15/12/15

Talvipäivien lämmike pienellä twistillä

8 63 dooleys1

Kaupallinen yhteistyö: Asennemedia & Dooley’s

Olen etenkin näin talvisin teen suurkuluttaja. Tällainen vilukissa kaipaa koko ajan pientä lämmikettä, ja nökötän kotosalla yleensä aina villasukat jalassa ja teekuppi kädessä. Tai nyt joulun alla melkein yhtä paljon on tullut litkittyä myös glögiä. Olen kuitenkin tee- ja glögihetkien lomassa tyystin unohtanut erään ihanan täydellisen lämmittäjän… Talvisten eväsretkien kruunaamaton kuningas: kuuma kaakao!

Inspiroiduin keittelemään kaakaota hiljattain, kun sain tehtäväkseni keksiä jotakin hauskaa toffeelta maistuvan kermalikööri Dooley’sin ympärille. Pähkäilin asiaa aikani ja tuumin, että mikäpä sopisikaan paremmin näihin talvipäiviin kuin kuuma kaakao pienellä toffeehömpsyllä. :)

dooleys4

Olen yrittänyt viime aikoina jättää maitotuotteita vähemmälle ruokavaliostani, joten tein kaakaostani tällä kertaa vähän erilaisen version: keitin nimittäin juoman mantelimaitoon. Olen jo hyvän aikaa korvannut ruoanlaitossa ja smoothieissa maidon kokonaan mantelimaidolla (sekä joskus riisi- tai soijamaidolla) ja päätin testata, miltä maistuisi mantelikaakao. Ja hyvältähän se maistui – eroa tavalliseen maitokaakaoon ei oikeastaan maussa edes huomaa. Itse Dooley’sissä on kyllä himpun verran maitoa seassa eli vegaaneille tai maitoallergikoille se ei sovellu.

Vaikka näin talvella onkin ihanaa nauttia kaakaonsa kuumana, niin olen itse asiassa aina itse tykännyt kaikkein eniten kylmästä kaakaosta – tätä versiota voi nauttia hyvin ihan kummalla tapaa vain oman maun mukaan. Tarvitset tosiaan vain

 • mantelimaitoa
 • kaakaojauhetta
 • lorauksen Dooley’siä
dooleys3

Lopputulos muistuttaa itse asiassa aivan sitä Dumle-kaakaota, jota joskus lapsuudessani sai kaupoista. Saakohan sitä vieläkin? Tämä on siis vähän kuin aikuisten Dumle-kaakao. Nam!

PS. Valviran säädösten mukaan alkoholia ei saa kommenttiboksin puolella kommentoida, joten ei ihan vain tiedoksi, että joudun poistamaan alkoholia koskevat kommentit. Muuten saa kyllä turista! :)

dooleys10dooleys7

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: ,

Categorised in: Koti

8 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Lullah

  Kyllä sitä Dumle-kaakaota saa yhä kaupoista :)
  Alkoi tekemään mieli kuumaa kaakota.. Voisi siivota kodin ja tehdä illalla kaakota ja nautiskella sitä jonkun hyvä naposteltavan kanssa. Vai pitäisikö jo tehdä joulutorttuja? nomnom.. Voisin kokeilla

 • kata

  Hei onpa mahtava kuulla että olet vähentänyt lehmänmaidon käyttöä ruokavaliossasi, oli syy mikä tahansa! :) Bloggaajat kirjoittavat mielestäni keskimäärin aika vähän ruokavalinnoistaan vaikka esimerkiksi lihansyönnin vähentäminen/lopettaminen on mediassa muuten niin kovin pinnalla, varsinkin näin teurastamokohujen ja ilmastokokouksen aikana. Bloggaajalla kun on kuitenkin aika paljon valtaa ja näkyvyttä herätellä ihmisiä eettisempiin kulutusvalintoihin. Ymmärrän kyllä että ruoka mielletään monesti tosi yksityiseksi ja jopa intiimiksi asiaksi, vaikka niinhän sen ei oikeastaan pitäisi olla, koska kulutusvalintojen vaikutukset ovat varsin globaaleja..

 • lau

  Äh, Lilyltä muuton jälkeen huomaan eksyväni tänne blogiisi yhä harvemmin, vaikka olenkin seurannut blogiasi ihan alkuajoilta asti. Tuntuu, että muuton myötä blogin sisältö on muuttunut lähinnä yhteistyöpostauksiksi tai pikaisiksi kappale-esittelyiksi (jotka tänne suuntaan yleensä kyllä kolahtaa, koska ilmeisesti musiikkimaku menee kovin yhteen :)). Ehkäpä mainitsemasi rankka syksy heijastelee tänne siis tätä kautta, sillä yhteistyöpostauksiin ja vastaaviin on ehkä helpompi tarttua, kun ”aihe” on jo valmiina?

  Anyway, viestin pointti oli ehkä lähinnä, että ei-sponsoroitua sisältöä on välillä hieman ikävä ja huomaan ajattelevani ”äh, taas…”, kun uusi postaus on yhteistyössä tehty tuote-esittely, joka ei ehkä sitten ehkä tälle lukijalle tuo kauheasti lisäarvoa.

  Blogisi on kuitenkin aina ollut ihastuttava ja ehdoton lempparini, joten palailen tänne jatkossakin ja toivotan sinne suuntaan hirmuisesti tsemppiä ja haleja tästä pimeimmästä vuodenajasta selviytymiseen! :)

  • Kiitos kovasti palautteesta Lau! Itse asiassa yhteistyöpostauksia on tainnut siirtymän jälkeen olla peräti vähemmän kuin Lilyn aikoina. Ehkä niiden määrä tuntuu suhteessa suuremmalta, koska olen ylipäänsä tänä syksynä postannut vähemmän kuin aiemmin. Toisaalta olen viime aikoina tarttunut useisiin sellaisiin henkilökohtaisempiin aiheisiin, joita on kovasti lukijoiden taholta kaipailtu, kuten nyt nuo viimeaikaiset yksinäisyys– ja ihmissuhdeteemat.

   Olet kuitenkin oikeassa, vire blogin suhteen on ollut syksyn aikana vähän kateissa henkilökohtaisista syistä, joita viime viikolla vähän avasinkin ja tästä syystä myös postausmäärä on ollut entistä alhaisempi. Nyt olen kuitenkin saanut uutta intoa ja puhtia tekemiseen, joten eiköhän tämä tästä taas aktivoidu oman mielialan kohenemisen myötä.

   Mitä yhteistöihin tulee, niin niiden määrä ei tosiaan ole entisestä kasvanut, mutta haluan silti kertoa, että nykyään ne ovat blogilleni elintärkeitä siksi, että taustalla ei ole enää lehtitaloa maksamassa kuukausittaista palkkiota. Toisin sanoen kaikki blogin kautta saamani tult tulevat nykyään kaupallisten yhteistöiden ja bannerimainosten kautta ja tästä syystä kaupallisia yhteistöitä tulee olemaan mukana blogissa myös jatkossa. Yleensä niiden määrä on kuitenkin max. 1 per viikko, joten omat sisällöt ovat edelleen pääroolissa. Toki yritän aina tuoda kaupallisiinkin juttuihin kivaa sisältöä oman ajatuksen ja kauniin kuvituksen kautta, mutta ymmärrän, että kaikkia ne eivät silti innosta.

   Kiitos kovasti tsempeistä ja kyllä siellä tunnelin päässä taas on valoa näkyvissä, vaikka syksy onkin ollut monella tapaa raskas. Halauksia myös sinne kaamoksen keskelle! <3

   • lau

    Sepä se, yhteistyöpostauksia tuskin on määrällisesti enempää, mutta jostain syystä fiilis blogin sisällöstä on muuttunut ja ne ovat jääneet jostain syystä mieleen päällimmäisiksi. Enkä niinkään vieraksu näitä yhteistyöpostauksia, ymmärrän niiden tarpeellisuuden, varsinkin kun bloggailu siirtyy portaalin alta omaksi hommakseen! Kommenttina vielä, että usein nämä postaukset onkin blogissasi toteutettu hyvin ja persoonallisella otteella, joten sulautuvat hyvin blogisi tarinaan, eivätkä niinkään tunnu, että ”no tässä olis tää pakollinen mainos tähän väliin”. :)

    Joka tapauksessa, thumbs up ihastuttavalle blogille, joka on aina varsinkin visuaalisesti ihan mahtava, vaikka elämä siellä heittelisikin. :) Aion edelleen pitää kiinni melkein päivittäisestä traditiostani: aamukahvi+pupulandia. <3

    • Harmi kuulla, että fiilis on muuttunut, mutta täältä sitä taas tullaan, kun on nyt sellainen hyvä tsemppi päällä! :) Eli toivotaan, että uusi into välittyy sinne ruudun toisellekin puolen ja sinäkin löydät taas täältä mieluisaa luettavaa. <3

 • Tämä on kyllä ihan asian vierestä, mutta tuli mieleeni eräs asia – nimittäin blogikuvat. Pitäisikö ne ottaa mielestäsi vaakaan vai pystyyn? Itse otan aina vaakaan, mutta paljon pystykuviakin näkee.

  • Minun mielestäni se on aivan makuasia ja vaihtelu virkistää! Itse otan useimmiten pystyyn, mutta ei tässä minusta ole oikeaa ja väärää. Molempi parempi. :)

Related posts