14/01/16

Somewhere deep in Amerika

4 71 liima

Olen diggaillut vuosia tanskalaiskokoonpano Efterklangia, jonka riveihin loppuaikoina liittyi myös rumpaliksi suomalaisvahvistus Tatu Rönkkö. Reilu vuosi sitten bändi pisti kuitenkin siinä muodossaan pillit pussiin ja aloitti puhtaalta pöydältä ihan uudella nimellä. Ja niin syntyi Liima.

Kokoonpano on syntymästään saakka keikkaillut siellä täällä ja tehnyt kaikenlaisia kokeellisia improvisaatio-projekteja, mutta eilen Efterklangia kaipailemaan jääneet saivat viimein hiukan konkreettisempia iloisia uutisia: Liiman debyyttialbumi nimittäin ilmestyy maaliskuussa. Ja uutisten myötä julkaistiin myös levyn ensimmäinen sinkku.

Amerika-kappale saattaa vaatia muutaman kuuntelun auetakseen, mutta itse olen nyt noin vuorokauden biisiä luukutettuani aivan myyty. Tämä on vähän sellainen kappale, että siihen vähän kuin kasvaa sisälle vähitellen. Alun leikkisästä tiluttelusta lopun intensiivisempään osaan päästessä yhtäkkiä huomaakin, ettei haluaisi biisin loppuvan lainkaan. Ja tästä syystä kappale on nyt soinut meikäläisen stereoissa repeatilla eilisestä asti – ja tuntuu vain paranevan joka kuuntelulla. Antakaa tälle vähän aikaa ja pari kuuntelua. Lupaan, että on sen arvoista. :) Nyt sitten odotellaan vain itse albumia!

Translation: Absolutely loving it! The first single from the upcoming album of Liima. In case the name doesn’t ring any bells, these are the same guys that were behind the wonderful band Efterkland with a Finnish addition, drummer Tatu Rönkkö. The new single Amerika might require a few rounds before you get into it but I promise you, it’s worth it. 

Tags:

Categorised in: Musiikki

4 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Ihanasti muistuttaa sekä Suomesta että uudesta kodista täällä keskellä Amerikkaa! Kiitti, menee soittolistalle. Efterklangiakin on ollut ikävä. Kansikuvakin näyttää vähän samalta kuin meillä.

  • Siiri-Saara

    Kaunista. Kotimaisesta hyvästä ja rauhallisesta musasta tuli mieleen Hisser. Ootko kuunnellut? Jos et, niin suosittelen lämpimästi. :)

  • Riariina

    Pakko kommentoida täysin postaukseen liittymättömästi, että näin viime yönä unta lukijatapaamisesta, jonka olit järjestänyt ja teemana tapaamisessa oli ”Jenni lakkaa kyntesi” :D Olen selvästi lukenut liikaa kirjoittamiasi geelilakkauspostauksia!

Related posts