15/10/15

Ystävien kotona: Salli & Timo, osa 1

10 77

Kuvakansioissani on jo hetken aikaa poltellut kokoelma kuvia sellaisesta kodista, jota en malta odottaa pääseväni esittelemään teille. :) Sisustusjuttuja on toivottu kovasti ja nyt sellaista olisi pitkästä aikaa luvassa! Kyläilin ystävieni Sallin ja Timon kauniissa kodissa ja sain luvan ikuistaa sen myös teille.

Kuvasatoa kertyi kämpästä ja sen kauniista yksityiskohdista sen verran runsaasti, että olen jakanut jutun kahteen osaan. Ensimmäisessä erässä kurkistetaan kaksion ruokailutilaan, keittiöön ja eteiseen ja toisessa osassa ovat vuorossa olohuone ja makuualkovi.

Muotitoimittajana työskentelevän Sallin ja suunnittelijana sekä art directorina työskentelevän Timon koti on ihastuttavaa visuaalista ilotulitusta ainakin meikäläisen näkökulmasta. Se ei ehkä yllätä, kun ottaa huomioon, että molemmat tekevät töitä visuaalisten asioiden parissa. ;) Siitä huolimatta kämppä on ihanan kotoisan oloinen.

Valkoisen sisustustrendin jäljiltä ilahduttaa nähdä kerrankin kodissa vähän väriä. Vaikka Timon ja Sallin kodissa värienkäyttö on hillittyä, on mukava poikkeus, että esimerkiksi keittiön kaapistot ovat pistaasinvihreät. Sama kaunis sävy toistuu hauskasti ruokailutilan seinälle ripustetussa julisteessa. Suurin osa seinillä näkyvistä kuvista on itse asiassa pariskunnan tuttavien ja ystävien töitä: valokuvia, grafiikoita ja julisteita, joita on tarttunut matkaan vuosien varrella.

Sallin ja Timon koti on harmonen yhdistelmä uutta ja vanhaa. Pariskunta pitää vanhoista vintage-huonekaluista ja -esineistä, ja niitä onkin roudattu Suomeen monesta maailman kolkasta – usein käsimatkatavaroiden joukossa.

Ullanlinnassa sijaitsevassa kaksiossa ei ole valtavan paljon kaappitilaa, mutta sen puutetta kompensoimaan on keksitty erilaisia näppäriä säilytyskikkoja ja -ratkaisuja. Käytössä on koreja, verhoja ja muita pieniä ja helposti toteutettavia tilaratkaisuja, joiden avulla tavarat saadaan piiloon katseilta.  Esimerkiksi eteisen kauniit säilytyskorit ovat kauniin näköisiä esillä, mutta kätkevät sisuksiinsa huiveja, hansikkaita ja muita asusteita.

Minulle iski välittömästi tässä asunnossa vierailtuani sisustusinspis – ja vimma saada minttuiset keittiönkapit. Se tosin tuskin yllättää ketään. :D Muutaman päivän sisään esittelyyn pääsee sitten loppuosa Sallin ja Timon hurmaavasta kodista.

Translation: A lot of people have been asking for interior posts and I have good news for you!  Welcome to the beautiful home of my friends Salli and Timo. In this post I’ll show you the kitchen, dining area and the hall, and in the next one you’ll get to have a look at their living room and bedroom. Enjoy and feel free to get inspired!

Tags: ,

Categorised in: Koti

10 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Nämä Ystävien kotona -kirjoitukset ovat niin kivoja! Tämäkin ystäviesi koti on niin kaunis! :)

  • Ihana kuulla, että tykkäät! Ystävilläni on niin kauniita koteja, että niitä on kyllä ilo esitellä. :)

 • Komppaan edellistä kommentoijaa! :) Vaikka pakko sanoa että keittiön kaappien ja kaakeleiden värit riitelee kyllä pahasti mun silmään :D Muuten kovin kaunis koti.

  • Kämppä on vuokra-asunto, joten ihan jokainen yksityiskohta ei ole ihan ystävieni omien valintojen mukainen. Luulen, että juuri nuo keittiön kaakelit osuvat siihen kategoriaan. ;)

 • Minni

  Mistä tuo upea keittiön lamppu on?

  • Keittiön upea lamppu on kuulemma Tehtaankadulla sijaitsevasta Vinkel-liikkeestä ja merkkiä HK Living. :)

 • Jasmin

  Ihanan raikkaat kuvat. :) Hei, tää ei liity mitenkään tähän postaukseen, mutta kiinnostais kovasti tietää, että kun kerroit siitä e-pillerien lopetuksesta jne, niin sanoit myös, että esim hiukset rasvoittui nopeasti.Käytin itse vain 1v e-pillereitä ja lopetin ja nyt ollut jo 3kk kamalaa naaman ja hiusten rasvoittumista. Mietin että kuinka tämän kestää, jos ei lopu ollenkaan!!? Mietin, että lähtikö sulla ohi nuo ja kuinka pitkään siinä mahtoi mennä..? Inhottaa käydä suihkun raikkaana kaupoilla tai jossain, niin ei meekkun 1h tai joskus jopa vähemmän niin naama kiiltää ja hikoiluttaa! Toi hiusten rasvoittuminen ei niin haittaa, mutta ikävää kun naama huono ja kuiva, että se on ihan öljysen näkönen…

 • piupau

  hei, nämä on hurjan kivoja postauksia! näin 1,5-vuotiaan tyttären omaavan näkökulmasta moni sisustusidea jää ajatuksen tasolle, varsinkin tuolta lattian tasolta :P. ideana, käypä sisustustaitoisella lapsellisella ystävällä kylässä :D. monet sinua pitkään seuranneet ovat varmaan itseni kanssa samassa tilanteessa nykyään :). itsekin olen tainnut seurata sinua alkuajoista saakka! juu, ymmärrän että itselläsi on vielä eri intressit, mutta luulen että moni lukija osaisi arvostaa tällaistakin postausta ;). kivaa päivää!

 • Anna

  Hi
  what a beautiful home, I also have that Pinocchio wood figure, bought it in Rome some years ago :) and I really like the rugs, do you know what that style of pattern is called?

Related posts