16/12/15

Kalenterimerkintöjä ja valokuvataidetta

3 77 intohimo2016-2

Loppuvuoden toivotut kalenterivinkkaukset jatkuvat! :) Viimeksi esittelyssä oli Porvoon taidekoulun joka vuosi erilainen mutta aina yhtä ihana almanakka ja tänään vuorossa puolestaan on Lahden Muotoiluinstituutin kalenteri, jota on myös ollut tapana vuosien varrella esitellä. Sain näytekappaleen kalenterista tämän vuoden tekijöiltä, joten pääsin jo vähän tutustumaan, miltä vuosin 2016 näyttää valokuvaopiskelijoiden silmin.

Muotsikan kalenteria tekemässä ovat ollet 13 valokuvauksen opiskelijaa ja ensi vuoden kalenterin teemana on intohimo. Kalenteria kuvittavat opiskelijoiden valokuvat, joten samassa paketissa saa siis päivyrin lisäksi valokuvataide-elämyksen. :) Miltä intohimo näyttää ja tuntuu? Entä mitä tapahtuu kun intohimoa ei enää ole? Opiskelijoiden työt vastaavat näihin kysymyksiin valokuvan kautta. Sivuilla nähdään monenlaisia tarinoita intohimosta: on naturismia, urheilua, sirkusta, leikkiä, historiaa, tatuointeja ja viskiä.

intohimo2016-5

Jos kalenteri on vielä ensi vuodelle hankkimatta, niin näitä Muotsikan kalentereita saa ostettua paikan päältä Helsingissä esimerkiksi Kiasman, Ateneumin ja Suomen valokuvataiteen museon museoputiikeista sekä kahvila Ruplasta Kalliosta. Lahdessa kalenteria myyvät Sinooperi ja Pieksämäellä Studio Sariikka. Näiden lisäksi kalenterin voi tilata kotiin Intohimo 2016 -nettisivujen kautta 25 euron hintaan (+ postikulut 5 euroa).

Joko teillä on ensi vuodeksi kalenteri jo hankittuna? Millaisia olette löytäneet? :)

intohimo4 intohimo2016-3intohimo2016-1

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , ,

Categorised in: Elämä, Kulttuuri

3 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Tiiiinah

    Uusi kalenteri olisi ihana ostaa, mutta liiton pelkistetty-tosin ihan tyylikäs sekin, vie aina voiton tullessaan jäsenyyden mukana. Se vain on niin samantyyppinen joka vuosi, että vaihtelu kyllä kelpaisi :)

  • maijuemilia

    Tykkäsin tuosta valokuvaopiskelijoiden kalenterista viime vuonna (kiitos vinkkauksesta vuosi sitten, siis!), mutta tänä vuonna en taida tohtia ostaa, kun en viitsi työpalavereissa vetää esiin kirjaa, jonka kannessa lukee ”himo” :D Omaa rajoittuneisuuttani toki, mutta näin se taitaa mennä.

  • Sanni

    Itse ajattelen, että tämän päivän työssä ja arkielämässä tarvitaan intohimoa siihen mistä unelmoi ja mitä tekee. Itse haluan, että palava intohimoni välittyy opetustyöhöni. Sen minkä teen ja opetan, sen teen palavalla intohimolla <3 intohimo mahdollisti myös unelmani jatko-opiskelusta. Unelmat kantaa.

Related posts