14/10/15

Takkirakkautta Tallinnassa

2 60 1.kelpman_textile_autumn15_vol2

Käväisin pari kuukautta sitten Tallinnassa pressimatkalla tutustumassa kaupungin design-tarjontaan ja tutustuin reissullani sellaiseen vaatemerkkiin, että olen reissusta lähtien miettinyt haluavani vinkata siitä teillekin. Tallinnalainen Mare Kelpman suunnittelee nimittäin niin hurmaavia takkeja ja huiveja, että ansaitsee ehdottomasti tulla esitellyksi.

Pääsimme vierailemaan Kelpman Textilen studiolla ja kaikki vieraat taisivat välittömästi rakastua sekä suunnittelijaan että tämän mallistoon. Työhuone oli tulvillaan eläväpintaisia, eettisesti ja ekologisesti Euroopassa alusta loppuun valmistettuja värikkäitä takkeja sekä veikeitä huiveja ja kodin tekstiilejä. Ei ole vaikea ymmärtää, miksi Kelpman Textiles on tällä hetkellä aivan huippusuosittu Tallinnassa. Merkki vetoaa kaikenikäisiin, omintakeinen design erottuu joukosta ja laatu on totisesti kohdallaan.

2.kelpman_textile_autumn15_vol2

Sovittelimme studiolla kilpaa värikkäitä takkeja ja minä iskin heti silmäni muhkeaan, raikkaan sinivihreään yksilöön, jonka uumeniin kadottuani totesimme kaikki kuin yhdestä suusta, että takki ja ihminen olivat totisesti löytäneet toisensa. Sen jälkeen en enää halunnut lainkaan ottaa sitä pois, joten Esittelen tuon oman takkini teille piakkoin, mutta näissä kuvissa näette tämän syksyn mallistoa (vaalealla taustalla olevat kuvat alkusyksyä ja oranssilla taustalla olevat loppusyksyä). 

Valitettavasti Kelpman Textilen oma verkkokauppa myy vain huiveja ja kodin tekstiilejä – takkeja saa vain fyysisiltä jälleenmyyjiltä, jotka on listattu merkin nettisivuille. Jos himoitset nimenomaan näitä takkeja (ja erityisesti jotain tiettyä väriä/mallia), niin kannattaa laittaa merkin suuntaan sähköpostia ja kysellä tarkemmin, niin osaavat varmasti kertoa, keneltä jälleenmyyjistä voisi löytyä juuri sitä tiettyä takkia. Ja huhu kertoo, että saattaapa Kelpman Textilelta saada pyynnöstä jopa ihan custom made -takkejakin tietyissä väreissä ja malleissa. :)

3.kelpman_textile_autumn15_vol2

Takki löytyy jo, mutta nyt himoitsen Mare Kelpmanin suunnittelemaa huivia. Sain vihiä, että näitä huiveja ja/tai kodin tekstiilejä saattaisi saada jopa täältä Helsingistä, sillä mikäli ymmärsin oikein, Vitra tekee nykyään yhteistyötä Kelpman Textilen kanssa. Joka tapauksessa huiveja ja kodin tekstiilejä saa aika näppärästi tilattua verkkokaupankin kautta. Ei varmaankaan ole vaikea arvata, mitä verkkokaupan huiveista minä erityisesti halajan… Annan vain yhden vinkin: väri!

Jos siis ihastuit yhtä palavasti kuin minä, niin suosittelen ehdottomasti tsekkaamaan tämän merkin vaikkapa seuraavalla Tallinnan matkalla.

4.kelpman_textile_autumn15_vol2

Translation: I visited Tallinn a couple of months ago and I got to meet the Estonian designer Mare Kelpman who is known for her wonderful, colourful woollen coats and scarves. Her designs are a huge hit at the moment on the streets of Tallinn and it is easy to see why: the design is simply just lovely and very recognizable, the quality of the Kelpman Textile products is top notch and the brand is approachable to people of any age.

I completely fell in love with the Kelpman Textile scarves and coats – and when I tried one of the coats on, I just didn’t want to take it off anymore. It felt like the coat and the owner simply found each other. So I can’t wait to show you the lovely blue green beauty I purchased on that trip but before that I will let you get to know the current autumn collection that you can see in the pictures of the post. I warmly recommend to have a look at this brand the next time you visit Tallinn – I couldn’t imagine a lovelier souvenir from a trip to Estonia. :)

1.kelpman_textile_Autumn15_vol1-5.kelpman_textile_autumn15_vol26.kelpman_textile_autumn15_vol22.UUS-kelpman_textile_Autumn15_vol1... 4.kelpman_textile_Autumn15_vol17.kelpman_textile_autumn15_vol28.kelpman_textile_autumn15_vol23.kelpman_textile_Autumn15_vol19.kelpman_textile_autumn15_vol2

Photos: Kelpman Textile

Tags: , , , ,

Categorised in: Matkat, Muoti

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • jan

    Moikka! Mahdottoman upeat nua sinuun uudet silmälasit! Sopii sulle ihan törkeen hyvin!

Related posts