13/10/15

Syksyn kaunein takki

32 227 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jutun takki on saatu blogin kautta.

Joskus sitä ei voi kuin mykistyä jonkun vaatteen edessä, että kuinka se voikin olla kaunis. Vaatekaappini tuorein tulokas on Marimekon kevyt villakankainen Kompakti-takki, jonka sain valita Pariisin muotiviikon yhteydessä syysmallistosta. Ja joka kerta pukiessani sen ylleni en voi kuin ihmetellä, miten ihastuttava se onkaan. Trenssimallinen leikkaus on jotenkin mietitty täydellisesti loppuun asti ja vyön kanssa takin muoto on hurjan kaunis.

Ja niin rakastunut olen tähän uuteen takkiini, että omistettakoon sille ihan oma postauksensa. Koko asun näette sitten myöhemmin. :)

Translation: I’m completely in love with this autumn coat by Marimekko. Don’t you just love the shape and the cut! Thank you Marimekko for one of my autumn favourites this year.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Photos: Vesa Silver

Tags: , , ,

Categorised in: Muoti

32 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Tickler

  Olen koko syksyn yrittänyt etsiä villakangastakkia. Tuon bongasin Stockan Premiere -lehdestä ja lähdin samantien ostamaan. Harmikseen se olikin erittäin ohut, kun itselläni etsinnässä on talvipakkasille sopiva pomppa. Oi Marimekko, teethän tuolla samalla mallilla myös paksumman version, pliiiisss!

  • Joo, tämä takki on ehdottomasti paremmin viileisiin syyspäiviin sopiva kuin varsinaisesti talvipakkasilla lämmittävä. Vinkkaan Marimekolle toiveestasi, josko siellä innostuttaisiin joskus tulevaisuudessa toteuttamaan. Tälle talvelle ei kyllä harmillisesti enää ehdi! :/

 • Huokaus… ihana<3

 • Satu

  Heippa! Ihan irrallnen kommentti tähän väliin. Muistelin että kävit aikanaan Budapestissä katsomassa Balettiesityksen. Mietin sinne pukukoodia ja etenkin miehille, oliko siellä miehet pukupäällä vai muuten ns. Siististi pukeutuneita? :)

  • Apua, nyt en kyllä yhtään muista! Mutta itse pukeuduimme kyllä arkivaatetusta hiukan siistimmin. Minulla oli muistaakseni joku mekko ja exällä farkut, kauluspaita, mirri ja pikkutakki. :) Sellainen smart casual -tyylinen kokonaisuus on varmasti sopiva!

 • Ihana takki! <3
  Sain itsekin juuri sunnuntaina äidiltäni hänen vanhan villakangastakkinsa. :)

 • Hih, mulla on tämä takki. Syksyn paras ostos. :)

 • Elisa

  Moikka!
  Osaatko sanoa mistä takkia saisi netistä, kun marimekon sivuilla kyseinen takki loppu kokonaan pienien kokojen suhteen…:/

  • Jaiks! :( Veikkaan, että koot saattavat olla tyysin loppu, jos verkkokaupassa ei näy. Voit ehkä koettaa laittaa verkkokauppaan sähköpostia ja kysäistä, saisivatko sieltä selville, vieläkö jostain liikkeestä löytyisi. Tai soittamalla liikkeeseen varmasti myös voi tiedustella. Toivottavasti tärppää!

 • Paulal

  Yleensä en juuri välitä Marimekon vaatteista (kuosit ovat turhan raisuja ja koot valtavia), mutta tämä takki on kyllä pirun hieno! ”Onneksi” ei ole tarvetta uudelle takille.

  • Joskus se tosiaan on ”onneksi”, niin välttyy rahanmenolta. Mutta takki on kyllä hirmuisen kaunis! On kivaa, että Marimekon mallistossa on vähän enemmän variaatiota näissä muodoissa nykyään eikä kaikki ole ihan niin väljää. :)

 • Miiru

  Hei!
  Oletko uudessa blogissa lakannut merkitsemästä yhteistyöpostauksia vai eikö tämäkin olisi syytä merkitä? Pitkään blogiasi satunnaisesti lukeneena olen kyllä kokonaisuudessaan harmistunut blogisi muutoksesta mainosalustaksi. Ymmärrän että tämä on elantosi nykyään mutta valitettavasti jatkuva mainostaminen kyllästyttää silti.
  Tiedän toki että ’ aina voi äänestää jaloillaan ’ ja niin toki olen jo jnkv tehnytkin mutta halusin silti kertoa myös mielipiteeni nykymenosta.

  • Harmillista, jos koet että yhteistyösisältöjä on nykyään liikaa makuusi. Merkitsen yhteistyöpostaukset samaan tapaan kuin ennenkin eli jos kyseessä on sovittu yhteistyöjuttu, postauksen alussa lukee ”Kaupallinen yhteistyö: XXX”. Jos kyse on esimerkiksi asujutusta, jossa olevia vaatteita olen saanut blogin kautta, merkitsen saadut tuotteet selkeästi postauksen loppuun (sekä mahdollisesti mainitsen joistakin tuotteista tekstissä). Tässä tapauksessa sisällytin tiedon siitä, että olen saanut takin blogin kautta vain tuonne tekstin sekaan, mutta hyvä kun mainitsit, pitää itse olla näiden merkkaamisessa tarkempi.

   • ElinaS.

    Hei, koen blogisi muuttuneen (harmi kyllä) samoin kuin yllä oleva kommentoija. Taannoisen jätskikampanjan kaltaiset yhteistyöt herättävät minussa halun lopettaa koko blogin lukemisen. Vähemmän radikaalisti puhuen kaupallisia yhteistöitä on nykyään todella paljon ja itse koen, että on vaikeaa enää hahmottaa sinua kaiken muun, ulkopuolelta tulevan, alta. Jos väh. 70% useimmista asukuvista koostuu blogin kautta saaduista tuotteista, ei minusta ainakaan lukijana enää tunnu siltä, että katson sinun tyyliäsi/ sinun löytämiäsi vaateaarteita. Väistämättäkin kaupalliset yhteistyöt ohjaavat valintojasi. Vähintäänkin vievät tilaa kaikelta muulta ja supistavat näin blogin sisällöllistä rikkautta.
    En tarkoita tällä mitään pahaa, halusin vain kertoa millainen fiilis minulle on tästä blogista viime aikoina jäänyt käteen.

    • Harmi kuulla, että koet blogin muuttuneen sellaiseksi, ettei se enää kiinnosta sinua. Viimeisille viikoilleni Lilyssä kasautui harmillisen paljon yhteistyöjuttuja yhteen sumaan, kun kaikki jo aikaa sitten sovitut yhteistyöt piti viedä loppuun ennen lähtöäni. Noin muuten pyrin siihen, että suoranaisia kaupallisia yhteistöitä olisi maksimissaan yksi viikossa mikä tarkoittaa ehkä keskimäärin noin yhtä postausta kymmenestä – riippuen hiukan viikon postaustiheydestä.

     Kiitos, että jaoit ajatuksesi. Tällainen asiallisesti muotoiltu kritiikki on minusta todella arvokasta bloggaajalle ja kiitän, että käytit siihen aikaasi. Ymmärrän hyvin tuntojasi sen suhteen, että kun bloggaaja saa paljon vaatteita blogin kautta, voi syntyä tunne, ettei tyyli ole enää tämän oma. Joissakin asuissa on enemmän blogin kautta saatua ja toisissa vähemmän, mutta tyyli on kuitenkin aina minun omani. Merkitsen hirmuisen tunnollisesti kaikki blogin kautta saadut tuotteet vielä vuosienkin jälkeen asujen tietoihin kuten bloggaajille annetut ohjeistukset velvoittavat, mutta osa vaatteista on saattanut olla minulla jo vuosikausia enkä osaa sitä kautta itse enää edes ajatella niitä kaupallisesta näkökulmasta.

     Olet oikeassa siinä, että sisällöllisesti blogini on varmasti ollut viime aikoina suppeampaa kuin joskus ennen. Se on varmasti helppo mieltää liittyväksi näihin kaupallisiin yhteistyökuvioihin, mutta todellisuudessa syyt taitavat olla ihan vain minussa itsessäni. Koin jossain vaiheessa saavani niin paljon haastavaa palautetta ihan ei-niin-henkilökohtaisiinkin aiheisiin täällä blogissa siellä vanhalla alustalla, että sitä vähän kuin vain teki mieli vetäytyä persoonana koko hommasta sivummalle. Ei ole yksinkertaisesti vain tehnyt mieli avata omia tuntojaan anonyymien riepoteltavaksi. Mutta palautteesi on ajatuksella kuultu ja mietin, miten voisin itse tuoda persoonaa ja omia ajatuksia täällä uudelleen enemmän esille. Olisi myös kiva kuulla, millaisista postauksista sinä olet blogihistoriani varrella eniten tykännyt? Eli mitkä ovat juuri niitä juttuja, joita olet jäänyt kaipaamaan?

     • ElinaS.

      Kiitos vastauksestasi. :) Osasit itse pukea asian paremmin sanoiksi kuin minä! Juurikin sitä hain, että oma äänesi on hukkunut jonnekin kaiken muun alle. Sisustus-hommat/ päivän asu-kuvat, musavinkit yms. ovat olleet kaikki mieluisia minulle, mutta niiden lomassa olet tuonut esille omia pohdintojasi ja blogisi onkin ollut täydellinen sekoitus kepeitä ja syvällisiä aiheita.
      Ymmärrän hyvin sen, että itsensä ja omien ajatustensa esiin tuominen on bloggaajalle aina riski. Ja olen itsekin huomannut, että lilyn keskusteluihin ottaa osaa myös harmillisen paljon ikävät tyypit, joilla ei ole itse asiasta mitään oikeaa mielipidettä annettavana, mutta henkilökohtaisuuksiin mennään kyllä, jopa herjaamiseen asti.
      Toivottavasti et tällaista joudu kokemaan nyt kun olet ”muuttanut omillesi”, ja uskallat ehkä avautua taas hieman enemmän. :)

      Kiitos siitä, että otit kritiikin vastaan ja ihanaa syksyn jatkoa!

     • Kiva kuulla, että mietteet kohtasivat. :) Sitä tosiaan on lukijana ehkä vaikea päätellä, että mistä bloggaajan etääntyminen kulloinkin johtuu – ja aina sitä ei ihan tiedosta itsekään. Minulla syynä olivat tosiaan sekä nuo oman elämän myllerrykset että kommenttiboksissa etenkin keväällä varsin negatiivisena vellonut ilmapiiri, joiden takia ei vain tuntunut hyvältä olla kovin avoin täällä blogissa. Nyt kuitenkin on sellainen olo, että voin itse paremmin ja blogissakin puhaltavat tämän muuton myötä ihanat uudet tuulet, että eiköhän se oma ääni taas täällä aktivoidu. Kiitos siis sinulle hyvästä palautteesta ja postaus-inspiraatiosta!

 • Hanna

  Hei, jos uudesta blogista edelleen haluat palautetta niin olisi mukavaa, jos kommentteihin klikatessa näkymä ei jäisi sivun yläreunaan niin että tarvitsee aina selata uudelleen koko postaus läpi vaan että pääsisi suoraan lukemaan kommentteja. Ainakaan Chromella näin ei nyt käy? Pikkujuttuja, mutta varsinkin jos kyseessä on pitkä postaus tai postaus jossa on paljon kuvia, tämä helpottaisi. :)

  • Hei kiitos arvokkaasta palautteesta Hanna! :) Testailin tuota itse äsken, mutta minulla näkymä pomppasi kyllä tuonne kommenttiboksin tietämille, hienoisella viiveellä vain. Voisitko vielä kokeilla, tapahtuuko näin sinullakin? Kysäisen vielä varmuuden varalta, että mitä selainta käytät? Tsekkaan tämän vielä koodarini kanssa. :)

   • sanna

    Minulla sama ongelma kuin Hannalla! Käytän myös Chromea. Toivottavasti tämä saadaan kuntoon, niin olisi miellyttävämpi lukea kommenttejakin.

 • On tosi kaunis! :D

 • sonsaa

  Täytyy sanoa, että onpa kaunis takki, jossa on edelleen Marimekolle ominainen laatikkomaisuus, mutta sen alta tulee kuitenkin esiin kaunis tiimalasi, joka antaa tälle aivan erilaisen ilmeen. Kunpa Marimekko enemmänkin alkaisi kaivaa vyötärölinjaa esiin suunnittelussaan! Aika harva kun meistä on sellaisia I-mallisia poikatyttöjä, joille laatikkovaatteet sopivat :)

 • Mirtsu

  Mielettömän kaunis takki! Ja Marimekkoa vielä <3

 • Sarkku

  Ihana tuo takki päälläsi Jenni! Haluaisinkin kysyä takin mitoituksesta, vastaako mielestäsi Marimekon normaaleja kokoja ja onko ennemminkin väljä kuin tiukka malliltaan? Takkihan on myymälöistä loppu ja ainoa mahdollisuus saada se on tilata netistä. Suuret kiitokset jo etukäteen! :)

  • Kiitos Sarkku! :) Takki on minusta aikalailla Marimekon normaalia mitoitusta. Yleensä minulla on Marimekon vaatteissa koko 34, mutta takki on minulla kokoa 36 (koska sillä hetkellä ei ollut enää pienempää saatavilla). Voisi olla hitusen pienempikin, mutta ei näytä kuitenkaan mitenkään liian suurelta minulle. Ehdin sovittaa sitä 34-kokoa aiemmin ja se olisi varmaankin ollut vielä täydellisempi. Sanoisin, että ota se koko minkä yleensäkin otat.

  • Kateliis

   Hei, Jyväskylässä 3 Marimekon liikettä. Takkeja oli niissä vielä koossa 38, 40, 42. Itsellä myös tämä ihanuus, mielestäni normaalia pienempää mitoitusta, tai riippunee miten väljäksi hartialinjan/miehustan/vyötärön haluaa jäävän. Ihstuttava takki tosiaan:)

Related posts