3/10/15

Aurinko makuuhuoneessa

7 63 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaupallinen yhteistyö: Asennemedia & Vallila Interior

Terkut Pariisista ja enemmän reissukuulumisia sekä kuvasatoa luvassa viimeistään heti huomenna! Sitä ennen laiskotellaan vielä hetken verran vällyjen alla lauantaiaamun tunnelmissa Helsingin Töölössä. Eikä muuten ihan missä tahansa lakanoissa, vaan iloisen keltaisissa sellaisissa.

Mitä enemmän minulle on vuosia karttunut, sitä minimalistisemmaksi olen petivaatteiden suhteen tullut. Suosin nykyään mieluiten valkoista ja mahdollisimman pelkistettyä. Siinä on jotain ihanan rauhoittavaa, kun voi pujahtaa vitivalkoisiin lakanoihin, vähän kuin hotellilomalla. Muutaman kerran olen kuitenkin huomannut ajattelevani, että onhan se tavallaan myös hitusen tylsää, jos lakanat ovat aina samanväriset. Niinpä päätin tuoda makuuhuoneeseen ripauksen aurinkoa vuodevaatteiden muodossa, kun sain valita Vallilan värikkäästä syysmallistosta itselleni lakanat.

Syysmallisto on täynnä hauskoja ja raikkaita kuoseja, mutta yllätin hiukan itsenikin, kun päädyin valinnassani keltaiseen. En ole tainnut koskaan eläissäni omistaa keltaisia lakanoita, mutta nyt sänkyäni ilostuttavat runsaan riemukkaat Aleksanteri-pussilakanat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

On oikeastaan vähän mystistä, miten paljon energiaa ja fiilistä väreistä voikaan saada. On nimittäin aivan eri asia sukeltaa noihin iloisen keltaisiin lakanoihin kuin hillityn valkoisiin. Tuumin, että ehkä harmaita ja sateisisia syyspäiviäkin on helpompi sietää, kun peiton alla paistaa nykyään joka päivä aurinko. :)

Monelle kesän vaihtuminen syksyyn on haikeaa, jopa vähän melankolista aikaa ja vaikka itse pidän syksystä kovasti, on myönnettävä, että harmaan sateiset syyspäivät ja pimenevät illat saattavat hetkittäin synkistää mielialaa. Olen kuitenkin myös huomannut, että arjen hyvä fiilis syntyy usein nimenomaan aivan mitättömän pieniltä tuntuvista asioista: tuoreista kukista ikkunalaudalla, kupillisesta lemppariteetä, juoruilutuokiosta hyvän ystävän kanssa, löhöilyhetkestä mukaansa tempaavan kirjan kanssa ja vaikkapa sitten kauniista vuodevaatteista.

Kumpaankos koulukuntaan te muut kuulutte vuodevaatteiden saralla? Kyllä kiitos väreille vai mieluummin minimalistisen valkoista ja hillittyä? Minun makuni on kai sitten suloinen sekoitus kumpaakin.

PS. Tiedoksi muuten kotimaisen Vallilan kuoseista tykkääville, että Vallila Interior on ihan hiljattain avannut oman liikkeen Helsingin Aleksanterinkadulle. Sieltä siis ainakin löytyy piristystä syksyyn sisustusmielessä. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tags:

Categorised in: Koti

7 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Itse tykkään käyttää mahdollisimman pelkistettyjä lakanoita, mutta välillä ripaus väriä elämässä tai sitten lakanoissa ei ole ollenkaan pahitteeksi.
  Mahtava muuten tuo blogisi tykkäys / <3 nappula ja muutenkin tosi silmää miellyttävä blogin ulkoasu. :)

  • No niinpä minäkin tuumin! :) Pieni väriläiskä silloin tällöin piristää kotia ja mieltä. Ja kiva kuulla, että tykkäät blogin uudesta ulkoasusta ja tykkäysnapista – mintunvihreästä tietysti. ;)

 • Minna

  Hienot! Harmi vain, että yhtiön ex toimitusjohtaja, nykyinen liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner on toiminut veroparatiisiyhtiön hallituksessa.

  http://yle.fi/uutiset/ministeri_berner_mukana_veroparatiisiyhtiossa/8288620

  Itselleni jäi tästä toiminnasta todella huono mieli – erityisesti, kun huomioi Suomen tämänhetkisen leikkauspolitiikan, jota Bernerkin on ajamassa. Vaikkei uutinen koskekaan juuri Vallilaa yrityksenä, on Anne Berner profiloitunut erityisesti Vallilan vaikuttajanaisena. Niinpä yrityksen tuotteiden ostaminen ei tällä hetkellä todellakaan houkuta.

  Boikotointi ei veronvälttelytapauksissa toki ole se tehokkain tapa vaikuttaa, vaan tärkeintä olisi paikata aukot lainsäädännössä niin, ettei sinänsä laillinen, mutta usein kansalaisten oikeustajun vastainen toiminta olisi mahdollista.

  • jenna s

   Hyvin samansuuntaisia ajatuksia minulla ja olisinkin laittanut kommenttiisi tykkäyksen, mutta se ei näköjään ole mahdollista tällä uudella blogisivustolla. Hmmm..

   • Itse en voi yrityksen puolesta tällaisiin vastailla, mutta kysäisin Vallilalta kommenttia asiaan ja sieltä vastattiin näin:

    ”Anne Berner on toiminut ennen liikenne- ja viestintäministerinä toimimistaan useiden eri yhtiöiden hallituksissa sekä luottamustehtävissä, erilaisissa rooleissa. Näillä rooleilla ei ole tekemistä Vallila Interiorin kanssa, joka on suomalainen sisustusalalla toimiva perheyhtiö. Vallila maksaa veronsa Suomeen. Vallilassa työskentelee tänä päivänä noin 130 työntekijää, tavallisia ihmisiä, joille Vallila, sisustus sekä design ovat lähellä sydäntä. Yrityksen hyvä menestys on sekä näiden ihmisten että yrityksen johdon ansiota. Niin politiikka kuin yritysten toimintatavatkin jakavat mielipiteitä ja herättävät keskustelua kuten kuuluukin. Tämä on kuitenkin Vallilasta erillistä, eikä vaikuta siihen, että jatkossakin Vallilassa suunnitellaan omaa sisustuskokoelmaa kaksi kertaa vuodessa ja työskennellään samalla suomalaisen designin eteen ja viedään sitä myös ylpeänä maailmalle. Joillakin valinnoillamme arkielämässä voimme vaikuttaa joihinkin tavoitteisiin, toisilla toisiin.”

 • Elina

  Hei Jenni,
  mukavat nää sun omat uudet blogisivut, mutta omasta mielestäni kuvat ovat aivan turhan suuria. Ainakaan tälleen 13″ tietokoneen näytöltä ei yhtäkään kuvaa nää kokonaisuudessaan, vaikka kuinka selaimen ikkunan kokoa säätäisi. Menee kauniit kuvat ihan hukkaan ja lukukokemuksesta tulee levoton ja sekava, kun kuvia saa skrollata alaspäin, ja silti ei yhtään kuvaa kokonaisuudessaan nää.

  • Kiitos Elina kovasti palautteesta! :) Tämä kuvakoko on vähän sellainen makuasia – jotkut tykkäävät, että kuvilla on kokoa ja toiset haluavat nähdä koko kuvan kerrallaan ruudulta. Olen itse pitkään haaveillut vähän suuremmasta kuvakoosta, joten olin iloinen, että tämän sivupohjan puitteissa pystyin sen toteuttamaan muista visuaalisista seikoista tinkimättä (esiemerkiksi tekstipalstan leveys oli mahdollista säätää haluamakseen toisin kuin vanhalla pohjalla). Mutta pidän palautteesi mielessä, kuulostelen muiltakin saatua palautetta ja tunnustelen, mikä tuntuisi omasta mielestä parhaalta ratkaisulta. :)

Related posts