13/01/16

Uutta muotoilua Suomesta: Pear & Coin

9 107 pear-coin8

Aina välillä suorastaan hämmentyneenä ihmettelen, millaista talenttia, rohkeutta ja yritteläisyyttä ystävä- ja tuttavapiiristäni löytyy. Viimeisimpiä ihastuneita ihmetyksen huokaisuja on herättänyt kaverini Mikko, joka pisti ystävänsä kanssa vuosien pohdiskelun jälkeen pystyyn oman design-yrityksen nimeltä Pear & Coin. Kaksikon tyylikkäät ja minimalistiset kalusteet kiilasivat suoraan Formverkin ja Skannon valikoimiin ja uskallan ennustaa laatuun, kotimaisuuteen ja viimeisen päälle huoliteltuun designiin panostavalle merkille loistavaa tulevaisuutta.

Piipahdin jokin aika sitten Pear & Coinin työhuoneella kurkistelemassa ja hypistelemässä ihan livenä uutuusmerkin kalusteita ja nappasin sieltä teillekin nähtäväksi muutaman kuvan. Pakko sanoa, että olin paikan päällä oikeasti aika mykistynyt nimenomaan huonekalujen huippuunsa viedystä viimeistelystä ja laadusta. Pear & Coinin design on tehty kestämään – kuten nettisivuilla sanotaankin – koko elämän ja vähän ylikin. Hienoa pojat!

pear-coin13

Pear & Coinin taustalla on siis toisensa lapsesta asti tuntenut kaksikko Mikko ja Juhani. Pojat tutustuivat lapsena asuessaan molemmat yhtä aikaa Lontoossa:  radiossa soivat Portishead sekä Massive Attack ja kaksikon suurimpia intohimoja oli noihin aikoihin skeittaaminen. Liekö sattumaa, että Lastu-tuolin muodosta ainakin minulle jostain syystä syntyi heti jokin hatara mielleyhtymä skeittilautoihin

Skeittaamisen parista mielenkiinnon kohteet laajenivat graffiteihin ja dj-hommiin, pojat kasvoivat aikuisiksi ja ystävyys pysyi. Mikko päätyi urallaan bisneksen pariin ja Juhani designin – ja näistä aineksista syntyi ja toteutui lopulta yhteinen unelma. Itse asiassa brändin nimikin tulee poikien lapsuudenaikaisista graffiti-tägeistä, jotka olivat nimenomaan Pear ja Coin.

pear-coin4

Sisustusmerkin minimalistisen ja modernin designin taustalla on myös vahva näkemys kestävästä kehityksestä. Tuotteet halutaan tehdä niin hyvin, että ne kestävät käytössä sukupolvelta toiselle. Kestävä ajattelu ulottuu kuitenkin brändin filosofiassa pidemmälle – kuten sen kuuluisikin. Pear & Coin on hyvin tarkka kalusteidensa eettisyydestä ja ekologisuudesta läpi valmistus- ja tuotantoprosessin. Tällä hetkellä kaikki tuotteet valmistetaan Etelä-Suomessa kotimaisesta puusta ja brändi suosii kierrätettyjä materiaaleja aina, kun se vain on mahdollista.

Tällä hetkellä Pear & Coinin mallistoon kuuluvat virtaviivainen Kaari-pöytä sekä Lastu-jakkara ja -keinu, mutta kokoelma on tulevaisuudessa laajenemassa. Syksyn lopulla lanseerattu merkki on jo herättänyt kovasti kiinnostusta ja saanut hienon vastaanoton, mutta onpa mielenkiintoista jäädä seuraamaan Pear & Coinin taivalta. :)

Translation: Interesting new interior design from Finland – check out Pear & Coin

pear-coin2

Lastu-jakkarasta on olemassa useampi eri värinen vaihtoehto, joita voi tsekkailla Pear & Coinin omasta verkkokaupasta. Jakkaraa voi käydä koeistumassa Formverkissä Helsingin Annankadulla.

pear-coin14pear-coin1

Virtaviivaista Kaari-pöytää myydään tällä hetkellä merkin omassa verkkokaupassa.

pear-coin5pear-coin15

Lastu-jakkaran mallilla on tehty myös hauska Lastu-keinu, jota voi käydä ihastelemassa paikan päällä Skanno-liikkeessä.

pear-coin6

Kaari-pöydän hiukan erilainen ja jo elämää nähnyt prototyyppi sijaitsee kunniapaikalla Mikon omassa olohuoneessa.

pear-coin9 pear-coin11

Pear & Coin on suunnitellut myös selkänojallisen tuolin, jonka prototyypit nököttävät tällä hetkellä Mikon keittiössä. Tämäkin tuoli on mahdollisesti joskus myöhemmi tulossa saataville merki valikoimaan.

pear-coin12

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , ,

Categorised in: Koti

9 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related posts