24/11/15

Pilkahdus Pariisin aurinkoa

3 65 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Heräsin tänään pimeässä aamussa sateen ropinaan ikkunalautaa vasten ja tuumin, että tänä marraskuisena aamuna tarvitaan vähän aurinkoenergiaa Pariisisista vajaan parin kuukauden takaa. Nämä kuvat napattiin muotiviikkoreissullani Pariisissa ja ei voi kuin hämmästellä tuota valoa. Siinä missä Suomessa etenkin syksyllä tuntuu välillä kuin kuvia ottaisi harmaan verhon läpi, Pariisin auringossa värit suorstaan hehkuvat. Tulipa taas kaukokaipuu ihan vain tuon valon takia. Ja olihan lokakuisessa Pariisissa aika paljon lämpimämpääkin. :)

Olin reissussa Marimekon vieraana muotiviikolla ja sain lainata matkan ajaksi jotain myös Pariisissa tuolloin esitellystä uudesta mallistosta. Yksi omista lemppareistani kevätmallistossa oli tuo oliivinvihreä silkkipusero pilkahduksella vaaleanpunaista. On hauskaa, että joskus blogin kautta pääsee vähän tällä tavoin ennakkoon testailemaan juttuja, jotka ovat todellisuudessa tulossa saataville vasta aikojen päästä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

On muuten hupaisaa muistella, että vaikka se ei näistä kuvista näy, niin olin tuona kyseisenä päivänä armottoman syysflunssan kourissa, minkä kruunuksi minulle oli vielä iskenyt silmätulehdus. Punoittavat silmät ovat aurinkolasien takana piilossa ja soitin lopulta epätoivoissani Pariisista asti Helsinkiin terveysneuvontaan kyselläkseni, mitä voisin silmätulehdukselleni tehdä. Ei kiinnostanut lähteä ulkomailla viikonloppuna jonottamaan jonnekin paikalliseen päivystykseen moisen pikkuvaivan takia. Uskomatonta kyllä, löysin pariisilaisesta apteekista reseptivapaat antibioottisilmätipat, joilla tulehdus alkoi viimein talttua.

Mutta näin ne flunssat ja silmätulehdukset unohtuvat, kun muutama kuukausi vierähtää. Kuvista ei välity nuutunut oloni, vaan huomio kiinnittyy vain tuohon mielettömään valoon. Ja hyvä niin! :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Translation: I woke up today to the rain dropping on my window in the morning darkness and thought, we need some light here. So I went through my archives and found these unpublished pics from the beginning of October in Paris. My goodness, that light! Sometimes it feels like there is a grey curtain between the camera and the subject – in October in Paris the light made colours seem brighter than ever. I think I need to travel somewhere again, preferably somewhere with light…

I was in Paris as a guest of Marimekko for the fashion week and I got to borrow something from the new SS16 collection to wear during the events and my choice was this olive green silk top with a touch of pink in it. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Takki // jacket Marimekko*, silkkipaita // silk shirt Marimekko (kuvauslainassa), farkut // jeans Topshop, kengät // shoes & Other Stories, laukku // bag vintage, aurinkolasit // sunglasses Monki, sormus // ring vintage

*saatu blogin kautta / gifted

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Photos: Vesa Silver

Tags: , , ,

Categorised in: Matkat, Muoti

3 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related posts