6/10/15

Marimekko SS16

11 88

Bonjour! Pariisi on nyt jäänyt taakse ja tätä juttua naputellaan taas jo Helsingistä. Pahoittelut viikonlopun jälkeisestä radiohiljaisuudesta – sunnuntaina hotellin hitaan nettiyhteyden ja kuvien lataamisen yhteispeli osoittautui mahdottomaksi ja eilinen matkustuspäivä vierähti junissa, busseissa ja lentokoneessa istuessa. Mutta nyt siis täällä täydessä valmiudessa raportoimaan teille suoraan Pariisista Marimekon näytöstunnelmia! ;)

Pakko sanoa heti ensimmäiseksi, että olipa mahtavaa päästä osallistumaan tapahtumaan ihan paikan päällä ja haistelemaan tunnelmia muotiviikon kuhinasta. Pääsin kurkistamaan myös näytöksen backstagelle, joten sieltäkin on kuvia jaettavaksi myöhemmin. Mutta ensin siihen itse mallistoon!

On ilo todeta, että Marimekon luovajan johtajana toimivan Anna Teurnellin vaikutus on näkynyt parissa viime mallistossa pelkästään positiivisena muutoksena. Pidän itse valtavasti siitä, millaisella otteella hän on ottanut perinteikkään talon ohjakset hyppysiinsä.

Marimekko näyttää yhä edelleen Marimekolta ja on printteineen ja siluetteineen tunnistettavissa, mutta pienillä mallistoa yhtenäistävillä valinnoilla, entistä imartelevammilla leikkauksilla sekä printtitykitystä aavistuksen rauhoittamalla kokonaisuudelle on tehty juuri se, mitä kauan on kaivattukin: Marimekon tyyli on päivitetty tähän päivään unohtamatta sitä kantavaa ajatusta ja designfilosofiaa, joka sen matkassa on kulkenut vahvana alkumetreiltä tähän päivään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaikka olen aina pitänyt Marimekosta, myönnän, että vasta nyt Anna Teurnellin astuttua puikkoihin tuntuu oikeasti siltä, että voisin pukea mallistosta ylleni melkein mitä tahansa. Ja että ennen kaikkea haluaisin tehdä niin.

Printtikuosit ovat saaneet rinnalleen yhä enemmän yksivärisiä, tyylikkäitä ja yksinkertaisia perusvaatteita, joissa on mukana pientä Marimekko-twistiä mutta joissa on ainesta vaatekaapin klassikoiksi ja luottovaatteiksi. Ne tekevät kokonaisuuksista huomattavasti helpommin yhdisteltäviä ja antavat näyttävämmille vaatteille tilaa loistaa. On ollut myös hauskaa huomata, että nyt jo kahdessa perättäisessä mallistossa Marimekko on tehnyt omanlaisensa version esimerkiksi klassisesta trenssitakista.

Suurimmat kiitokset annan tähän päivään päivitettyjen siluettien lisäksi materiaalivalinnoille sekä rohkeudelle tuoda mallistoon entistä enemmän erilaisia tekstuureja. Perinteinen puuvilla on saanut rinnalleen kauniisti laskeutuvia keveitä silkkipaitoja ja -mekkoja ja toisessa ääripäässä mallistoa on puolestaan paksuksi kudottua, elävällä pintatekstuurilla varustettua pönkkökangasta, joka muistuttaa muotokieleltään hiukan paksua puuvillakangasta mutta tuo juuri pintansa ansiosta mallistoon jotakin ihan uutta.

Myös uuden kevätmalliston väripaletti on minusta harvinaisen onnistunut. Pidän erityisesti mallistossa nähtävistä luumunpunaisista ja violeteista välähdyksistä, monista kauniista vihreän eri sävyistä sekä oranssin, vaaleanpunaisen ja keltaisen herkästä yhdistelmästä, joka näkyy etenkin Kustaa Saksin uudessa kauniissa kukkakuosissa.

Marimekko on ottanut aikamoisia harppauksia myös asuste- ja kenkärintamalla. Merkki on silloin tällöin tehnyt myös kenkiä, mutta nyt moneen vuoteen niitä ei ole mallistoissa näkynyt. Ensi keväänä tähän on luvassa muutos ja ensi keväänä on mahdollista kipittää Marimekon matalapohjaisissa sandaaleissa,  saappaissa tai korokepoja-korkkareissa. Asusteiden saralla haluan erityisesti mainita nuo ihastuttavat vaaleaa nahkaa ja mustavalkoista printtikuosia yhdistelevät laukut, joista minkä tahansa voisin aivan heti kuvitella kainalooni keikkumaan.

Marimekon uusi toimiva linja on ollut helppo havaita myös käytännön tasolla: Marimekkoa vilahtelee yhä useammin katumuotikuvissa ja muodin seuratuimpien tyylitaitureiden yllä. Sunnuntain näytös sai hienosti liikkeelle muodin merkkihenkilöitä ja bongasin paikan päältä esimerkiksi Style Bubble -blogin Susie Laun sekä oman tyyli-idolini, australialaisen Margaret Zhangin. On ollut aika mahtavaa, että uusi mallisto on tullut noteeratuksi jo sekä jenkki-Voguen että Italian Voguen sivuilla. :) Uskon ehdottomasti, että debyytti Pariisin muotiviikolla oli Marimekolle panostuksen arvoinen juttu – ja olipa todella hienoa saada olla mukana. Suurkiitos siis tästä mahdollisuudesta!

Translation: It was truly an honour to get to be a part of the Marimekko debut on at the Paris Fashion Week on Sunday. I really like what the new creative director Anna Teurnell has done to bring the brand up to date. The SS16 collection is still completely recognizable Marimekko but with a fresh twist in the silhouettes, colour combinations and the materials. I really feel like I could wear almost anything from that collection – and more importantly: I would like to!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , , ,

Categorised in: Muoti

11 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Riikka

  Olen sun kanssa niin samaa mieltä noista vaatteista! Innostuin aivan kympillä varsinkin pitkistä mekoista ja kengistä.

  Juuri tuollaista olen odottanut Marimekolta, musta on tuntunut kuin siellä oltaisiin tässä välissä oltu vähän hukassa jotenkin. Tuntuu myöskin, että töissä on koulutettujen nuorten naisten keskuudessa yhtäkkiä todellinen Marifanitus menossa, yhdellä jos toisella on syksyn mallistosta mekko tai kauluspaita. Pari vuotta sitten tuntui aika vieraalta ajatukselta käydä Marimekossa, nyt Marimekko tuntuu taas ajankohtaiselta.

 • Eeeeeeeva

  Tosi kivoja! Mulla tulee noista tosin aika vahvasti Samuji mieleen, ja kengissä on aavistus Minna Parikkaa joskin vähän hillitympänä. Noi nahkamateriaalit on tosi herkullisen värisiä!

 • Qjs

  mä taas olen aivan päinvastaista mieltä! kengät ja asusteet on ihania, samoin kuin uusi silmälasimallisto, mutta muuten nämä on kyllä aivan kamalia. arvostan kustaa saksia ja hänen hienoja töitäön, mutta en näemmä haluaisi pukeutua niihin :D mutta hienoa tosiaan tuo huikea näkyvyys ja muotiviikkoboogie!

 • Mikko

  Suunta hyvä, vielä on matkaa siihen että myynti lähtee vetämään kunnolla.

  Materiaalien istuvuutta pitäisi parantaa keventämällä materiaaleja edelleen ja parantamalla leikkauksia.

  Printtien käyttö vielä karkeaa ja kulmikasta, liikaa päin pläsiä.

  Sitäpaitsi otteen näytöksissä pitäisi olla enemmän ’haute couture’.

 • Tseernizh

  Onks noi mallit jostain anorektisten jättikäsien yhdistyksestä revitty?!?!? Herranen aika! :D

  • Anomuumi

   Haha, nyt kun mainitsit niin totta, joko leikkaukset hämäävät tai sitten monella mallilla on todella kookkaat käpälät.

 • Tykkään Marimekosta mutta nää ei nyt oikein iske :(

 • Tuumummi

  En tykkää. Liian jäykän näköisiä kaapuja, mielestäni. En kyllä huomaa siluetin muuttuneen säkeistä mihinkään suuntaan. Printit ovat kuitenkin kivoja.

 • lolli

  Vahvat mummofibat.

 • kide

  Huom. iPadillä ainakin tämä on tyhjä postaus, pelkkä otsikko!

Related posts