1/10/15

Uusi alku!

38 108 nadi-hammouda1

Huh, on aika jännittävä tunne kirjoitella tätä ensimmäistä postausta ikiomassa blogiosoitteessa. Blogihistoriaa Pupulandialla on takana jo liki 8,5 vuotta, mutta juuri nyt tuntuu jollain tapaa vähän samalta kuin sitä aivan ensimmäistä blogipostausta naputellessa vuonna 2007.

Toivotan lämmöllä tervetulleiksi tänne uuteen ja entistä ehompaan blogiin kaikki vanhat tutut ja ihan uudetkin tulokkaat. Mahtavaa, että olette löytäneet perille! Toivon, että saan pitää teidät matkassa tulevaisuudessakin. :) Olen itse ihan mielettömän innoissani tästä uudesta alusta ja toivon, että se välittyy tekemisestäni myös teille.

Siirtyminen omaan osoitteeseen ei sinänsä muuta käytännön tasolla mitään teille lukijoille, kunhan muistatte päivittää tämän uuden osoitteen kirjanmerkkeihinne. Minulle se kuitenkin tarkoittaa aika suurta muutosta täällä blogin taustalla. Koska turvanani ei enää ole suurta lehtitaloa, kaikki blogin kautta syntyvät tulot ovat pääasiassa peräisin kaupallisista yhteistöistä. Tämäkään ei sinänsä vaikuta blogin sisältöön entisestä poikkeavasti, vaan yhteistöiden määrä pyritään pitämään aika samankaltaisena kuin aiemminkin. Kohtuus matkassa siis ja kumppaneina vain aidosti minua kiinnostavia tahoja, kuten ennenkin.

Blogin uusi osoite päivittyy Blogloviniin ja muihin seurantapalveluihin toivon mukaan mahdollisimman pian. Joitakin käytännön viilauksia on vielä tässä blogipohjassa tekeillä ja minulle saa mieluusti vinkata, jos satut huomaamaan jotakin, mikä ei toimi kuten pitäisi. Tai jos mieleen tulee jokin kehitysehdotus ulkoasun, käytettävyyden tai muun käytännön jutun tiimoilta! Parasta on, että nyt minulla on aidosti mahdollisuus vaikuttaa siihen, miten kokonaisuus toimii ja miltä se näyttää alusta loppuun. Olisi toki myös kiva saada teiltä palautetta tästä uudesta ulkoasusta ja ilmeestä, että miltä vaikuttaa! :) Erityisen innoissani olen tuosta uudesta suloisesta logosta, joka on supertaitavan Tiinan käsialaa – kiitos!

XXX

 

Photo: Nadi Hammouda / Nadi Photography

Tags:

Categorised in: Elämä

38 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • EmiliaMaria

  Saiskos fonttia vähän isommaksi? Ainakin näin 13″ airin näytöltä tosi vaikeaa luettavaa.

  • Jenni

   Itse juuri samaisella näytöllä lueskelen ja omaan silmään ei tunnu niin pieneltä, mutta kuulen mielelläni muidenkin mielipiteitä. Pitäisikö fonttia suurentaa? :)

   • marra

    myös 15″ näytöltä näyttää aavistuksen verran liian pieneltä omaan makuun :)

    olin tulossa kirjoittamaan, että eikö kommentteihin pääse etusivulta tekstin jälkeen mistään, jos postausta ei siis ole avannut ”erikseen”, mutta nyt tänne kirjoittaessani huomasinkin puhekuplan tuossa Fb-, Pinterest- ja Twitter-painikkeiden vierestä :D aika pikkuruiselta nekin kyllä näyttää! värejäkin kyllä vähän kaipaan, kaikki on nykyään niin valkoista. :D

    ihana uusi banneri!

    • Jenni

     Hei kiitos kovasti palautteesta! Laitetaan siis fonttia vähän suuremmaksi, jos muutkin ovat samaa mieltä, että tuntuu liian pieneltä. Pyysin myös tekniikkatyyppiäni suurentamaan noita kommenttipainikkeita hitusen.

     Värejä tulee varmasti sitten blogipostausten kuvien kautta yleisilmeeseen lisää! :) Nyt vain sattuu olemaan etusivulla vähän mustavalkoista kuvasatoa. :D

   • Ram

    Huomasin, että silmät joutuu liikkumaan aika paljon kun lukee kännykällä, vähän on liikaa tyhjää reunoissa ehkäpä! Samoin fonttia suurentaisin minäkin. :) Sievältä näyttää kuitenkin!

 • Hienonhieno logo ja kauniinkauniit kuvat! Onnea uuteen!

 • Hienolta vaikuttaa! Ihanaa tulla lukemaan blogiasi uuteenkin osoitteeseen. Yleensä tällaiset uudet alut tuovat aina uutta energiaakin tullessaan. <3

 • jenya

  Tosiaan Fontti on vähän pienenlainen vaikkka 17″ näytöktä lueskelenkin. Muuten tosi kainus ja Ihana :)Onnea matkaan.

 • Hanna

  Täällä myös eräälle 15,6” näytöllä lukevalle tuli heti mieleen että fonttikokoa olisi kiva saada vähän suuremmaksi. Näyttää tosi pieneltä etenkin valtavan otsikkobannerin/kuvien rinnalla! Testasin vielä mobiililla ja puhelimen näytöllä näyttää paremmalta. :)

 • MillaMarjaana

  Samaa tulin sanomaan, että fonttia isommaksi. Muuten näyttää tosi hyvältä! Ikävä vaan siristellä, heti tulee pääkipeäksi.

 • Upea uusi banneri ja kuva :) Mutta kuten muutkin ylempänä kommentoi, niin tekstien fontti saisi olla kyllä suurempi.

 • Onhan tää oma alusta kyllä ihan eri juttu ulkonäöllisesti kuin portaalissa bloggaaminen. Hyvältä näyttää, onnea uuteen blogikotiin!

 • Jenni

  Hei kiitos kaikki ihanat palautteesta ja kannustuksista! Molempia saa oikein mielellään laittaa vielä lisääkin. :)

  Välihuomiona, että fonttiasia on huomioitu ja se tullaan fiksaamaan, kunhan suinkin ehditään! :) Eli toiveiden mukaisesti tekstikoko suurenee lähiaikoina.

 • Riikka

  Heippa! Vähän pelkäsin, miltä nämä uudet sivut mahtavat näyttää, kun pidin niin paljon tuosta edellisestä tyylistä: ihan turhaan pelkäsin, sillä uudet sivut ovat todella hienot! Kun edelliset olivat kepeän tyttömäiset, ovat nämä uudet jollain lailla enemmän naisellisemmat ja rosoisemmat kuitenkaan menettämättä yhtään tyttömäistä pilkettä silmäkulmassa! :D Tulee vähän mieleen myös se, kun pätkäisit hiukset polkkamittaan – sekin oli huomattava muutos, mutta kuitenkin jotenkin niin ”sinua” (tai ainakin sitä tyyppiä, joka blogin kautta välittyy). :) Onnea siis uusista sivuista!

  Fontti ei omaan silmään tunnu pieneltä, mutta pidempiä tekstejä lukiessa se saattaa alkaa ottaa silmiin. Eli vähän isommaksi vaan!

 • Loki

  Miksi aina ”by”? Miksei vaikka puikoissa tai estradilla, aanessa, blogisuurvisiirina, sisallonvaltiattarena, luojana, tyomyyrana tai tai tai… (keksi tahan oma suomalainen vastineesi) Muuten just kiva!

  • Ode

   Samaa mietin minäkin, miksi by? Varsin hassulta se tuntuu tässä blogissa, jossa on kaunista ja hyvin käytettyä suomen kieleltä ilman tarpeetonta anglismia.

 • Saratickle

  No jo on upeeeet!!! :) <3

 • Maini

  Wau, hieno tuo uusi logo! Ja niin kuin joku jo aiemmin kommentoi, niin jotenkin tyylikkäämmät, aikuisemmat ja naisellisemmat sivut entisiin tyttömäisiin verrattuna, mää tykkään. Niin, ja onnea uudelle!

 • Näyttää tosi hienolta! Hyppäsin melkein ilosta kun näin snäpissä että tää on valmis :D Jee!

 • Katih

  Onnea uudelle pupusivustolle! :D

 • Piia

  Jee, onnea uuteen kotiin! Kivalta näyttää noin muuten, mutta kuvat on ainakin mun koneelta kateltuna VALTAVIA :D Meni sivun latauksessa hulluna aikaa. Bannerikuva on aika iso myös, tuo teksti riittäisi mielestäni.

 • tiiavain

  Hienolta näyttää:), mutta kuvat on kyllä joo aika valtavat. Edellisellä blogialustalla kuvien koon suhde tekstiin oli täydellinen!

 • Eva

  Onko uudelle sivulle RSS feediä? Kovasti parantaisi lukumukavuutta :)

 • Heidi

  Onnea uuteen osoitteeseen! Todella kauniit ja toimivan oloiset sivut mielestäni :)

  Kovin harvoin tulee kommentoitua, mutta olet jo pitkään ollet yksi suokikeistani. Jatka samaan malliin :)

  t. lukijasi ainakin kuuden vuoden ajalta

 • Noora

  Upeet sivut, upea nainen ja UUSI ALKU todellakin!

  Xx <3

 • Upea uusi blogikoti, onnea! :)

 • Tua

  H Y V Ä L T Ä näyttää! Ihanan tyylikkäät sivut! Ja ainakaan täällä työpaikan (köh) jättinäytöllä teksti ei ole liian pientä. :)

 • Muuten ihan hyvät sivut, mutta Bloggeriin päivittäessäni syötettä ei löydy… Mitenköhän saisin sen päivitettyä? :)

 • kax

  RSS-syöte ei näyttäisi toimivan?

  Fonteista:
  Käyttäjä voi itse valita selaimessaan minkä kokoinen fontti on – Ctrl ja plussaa niin kasvaa, miinuksella pienenee, nollalla palaa sivun määrittelemään. (Macilla muuten sama, mutta command sekä control)

  Ellei sivun layout ole tehty kovin ahtaaksi, niin muutama pykälä kasvatusvaraa on ilman että se rikkoo näkymää.

  • sinisyys

   Samaa kuikuilen, RSS-feed olisi mullekin tärkeä! Sivut näyttävät kyllä mun silmään toimivilta ja hyviltä Windows phonella katellessa. Paitsi nyt en tietty saa kommenttisivua näkymään kokonaan, että näkisin, mitä tähän kirjoitan ja typotan. Heh.

 • klikkausnuoli

  Taitaa postauksista puuttua ne nuolet (yleensä viimeisen kuvan alla ja ensimmäisen yllä), joilla pääsee kätevästi seuraavaan ja edelliseen postaukseen.

  Minä äänestän myös by:lle bye bye. Ei sen tilalle edes tarvitse laittaa mitään.

  Ja kuvat tuntuvat isoilta normikokoisella tietokonenäytölläkin. Ei näy kerralla kokonaan, vaan pitää scrollata.

  Mutta rauhallinen, tyylikäs yleisilme, tykkään!

 • Upea uusi ulkoasu! Banneri tosi raikas :) Hei laitoin vanhan blogin puolella aiemmin kysymystä mutta en tiedä pääsetkö niihin enää vastailemaan. Siispä, millä kameralla + objektiivillä kuvaat? Mulla on edessä kameran vaihto ja koitan tehdä pientä vertailua. Tässä blogissa on aina tosi laadukkaat kuvat.

 • Hei nopeat pikaterkut Pariisista ja lämmin kiitos kaikille palautetta, kehitysideoita ja muita ajatuksia jakaneille! <3 Toiveidenne mukaan fonttia on nyt hiukan suurennettu, kuvakokoa himpun verran pienennetty, RSS-feed lisätty ja korjattu sekä monia muita pikkusäätöjä fiksailtu. :) Muutkin toiveenne ja ajatuksenne on kuultu ja pientä viilausta tehdään niiden pohjalta yhä. Suurkiitos arvokkaasta palautteesta!

  • kax

   Syöte on nyt lisätty sinne sivun alkupuolella olevan linkin taakse ( eli https://pupulandia.fi/feed/ ), mutta ei pääsivulle niin että sen palvelut automaattisesti löytäisivät.
   (aka RSS Autodiscovery, vain yhden rivin lisäys sivun koodiin.)

   Suosittelen vielä sen tekemään :)

   Samoin alareunan palkissa se voisi olla mukana?

 • Toulouse

  Ihanan raikkaat uudet sivut! Kuvat tuntuvat kuitenkin 15″ näytöllä vielä tosi isoilta, ainakin tällaista visuaalista kuvitusten rakastajaa häiritsee, kun koko kuvaa ei näe kerralla. :)

Related posts