20/12/15

Viime hetken jouluostosvinkit: 5 ihanaa pikkuputiikkia Helsingissä

6 95 design-district-lokal5

Yhteistyössä Design District

Olen varmasti tullut monille tutuksi täällä blogissa pienten kivijalkaliikkeiden ja suomalaisten suunnittelijoiden intohimoisena kannattajana. Oli siis erityisen hauskaa huomata, että intoni on huomattu myös muotoilun ja luovien alojen verkoston Design District Helsingin riveissä. Design Districtin poppoo nimittäin pyysi minua muutama viikko sitten vetämään putiikkikierroksen Late Night Shopping -iltana muutamassa omassa Design District -verkostoon kuuluvassa putiikissa. Koska veikkaan, että aika moni putiikeista mahdollisesti kiinnostunut ei päässyt tuolloin paikalle, lupasin tehdä kierroksen liikkeistä vielä oman erillisen blogijutun.

Mukaan kierrokselle valikoitui viisi putiikkia, mutta olisin voinut kyllä viedä joukkion useampaankin liikkeeseen. Parin tunnin mittaiseen settiin ei valitettavasti vain mahtunut enempää. Jos kuitenkin Helsingin pienet houkuttelevat kivijalkamyymälät kiinnostavat, kannattaa kurkata koko Design Districtin putiikkilistaus yhdistyksen nettisivuilta.

design-district-arela5

Design District järjestää siis piiriinsä kuuluvien putiikkien kanssa kuusi kertaa vuodessa tuollaisen Late Night Shopping -illan, jolloin pikkuliikkeet ovat avoinna normaalia myöhempään ja monissa putiikeissa on tuolloin myös jotain ohjelmaa ja tarjouksia sekä muuta mukavaa. Late Night Shopping -illoista tiedotetaan muun muassa Design Districtin omilla nettisivuilla sekä Facebook-sivuilla.

Ensi vuonna shoppailuiltojen konsepti muuttuu siten, että kullakin illalla on jokin oma teemansa jonkun eri muotoilun alan mukaan. Lisäksi vuonna 2016 jokaisena Late Night Shopping -iltana järjestetään tuollainen ilmainen kierros, joka tarjoaa mahdollisuuden tutustua putiikkeihin muotoiluun erikoistuneen ammattioppaan avustuksella. Ensi vuoden ensimmäinen shoppailuilta järjestetään ystävänpäiväviikolla 11.2.2016 eli merkkailkaahan jo kalentereihinne, jos mielitte mukaan. :)

design-district-proloque2

Moni on kysellyt menneinä kuukausina aikanaan toteuttamani Pikkuputiikit esittelyssä -juttusarjan perään ja kaipaillut lisää putiikkiesittelyitä. Havahduin jossain vaiheessa siihen, etten oikein enää löytänyt uusia kivoja putiikkeja – kaikki omat suosikkini oli hetkellisesti jo esitelty. Sittemmin monen kivan liikkeen tie on harmillisesti tullut päätökseen, mutta toisaalta on ollut ilo huomata, että Helsinkiin on noussut uusiakin kivoja kivijalkaliikkeitä. Kiinnostaisiko teitä, jos elvyttäisin tuota juttusarjaa taas vähän uudelleen nyt, kun uutta esiteltävää tuntuu taas löytyvän? Mitä tuumitte?

Nyt joka tapauksessa esittelyyn pääsevät nuo viisi kierroksella mukana ollutta putiikkia. Niistä voi vaikka vielä käydä metsästämässä viime hetken joululahjaostoksia tai aarteita ihan vain itselle. Itse löysin esimerkiksi Lokalista useammankin joululahjan sekä pari pientä yllätystä tänne omaankin kotiin. Niistä tosin sitten lisää joskus vähän myöhemmin. :)

design-district-arela2

ARELA

Uudenmaankatu 26

Tampereelta lähtöisin olevan Arela-merkin oma liike Uudenmaankadulla on kuin kashmirinpehmeä paratiisi. Omasta kaapistani löytyy monta Arelan kashmirvaatetta ja voin täydestä sydämestäni antaa merkille lämpimän suosituksen. Nyt joulun aikaan liikkeessä on myynnissä myös kauniita joulukortteja ja muuta pientä kivaa ekstraa. Jos haluat kurkata liikkeestä aiemmin tekemäni putiikkiesittelyn, se löytyy puolestaan tästä vanhasta postauksesta. Tiedoksi myös, että Arelalla on oma verkkokauppa sekä toinen liike Tampereella.

design-district-arela1 design-district-arela3 design-district-arela4 design-district-lokal1

LOKAL

Annankatu 9

Putiikki-galleria Lokal on yksi suosikkiliikkeistäni Helsingissä. Putiikissa on aina meneillään jokin teemanäyttely, jossa esillä olevat teokset ja tuotteet ovat myös myynnissä. Tänä vuonna Annankadun loppupuoliskolta alkupäähän suurempiin tiloihin muuttanut liike on mainio paikka katsastaa suomalaisen designin tuoreimpia ja kiinnostavimpia tulokkaita. Varsinaisen galleriatilan lisäksi samasta osoitteesta löytyy myös putiikki, jonka valikoima on näyttelyä laajempi. Täältä voi hyvin tehdä kivoja löytöjä esimerkiksi lahjaksi tai itselle kotiin. Olen aiemmin esitellyt Lokalia ja vaikka osoite on sittemmin ehtinyt vaihtua, esittelyn voi halutessaan kurkata täältä.

design-district-lokal2 design-district-lokal3 design-district-lokal4 design-district-lokal6 design-district-ovvn1

OVVN

Iso Roobertinkatu 17-19

Isoroballa sijaitseva OVVN on useamman suomalaissuunnittelijan yhteisputiikki, jota pyöritetään osuuskunta-hengessä. Itsenäisten suunnittelijoiden kollektiivissa ovat mukana esimerkiksi Kuula + Jylhä (joiden kenkiä ja laukkuja näkyy näissä kuvissa), Miia Halmesmaa ja UHANA Design. Putiikin valikoimaan kuuluu kaikenlaista asusteista vaatteisiin ja kengistä laukkuihin sekä koruihin. Täällä liikkeessä on mahdollisuus tehdä oikeasti uniikkeja löytöjä, sillä monien tuotteiden valmistuserät ovat hyvin pieniä.

design-district-ovvn2  design-district-ovvn4design-district-ovvn3 design-district-ovvn5 design-district-proloque1

PROLOQUE

Uudenmaankatu 27

Minulle itselleni ihan uusi tuttavuus oli Uudenmaankadulla sijaitseva Proloque-putiikki, joka on varsinainen aarreaitta. Liikkeessä myydään kaikenlaista kiinnostavaa sisustustavaraa, tuoksukynttilöitä, koriste-esineitä, paperitavaraa ja kirjoja. Salaperäisen oloinen pikkuliike on sellainen soppi, että siellä voi kokea todellista löytämisen iloa. On myös erikseen mainittava, että täältä liikkeestä löytyy ranskalaisen Garance Dorén ihania kuvituksia ja printtituotteita.

design-district-proloque3 design-district-proloque4  design-district-sofinah4

SOFINAH

Uudenmaankatu 17

Suloinen Sofinah-putiikki on suorastaan tehty hyvän mielen löytöjä varten. Vaikka liike ei itse sitä erityisesti alleviivaakaan, niin ekologinen ja eettinen toimintafilosofia näkyy koko valikoimassa ilahduttavalla tavalla. Sofinahista voi tehdä niin vaate-, koru-, asuste- kuin meikkilöytöjäkin ja palvelu on aina mielettömän ystävällistä. Ihana pikkuliike!

design-district-sofinah1design-district-sofinah3design-district-sofinah2 design-district-sofinah5

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , , ,

Categorised in: Koti, Kulttuuri, Muoti

6 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Ihania kaikki nämä liikkeet, itse luin vähän aikaa sitten siitä, että Lasipalatsista tulisi uusi Design District Helsingin keskittymä. Mielestäni tämä olisi todella tärkeätä, koska Design Forum Shopin suljettua, ongelmana on juuri ollut se, ettei aika riitä kaikkien kauppojen kiertämiseen eikä uusia tuttavuuksia helposti löydy. Opastetut design-kierrokset & designmarkkinat ovat mahtavia!

  xxx
  E
  http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/

 • Ihania liikkeitä kaikki ja ihan parhaita paikkoja löytää joululahjoja :) Itse suuntaan tänään myös Vanhan Joulumarkkinoille – suomalaisilta käsityöläisiltä on kiva ostaa lahjat, kun asioida voi usein kasvokkain itse suunnittelijan/ valmistajan kanssa! Ja useimmat tuotteet on valmistettu Suomessa.

  http://thewildethings.com

 • Marplena

  Olisko kuitenkin osuuskunta-henki eikö osakunta-henki kyseessä ;)

 • sonsaa

  Ehdottomasti peukku pikkuputiikkien paluulle blogiin. Niitä on kaivattu!

 • No ehdottomasti lisää pikkuputiikkien nostoja! Ilahduttavaa jos useampi ihminen löytää tiensä niihin ketjuliikkeiden sijaan :)

Related posts