22/09/15

Haastattelussa vuoden Roosa Nauha -suunnittelija Katri Niskanen

223 katriniskanenXroosanauha_KatriNiskanen.jpg

Rintasyövän vastaista työtä tukeva Roosa Nauha -kampanja käynnistyy jälleen tänään ja Suomessa Roosa Nauha sai viime vuonna uuden hauskan ilmeen, kun Minna Parikka suunnitteli nauhalle uuden kuosin. Kekseliäs idea saa tänä vuonna jatkoa, kun tällä kertaa Roosa Nauhan on laittanut uuteen uskoon suunnittelija Katri Niskanen. 

Kun minulle pyydettiin mukaan kampanjaan ja ehdotettiin hyväntekeväisyys-yhteistyönä mahdollisuutta päästä jututtamaan Katria aiheesta ennen uutisen julkaisemista, tartuin tietysti tilaisuuteen. Tärkeä asian asian puolesta on ilo kirjoittaa. <3 Pääsette siis lukemaan hiukan suunnittelijan omia mietteitä Roosa Nauha -kampanjasta, uudesta kuosista sekä Katrin kampanjalle suunnittelemasta omasta pienestä erikoismallistosta, joka näkyy postauksen kuvissa. Uusi Roosa Nauha sekä vaatemallisto tulevat myyntiin tänään ja kokoelmaa voi ostaa omakseen Katri Niskasen verkkokaupasta. :) 

RoosaNauha_ribbon_white.jpg

Miten päädyit mukaan Roosa Nauha -kampanjaan ja mistä sait inspiraation luomaasi printtiin?

Minulta kysyttiin viime keväänä, haluaisinko lähteä suunnittelemaan seuraavan nauhan. Ehdotus oli minulle kunnia ja koen iloa, jos voin oman työni kautta auttaa. Suunnittelemassani printtikuosissa on kädet, jotka ikään kuin kietoutuvat halaukseen. Roosa Nauha on upea esimerkki siitä, kuinka pienillä asioilla voi saada aikaan paljon hyvää. Uskon auttamiseen, kädenojennukseen ja halaukseen ihan jokapäiväisessä elämässä tällaisten kampanjoiden ulkopuolellakin. Tämän vuoden Roosa Nauha teema on Käsi sydämellä, joten printtikuosi sopii hauskasti yhteen myös sen kanssa.

Oletko muilla tavoin mukana kampanjassa tänä syksynä?

Suunnittelemani kuosin lisäksi olen toki auttamassa kampanjassa muutenkin ja tukemassa sitä omilla kasvoillani, mutta olen myös suunnitellut oman pienen Roosa Nauha -malliston, jonka tuotoista osa menee kampanjan hyväksi. Mallisto on myynnissä omassa verkkokaupassani tästä päivästä lähtien. Mukana mallistossa on rentoja vaatteita ja t-paitoja sekä myös miehille ja lapsille sopivia vaatteita.

Oman kehon vaaliminen ja itsestään huolehtiminen on tärkeää. Haluan työlläni kannustaa jokaista naista rakastamaan omaa vartaloaan ja oikeanlaisilla vaatevalinnoilla korostamaan parhaita puoliaan. Juuri näitä teemoja mietin, kun itse suunnittelen naisille vaatteita. Haluan auttaa naisia löytämään ilon pukeutumisesta. Suunnittelemani vaatteet ovat monikäyttöisiä ja mukavia päällä – se on minulle tärkeää. Oikeanlainen asu saa hehkumaan ja pelastaa arjen harmaan päivän.

Mitä muuta sinulle kuuluu muuten tällä hetkellä? Minkä parissa työskentelet juuri nyt?

Tällä hetkellä on meneillään todella kiireinen vaihe.  Tämän syksyn mallisto on nyt ilmestymässä myyntiin, mutta ensi kevään mallistoja esitellään parhaillaan Pariisissa ja New Yorkissa. Samanaikaisesti suunnittelen jo ensi syksyn mallistoa. Olen myös avaamassa juuri uusia nettisivuja ja verkkokauppaa, joten puuhaa riittää. Tietysti syksyn juhlasesonkikin on alkamassa ja se taas tuo tullessaan paljon mittatilaustöitä, joita hoidan sitten mallistojen rinnalla. Hääpukuja syntyy myös pitkin vuotta.

Kiireen keskellä myös Roosa Nauha -kampanja on tuntunut hyvältä muistutukselta omasta hyvinvoinnista. En ehdi välttämättä liikkua kovin paljon kiireisessä arjessa, mutta harrastan hyötyliikuntaa ja pyrin kävelemään paljon paikasta toiseen.

HUGS_bandana_closeup.jpg

Rintasyöpä on naisten yleisin syöpä Suomessa: siihen sairastuu joka vuosi nin 4700 naista.  Rintasyövän ennuste on parantunut, koska syövät todetaan aiempaa varhaisemmassa vaiheessa ja nykyisin 90 % sairastuneista on elossa vielä 5 vuotta syövän löytymisen jälkeen. Roosa Nauha tekee töitä rintasyöåää vastaan keräämällä varoja kotimaiseen syöpätutkimukseen, erityisesti rintasyövän tutkimiseen.

Tue kampanjaa ostamalla Roosa nauha -rusetti. Niitä voi ostaa lokakuun loppuun asti seuraavissa paikoissa: Prismat, S-marketit, Alepat, Salet, ABC:t, Lindexit, Yliopiston apteekit ja Taito groupin myymälät. Voit myös ostaa Roosa Nauha -kampanjaa tukevia tuotteita, joiden tuotoista osa menee rintasyövän tutkimusta tukevaan työhön.

Toinen vaihtoehto tukea kampanjaa on lahjoittaa rahaa jonkun keräyspottiin verkossa tai perustaa oma virtuaalinen keräyslipas esimerkiksi työ-, ystävä- tai harrastusporukan kanssa. Erityisen helppoa lahjoittaminen on Pupulandian keräyslippaan kautta. Pääset tekemään lahjoituksesi TÄMÄN LINKIN KAUTTA – olisi upeaa saada kasaan yhdessä vähintään tuo tavoitesumma. :) Ihan pienelläkin summalla voi lähteä mukaan keräykseen! Tärkeintä on osallistua ja pienistä puroista koostuu iso joki eli ihan parinkin euron lahjoitukset merkitsevät.

PS. Jos haluat tukea kampanjaa Instagramissa tai muualla sosiaalisessa mediassa, niin käytössä ovat hashtagit #RoosaNauha, #KäsiSydämellä sekä #katriniskanenXroosanauha. 

HOPE_dress_pearl_front3.jpgHUGS_Tshirt_unisex.jpgPEACE_mohairscarf_rose.jpgHUGS_tube_closeup.jpgPOWER_dress_front.jpg RN_Tukijamerkki_rgb.jpg

Photos: Roosa Nauha & Katri Niskanen

Tags: , , , ,

Categorised in: Muoti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related posts