22/09/15

Viininmaistelua ja messuhulinoita

260 mikaviini6.jpg

Kaupallinen yhteistyö: Altia

Joku saattoi Snapchatin puolelta jo nähdäkin minun, Natan ja Vivven viimeviikkoiset seikkailut Vanhalla YO-talolla järjestetyillä Mikä Viini! -messuilla. Kuten olen aiemminkin todennut, en ole mikään viinihifistelijä enkä ehkä tästä syystä ole koskaan nähnyt itseäni sellaisena tyyppinä, joka välttämättä lähtisi tutustumaan viinimessuihin, mutta nyt on todettava, että viinimessut todella yllättivät positiivisesti tämän maistelijan. :) 

En ole aiemmin edes tajunnut, että tässä ihan Helsingin keskustassakin järjestetään tällainen tapahtuma ja pakko sanoa, että Vanhan ylioppilastalon tunnelma sopi mainiosti viininmaisteluun. Kovin hyvin kauniista miljööstä ei väentungoksessa saanut kuvia, sillä porukkaa todella oli eksynyt paikan päälle reilusti, mutta tässä tapauksessa runsas osanotto vain nostatti tunnelmaa. Tapahtumassa olivat hyvin edustettuna eri viinit: oli punaista, valkoista, roséta, samppanjaa, proseccoa, cavaa, you name it. 

mikaviini1.jpg
 

Tapahtuman idea on loistava: sisäänpääsy paikalle on ilmainen, mutta ostamalla euron arvoisia maistelulipukkeita pääsee testaamaan viinejä. Useimmat viinimaistiaiset (6 cl) kustantavat yhden lipukkeen, mutta myös arvokkaampiakin viinejä on tarjolla – niitä nautiskellakseen saa vain sitten pulittaa muutaman lipukkeen verran enemmän. Tarjolla oli tänä vuonna myös drinkkejä sekä glögiä. Oma suosikkini oli paperilla hyvin erikoiselta kuulostanut mutta mukissa mainiolta maistunut cocktail, jossa mansikkakuohuviini Fresitaa oli sekoitettu Blossa-glögiin. Tätä voisi testata kotonakin. :)

Suuntasimme ihan ensimmäiseksi samppanja- ja kuohuviiniosastolle yläkertaan. Pari päivää ennen Mikä Viini! -messuja olimme päässeet samalla porukalla drinkkikouluun tekemään cocktaileja mutta myös maistelemaan kuohuviinejä. Ja tuolloin tuli puheeksi, että samppanjan erottaa usein kuohuviinistä jo pelkän tuoksun perusteella – siinä nimittäin on sellainen hieman briossimainen vivahde eli sellainen voita ja hiivaleipää huokuva aromi. No nyt työnsin nenäni samppanjalasiin koemielessä ja tajusin heti, mistä tuossa briossituoksussa on kyse. Sen todellakin erottaa ja tunnistaa! Siinä missä kuohuviinin tuoksu on usein sellainen hedelmäinen ja raikas, samppanja tuoksuu tosiaankin aivan erilaiselta. Tuoksu oli kyllä nenään heti tuttu, mutta en ollut aiemmin tajunnut yhdistää sitä nimenomaan samppanjaan. Tämä siis vinkiksi myös muille, kun maistelette ja testailette kuohujuomia!

mikaviini5.jpg

Illan viinisuosikiksemme nousi ehdottomalla äänienemmistöllä Alkon tilausvalikoimaan kuuluva italialainen Ruffino Prosecco Extra Dry (hinta 13-14 euroa/pullo). Harmi, ettei kyseistä viiniä saa napattua ihan vain hyllystä matkaan. Mutta ehkä tätä voisi johonkin erityistilanteeseen jopa hankkiakin. 

Tilaisuudesta jäi kaiken kaikkiaan aivan mielettömän mukava fiilis ja mietin, että tuonne haluan ehdottomasti uudelleenkin. Oli myös hauskaa huomata, että aika moni innostui Snapchat-raportoinnin perusteella niin kovasti, että suuntasi itse esimerkkini innoittamana paikan päälle. :) Plussaa annan vielä tapahtumalle loistavasta sijainnista ja ihanasta kattoterassista, jossa oli todella tunnelmallista istuskella syyskuisena iltana. Ensi vuonna uusiksi siis!

PS. Valviran säädösten mukaisesti kommenttiboksi pysyy suljettuna näissä alkoholiin liittyvissä yhteistyöjutuissa.

mikaviini4.jpg

Tämä Fresitan ja Blossan sekoitus yllätti todella myönteisesti.

mikaviini3.jpg

Myös Cordoníun luomu-cava oli erittäin mainio valinta.

mikaviini7.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , ,

Categorised in: Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related posts