27/10/15

Ystävien kotona: Salli & Timo, osa 2

1 84 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Esittelin jokin aika sitten ystävieni Sallin ja Timon kotia ja nyt olisi luvassa kotijutun toinen osa. Viimeksi kurkistettiin keittiöön, ruokailutilaan ja eteiseen ja tällä kertaa vuorossa on olohuone sekä makuualkovi. Ihastuin Sallin ja Timon kodissa sen rauhalliseen fiilikseen ja ilmapiiriin sekä siihen, että vaikka asunto on sisustettu hillitysti vaaleilla väreillä, sieltä löytyy silti vähän suomalaiskodille tyypillisiä maanläheisiä sävyjä. Jo se tekee paljon, että olohuoneen seinät eivät ole ihan valkoiset. Jotenkin kämppään astuessani tuli heti Italia mieleen – siellä sisustetaan usein tämän tyyppisillä väreillä.

Tässä kodissa kaappitilaa ei ole mitenkään kamalan paljon, joten pariskunta on keksinyt luovia ratkaisuja säilytystilan suhteen. Vaatekaapin puutetta on korvattu makuualkoviin rakennetulla rekkisäilytysjärjestelmällä, joka on vain peitetty verholla pois näkyviltä. Asunnossa on hyödynnetty myös kaikenlaisia kauniita säilytyslaatikoita, joihin pikkutavarat on saatu kauniisti piiloon. Osa Sallin tyylikkäistä asusteista ja kenkäpareista on toisaalta jätetty surutta esillekin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Salli kertoi kyläilyni yhteydessä ihailevansa rauhallisen sävyisiä vaaleita koteja, mutta totesi, ettei hänen oma kotinsa varmaankaan koskaan tule olemaan sellainen, sillä sisimmässä kytee myös rakkaus väreihin. Se näkyykin sisustuksessa pieniä väripilkahduksina esimerkiksi tekstiileissä, valaisimissa, julisteissa ja muissa kodin yksityiskohdissa.

Salli kertoi pariskunnan ihastuneen tähän asuntoon ensisilmäyksellä, sillä hän oli aina haaveillut sellaisesta kodista, jonka ympäri pääsisi kulkemaan huoneesta toiseen. Tässä asunnossa pohja on juuri sellainen. Voi tosin olla, että pariskunnan tie vie tästä kodista jo lähivuosina eteenpäin, koska pienen lapsen kanssa pohjaratkaisu ei ole se käytännöllisin. Suurkiitos Salli ja Timo, että sain tulla piipahtamaan ja kuvaamaan kauniin kotinne inspiraatioksi muillekin. :)

Translation: The beautiful home of my friends Salli and Timo. I love it how they use colours. :)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tags: , ,

Categorised in: Koti

1 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Tropnordique

    Kovin kaunista! Kiinnostaisi kuulla, mistä puinen sänky on peräisin, kun vastaavanlainen on etsinnässä.

Related posts