkamerkki Dr. Hauschkan pressitilaisuuteen meikkinaamaksi, jolle herra Sattar taiteilisi kevään uutuustuotteilla jonkun upean meikin.

Aina näiden ammattilaisten tekemien meikkien jälkeen tuumin, että pitäisi opetella itse meikkaamaan ja korostamaan silmiä paremmin, mutta hyväksytään tosiasiat: ei meikäläisestä meikkitaiteilijaa tule. Ja arjen kiireessä sitä tulee muutenkin mentyä meikin suhteen sieltä, missä aita on matalin – luojalle kiitos huulipunista. ;) Sitä suuremmallakin syyllä on joskus mukava päästä asiantuntijan käsittelyyn.

dr-hauschka14

Dr. Hauschkan uutuuskokoelma lanseerataan vasta vähän myöhemmin keväällä, joten en voi valitettavasti vielä paljastaa tuotteista sen enempää, mutta aika kaunis tästä kyllä tuli. :) Kissamainen rajaus ja tummat korostukset sekä ylä- että alaluomella tekevät heti kasvoista aivan erinäköiset neutraaliin arkilookiini verrattuna. Silmien vihreitä vivahteita korostettiin meikissä onnistuneesti violetilla luomivärillä – ja toden totta, silmät näyttävät tämän meikin kanssa ihan vihreiltä!

On muuten aivan hullu tunne olla meikattavana ilman peiliä, kun ei oikeasti tiedä, mitä naamaan suditaan ja miltä lopputulos näyttää. Kyllä kuulkaas silmät levisivät, kun näin lopulta peilikuvani meikin ollessa jo täysin valmis. :)

dr-hauschka12

Meikkitaiteilija Karim Sattar jakoi ehostuksen lomassa muutamia loistovinkkejä kotimeikkaajille, joten ajattelin, että voisin laittaa hyvän kiertämään ja vinkata muutamat niistä teillekin. :)

♥ Jos silmät vuotavat herkästi meikatessa, kyynelten tuloa voi hillitä sulkemalla silmät ja nielaisemalla kerran-pari. Testasin tämänpäiväisen meikkisession yhteydessä ja, yllättävää kyllä, toimi!

♥ Katseeseen saa huimasti intensiteettiä, jos kajalia levittää alaluomelle tulevan sisärajauksen lisäksi myös yläluomen sisäpinnalle. Ei ehkä helpoin laittaa, mutta opettelemalla tämäkin onnistuu. Oma kikkani on laittaa kajalkynä alaluomelle, sulkea silmä ja vetäistä kynä kerralla suljettujen luomien läpi puolelta toiselle – samalla kertaa saa helposti levitettyä sekä ylä- että ala-kajalin.

♥ Jos haluat korostaa silmiesi väriä ihan erityisesti, niin kokeile vihreille tai ruskeille silmille violettia luomiväriä. Sinisiä silmiä korostaa kauniisti esimerkiksi kullanhohtoinen luomiväri.

dr-hauschka5a

♥ Jos haluat hiuksiin pienen hauskan sipaisun korostusväriä, pyöräytä esimerkiksi punertavaa huultenrajauskynää sormenpäiden välissä ja vetäise sen jälkeen hiussuortuva sormiesi välistä. Alla olevassa kuvassa näkyy tällä tyylillä toteutettu tehostesuortuva.

♥ Poskipunaa voi hyödyntää myös huulilla. Jos kaipaat huuliin vain aavistuksen väriä ja huulikiillot tuntuvat liian kiiltäviltä tai tahmaisilta, töpöttele sormeen poskipunaa, taputtele se huulille ja levitä päälle huulirasvaa.

♥ Kulmat voi laittaa ojennukseen helpoimmin joko meikkikynällä tai puuterimaisella kulmavärillä. Samaa asiaa ajaa mainiosti myös ruskea luomiväri. Harjaa ensin kulmia alaspäin, levitä väri ja harjaa kulmat sitten ylöspäin. Näin saat värin kiinnittymään karvojen sijaan ihoon, jolloin se pysyy paikoillaan paremmin.

dr-hauschka9

♥ Meikkiin saa kiinnostavaa särmää, kun alaripset meikkaa eri värisellä mascaralla kuin yläripset. Harjaa yläripsiin klassista mustaa ja alas esimerkiksi sähkönsinistä. Tässä minun meikissäni alaripsiin levitettiin ripaus sinertävää ripsiväriä.

♥ Jos haluat varmistaa, että rajaus tai luomiväri levittyy todella skarpisti, voit käyttää apuna vaikkapa suorareunaista pahvinpalaa tai muovia (oikeastaan mikä tahansa muoviläpyskä tai esimerkiksi jämäkämpi mutta ohut ja suorareunainen muovipakkaus käy tähän tarkoitukseen). Aseta apuväline silmän nurkkaan halutussa kulmassa ja levitä tuote reunan mukaisesti.

♥ Rajaus on helpompi levittää kauniisti siveltimellä, kun sen tekemisen aloittaa keskeltä. Vedä ensin rajaus keskeltä varovaisesti silmän sisänurkkaan ja lopuksi keskeltä ulkonurkkaan. Edes ammattilaiset eivät monestikaan tee rajausta yhdellä vedolla.

Tässä siis muutama huippuammattilaisen näppärä niksi kotona kokeiltavaksi. :) Mitäs tykkäsitte Karimin minulle loihtimasta meikkityylistä?

PS. Huomasin, että Dr. Hauschkan nettisivuilla on Karim Sattarin meikkitutorialeja videomuodossa eli jos kiinnostaa kokeilla gurun oppeja ihan kunnon ohjeistuksen kera, niin tsekatkaapa sieltä. :)

dr-hauschka6

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: ,

Categorised in: Kauneus

15 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Upea silmämeikki! Arkena en meikkaa juuri lainkaan, ja juhlameikkiinkin lisään oikeastaan vain silmänrajaukset ja runsaasti ripsaria. Joskus vois kyllä kokeilla tehdä luomiväreilläkin jotain :D

 • Kreisin upeat! Mun piti kanssa tulla tänään sinne but u know – work!

 • Todella kaunis meikki, joka korostaa kyllä silmiäsi aivan mielettömällä tavalla :).

  Ps. Ihanan värinen neule! <3

 • Hyvältä näyttää :D

 • jan

  Lasit vielä tuohon mukaan ni huh huh!!!

 • Ella

  Moikka Jenni! Mikä oli se ihana pinkki huulipuna, jonka mainitsit piristävän kivasti pakkaspäivää Snapissa? :) Näytti ihanalta!

 • Ripi

  Näyttää tosi hyvältä. En olisi kyllä tunnistanut sua noista kuvista – näytät siis hyvältä aina, mutta nyt erilaiselta. :)

 • Milla

  Kaunis meikki ja tietty kaunis malli myös :) Tykkään tavastasi kirjoittaa ja olla blogissa jotenkin aidosti läsnä. Aina tulee hyvä fiilis kun sun juttuja lukee. Olen seurannut blogiasi jo vuosia, mutta harvoin tulee kommentoitua, useammin voisi antaa positiivista palautetta, kiitos siis että bloggaat :)

 • ” Jos haluat korostaa silmiesi väriä ihan erityisesti, niin kokeile vihreille tai ruskeille silmille violettia luomiväriä. Sinisiä silmiä korostaa kauniisti esimerkiksi kullanhohtoinen luomiväri.”
  Mitenkäs harmaat silmät?

  • Tähän ei Karim antanutkaan suoraan täsmäniksiä, mutta googlailin vähän ja löysin jotakin vinkkejä. :) Yleensä harmaatkin silmät taittavat hiukan joko vihreään tai siniseen, joten niihin voi soveltaa joko sinisen tai vihreän värioppeja. Tutkailehan siis, kumpaan sävyyn silmiesi harmaa taittaa enemmän ja mene sitten sen mukaan! Periaatteessa harmaat silmät ovat siinä mielessä melko neutraalit, että niihin varmasti sopivat sekä vihreiden että sinisten silmien korostusvärit.

 • RR

  Jotain samaa kuin Michelle Pfeifferissa…Mutta oot kyllä vielä paljon kauniimpi! :) (Ja nuorempi)

 • Ansku

  Mielettömän upea meikki! Näytät ekassa kuvassa ihan Michelle Pfeifferilta :-).

 • Mariamaria

  Siis täähän on ihan Michelle Pfeiffer!!!
  Wow, näytät ihanalta. :)

 • Pienennä noita sun kuvia. Ne ovat aivan helvetin isoja. Ps. En tiedä miten eksyin tänne. Apua.

Related posts