13/12/15

Voimavihreä

3 83 kashmir-huivi5

Minulla on jokin älytön fiksaatio harmaaseen väriin. Harmaat neuleet ovat heikkouteni. Huomaan kauppojen rekeillä takertuvani meleeratun harmaisiin puseroihin ja huiveihin joka ikinen kerta. Ikään kuin ihmisellä ei voisi olla harmaata tarpeeksi. Harmaa on oikeastaan niin ”epäväri”, että se on värittömyydessään ja neutraaliudessaan sellainen helppo ja turvallinen valinta. Ja samaan aikaan hivenen tylsäkin.

Siitä huolimatta sen täydellisen harmaan löytäminen on aina yhtä vaikea tehtävä. Milloin sävy on liian tumma, milloin liian vaalea, milloin liian kellertävä, milloin liian vihertävä. You name it. Sellaista se on, monenkin asian metsästys tässä elämässä.

kashmir-huivi1

Kävin tällä viikolla Arelan liikkeessä Uudenmaankadulla ja hypistelin jälleen harmaita neuleita, joita tämän syksyn valikoimassa on kiitettävän paljon. Olin jo tehnyt ostopäätöksen kauniin harmaasta kashmirhuivista (jollainen itse asiassa varmaan olisi ihan hyväkin asia olla vaatekaapissa), kun bongasin hyllyltä upean jadevihreän huivin. Sovitin sitä kaulaani ja tuntui kuin koko olemukseni olisi herännyt henkiin. Punainen huulipuna suorastaan hehkui huulillani, kun sen rinnalle lisättiin vahvaa vihreää.

Yhtäkkiä se turvallinen harmaa tuntuikin räväkän vihreän rinnalla kovin tylsältä. Niin helppo valinta kuin se olisikin, mietin, etten välttämättä ole se ihminen, joka valitsee sen helpoimman vaihtoehdon. Harmaa sopisi varmasti kaiken kanssa, mutta toisaalta kauniita harmaan sävyjä on jokaisen sesongin mallistossa. Täydellisiä vihreitä sen sijaan ei tule vastaan ihan niin usein.

kashmir-huivi2

Sateisen harmaana päivänä ja kokomustiin pukeutuneena harmaa huivi tuntui kuin korostavan sitä minimalistista värittömyyttäni – vihreä sen sijaan herätti jotakin eloon. Niinpä helppo harmaa vaihtui vielä kassalla voimavihreään. Vihreä huivi toimikoon energiabuustinani niinä aamuina, kun tuntuu siltä, että ulos päästäkseen tarvitsee vähän jotakin ekstraa. Juuri tällaista piristystä sitä kaipaa tummia asuja tehostamaan näinä harmaina päivinä.

Translation: I always tend to crave for grey knitwear and this week I found myself from the lovely Arela store checking out those lovely cashmere knits. Once again I had my hands on some grey cashmere scarf (that probably would be a very good purchase, actually), when I noticed this amazing green scarf and tried it on instead. Whereas the grey one is safe and comfortable, and a little bit boring, the green one just seemed to bring something alive! So instead of they grey one, I changed my mind at the last minute and bought the green scarf instead. I named the colour power green and I think it is exactly what I need on these grey winter days to boost my mood a little.

kashmir-huivi3

Photos: Vesa Silver

Tags: , ,

Categorised in: Muoti

3 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related posts