8/12/15

Kalenteri vuodelle 2016

182 104 kalenteri1

Moni on ehtinyt jo kysellä vuotuisia kalenteripostauksiani ja -vinkkauksiani ja nyt niitä olisi viimein tällä viikolla luvassa! Luotan aina vain vuodesta toiseen paperiseen päivyriin, enkä ole osannut koskaan siirtyä kännyköiden kalentereihin. Tässä suhteessa olen siis hyvinkin manuaalinen ihminen, vaikka varmaankin olisi joinakin hetkinä käytännöllisempää olla kalenteriasioissakin digiajassa. Haluan kuitenkin pitää kiinni tästä omasta jutustani, joten paperiversiolla mennään yhä. :)

Lempparikalentereni ovat viime vuosina olleet lahjakkaan graafikkoystäväni Anna Stolzmannin Porvoon taidekoululle suunnittelemat kalenterit, jotka ovat joka vuosi erilaisia mutta aina yhtä kauniita. Aiempien vuosien kalenterit ovat menneet kuin kuumille kiville ja tämänkin vuoden almanakkoja on rajallinen erä, joten jos mielit jotakin tiettyä väriä, niin ei kannata jäädä aikailemaan tai harkitsemaan liian pitkäksi aikaa.

kalenteri3

Siinä missä viime vuonna kalenterien värimaailma oli neon-värinen, tänä vuonna liikuskellaan sinivihreiden sävyjen maailmassa. Kalentereita on tällä kertaa kaikkiaan 7 eri väriä turkoosista aivan hailakkaan pastellivihreään sekä mintun sävyistä oliiviin ja oikein syvään tummanvihreään.

Kalenteri on tuttu siitä, että sen sivuja tähdittävät vuosittain Porvoon taidekoulussa opiskelevien lasten hienot piirrokset ja tänä vuonna lasten työt on liitetty osaksi kalenteria postikorttien muodossa. Kalenterin lopusta löytyy mahtava setti postikortteja vuoden erilaisille merkki- ja pyhäpäiville. Muuta kalenterinäkymää näette myös hiukan näistä kuvista.

kalenteri5

Porvoon taidekoulun suloisia kalentereita saa tuttuun tapaan tilattua sähköpostitse koululta tai piipahtamalla paikan päällä Porvoossa. Kalenterin hinta on 18 euroa ja tiedustelut sekä tilaukset voi lähettää osoitteeseen taidekoulu@porvoo.fi.

Saan myös arpoa muutaman kalenterin teidän lukijoiden kesken, joten jos on vielä kalenteri ensi vuodelle hankkimatta, niin nyt on mahdollisuus voittaa sellainen omaksi. :) Saan jakaa yhteensä neljä kalenteria, joten jos mielit tällaista kaunista päivyriä itsellesi, niin kerrohan postauksen kommenttiosiossa, mikä tarjolla olevista 7 väristä on suosikkisi ja miksi suosit nimenomaan paperikalenteria? Jätä kommenttisi viimeistään la 12.12.2015 mennessä ja muista liittää sen yhteyteen toimiva sähköpostiosoite.

kalenteri2 kalenteri4 kalenteri9kalenteri6 kalenteri8a kalenteri7

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , ,

Categorised in: Elämä, Koti, Kulttuuri

182 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Kerttu

  Jes, samaa mieltä: paperikalenteri on vaan oltava. Osallistun siis arvontaan. Eniten silmääni miellyttää mintun värinen kalenteri eli postauksen toisiksi viimeisen kuvan keskimmäinen kalenteri.

 • laura

  Ääk, ihana! Mulla on aina käytössä lukuvuosikalenteri, mikä vähän harmittaa vuosikalenterien usein hyvän valikoiman vuoksi..! Jos onni lykästäisi, voisin siirtyä vuodenvaihteessa vaihdettavan kalenterin käyttäjäksi. Hailakka minttu olisi minun valintani. :)

  Tykkään kirjoittaa käsin, joten paperikalenteri on minulle luonteva ja ostoslistat ym. ovat aina myös paperisessa muodossa.

 • Shini

  Nyt on hieno kalenteri! Tykkään erityisesti tuosta korttiosiosta! Omaa silmääni miellyttää eniten tuo tummin väri.

 • Jade

  Ehdottomasti suosin paperista kalenteria kännykän sijasta! Paperiseen versioon voi vapaammin merkkailla omia juttujaan. Ja nämä kalenterit ovat ihania! :) Tuo mintunvihreä olisi upea :)

 • Aino

  Paperisessa kalenterissa ehdottomasti parasta on se, että kalenteriin voi itse piirustella ja korostaa tiettyjä tapahtumia käsin. Käytän sekaisin paperi- ja kännykkäkalenteria, koska nykyajan hektisessä menossa puhelimeen on helpoin pikkujutut merkata, mutta en pysty paperisesta silti kokonaan luopua. Aivan ihania nämä esitellyt kalenterit! Valitsisin tuon keskisävyissä olevan vaalean mintunvärisen kalenterin :)

 • Oi tämä vinkki liikuttaa. Omat tytöt kävivät kolme vuotta Porvoon taidekoulua ja viime keväänä kokivat, että nyt olivat saaneet askartelusta tarpeekseen. Haikea tunne. <3 Oli mukavaa nähdä Fleuristessa viime viikolla. <3 Tunnelmallista joulun aikaa <3

 • tuovituulia

  Aaa ihania kalentereita! Oon hätäpäissäni yrittänyt etsiä kaunista kalenteria ensi vuodelle, ja tää on kyllä tähän mennessä kaunein! Hintakin vaikuttaa olevan kohdallaan.
  Näistä mua viehättää eniten toi tummin vihreä, todella kaunis sävy!

 • Voi ei miten kaunis kalenteri! Tämä vuosi on mennyt kirkkaanpunaisen Moleskinen kanssa, mutta kylläpä tuollaista olisi kaunis kanniskella mukana. Suosikkiväriä onkin sitten vaikeampi sanoa, mutta ehkäpä tuo tummin mintunvihreä sitten kuitenkin. Sopivan raikas!

 • Anne B.

  Mukana! Toi kolmanneksi ylin väri viimeisessä kuvassa.

 • Iida

  Toiseksi vaalein sävy on ehkä eniten minun mieleeni. Paperisen kalenterin olen omistanut varmaan ala-asteesta lähtien, joten n. 10 vuotta sellaista on tullut jo käytettyä. Siinä on kätevimmin käsillä kaikki menot! Itse pidän vielä siitä, että kalenterissa on myös kellonajat valmiina, mutta tämä kalenteri on visuaalisesti niin suloinen, ettei kellonajanpuute haittaa!

 • Pin

  Paperikalenterissa on tunnelmaa ja aikataulujen lisäksi sinne on mukava raapustaa muutakin ajatuksen virtaa. Olen ollut pari vuotta ilman kalenteria, ja olisi kiva ottaa se taas käyttöön opiskeluvuosien jälkeen. Väreistä pidin ääripäistä: kaksi vaaleinta (valkoinen ja minttu) sekä metsäisen tummanvihreä :)

 • Janina

  Ilman paperikalenteria ei pysty elämään. Olen kovasti yrittänyt toteutetalla näppäilemään menoja ja muistettavia puhelimen kalenteriin, mutta aina se tuppaa unohtumaan ja joka tapauksessa päädyn tarkistamaan asiat paperikalenterista. Pari viimeistä vuotta käytössä on ollut moleskinen kalenterit, tämä olisi ihanaa vaihtelua! Väriskaala on niin herkullinen että pitkä tovi piti pohtia, minkä sävyn valitsisin. Päädyin lopulta siihen mihin silmäni ensimmäisinä kiinnittyivät: haalea minttu <3 :)

 • Ripi

  Paperikalenteri on munkin juttu – en vaan osaa käyttää kännykän kalenteria. Nämä ovat aivan ihania, valkoisen ottaisin mieluiten!

 • Virve

  Kaikki on kivoja mutta kaunein on toka vikan kuvan kolmas kalenteri. Käytän paperikalenteria koska minulla ei ole älypuhelinta.

 • Lullah

  En osallistu arvontaan, mutta olen ihmetellyt, miksi on olemassa vaan tietynlaisia kalentereita? Päiväkohtaisia päivyreitä tai seinäkalentereja. Olen päätynyt askartelemaan itselleni kalenterin, sillä kaupasta ei löydy mitään, mikä täyttää tarpeeni. Huomasin käyttäväni kalenteristani vain kuukausinäkymää ja kaipaavani myistiinpano tilaa. Haluan siis muistikirjan alkuun seinäkalenterin kovissa kansissa. En tee päivä- tai viikko kohtaisilla sivuilla yhtään mitään, sillä en ravaa päivittäin todella aikataulutetuissa tapaamisissa.

  Paras kalenterin oheistuote on muuten pastellisävyinen neljän eri värin kynä. Yksi kynä, josta saa erilaiset asiat omalla värillään.

 • Maini

  Paperiversiolla mennään täälläkin, joten ihana arvonta. Valitsisin tuon kirkkaimman turkoosin (pinossa alimmaisena).

 • Angela

  Oi, miten kauniita värisävyjä! Valitsisin tummanvihreän nyt ensi vuodeksi, kuusen pihkainen tuoksu kalenterissa…

 • KatjaV

  Suosikkini on toiseksi tummin (pinossa, jossa näkyy kalenterien selkämykset, alimpana).

  Käsillä kirjoittaminen on käsityötä parhaimmillaan, ja siinä huomaa kuinka elämä on ihan erilailla ”henkilökohtaista” ja omissa näpeissään kuin elektronisessa maailmalla :)

 • Sara

  Ihanan värisiä! Ottaisin tuollaisen ihan hailakan mintunvihreän, vaikkakin epäilen sen pysymistä kauniina sekaisessa kassissani! Paperikalentereita käytän joka vuosi siksi, että siitä pystyy paremmin hahmottamaan kerralla koko viikon, ja on muutenkin miellyttävämpi käyttää. Olen ollut nyt muutaman kuukauden ulkomailla, ja unohdin kalenterini kotiin, enkä ole pystynyt ottamaan kännykän kalenteria käyttöön. Sen sijaan olen joka kuukausi piirtänyt a4-kokoiselle paperille kalenterin, johon olen merkinnyt muistettavat asiat. Paljon kätsympää!

 • Sirkku

  Ehdottomasti paperi kalenteri ja valitsisin turkoosin värin, kaunis kalenteri ja selkeä!

 • Max

  Puhelimen kalenteria yrittänyt käyttää viimeiset vuodet, mutta ei se vaan tällä luonteella onnistu. Virheitä sattuu ja liian monta merkintää väärille päiville. Paperinen sen on oltava!
  Nuo kierteet näyttää olevan tuossa kalenterissa aivan loistavat, saa kunnolla auki?
  Väreistä tummin, tai harmain. Tai valkoinen, tai, tai.. Taitaa kaikki niistä houkuttaa. ;)

 • Helmi Partanen

  Oi, olen ihaillut näitä kalentereita jo aiempina vuosina blogissasi! Nyt on pakko myös osallistua arvontaan, sillä olen hillitön postikorttifriikki:D Rakastan paperikalentereita, koska olen visuaalinen iihminen ja kännykän kalenteri ei tuota yhtä suurta iloa. Olen myös salaa ihastunut omaan käsialaani ja tykkään piirrellä ja koristella tärkeitä päiviä :) kaikkein kaunein kalentereista on keskimmäinen minttuinen!

 • uiui

  tummin vihreä olisi ihana!
  moleskinen kalentereita käyttänyt vuosia ja tämä olisi kiva vaihtelu!

 • matleena

  Paperikalenteri on ainakin mulle ihan ehdoton, koska tarvin visuaalisen näkymän muistaakseni menoni:) Menot pystyy helposti esim värikoodaamaan tai muuten järkkäämään helposti. Noista kalentereista mukaan lähtisi sävyltään vihreä.

 • Anne

  Nyt, nyt, nyt! Tällaiset kalenterit on huippuja! Ja tummin kalenteri sopisi omiin väreihin parhaiten.

 • Paperikalenteri on kätevä ja vaikka itse on alkanut merkkaamaan menoja myös puhelimen kalenteriin on ne pakko siirtää paperiseen versioon myös jotta ei pääse unohtamaan mitään jos puhelimesta loppuu akku tai puhelin hajoaa tai mitä näitä mahdollisuuksia nyt tekniikkavempeleiden kohdalla on.

  Kalentereista omaa silmää miellyttää tuon pinokuvan keskimmäinen kalenteri, oisko jonkin asteinen minttu väriltään : )

 • Kahta en vaihda, paperihesaria ja paperikalenteria :)

  Kalenteriin on ihana raapustella kaikkia huomioita maailman menosta, erilaisia muistilistoja ja inspiraatiopiirroksia ja -luonnoksia. Jotenkin hahmotan aikatauluni paremmin kun olen saanut kirjoittaa ne käsin ylös.

  Mieluisin väri on vaalea turkoosia, pinon toiseksi alimmainen.

 • Jenni

  Paperikalenteri on aivan ehdoton omassa arjessani! En voisi kuvitellakaan käyttäväni puhelimeni kalenteria päivittäisten menojeni merkkaamiseen, niin perinteinen kynän ja paperin käyttäjä olen. Olen siis ilolla mukana arvonnassa! Kaikki kalenterien värit ovat kauniita, mutta erityisesti mintun värinen kalenteri olisi mieluinen!

 • Emmekä

  Toiseksi tummin miellyttää silmääni ehdottomasti eniten. :–)

  Käytän paperista kalenteria mieluiten, koska olen tottunut siihen ja se tuntuu luontevimmalta tavalta pitää asiat muistissa sekä järjestyksessä. Lisäksi sen sivuille saa tallennettua muistoja vuoden varrelta, keikkaliput ja muut pysyvät hyvässä tallessa siellä.

 • Maijja

  Paperikalenteri on ehdottomasti parempi siksi, että sen avulla on helpompi hahmottaa kokonaisuuksia. Lisäksi paperikalenteri on vaan jotenkin selkeämpi.

  Väreistä tuo vihertävä turkoosi, eli pinossa kolmanneksi ylin, on oma suosikkini, mutta kaikki sävyt ovat kyllä tosi kauniita.

 • Sweety Pie

  Mahtavaa kalentereita! Pidän myös itse eniten paperi kalentereista. Oletan että koska se on konkreettinen asia. Vaikka tietokoneella ei minulla olekaan mitään ongelmia asioita tehdä, niin kirjoittaminen on aina paperille kivaa. Ja vaikka olisinkin läppärin tai puhelimen kalenteriin jotain merkkannut, niin silti tarkastan kaiken paperisesta kalenteristani. Joten parempi että kaikki on samassa paikassa :) Ja nuo kaikki värit ovat kyllä ihania, mutta pidän varmaan eniten mintun vihreästa ja turkoosista :)

  • 936cc5I wish more people would write sites like this that are actually fun to read. With all the fluff floating around on the net, it is a great change of pace to read a site like yours instead.19bdbb

 • Sara

  Onpa kauniita kalentereita! Väreistä on kyllä vaikea valita lempparia, ehkä vaaleansininen :)

 • Marsu M

  Paperiversio on niin paljon nätimpi ja persoonallisempi. Minttu suosikli!

 • LiliMarlee

  Ajatukset saa selkiytymään huomattavasti paremmin paperille kirjoitettuna / piirettynä. Ja esteetikko kaipaa myös ulkonäköä siltä kalenterilta :)
  Hienoa olisi saada tuo oliivin vihreä kalenteri (toisiksi viimeisessä kuvassa toisiksi ylin siis) !

 • sokeris

  Mäkin käytän paperikalenteria – käytän kyllä myös sähköistä. Hah, tuplavarmistus. :) Paperikalenteriin saa helpommin kirjattua hajanaisia huomioita vaikka siitä miten päivä meni tai asioita, joita pitää muistaa. Sekä asioita, joita ei viitsi kirjata työsähköpostiin liitettyyn sähköiseen kalenteriin siltä varalta, että unohtaisi merkata merkinnän yksityiseksi…

  Tummansininen on ihan mun väri.

 • Ihan ehdottomasti tuo vihertävänturkoosi (kuvassa kolmas oikealta). Tälläine olisi hiukan vaihtelua siihen ainaiseen Moleskinen paperikalenteriin jonka hommaan joka vuosi :)

  hanna
  http://www.hannamariav.com

 • Anette

  Suosikkivärit on nuo kaksi vaaleinta :) Suosin paperikalenteria, koska sinne voi raapustella kaikki tärkeät asiat käsin ja korostaa tiettyjä tapahtumia ja päiviä ihan niin villisti kuin itse haluaa :D

 • Jennijohanna

  Ihana! Ensi vuoden kalenteri on ollutkin jo viikkoja hankintalistalla. Tämä sopisi ulkonäkönsä ja kokonsa puolesta mainiosti. Tumman vihreä on eniten makuuni ja onneksi viikonloppuna ollaan porvooseen piipahtamassa :)

 • Vilja

  Paperikalenteri on edelleen käytössä, ei ole sen voittanutta. Valintana olisi turkoosi väri eli kuvassa kolmanneksi ylin.

 • MT_

  Tuo harmahtavan vaaleanvihreä on aivan ihana.

  kaksi syytä, miksi käytän paperikalenteria:
  1. Muistan paremmin kun olen itse fyysisesti kirjoittanut asiat ylös. Koulussakin tein huolelliset muistiinpanot ja pystyin niiden avulla nopeasti palauttamaan asiat mieleeni :)

  2. Tykkään vain ihan todella, todella paljon enemmän paperisesta kalenterista! Ehkä se liittyy ns. aikuismaiseen fiilikseen (oikeastaan vasta lukiossa aloin käyttämään oikeaa kalenteria ja se tuntui kovin aikuiselta). Ja toki erilaiset esteettisyysasiat… onhan se kivempi merkata (kuivatkin) työmenot kauniiseen kalenteriin.. :)

 • Ninci

  ehdottomasti tuo vaalea minttu!!! Niin kaunis.

 • Petra123

  Tässäpä olisi täydellinen lahja ei itselleni, vaan rakkaalle siskolleni, joka vannoo edelleen paperisen kalenterin nimeen. Ihanista värisävyistä etenkin vaalea minttu hurmaisi raikkaudellaan.

 • medliss

  lempparivärini on tuo mintunvihreä! Paperikalenteri on ainoa, jonka avulla saan päivät pysymään järjestyksessä. Toisaalta myös visuaalisuus on tärkeää; kännykän kalenteri näyttää niin ankealta!

 • Sini

  Mullakin on aina ollut käytössä paperikalenteri, sillä hahmotan siten kaikki menot jotenkin helpommin.. kännykän kalentereissa pitää aina klikkailla hirveesti :D). Nyt käytössä on jo toista vuotta kaunis muumikalenteri. Näistä haluaisin tuon vaaleansinisen eli toisiksi viimeisestä kuvasta keskimmäisen kalenterin :)

 • Karoliina_V

  Käytän paperikalenteria, koska neurootikkona haluan tehdä kalenteriini erilaisia muistilistoja. Saan oikeasti iloa siitä, että voin vetää kynällä yli tehdyn homman. Voisihan tämänkin tehdä toki sähköisesti, mutta se ei tunnu samalta. Itse valitisisin tuon tumman mintun värisen kalenterin :)

 • Nia Nia

  Hei ja kiitos ihanasta arvonnasta! lempivärini kalentereista ovat navy tai hailakka minttu. Paperiset taidekalenterit ovat parasta mitä tiedän; kauniita kuvitukseltaan, värisävyiltään ja säilyvät muistoina päiväkirjoina.

 • Inksu

  Paperinen kalenteri tuntuu konkreettisemmalta, merkinnät visualisoituvat paremmin minulle ja saatan jopa muistaa olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan ;) Kaunein mielestäni on pinon toisiksi alimmainen kalenteri.

 • En osaa käyttää sähköistä almanakkaa, siksi paperinen. Ottaisin almanakan turkoosina, joka on lempivärini.

 • Nooruska

  Paperikalenteri on pakollinen juttu itselleni. Ajatukset ja aikataulut eivät jää vain leijailemaan jonnekin bittiavaruuteen, vaan saan katsella niitä konkreettisesti edessäni. Jotenkin suunnitelmien hahmottaminen helpottuu, kun ne ovat edessäni fyysisesti ja olen itse kirjoittanut ne ylös. Upea värihaitari Annan kalentereissa! Minua viehättää erityisesti oliivinvihreä kalenteri.

 • Amanda

  Voi apua, täydellisen värisiä! Mulla on ollut viime aikoina joku outo fiksaatio mintunvihreään, ehdin jopa maalata kämpästä yhden seinän kyseisellä värillä. Keskimmäinen värivaihtoehto siis vetää puoleensa. Paperikalenteri on ihan ykönen, koska se on ihanan omakätinen, luovuuteen kannustava ja oikeasti konkreettinen apuväline. Puhelimen tai läppärin kalenteri ei voi IKINÄ korvata itse käsin töherrettyjä merkintöjä, punaisella tussilla aggressiivisesti huutomerkein merkattuja deadlineja, kaunolla kirjoitettuja viikon mietelauseita (inspis pöllitty pupulandiasta) ja erilaisia värikoodattuja ilmaisuja puhumattakaan synttäripäivämerkintään piirretyistä ilmapalloista, skumpan poksahduksesta ja täytekakuista. Kalenteri on puoliksi päiväkirja, jossa saa luvalla käyttää luovuutta ja värillisiä tusseja. Ja kyllä harmittaisi (ja ehkä vähän hävettäisi), jos se jonnekin katoaisi ja joku toinen sitä lukisi. Vanhoja kalentereita on myös kiva lukea jälkeenpäin nostalgiamielessä, kun yksissä kansissa on käytännössä koko vuoden menot ja muistiinpanot, joiden avulla voi nostaa jo unohtuneita muistoja eläviksi. Johtopäätös: paperikalenteri ei ole korvattavissa.

 • Mymmeli

  Oi miten ihana kalenteri! Olen etsinyt sopivaa vuosikalenteria mutta en ole vielä löytänyt mitään ensi vuodelle, eli osallistun arvontaan mielelläni! Jos ei tuuri käy täytyneekin varmaan tilata tälläinen itselle, parasta vielä tässä on että kalenteri tukee ja tuo esille taidekoululaisten töitä! Kaikki värit ovat nättejä mutta nuo vaalea mintun vihreä ja tummempi turkoosinvihreä kolahtavat oikein erityisesti :)

 • Emilia

  Palasin itse takaisin paperikalenteriin parin vuoden kännykkäkalengerin jälkeen, joka ei vain ole sama asia :) Petroolinvihreä eli se tummin olisi ihana!

 • Hannanen

  Ooh ompas ihania! Tuo vaalea mintunvihreä on kaunein omaan silmääni :) Paperikalenteri on oltava koska sitä on kivempi lukea ja tykkään merkkailla eri tapahtumia eri väreillä jne :)

 • Hanna-Marleena

  Voi miten hienoja!
  Tuskastelin tuossa heinäkuussa kun ei sopivaa kalenteria löytynyt ja lopulta löysin sellaisen jossa päivämäärät 7/2015-2016 vuoden loppuun.Ei se lemppari ollut mutta kun ei parempaakaan löytynyt. Ja käytössähän tuo on kuitenkin ollut päivittäin. Aikaisemmin käytössä on ollut lukuvuosikalentereita joten edellinenkin loppui heinäkuulle. Paolo Coelhon kalentereitakin ihastelin mutta ne alkavat ilmeisesti tammikuusta ja minä tarvitsin heti elokuun alusta. Muumikalenteritkin meni sitten nenän alta. Kuvien takia sellaisen olisin halunnut, nykyisessähän ei ole yhtään kuvaa ellen itse ole sutannut jotain. Taidekoululaisten tekemät kuvat siis kiinnostaa.

  Paperikalenteri on must vaikka jotain merkintöjä on vain puhelimen kalenterissa, mutta helpompi tärkeät asiat esim puhelimessa puhuessa merkata heti paperikalenteriin.

  Jos voitan mulle kelpaa mikä vaan, saa yllättää! Kaikki värit sopisi enkä osaa päättää sopivaa. Harkitsen jo tilaamista, jos en voita, mutta pitäisi se väri päättää ensin!

  Hanna-Marleena

 • Olga

  Tykkään käyttää paperikalenteria, koska siihen saa piirrellä ja tehdä omista muistiinpanoistaan niin nättejä, koska pelkät kirjaimet jossain ruudulla on tosi tylsiä. Lisäksi olen niin surkea tietotekniikan kanssa että deletoisin varmaan viikoittain koko kalenterin tyhjäksi.

  Jos onni potkaisee, tykkäisin vaaleasta mintunvihreästä :–)

 • katakoo

  Oiii nyt on niin ihanan värisiä kalentereita, että oli vaikea valinta, mutta lemppariksi selviytyi tuo vihreänturkoosi (4.kuvan kolmas oikealta). Paperikalenteri on ihan must, en jotenkin vaan osaa merkitä menoja sähköiseen muotoon joten jäljelle jää kalenteri tai pää mistä kalenteri on paljon luotettavampi vaihtoehto :D

 • SoiLikki

  Vaalea pastellinvihreä,kaunis! Luotan myös paperipäivyriin. Ainoastaan äärimmäisessä hätätapauksessa jos kalenteri ei ole lähettyvillä saatan merkata puhelimen päivyriin muistutuksen kera. Kalenteri on käsilaukussa mukana ja tärkeät asiat on parempi kirjata ylös ettei mokaile :) Muisti kun voi pettää ja paperille kirjoitettuna asiat jää paremmin mieleen, ja talteen!

 • ouiiiouiiii

  Oi, taas ne on täällä! Ihanat sävyt, eniten kuolaan tuon mintun ja vaalean mintun perään – niistä ottaisin kumman tahansa vaikka heti! En tuu varmaan ikinä luopumaan paperisesta kalenterista – se on sekä helpompi hahmottamisen kannalta muistiinpanosivuineen ja tehtävälistoineen, että loistava ajanviete luennoilla jos on värikyniä mukana ;)

 • elefanttinainen

  Ooh! Kauniita! Täällä ilmoittautuu yksi paperikalenterin vannoutunut käyttäjä. Kännykkää saa naputella muutenkin kyllästymiseen asti. Lisäksi paperi tuntuu niin ihanan konkreettiselta kädessä. :)

  Kaikkein kaunein noista kalentereista on tuo toiseksi vaalein. Sen ottaisin mieluusti itselleni.

 • Sara

  Ihana kalenteri! Jos voitto kuitenkin sattuisi kohdalleni, kalenteri menisi poikaystävälleni mintunvihreänä. Hän saisi merkitä työvuoronsa sinne, sillä hän joutuu joka päivä katsomaan ne netin työvuorojärjestelmästä – huonomuistinen kun on. Kalenteri helpottaisi tätä puuhaa!

  Itse ostin jo PolkaJamin kauniin kalenterin. Paperikalenteri on ehdoton must, sillä siitä saa paljon persoonallisemman kuin kännykän kalenterista. Minulle käsin kirjoittaminen on tärkeää, ja onkin kiva, kun kalenteriaan voi tuunata eri värein ja esim. tarrojen avulla. ;)

 • Henna

  Tämä on ensimmäinen syksy ilman paperikalenteria ja täytyy myöntää, että tiukkaa on tehnyt. Olenkin puhelimen lisäksi raapustellut kaiken näköisiä huomioita milloin millekin paperille, ja hukannut ne. Kalenterille olisi siis tarvetta. Tykkään tartttua kynään ja piirrellä, joten parasta paperikalenterissa on se, että siihen voi itse jättää oman kädenjälkensä.

 • Totta, pianhan se vuosi taas vaihtuu ja kalenteri hankkimatta… Kaikki värit on ihania ja etenkin kirkkaiden turkoosien välillä olisi vaikea valita. Ehkä pinon toiseksi alin turkoosi… :)

 • veerala

  Paperikalenteri sen olla pitää! Mutta vasta viime vuosina olen siirtynyt lukuvuosi-mallista vuosikalenteriin… Vaikka 10 vuoteen en ole ollut opiskelija ;)
  Söpöjä ovat kaikki, mutta ehkä pisimpään kauniina säilyisi tuo tummin väri, koska olen melkoinen tahmatassu :P

 • Tuo kaikkein kirkkain turkoosi on mun mieleen :-) Mulla on kans aina paperikalenteri, koska on vaan ihanaa kirjoittaa käsin ja piirrellä sinne. En ikinä ole käyttänyt enkä haluakkaan käyttää mitään digikalenteria, yäk.

 • Juuli

  Kääk no kaikki värit on niin ihania että vaikee valita mut kyl mä valitsen ton mintunvihreän :-D

 • Jo

  Oi, herkkuja värejä kaikki!

  Valitsisin ehkä tuon keskimmäisen.

  Paperikalenteria mulla ei ole ollut enää vuosiin, kun sopivaa ja kaunista ei tuntunut löytyvän niin siirryin elektroniseen kalenteriin. Mutta eihän se ole yhtään sama, kun piirrellä ja kirjoitella unelmia kalenterin sivuille.

 • Anne

  En ole opetellut käyttämään kännyn kalenteria eli paperisella mennään, löydän sieltä tulevat menot nopsaan. Tummin versio, petroolin värinen, kalentereista olisi eniten makuuni.

 • saara

  Juuri tänään päätin siirtyä vuoden vaihteessa lukuvuosikalenterin käyttäjästä vuosikalenterin käyttäjäksi, ja suunnitelmissa oli googlailla Pupulandian Jennin suosituksia kauniin ja hyvän kalenterin hankintaan. :D Että osui aika passelisti tämä postaus ja arvonta!

  Ihastuin tuohon tumman vihreään kalenteriin ja jos arpaonni ei osu kohdalle, taidan laittaa tilauksen menemään kohti Porvoota…:) Suosin paperista kalenteria sen esteettisyyden ja kätevyyden takia; kansien väliin saa talteen tarpeellisia lippusia ja lappusia, pidän omasta käsialastani (heh, mikä syy!) ja kalenteriin saa lisäksi raapusteltua halutessaan kaikkea muuta tarpeellista merkintää aina kauppalistoista runoihin. Lisäksi puhelimessa tapaamisia tms. aikoja varatessa paperisen kalenterin plärääminen on huomattavasti helpompaa, kuin puhelimen kalenterin selaaminen.

  Porvoon taidekoulun kalenterissa viehätyin erityisesti sen sisältämistä postikorteista, sillä harrastan postcrossingia ja korttien lähettelyä ystävilleni. :)

  Jopas innostuin aiheesta, mutta siis innolla olen mukana arvonnassa!

 • Suosikkiväri on ehdottomasti tuo vaaleampi sininen, eli toiseksi viimeisessä kuvassa toiseksi alin.

  En ole koskaan oppinut käyttämään sähköistä kalenteria (tai en vain ole halunnut totutella), vaan paperikalenterilla mennään. Mielestäni se on selkeämpi, eikä tarvitse pelätä milloin puhelin tai tietokone flippaa. Sen lisäksi… jos edes yhden hetken voi päivässä tehdä muuta kuin tuijottaa kännykän näyttöä, olkoon se edes kalenterin päivittäminen ja varmistaminen!

  (ps. kalentereita on myös ihana koristella omilla piirroksilla ja värityksillä!)

 • molly

  Paperinen kalenteri täytyy olla, jotta voi selailla, raapustella ja piirustella omia juttuja:) Kännykän kalenteri ei aja samaa asiaa, ei ollenkaan. Jos voittaisin, valintani olisi varmaankin tumma turkoosinvihreä.

 • Anu

  Oliivinvihreä oli mielestäni kaunein. Ja paperikalenteri on paras, koska sinne voi yksiin kansiin kirjata kaikki ajatukset, toiveet ja unelmat. Päivän suunnitelmat ja ystävien kohtaamiset. Vuoden ollessa ohi sen voi laittaa talteen lipaston laatikkoon ja kaivaa sen taas esiin, kun haluaa muistella mennyttä vuotta.

 • neitim

  Kaikista vaalein kalenteri on minusta kaunis.

  Itse käytän oikeastaan ainoastaan kännykän kalenteria, joten tämä olisi nappilahja kummitädilleni, joka ei moiseen hömpötykseen lähde mukaan vaan luottaa paperiversioon vuodesta toiseen. Niin monta kalenteria ehdin saada vuosien saatossa häneltä, niin nyt olisi vastalahjan paikka. :)

 • jullemon

  Tosi kauniita kalentereita! Paperikalenterin voittanutta ei kyllä ole toistaiseksi. Tykkään kirjoittaa käsin ja sinne on kiva tallentaa muitakin ajatuksia kuin vain aikataulujuttuja. Toiseksi viimeisen kuvan kolmanneksi ylin kalenteri vaikuttaa omimmalta väriltä!

 • Eveliina

  Paperikalenteri on vain pakko olla, vaikka käyttäisikin puhelinta. Pystyy hahmottamaan aikataulut ja menot kun ne on järkevästi listattuna kalenteriin. Näistä ihanista Porvoon kalentereista valitsisin oliivin, jos vain onni osuisi kohdalle.

 • Pömppä

  Käytän sekä paperista kalenteria että kännykän kalenteria. Paperikalenterin etu on se, että voi kirjoitella erilaisia muistiinpanoja itselle ja siitä ei ainakaan tiedot pääse vahingossa katoamaan. Eniten omaa silmää miellyttää tuo tumma mintunvihreä tai tummanvihreä.

 • Voi miten kaunis kalenteri! Jos voitan, suosikkini on tuo pinokuvan toiseksiylimmäinen. :)

 • Iik ihana kalenteri, suosikki väri oliivi, pinon toiseksi ylin. :) Paperikalenteri on ihan pakko olla, en pärjää ilman ja pidän kynällä kirjoittamisesta. Tykkään ympyröidä tärkeät asiat ja kirjoittaa ideoita ylös. Kalenterini onkin aikamonen sekalaisten merkintöjen aarrekartta. <3

 • Mar

  Paperikalenteriin saa helpoiten koko perheen menot samoille sivuille. Yleensä kalenteri on auki keittiön pöydällä ja kaikki kirjoittaa siihen omat menot ylös.
  Väreistä viehättää eniten vaalea mintun vihreä.

 • linpuu

  Oi kuinka suloisen värisiä! Itse en osaa käyttää kännykän kalenteria, joskus olen kokeillut sinne jotakin menoja laittaa ylös – muttei niitä koskaan tule sieltä katsottua. Paperikalenterit! <3 Omaa silmää miellyttää eniten kalenterin pinosta alimpaa lukuunottamatta neljä seuraavaa, ihanan keväisiä!

 • Tuo tummin vari olis ihan mulle :-) Paperikalenteri ja ylipäätään fyysinen kalenteri sen olla pitää <3 Tuntuu hyvältä kädessä ja helpompi seurata menemisiä kuin puhelimesta. Oon tuossa asiassa ihan old school :-)

 • Anniiemiiliia

  Toi tumman sinisin olis kaikista kivoimman näköinen! Itse olen vielä täysin paperisten kalenterien varassa, jotenkin sinne on helppo tehdä itse omia muistiinpanoja ja lisäyksiä. En ole vielä oikein syttynyt noille kännyköissä tai tableteissa oleville kalentereille! Jotenkin on paljon helpompaa kantaa mukana ihan konkreettista päivyriä johon voi ihan oman mielen mukaan piirustella vaikka mitä! :)

 • Anni

  Paperikalenteri on jotenkin vaivattomampi kaivaa esiin, eikä sen kanssa tarvi miettiä akun kestoa tai kentän riittävyyttä. En ole kyllä koskaan kokeillut pelkän sähköisen kalenteri varassa oloa. Tummanvihreä (alin kuva) on noista ehkä kaunein.

 • heidi

  Oi että tuo vaalea mintun värinen kalenteri tulisi kyllä tarpeeseen ja piristäisi opiskelijan arkea!

 • Minna

  Yllättäisin opiskelija-tyttäreni upealla kalenterilla. Ihanista väreistä valitsisin toiseksi alimman. Kalenterin pitää olla paperinen, sitä on vaan helpompi käyttää kuin kännykän kalenteria.

 • Johanna

  Paperikalenteri on kyllä korvaamaton! Jotenkin se vain pysyy paremmin järjestyksessä kuin yksikään digiajan viritys, ja jostain syystä kirjoittaminen on vain niin paljon mukavampaa kuin näpyttely. Kännykässä on – myönnettäköön – kuitenkin se hyvä puoli, että siihen saa kätevästi asennettua hälytyksiä, jotta minunlaisenikin lahopää muistaa mennä sinne hammaslääkäriin. Muuten ei ole kyllä paperikalenterin voittanutta, ainakaan omassa maailmassani. :D

  Kaikki nuo kalenterit ovat sävyltään kauniita, mutta oma suosikini on tuo eniten armeijanvihreään vivahtava (apua, mikä tuon värin nimi on?), toiseksi ylimmäinen tuossa kuvassa, missä kalenterit on pinottu päällekkäin.

 • Tiiiinah

  Ou tuo oliivi sopisi tällaiselle murrettujen värien ystävälle! Työskentelen visuaalisella alalla joka on näinä päivinä pääsääntöisesti digityötä- on ihana luottaa sen vastapainoksi ajanhallinnassa kauniiseen fyysiseen kalenteriin valoruudun sijaan :)

 • Lim

  Suosin paperikalenteria koska se on mielestäni konkreettisempi ja siihen on helpompi tehdä merkintöjä kuin mihinkään muuhun. Suosikkini on sininen kalenteri.

 • Katariinas

  Juuri tänään kaipailin Jennin perinteistä kalenteripostausta! :) En käytä puhelimen kalenteria, koska se on tylsä. Käsin saa korostettua menoja ja raapusteltua. Paperikalenteri vaan on paras!
  Jos arpaonni suosii nii tuo toiseksi vaalein väri on suosikkini ja hyvänä kakkosena tuo tummin sävy.

 • heiskav

  Oi tän mä haluaisin voittaa! En oo raskinu ostaa tarpeeksi kivaa kalenteria viime aikoina, kun oon ”vaan” kotona ja opiskelen kotiäitiyden ohella. Niin kauniita.

  Valitsisin tuon mintunvihreän, mikä on keskimmäisenä niissä kuvissa, joissa on kaikki värit esillä.

 • IinaH

  Voi miten kaunis kalenteri! Oma suosikkini näistä on tuo toiseksi viimeisen kuvan toiseksi ylimmäinen. Perinteinen kalenteri on minulle se juttu, käsin kirjoittamisessa on ihan oma fiiliksensä. Kirjamuotoisen kalenterin käyttö on yksinkertaisesti kivaa, ja kaunis kalenteri piristää mukavasti arkea. :)

 • Lydiah

  Kyllä paperista kalenteria tulee vain eniten käytettyä, varsinkin jos se olisi noin nätti:) Kaikki värit ovat kivoja, mutta lemppari ehkä oliivinvihreä.

 • Yonna

  Olen vannoutunut paperikalenterin ystävä, enkä voisi kuvitellakaan siirtyväni digitaaliseen. Olen myös kalenterinatsi, jolle ei käy melkein mikään kalenteri koska koko, väri, design ja sivujen layout pitää olla tietynlainen. Viime vuosina olen ollut tylsä ja ostanut aina Moleskinen, mutta tänä vuonna ajattelin ruveta villiksi ja etsiä uuden mallin! Olisiko se tässä? :) Kuvien perusteella hyvinkin voisi olla! Pitäisin eniten vaaleasta mintun vihreästä tai sitten oliivinvihertävästä.

 • Anna Machreich

  Minulla on aina paperikalenteri. Siihen on helppo lisäillä menoja ja tarkistaa tulevia tapahtumia. Kännykän kalenteria en ole koskaan osannut käyttää. Ja plussaa, että näyttää kauniilta:) Nämä ovat ihania!! Eniten miellyttää vaalein ja mintun värinen.

 • Kaikkein tummin sävy olisi tosi ihana <3. Itsekin käytän aina paperista kalenteria, sillä jotenkin vain luotan siihen enemmän. Toki joitain yksittäisiä menoja ja muistutuksia kirjaan myös kännykän kalenteriin, mutta samat tiedot löytyvät aina myös käsin kirjoitetusta versiosta :). Aina vuoden lopussa on hauska selata kalenteria taaksepäin, sillä kalenterin väliin eksyy jos jonkinlaista lippulappusta (leffalippu, pääsylippu, lehdestä repäisty sivu yms.), jotka tuovat mukavia muistoja mieleen :).

 • Jhhh

  Voi kuinka kauniita kalentereita :) itse haluaisin noista vaalean mintunvihreän (ensimmäisessä kuvassa jossa kaikki kalenterit on neljäs). Ite tykkään käyttää paperista kalenteria just sen takia et se on visuaalisesti kaunis ja sinne voi tehdä omia merkintöjä. Lisäks vanhoja kalentereita on hauska selailla vuosia myöhemmin ja muistella menneitä. :) ja voinpa myöntää etten luota itseeni nii paljon et viittisin laittaa kaiken puhelimeen, kun se voi kuitenkin vaikka tipahtaa ja mennä rikki :D

 • Anna S.

  Kaunein väri lienee tuo alin sininen, vaikka toki kaikki kauniita. Tykkään käyttää paperista kalenteria, sillä monesti puhelimessa tulee sovittua tapaamisia ja muita menoja, jolloin niitä ei pysty puhelimeen kirjoittamaan. Eivätkä asiat mielestäni painu yhtä hyvin mieleen, ellei niitä saa vähän koristella ja merkitä omaan tyyliin paperikalenteriin. Mukava piirrellä syysloman kohdalle sieniä ja pihlajanmarjoja ja joulua kohden tonttuja :) En koskaan merkitse älypuhelimeeni menojani.

 • Jansku

  Onpa hieno kalenteri! Itse käytän paperikalenteria ihan siitä yksinkertaisesta syystä, että en edes osaa käyttää puhelimen kalenteria :D Kaikki värit ovat ihania, mutta valitsisin ehkäpä tuon ensimmäisessä kuvassa kolmantena näkyvän kalenterin.

 • Riikka

  Paperiseen kalenteriin on helpompi tehdä muistiinpanoja ja kirjoitella ja piirrellä mitä mieleen tulee. Eikä minulla ole älypuhelinta, joten kännykkäni kalenteriin ei mahdu paljon merkintöjä. Paperinen on minusta vaan niin kätevä. Noista väreistä suosikkini on kolmanneksi ylin tuossa toiseksi viimeisessä kuvassa.

 • Hennas

  Nämä on upeita! Itse tykkäisin kalenterissa eniten tummimmasta sävystä. Olen yrittänyt ottaa käyttööni puhelimen kalenteria, mutta melko kömpelöhän se on. Paperinen kalenteri on jotenkin paljon konkreettisempi ja siten merkattavat asiatkin tuntuvat konkreettisemmilta ja helpommin muistettavilta.

 • PKL

  Mä ottaisin tuollaisen vaalean sinisen/turkoosin (toiseksi alin pinossa). Paperikalenteri on kätevämpi, kun puhelimessa puhuessa näkee suoraan aikataulut, eikä tarvitse alkaa kaivamaan puhelimesta kalenteria esille. Lisäksi puhelimessa on akun loppumisen, tekniikan pettämisen vaara. Olisipa ihana voittaa kalenteri, sillä tykkään ilahduttaa postikorteilla ihmisiä muulloinkin kuin merkkipäivinä.

 • Manna

  Olen hyvinkin visuaalinen ihminen ja menot on aina kirjattava kauniilla käsialalla paperiseen kalenteriin. Värivalintani olisi tuo metsänvihreä (:

 • Mira

  Niin söpöjä kalentereita !! oliivin värinen kalenteri piristäisi päiviä kummasti :—)

 • Vivian

  Wow mitkä upeat kalenterit ja ihanat värivaihtoehdot! Paperikalenterista saa mielestäni paljon paremman yleisvaikutelman aikataulusta kun pienestä kännykkänäytöstä, joten käytän niitä vieläkin :) Oma värivalintani olisi jompikumpi turkooseista!

 • Eerika

  Tummin väri paras! Ilman paperikalenteria ei voi elää! Käsinkirjoitetut varaukset ja välistä tipahtelevat paperilaput. Ne kertoo – elämästä!

  (Jos jotain ”parannusta” porvoon kalenteriin saisi toivoa niin toivoisin takakannen sisäpuolelle ”taskua”. :)

 • marju

  Pinon keskimmäinen (minttu) miellyttää minua eniten! :-)

  Enkä voisi kuvitellakaan pärjääväni ilman paperista kalenteria. Merkkaan siihen kaikki aikataulut sekä listailen to do -juttuja, joita on mukava sitten kynän kanssa ruksia yli! Parasta on nähdä koko viikon tapahtumat ja tekemättömät jutut yhdellä kertaa, samalla aukeamalla!

 • Saija

  Minulla on samanlainen kalenteri viime vuodelta! Sinne on tullut ruksailtua päivän positiivisimpia asioita. Eninten haluaisin tuollaisen tummimman turkoosin :)

 • meriperuna

  Paperisen puolella ollaan ja vaalea minttu olisi kaunis, vaikka mikä tahansa väreistä kyllä kelpaisi, ihania!

 • Hoo

  Mahdottoman ihana kalenteri. Metsänvihreä kalenteri olisi minun mieleeni.

 • Nennu

  Vau, nyt on upeita kalentereita! Paperinen kalenteri kulkee ihan joka paikassa mukana, ei tarvitse pelätä netin tms kaatumista. Ja paperisessa on se oma tunnelmansa tietty :)
  Noista valitsisin ehkä toiseksi viimeisen kuvan neljännen kalenterin, taikka kesimmäinen miten sen ymmärtää! :)

 • Anniii

  Mäkin elän vain ”oikealla” kalenterilla, jotenkin se on parempi mulle muistin ja muun kannalta jos saan ite käsin kirjoittaa menot muistiin! :) Tuo haalean vaaleanvihreä olisi ihana! <3

 • Katruska

  Paperikalenterista menot ja muistettavat löytyy helposti yhdessä vilauksella, ja ne myös taatusti säilyvät siellä. Puhelimen kalenterista minulla on mystisesti hävinnyt merkintöjä. Olen myös visuaalinen ihminen ja tämä kalenteri näyttää äärimmäisen kauniilta.

 • Riina T.

  Itse olen käyttänyt aina paperikalenteria. Tykkään siitä, että kalenteri on käsin selattava. Kirjoitan, piirrän ja liimaan toisinaan kalenteriini kuvia, jolloin muistan tärkeitä asioita paremmin. Sinisin kalenteri olisi minun värini. :)

 • Noora

  Suloinen kalenteri ja sopivan pieni koko. Kolmen eri sähköisen kalenterin hallinnointi tuntuu välillä mahdottomalta, joten olen harkinnut paperikalenriin paluuta. Jos voitan tuollaisen, niin haluaisin näistä keskimmäisen, eli mintunvihreän.

 • Hanna Sarén

  digikalenterissa on vähän sama juttu kuin e-kirjoissa: toimivat kyllä ja ehkä alkuperäistä näppärämminkin, mutta fiilis puuttuu. Paperikalenterin selailu, merkintöjen suunnitteleminen ja kirjailu sievällä käsialalla rauhoittaa stressaavaa ja kiirehtivää mieltä. Kauniit arkiset asiat sitäpaitsi ilostuttavat keskellä harmaita rutiineja! Alhaalta ja vasemmalta katsottuna viides kalenteri on sävyltään tällä hetkellä eniten Minä.

 • jhhh

  Turkoosi kalenteri(siis toinen vasemmalta) olisi aivan ihana! Osallistun siis arvontaan. Paperikalenteria on minusta helpompi pläräillä kuin puhelimen kalenteria. Ja onhan siinä käsin kirjaamisessa oma tunnelmansa. Syntymäpäivämerkintöjen kohdalle voi piirtää vaikka skumppalasin ja loman alkuun auringon. Tulee hyvä mieli, kun näitä merkintöjä sit myöhemmihn lukee:)

 • Sannukka

  Oih kuinka ihania nuo ovat! Minun suosikkini on toinen vasemmalta – ihanan kirkas kuin akvamariini trooppinen meri!
  Minulle paperikalenterit ovat tosi tärkeitä ja valkkaan ne huolella. Niitä kuitenkin katselee päivittäin ja jotenkin tuntuu että kaunis kalenteri antaa suuntaa koko tulevalle vuodelle :)

 • jennie

  Paperikalenteri on aivan ehdoton. Siihen on niin paljon nopeampi ja helpompi kirjata ylös kaikki tarpeellinen. Siitä on myös nopeampi tarkistaa menot ja meiningit sekä to do listat kuin puhelimesta tai koneelta. Töissä tykkään pitää kalenteria auki työpöydällä, jolloin näen helposti yhdellä vilkaisulla mitä tänään olikaan ohjelmassa. Mikäli voittaisin tuon kalenterin, niin valitsisin turkoosin kalenterin.

 • jossu

  Ilman kalenteria ei vain pärjäisi! Osallistun arvontaan ja kaikkein mieluisin väri olisi postauksen toiseksi viimeisen kuvan toiseksi alimmainen sinertävä kalenteri, vaikka kaikki värit ovat upeita..

 • Mikke

  Paperikalenteri on kätevämpi, koska siihen pystyy vaikka piirtämään tai jopa liimaamaan jotain. Toiseksi viimeisessä kuvassa pinossa toiseksi alimpana oleva kalenteri on väriltään se, jonka haluaisin. :)

 • Peppis

  Minäkään en pärjäisi ilman paperikalenteria, on ihana kirjoittaa sinne merkintöjä ja rapistella paperia sormien välissä.
  Metsänvihreä kalenteri <3

 • Manna

  Hyväksi (ja suurta kateutta herättäväksi) kalenteriksi olen tämän jo tänä vuonna todennut! Kakista vaalein väri suosikkini.

 • Fotoni

  Tumman turkoosi 3. oikealta/ylhäältä on ehdoton suosikki! Paperikalenterit ovat erinomaisia koska niihin voi sekä kirjoittaa että piirtää merkintöjä! :) &kalenterin esteettisyydestä plussaa.

 • LauraV

  Paperikalenteriin on joissain tilanteissa vain nopein ja kätevin kirjoittaa menot ylös. Lisäksi itse muistan ne paremmin, kun näen visualisoidun näkymän jostain viikosta. Suosikkivärin on tuo harmaaseen taittuva vihreä, pinossa toiseksi ylin

 • Myy

  Tässä kuvassa https://pupulandia.fi/wp-content/uploads/2015/12/kalenteri2-850×591.jpg kolmas oikealta. :)
  Paperikalenterin kanssa hahmottaa paremmin ajan, kun selailee sivuja ja samalla viikkoja eteenpäin. Yhdellä silmäyksellä näkee myös heti, millainen viikko on tulossa.

 • pöllö

  Tummanvihreä on suosikkini ja ehdottomasti pitää olla paperin tuntua sormissa!

 • Aileen

  Apua miten ihania värejä! Paperikalenteria en omista vielä, sillä en ole löytäny sopivaa, mutta nämä kolahtivat ja kovaa! Lisäksi puhelimeni on alkanut sekoilla pahemman kerran sekoittaen viikottaisia tapahtumiani, joten olisi kiva saada tällainen ihan virallinen kalenteri. Väreinä kävisi mikä vaan näistä kolmesta: nuo kaksi kirkkaampaa turkoosia, vaaleampi ja tummempi sekä tuo ihan tummin sinisen sävy. Niin kauniita!

 • Uutamo

  Tykkään pitää paperikalenteria auki työpöydälläni, siitä näkee helposti koko viikon tapahtumat kerralla ja voi nopeasti kirjata ylös merkintöjä työpäivän aikana. Tummanvihreä olisi noista minulle mieluisin väri.

 • Suvi

  Paperikalenteri on ihan ehdoton juttu <3 Tulee muutenkin liian vähän kirjoitettua ja piirrettyä käsin. Pinon toiseksi alin väri on itselleni piristävin. Sekin on yksi kalenterin tehtävistä. Suloisia kyllä kaikki :)

 • Ennu

  Täällä myöskin yksi paperikalenterien vankkumaton kannattaja! Olo on aina aivan orpo jos unohdan kalenterin kotiin. Hailakan minttua kalenteria kanniskelisin mieluusti ympäri maailmaa!

 • Miau

  Töihin paluu edessä ja paperikalenteri on ollut vaan aina käytössä. Saa itse merkkailla ja piirrellä ja parasta on, kun on muistiinpanot aina mukana. En vaan osaa digiin tässä minäkään siirtyä.. :)
  Minua miellyttää tuo vaalein vihreä, olisiko minttu? :)

 • aran

  Hitsit, miten ihania kalentereita! Kyllä paperikalentereissa vaan on sitä jotain; niihin on ihana kirjoitella ja piirrellä omia ajatuksia ja merkitä tärkeitä tapahtumia.
  Valitsisin väriksi tuon tumman vihreän, ensimmäisessä kuvassa kolmannen oikealta.

 • Kikkis

  Oii kun ihanan näköisiä!! Itsellä on ollut paperikalenteri käytössä niin kauan kuin muistan – sinne tulee laitettua enemmän asioita, ja kaikki on konkreettisesti mukana :D ja taiteenharrastajana sivujen reunasta löytyy yleensä vähän tilaa raapustella omia luonnoksia. Kaikki seitsemän väriä ovat aivan ihania, joista voisin minkä tahansa ottaa! Eniten silmää miellyttää ehkä kalentereista vaalein sininen :)

 • Janna

  Tuo hailakka minttu olisi suosikkiväri. Paperikalenterit ovat vaan jotenkin sympaattisia. Olen säästänyt kaikki kalenterini vuodesta -97 saakka (kyllä, Suosikin kalentereitakin löytyy! Ne oli niin ehdottomia!) ja niihin on aika ajoin mukava palata ja muistella menneitä.

 • Pirjo

  Olen kalenteri-ihminen, niin se vain on. Lisäksi vielä paperisellainen. Luulisi että jäätyäni työeläkkeelle kalenterin tarve vähenisi, mutta ei… On Solidaarisuuskalenteria, ammattiyhdistyskalenteria, seinäkalenteria ja vielä viisivuotiskalenteria ja kaikkia näitä käytän. Ja lisää havittelen; katselen ja koskettelen niitä kaupoissa, mahdollisesti myös muistelen nuoruuteni Teinikalenteria, joka oli pieni mutta siinä oli kaikki.
  Nyt ihailen näitä esittelyssä olevia, erityisesti sitä kaikkein sinisintä.

 • Essi

  Aah, minä rrrrakastan paperikalentereita, ja oikestaan kaikkea muutakin kaunista paperitavaraa. <3 oon saanut kuulla tästä "tarpeestani" monet kerrat mm. poikaystävältä, hän ei voi ymmärtää miksi haluan kantaa paksua ja tilaa vievää kalenteriani ympäriinsä, kun se kulkisi kätevästi puhelimessakin… Mutta eihän se nyt ole yhtään sama asia!! Mulle on todella tärkeää että saan itse konkreettisesti kirjoittaa menot ja deadlinet ylös, tuntuu että se auttaa mua myös muistamaan ne paremmin. Vaikka sitten oonkin ihan hätää kärsimässä jos kalenteri jostain syystä unohtuu kotiin haha :-D onneksi tätä tapahtuu TOSI harvoin. Nuo kalenterit ovat niin kauniita, eniten mua puhuttelee mintun vihreä <3

 • Hennnnnsss

  Vaalein beibeturkoosi on ihanin!

  Paperikalenteriin on kiva kirjoittaa tapahtumia, ne saa myös paljon selkeämmin esille kuin puhelimessa. Toisaalta puhelin olisi aina varmasti mukana, mutta applikaatioiden selaaminen ei vain ole yhtä kätevää. Kalenterin aukeamalta näkee koko viikon yksityiskohtaisestikin ilman klikkailuja tai suurenteluja. Ja koristeleminen, kyllä!

 • Majaii

  Onpa kaunis! Siinä yksi syy, miksi suosin perinteisiä kalentereita: silmänilo. :) Puhelin on niin ankea, toivottavasti en koskaan rupea kalenteria käyttämään sitä kautta. Paperi kunniaan!
  Pinossa olevista se keskimmäinen.

 • Minna

  Hienoja kalentereita taas kerran! Edellinenkin oli todella hieno. Kulki mukanani aina! Käytän paperikalenteria, koska rakastan tehdä merkintjä ja listauksia paperille. Se on myös mielestäni käytännöllismepi ja persoonallisempi kuin netissä/kännykässä oleva kalenteri. Lisäksi paperin ääni siihen kirjoitettaessa tai sivua käännettäessä miellyttää minua. Itseäni väreistä miellyttää eniten tumma mintunvihreä :)

 • tuulaj

  Mintunvihreä!

 • Noora

  Ihania! Ja parasta on se että päivät ovat vaakatasossa, en pidä yhtään niistä kalentereista, joissa päivät ovat pystysuunnassa! Väreistä valitsisin alimman.

 • Mikko Antero

  voi että, kyllä on visuaaliselta ilmeeltään upean näköisiä! ylimmässä kuvassa päällimmäisenä oleva tummin kalenteri näyttää minusta kivoimmalta!

 • Emmi

  Paperikalenterit on parhaita! Niihin voi lisäillä omia, ei niin relevantteja kommentteja. Sävyistä tumma mintunvihreä ja kaikista tummin sävy ovat kauneimpia, päätyisin kuitenkin varmaan tuohon tummaan minttuun!

 • marie76

  Tosi kauniita kalentereita! Vaikka käytänkin kännykän kalenteria, joka vuosi on saatava paperinen versio. On vaan jotenkin luotettavampi.
  Minun valintani noista kauniista väreistä olisi pinon toiseksi alimmainen, turkoosi.

 • Marjan

  Mieluisin on se vaaleimman värinen kalenteri. Kiitos sinulle aikanaan tästä kalenterivinkistä. Olen jo kahtena edellisenä vuonna tilannut kalenterini tätä kautta. Jos voitto kävisi, niin ilahduttaisin ystävääni. Omani kun on nimitäin postilla matkalla minulle. Paperikalenterista vaan näkee mieestäni nopeammin esim. kuukauden menot.

 • Marjo

  Suosin paperikalenteria vanhasta tottumuksesta. Tummin väreista on eniten mieleeni :)

 • Kerttu

  Suosin paperikalentereita, koska opin kirjoittamalla: kun olen kirjoittanut käsin menon ylös, sen myös muistaa ja vaikkei muistaisikaan on se sieltä helppo taas tarkistaa!:D väreistä mieluisin olisi tuo kaikkein vaalein sävy! Ihanan näköisiä kalentereita :)

 • Tyttönen

  Hei

  Aivan ihanan värisiä kalentereita ja voisin ottaa minkä värin tahansa. Eniten miellyttää kuitenkin tuo haalea minttu. <3 Paperista kalenteria käytetty aina enkä kännykän kalenteriin vaihtaisi mistään hinnasta. Paperiseen on ihana piirrellä, käyttää värikyniä ja muistilappuja, ja asiat muistaakin paremmin kun kirjoittaa ne käsin ylös.

 • N.

  Mun suosikki on tuo vaalea, pastellinen mintunvihree. Tulee ihan minttujätski mieleen (kesä<3)
  Käytän edelleen paperikalenteria varmaan osittain nostalgiasyistä (aloin käyttää kalenteria lukiossa ja se oli silloin mielestäni selkeä kypsyyden ja aikuisuuden merkki :D), osittain siks että uuteen kalenteriin vaihtaminen jotenkin aina konkretisoi vuoden vaihtumisen ja osittain koska tykkään kirjoitella asioita kynällä paperille. Plus että on kiva ettei ihan koko elämä pyöri koneiden ympärillä (ja tietoturva-foliohattuilijana olen sitä mieltä ettei henk.koht. tulemisia ja menemisiä kannata kirjata ylös mihinkään verkkopalveluun, oli se kuinka kätsyä tahansa).

 • Pii

  Onpa kauniita! Olen samaa mieltä, kalenterin tulee olla paperiversio. Valitsisin sammalenvihreän kalenterin :)

 • Katja

  Voi että miten suloisia kalentereita! Tänä vuonna olen harvinaisen myöhässä kalenteriostosten kanssa, joten pikapikaan pitää etsiä oma almanakka :-) Suosikkiväriksi tästä valikoimasta osoittautui kalenteripinossa oleva kolmas ylhäältä, onko tuo nyt sitten turkoosi nimeltään! :-D

 • Elina

  Olen erityisen tykästynyt juuri sinun vinkistäsi näihin Porvoon taidekoulun kalentereihin ja olen ostanutkin jo kahtena aikaisempana vuonna tämän. Paperikalenteriin on helppo merkitä menot ja sen käyttäminen tuntuu omalta. Elektronisia laitteita käyttää jo muutenkin tarpeeksi niin en halua kalenteriani sähköisessä muodossa.

  Jos arpaonni suosii niin postauksen toiseksi viimeisen kuvan kaksi ylintä kalenterin väriä kiinnostavat eniten.

 • Veera

  Itse käytän paperikalenteria, koska esteetikkona koen kaiken pienen kauneuden ympärillä elämää piristäväksi! Paljon mukavampaa kirjoitella asiat muistiin kivannäköiseen kalenteriin kuin naputella puhelimen syövereihin. Oma lempparini noista ehdottomasti tuo vaalea mintunvihreä :)
  Mukavaa joulunodotusta!

 • Maiju

  Paperikalenteri tuntuu helpommalta kuin puhelimen versio. Paperikalenteri on heti käyttövalmis eikä vaadi kirjautumista tai muuta näppäilyä. Mintun värinen kalenteri on todella kaunis, myös muut vihreän sävyt ovat nättejä :)

 • Anna

  Tummempi vedenvihreä on ihana. Ja en pärjäisi ilman paperikalenteria, kirjoitan kaiken aina ylös ja se on ainoa keino jolla selviän liian kiireisestä arjesta yksinhuoltajana ja työasioistani. Nykyinen kalenterini on liian iso, yksi sivu on A4-kokoinen, joten en pysty kuljettamaan sitä aina mukanani kuten tahtoisin. Ja työnantajan tarjoama jättiläinen on lisäksi ruma. Esteetikon arkea piristäisi kaunis, pienempi kalenteri.

 • Ellu

  En osaisi elää ilman paperikalenteria! Kaikki opiskeluasiat ja menot pysyvät järjestyksessä sekä helposti seurattavina kalenterissa. Toimin tulevana vuonna työpestissä jossa järjestyksessä oleva kalenteri on tärkeä niin itseni kuin muidenkin puolesta. Oliivi olisi värinä mitä ihanin!

 • Venla

  Paperikalenteria ei pysty vaan mitenkään korvaamaan! siks ollaan ehottomasti mukana arvonnassa:) Ihania värejä kaikki, mutta eniten pidän tuosta tummimman värisestä.

 • Enni

  Ihania! Mä en luota puhelimeeni, joten paperikalenteri on ehdottomasti oltava. :D Muutenkin tykkään käsin kirjottaa merkintöjä ja paperikalenteri on vaan niin kätevä ja kiva käyttää. Suosikkiväri toisiksi alimmassa kuvassa on kolmas ylhäältä. :)

 • Neska

  Pinon alimmainen kirkas sinivihreä/turkoosi on suosikkini. Minulla on tapana kirjoittaa kaikki paperille aina ostoslistoista ja elokuvien varausnumeroista lähtien, jotenkin ei vaan puhelinta tule käytettyä tuollaiseen. Puhelimen kalenteri on tyhjän panttina, en ole viitsinyt perehtyä sen käyttämiseen. Paperikalenterin käyttö on helpompaa ;)

 • Tuuli

  Upeita kalentereita. Paperikalenterit puolustavat ehdottomasti paikkaansa! Tummansiniharmaa tai metsänvihreä miellyttävät silmää näistä eniten, mutta kaikki upeita!

 • Krista

  Paperinen sen olla pitää. Työssäni tarvisen paljon kalenteria ja mielestäni paperista on niin paljon helpompi ja kivempi pitää..tummempi vihreä olisi ihana!

 • amj

  Minulla on aina ollut paperikalenteri, töissä tosin on pitänyt käyttää kokousten sopimisen vuoksi sähköistäkin versiota. Olen vuosien mittaan kehittänyt monta systeemiä asioiden hoitamiseen esim. eri värisillä tarralapuilla, hoidettavien asioiden paperit kulkevat siellä mukana suorassa jne. Asioiden ja tulevan vuoden suunnittelu on kivaa aloittaa täyttämällä uusi kalenteri, saa energiaa! Samalla se toimii myös minipäiväkirjana. Mieliväri voisi olla tuo toiseksi ylin (toiseksi viimeisin kuva).

 • tynderi

  Onneksi on muitakin paperikalenterin käyttäjiä :) Oma syyni on enimmäkseen käytännöllisyys, en ole vieläkään saanut digikalentereista juuri sellaista näkymää kuin haluaisin. Ja esim puhelimessani jos synkkaan Facebookin tapahtumat niin jostain syystä näyttää myös kaikki kutsutut tapahtumat, vaikka kieltäytyisin tai poistaisin ne omasta näkymästäni (parhaimpia ovat koko joulukuun kestävät aatetapahtumat….) Paperisella siis mennään!

 • Lellu

  Suosikkini noista on tuo hailakan mintunvihreä, toiseksi viimeissä kuvassa ylhäältä laskettuna neljäs. :) Mintunvihreä on yksi suosikkiväreistä tällä hetkellä, osittain blogisi ansiosta oon ihastunut siihen! :D

  Ja paperikalenteria suosin siksi, koska se on jotenkin selkeempi kuin puhelimen kalenteri, oma puhelimen kalenteri on jotenkin sekava ja ahtaantuntuinen, tohon saisi vapaammin ja luovemmin kirjotettua mm. eri väreillä. Se on tärkeetä mulle. :) Ja toinen syy, että mun mielestä tota paperikalenterikulttuuria on hyvä pitää yllä eikä kaikkea digitaalisen muotoon laittaa, jos ei itsestä silta tunnu. :)

 • Mirka

  Lempparivärit ovat toisena ja viidentenä olevat kalenterit!
  Minulle luontevin tapa on kirjoittaa käsin muistettavat asiat. Ehkä se on vain jäännös perinteisyydestä, enkä vain osaa käyttää ”nyky-hienoja-kännykkä-kalentereita”.

 • Annikki

  Joo täällä kans paperikalenterin vannoutunut käyttäjä! En mitenkään pysty elämään ilman sitä :D Suosikkini oli toiseksi viimeisen kuvan ylin kalenteri.

 • *R*

  Paperikalenteria on paljon helpompi käyttää ja sinne pystyy tekemään persoonallisempia merkintöjä kuin sähköiseen kalenteriin.
  Osallistun arvontaan ja tykkään eniten tuosta väristä, joka on toiseksi viimeisessä kuvassa pinossa alimpana.

 • Paperin täytyy olla jo ihan vain siksi, että muistan asiat paremmin kun saan ne kirjoitettua ylös! Oon ihan hukassa jos en saa konkreettisesti nähdä menoja ja deadlinejä. Kalenterista hahmottaa myös paljon paremmin ajan! Jos voitto suosii niin ottaisin tuon valkoisen!

 • Suvi

  Ihana kalenteri! Itse kuulun kanssa paperikalenterikulttuurin ylläpitäjiin, joten mieluusti kotiuttaisin mintun kalenterin ensi vuodeksi.

 • Pauliina

  Nämä ovat kaikki aivan ihania! Täytyy tässä itsekin kokeilla onneaan ja osallistua. Mielestäni paperikalenteria on yksinkertaisesti helpompi ja nopeampi käyttää kuin kännykän kalenteria! Lisäksi paperikalenteri antaa enemmän mahdollisuuksia olla persoonallinen. Omaa silmääni miellyttää eniten tuo kaikista tummin väri :)

 • Katja

  Toisiksi alimman kuvan kolmas ylhäältä päin lukien. :-)

 • Joliel

  Olen äärimmäisen huonomuistinen, joten minulla on pakko olla kalenteri. Painan myös asiat paremmin mieleen kirjoittamalla tai piirtämällä, joten siitäkin syystä paperinen versio on pakollinen. Kännykästä en muista ikinä katsoa tapaamisia, vaan tarkistan kaiken aina seinä- ja taskukalenterista. Rakastan myös kaikenlaisia vihkoja ja kalentereita ja pidän niiden koristelemisesta tarroin ja piirroksin.

  Jos arpaonni osuisi kohdalle, niin pidän tuosta (toiseksi alimmassa kuvassa) kolmannesta kalenterista ylhäältä päin laskettuna, eli tuo hieman sammaleenvihreään taittava sävy. Olipa vaikea selittää :D

 • Milla Granholm

  Harmaa, eli alimman kuvan päällimmäinen. Mielestäni paperikalenteri on ainoa oikea valinta ja kätevin käyttää :)

 • Emmi

  Vaalea minttu on minun lemppari näistä, jos on pakko joku valita. Helpompi olisi jos joku valitsisi puolesta :) Minulle paperiseen kalenteriin on helpompi jäsennellä ajatuksia ja se tuntuu luotettavammalta vaikka itse asiassa asiahan on aivan toisin :)

 • Iksa

  Itse pidän eniten tuosta kaikista vaaleimman sävyisestä (valkoisesta?) :)

  Omasta mielestäni paperikalenterista saa selkeämmän kuvan siitä, mitä kaikkea pitäkään muistaa, mitä koulujuttuja on tulossa/palautettavana tai kenen synttärit oli milloinkin. Kännykkä on helppo siinä mielessä koulun osalta, että siitä näkee kätevästi koulun lukujärjestyksen, mutta kalenterina en ole sitä koskaan osannut käyttää. Paperikalenterin nimeen vannotaan siis ainakin täällä!

 • Aino

  Tämä on söpö, olen mukana arvonnassa :)

 • Henriikka

  Paperikalenteri on aivan ehdoton. Paperinen on persoonallisempi, saa kirjoittaa erilaisilla kynillä, merkinnät jäävät muistoksi vuodesta ja sitä on kiva kuljettaa käsilaukussa mukana, varsinkin näin kaunista :)
  Valintani olisi ehkä tuo keskivihreä (pinon kolmanneksi ylin).

 • Kaarina

  No voi elämä! Sain nyt tämän ihanan kalenterin itselleni, mutta kerro, että miten päin sitä kannattaa täyttää? Aukeamanäkymä ei ollutkaan ihan perinteinen…

  • Hahhaa! :D Sitä voi käyttää ihan kuinka haluaa. :) Minä käytän pystysarakkeina, niin, että kalenteri on aina käännettynä selästä ympäri, mutta halutessaan voi toiki käytellä myös vaakasuuntaan.

 • Kyllä se paperikalemteri kännykän voittaa. Varsinkin jos sitä tuunaa. Mutta tuunaamisharrastusta pitää varoa, ettei jää koukkuun. Niin kävi mulle! :D

 • Pinja

  suosin paperikalenteria ihan vain sen takia että niitä on kiva selailla myöhemmin ja muistella mitä kaikkea on vuoden mittaan tehnyt (: kirjoittelen niihin nimittäin ihan kaiken kahvitteluista ruokaostoslistoihin.. Tummanvihreä kalenteri mielyttää omaa silmää eniten
  1

Related posts