3/12/15

Pätkä kaavussa

7 90 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minulta kysellään usein täällä blogissa ja Snapchatin (jennipupulandia) puolella pituudestani. Mittaa minulle on kertynyt aika keskivertonaisen verran: 165 cm. Olen kuullut monet kerrat, että kuvissa näytän todellista pidemmältä. Vaatteilla, kuvakulmilla ja kenkävalinnoilla tietysti on vaikutusta asiaan, mutta moni toden totta hämmästyy minut tavatessaan, että olenkin reilusti alle 170-senttinen. Kuvien pohjalta minut arvioidaan usein kymmenisen senttiä pidemmäksi.

Kasvotusten puolestaan moni jostain syystä kuvittelee minut pituistani pienemmäksi, kunnes todella seisoo vieressäni ja yllättyneenä toteaa, että olinkin päälle 160 sentin. Hassua. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaatevalinnoilla ja monilla pienillä jutuilla voi todellakin luoda illuusioita pituudesta tai lyhyydestä. Näitä kuvia katsoessa en ihmettele, jos joku on minua tuona päivänä erehtynyt luulemaan ihan pätkäksi. Matalapohjaiset lenkkarit ja pitkä kaapumainen takki yhdessä saavat näyttämään lyhyeltä. Sehän ei tietenkään haittaa yhtään, mutta olisipa hauskaa kokeilla joskus laittaa tähän viereen kuva samasta asusta siroilla korkonilkkureilla ihan vain vertailun vuoksi.  :)

Translation: Based on photographs people tend to think that I am a lot taller than I actually am, whereas face to face many assume I’m shorter. In reality I’m very average 165 cm tall but you can really create illusions about height with clothes and angles in photography quite easily. This specific outfit makes me look shorter, I think. I wonder how different the look would be if I just replaced the sneakers with some high heeled ankle boots. Maybe I should show you some time!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Takki // coat Never Denim*, villapusero // sweater Marimekko (sample)*, farkut // jeans Never Denim*, lenkkarit // sneakers Reebok / Zalando*, pipo // beanie FWSS, hansikkaat // gloves Calvin Klein

*saatu blogin kautta / gifted

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Photos: Vesa Silver

Tags: , , ,

Categorised in: Muoti

7 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Usein olen saanut kuulla, että ”Jaa, sä ootkin niin lyhyt!” (pituus 161,5 cm). En tiedä, johtuuko se siitä, että olen melko hoikka. Sulla voi olla vähän sama juttu.
  P.S. Mieluummin olen pätkä kuin liian hujoppi. ;)

  • Suomen kieli hukassa taas tänään… :D Tarkoitin siis sitä, että näytän pidemmältä kuin olen. Pointti jäi hyvinkin epäselväksi ekasta kommentistani. :D

 • p

  Nyt on kiinnostava asu!

 • saara

  Hassua, miten eri tavalla ihmisten aivot tulkitsee kuvia, johan sen todisti sinimusta viraalimekkokin :D Mun silmiin oot nimittäin aina näyttänyt jotakuinkin 160-senttiseltä. Tähän vaikuttanee se, että oon itse aika pitkä nainen, niin ennemmin yllätyn jos joku onkin mun pituinen tai pitempi. :)

  • Maini

   Minä myös (itse alle 160cm)olen mieltänyt sinut aina jostain syystä lyhyemmäksi kuin näköjäään todella olet. katsojan silmissä siis todella:)

 • Lola.

  Mie ehkä älysin miksi ihmiset (itse mukaanlukien) luulevat sinua pidemmäksi blogisi perusteella… ainakin minun koneellani joudun skrollaamaan aika paljon että näkisin koko kuvan… eli luo illuusion pidemmästä vartalosta. Sanoisin tuon ensimmäisen kuvan perusteella että olisit yli 170cm pitkä. Ehkäpä kuvakulmalla on kanssa vaikusta. All in all, ihana asu ja ihania kuvia. Terkkui Englannista (jouduin copypaste kaikki noi ä-kirjaimet haha, typerä kone.)

 • Itse taas näytän aina pitemmältä kuin olen. Esim. luulimme työkaverini kanssa, että hän on minua selkeästi lyhempi, kunnes ystävyytemme oli sillä tasolla, että paljastimme pituutemme, ja hän olikin vain 1 cm minua lyhempi :)

  -Lilja, http://www.styleinterrupted.blogspot.com

Related posts