7/10/15

Vege-sapuskaa ja rockia

12 54 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaupallinen yhteistyö: Asennemedia & Hard Rock Café

Olen puhunut täällä blogissa usein siitä, että syön pääasiassa kasvisruokaa, vaikka en periaatteessa ole varsinaisesti kasvissyöjä. Valitsen kuitenkin lähes aina kasvisvaihtoehdon ja teen kotona melkein pelkästään kasvisruokaa. Olen vähän laiskanpuoleinen kotikokki (vaikkakin viime aikoina taas hiukan aktivoitunut) ja metsästän aina hyviä kasvisruokapaikkoja, joissa pääsisi nautiskelemaan jonkun muun tekemistä herkuista. Niinpä tartuin innolla tarjoukseen, kun Hard Rock Cafésta kutsuttiin minut testaamaan nyt lokakuussa vietettävän Vegekuukauden antimia.

En ollut itse asiassa koskaan aiemmin vielä ehtinyt Helsingin omaan Hard Rock Caféhen, joten olipa hauskaa päästä käymään ensimmäistä kertaa näin kivan teeman siivittämänä. Hard Rock Caféssa vietetään nimittäin nyt lokakuussa siis kasvisruoalle omistettua kuukautta ja normaalisti listalta löytyvien kasvisvaihtoehtojen lisäksi ravintolassa on tarjolla tässä kuussa erityinen kasvismenu, jonka tiimoilta tarjolla on vielä kuusi vegeannosta lisää sekä kolme terveellistä kasvis- ja vihannesmehua. Menuun kuuluu kaksi erilaista burgeria, kaksi kasviswrappia sekä kaksi erilaista salaattia. Jos siis haluatte mennä testailemaan, niin minä tein jo ennakkotyön puolestanne ja tässä tulevat meikäläisen suositukset! ;)

Sain pöydän täyteen maisteluannoksia ja ryhdyin uteliaana testailemaan. Erityisesti kaupungin parhaat vegeburgerit ovat aina hakusessa, joten olin erityisen utelias niiden suhteen. Muutama suosikki Helsingistä jo löytyykin, mutta Hard Rock Cafén quinoa-burgeri kiilasi kyllä heti kärkijoukkoihin – todella herkullinen tuo pihvi! Koostumus tuntui jännästi jopa niin jauhelihamaiselta, että veikkaan, ettei lihansyöjä edes tajuaisi puputtavansa kasvisburgeria, ellei erikseen siitä mainitsisi. Myös toinen burgerivaihtoehto mustapapupihvillä maistui, mutta quinoa vei meikäläisen makutestissä voiton.

Ylivoimaisia suosikkejani kasvismenussa kuitenkin olivat wrapit, joista oikeastaan haaveilen niitä maistettuani tälläkin hetkellä. :D Molemmat wrapit olivat todella herkkua, mutta lempparikseni kaikista maisteluannoksista nousi ylivoimaisesti grillatuilla kasviksilla ja halloumilla täytetty wrap, joka kätki sisäänsä muun muassa kesäkurpitsaa, munakoisoa ja parsaa. NAM! Tätä menen aivan takuulla syömään vielä toisenkin kerran. Myös salaatit olivat herkullisia, mutta jos meikäläisen eteen laitetaan samanaikaisesti burgeri, salaatti ja wrap, voitte olla varmoja, että salaatti jää sijoituksessa viimeiseksi. :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kokeilin myös vegemenun kasvismehuja, joihin suhtautuin lähtökohtaisesti hiukan epäillen. Jotenkin kaikenlaiset vihannes- ja vihermehut ovat aina herättäneet minussa suuria epäluuloja, vaikka uskonkin, että niistä voi saada myös hyvän makuisia. Jouduin kuitenkin kulauttelemaan ennakkoluuloni kurkusta alas, kun hörpin punajuuri-appelsiini-inkivääri-juomaa sekä omena-lehtikaalimehua, joka muuten oli aivan uskomattoman maistuvaa.

Maistelutuokion tuomio: ihan todella hyvää kasvisruokaa. Voin lämmöllä suositella! Omat lempparit järjestyksessä: halloumi-kasvis-wrap, mustapapu-wrap ja quinoa-burgeri sekä palanpainikkeeksi omena-lehtikaali-mehua. Tämä menu on siis maisteltavissa lokakuun ajan Helsingin Hard Rock Caféssa ja ravintolasta vinkattiin, että jos listalta löytyy jotakin erityisen mieluisaa, niin siitä kannattaa ehdottomasti mainita henkilökunnalle ja antaa palautetta, sillä yleisön suosikkiannoksia on mahdollista saada myös pysyvälle listalle mukaan. Eli henkilökohtainen toiveeni on, että voitteko kaikki pliis käydä hehkuttamassa sitä halloumi-wrappia! ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Piti vielä mainita muille kasvisruokien ystäville vinkiksi, että Hard Rock Cafésta kerrottiin, että tosiaan jo listalta valmiiksi löytyvien kasvisvaihtoehtojen lisäksi he erittäin mielellään muokkaavat muistakin annoksista kasvisversioita pyynnöstä eli kannattaa ehdottomasti kysyä, jos jokin annos houkuttaisi kasvisversiona. Lisäksi iso plussa ravintolalle siitä, että lähes kaikki tehdään tuolla keittiössä kastikkeista, majoneeseista ja jälkkärikakuista lähtien itse. Uusi lokakuun ajan voimassa oleva kasvismenu löytyy siis Hard Rock Cafén nettisivuilta. Onko joku teistä ehtinyt jo käydä testailemassa?

PS. Jos ette muuten tienneet, niin Hard Rock Caféssa on hauskana rekvisiittana seinillä superstarojen entisiä esiintymisasuja ja kaikenlaisia keräilyharvinaisuuksia. Muun muassa Cherin nahkahousut bongattu heti sisäänkäynnin vierestä seinältä!

Translation: Check out the new Vegetarian menu at Hard Rock Café – it’s delicious and it’s only available in October! My personal recommendations are the grilled vegetables and halloumi wrap, the quinoa burger and the black bean wrap. Just absolutely yummee!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags:

Categorised in: Uncategorized

12 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Tosi makee juttu HRCltä :D kyl ne vaan on bestest! #fani

  • Joo, pidin ihan älyttömästi ruoista. Mielettömän positiivinen ylläri näin ensikertalaiselle! :)

 • Oih, kuulostaa superhyvältä!

  • Oli todellakin maistamisen arvoista. Ihan mielettömän herkullisia annoksia. Suunnittelen jo meneväni uudelleen!

 • Paulal

  Kiva, että kasvisruokavaihtoehtoja löytyy. Olikohan kuitenkaan yksikään annoksista vegaaninen? Vähän tympii, että kasvisruoka-annoksiin tungetaan melkein aina juustoa tai jotain vastaavaa automaattisesti: pyytäessä ne tosin varmasti saa pois. Kuitenkin jos esimerkiksi burgeripihvit eivät ole vegaanisia niin se ei paljon auta. :/

  • Joku salaateista oli vegaaninen, mutta pääasiassa annokset eivät vegaanisia olleet. Uskon kuitenkin, että aika monesta saa pyytäessä myös vegaanisen version – olivat ylipäänsä Hard Rock Caféssa todella myötämielisiä kaikenlaisen annosten tuunailun suhteen eli en usko olevan mitään ongelmaa. :)

  • Elina

   Samaa pohdin. Jotenkin vaikea edes käsittää annoksia, joissa on munaa ja maitoa, kasvisruuiksi. Maito ja muna ovat myös epäeettisiä, eivätkä tee hyvää. Suosittelen vegaaniruokavaliota kaikille!

   • No onhan siinä melkoinen ero, onko lautasella lihaa vai kananmunaa tai maitotuotteita. Ymmärrän hyvin vegaanin ajatusmaailmaa ja olen sitä mieltä, että hyötyeläinten kohtelu ei ole sillä mallilla kuin sen kuuluisi, mutta itse en ole ruokavalioltani vegaani tai edes vegetaristi, vaikka maidotonta kasvisruokaa ensisijaisesti suosinkin.

 • AjN

  Mahtavaa, että käyt tekemässä ennakkoarvioita meidän kasvissyöjien – tai muuten kasvisruuasta pitävien – puolesta :) Vaikka itse asunkin Tampereella, niin Helsingissä tulee vierailtua tuon tuosta, ja silloin mietimme aina porukalla, minne olisi kiva mennä syömään, ja keskeisenä kriteerinähän on, että paikasta pitää saada myös kelvollista kasvissapuskaa. Pitääkin siis varmaan ehdottaa Hard Rockia nyt tulevana Helsinki-viikonloppuna!

  • Voin kyllä suositella etenkin noita tekstissäkin lemppareina vinkkaamiani annoksia. Se grillivihannes-halloumi-wrap, oijojoi! :D

 • Olen kerran Roomassa palauttanut tuon Hard Rock Cafen kasvispihvin keittiöön, kun luulin syöväni lihaa. Kun minulle onnistuttiin vakuuttamaan, että vegeä on, olen ottanut tavaksi käydä aina reissatessa kiskomassa burgerit. Paras kasvispihvi ikinä. <3

  Helsingin HRC:ssä kävin ensimmäistä kertaa ulkomaisen kaverini kanssa viime viikolla, pitää nyt lokakuun aikana ottaa uusiksi vegemenun takia!

  • Se koostumus todellakin oli aivan hämmentävän jauhelihamainen, joten tosiaankin mietin, että tämä menisi takuuvarmasti täydestä myös lihansyöjälle. :D Mutta HRC oli kyllä meikäläisellekin todella myönteinen yllätys, eikä vähiten juuri näiden kasvisherkkujen takia!

Related posts