15/09/15

Kämppä kuntoon

204 94 orthex1.jpg

Kaupallinen yhteistyö: Orthex Smartstore

Sanokaa, etten ole ainoa, jonka kotona velloo kaikenlaista pikkutavaraa ja sälää nurkissa vailla kunnollista omaa paikkaa? En ole maailman järjestelmällisin ja siistein ihminen, ja kaikkein vaikeinta minulle siisteydenpidossa on nimenomaan kaiken tuollaisen pikkusälän hallinta. Se tuppaa jäädä pyörimään pöydille ja hyllyille keräämään pölyä eikä takuulla löydy etsittäessä.

Moni on hehkuttanut sosiaalisessa mediassa Marie Kondon KonMari-kirjaa, joka palautevyöryn perusteella on aivan must kaikille, joilla on liikaa tavaraa tai muuten vain vaikeuksia pitää kotia järjestyksessä. Odotan innolla, että pääsen itsekin tutustumaan opukseen, mutta sitä odotellessa olen todennut, että kodin järjestystä voi parantaa ja tavaroiden löytymistä helpottaa ilman varsinaista elämänmuutostakin.

orthex-koti2.jpg

Yksi avainjuttu siistissä kodissa on se, että kaikelle on oma paikkansa – ja se, että tavarat kiltisti myös palautetaan omille paikoilleen käytön jälkeen HETI eikä sitten vähän myöhemmin. Minun ongelmani on ehkä ollut juuri se, että on paljon tavaraa, jolle en ole oikein keksinyt selkeää omaa paikkaa. Pikkutavaraa pyörii siellä täällä ja nurkissa lojuu epämääräisiä paperikasseja. Olen myös vähän sellainen mañana-henkinen persoona, jonka mielestä sen ikävämmän velvollisuuden (eli tiskit, pyykkien lajittelun, sovitetun vaatekasan laittamisen takaisin kaappiin, jne.) voi aina hoitaa vähän myöhemmin.

Toinen ongelma on se, että olemassa olevaa säilytystilaa ei ole hyödynnetty järkevästi. Parhaita esimerkkejä säilytystilan tehokkaasta käytöstä on vaatekaapin säännöllinen siivous. Tuntuu, että sinne mahtuu aina puolet enemmän tavaraa, kun kaapin sisällön käy tasaisin väliajoin läpi ja viikkaa vaatteet uudelleen siististi.

orthex6.jpg

Mutta se pikkusälä… Mihin sen oikein tunkisi? Minun huushollissani kaikkein suurin säilytysongelma on kosmetiikka. Saan bloggaajana valtavan paljon kosmetiikkatuotteita testattavaksi, mikä on tietysti mukavaa, mutta tuo tullessaan ihan oikean säilytysongelman. Lahjoitan minulle sopimatonta ja tarpeetonta kosmetiikkaa jatkuvasti pois, mutta silti sitä tuppaa kertymään. Tähän mennessä olen säilyttänyt kosmetiikkaani hiukan epäorganisoidusti paperikasseissa.

Sain kuitenkin säilytysongelmaani vähän yllättäen helpotusta, kun minulle tarjottiin yhteistyökampanjaa kotimaisen säilytyslaatikoita valmistavan Orthexin kanssa. Orthexin 20-vuotisjuhliaan viettävät Smartstore-sarja on aikanaan ollut ensimmäinen tämän tyyppisten säilytyslaatikoiden valmistaja ja nykyään laatikoita on saatavilla kaiken kokoisia ja monenlaisiin eri tarpeisiin. Kestävyydestään ja laadustaan tunnettuihin Smartstore-laatikoihin on tarjolla myös erilaisia sisäosia, joiden avulla tavarat saa järjestettyä entistäkin paremmin.

orthex-ennen1.jpg

Ennen vs. jälkeen

orthex12.jpg

No, nyt on laatikoita, mihin jemmata kosmetiikkavuoreni! Ja mikä olennaisinta: järkevämmän säilytysratkaisun myötä sain myös kimmokkeen järjestellä tavarat fiksummin. Nyt tietyn tuotekategorian kosmetiikka löytyy näppärästi samasta paikasta yhdellä kertaa, eikä tarvitse kaivella ja etsiskellä paperikassien pohjalta, että missäköhän mikäkin mahtaa olla. Kynsilakat ovat kätevästi kaikki samassa laatikossa sekä ripsivärit kootusti omassa lokerossaan ja huulipunat omassaan. Ja inspiraation tai tarpeen iskiessä on realistisia mahdollisuuksia löytääkin jotain! Puhumattakaan siitä, että ovathan nuo laatikot nyt aika paljon siistimmän näköisiä kuin epämääräiset pölyä keräävät nyssykät. Ohessa vähän ennen vs. jälkeen -kuvaa havainnollistukseksi.

Pakko on myös kiitellä näitä Smartstore-laatikoita siitä, että niiden muodot ja koot on hyvin mietitty. Olin ällistynyt, kun huomasin, miten paljon tavaraa tuollainen laatikko vetää sisäänsä – varsinainen tilaihme!

Lisäksi on annettava noille Smartstore-laatikoille pisteitä siitä, että raikkaan valkoisine sisäosineen ne ovat yllättävän kivan näköisiä. Kun miljoonat eriväriset purkit ja purnukat eivät paista (sinänsä kätevien ja tavaroiden löytymistä helpottavien) läpinäkyvien kylkien läpi, voisi tällaista laatikkoa kuvitella pitävänsä ihan jossain näkyvälläkin paikalla. Ja jos nyt ei näitä halua esille laittaa, niin tiiviit laatikot saa mainiosti pinottua päällekkäin vaikkapa kaapin kätköihin tai kylppärin hyllyille.

Noiden kosmetiikan säilytykseen valitsemieni boksien lisäksi lempituotteitani Orthexin valikoimasta ovat kiltisti rullaavat ja nätisti kiinni napsahtavat sängynaluslaatikot, jotka ovat pienessä asunnossa säilytyspulmien todellinen pelastaja. Sinne sujahtavat ilahduttavasti piiloon liinavaatteet, pyyhkeet sekä paljon muuta.

Jos jollakulla muullakin on samantyyppisiä säilytysongelmia, niin nyt olisi ainakin yhdelle onnekkaalle luvassa helpotusta tilanteeseen. Saan nimittäin arpoa yhdelle onnelliselle 100 euron arvoisen paketin Orthex Smartstore -säilytyslaatikoita, joista yhteen on jemmattu vielä noin 100 euron arvosta kosmetiikkaa! Jos siis tällainen paketti kiinnostaa, niin kerrohan kommenttiboksissa, mikä paikka omassa kodissasi kaipaisi kipeästi parempaa järjestystä. Saa myös ilolla vinkkailla omia säilytysniksejään, jos on ässiä hihassa. :) Osallistumisaikaa kisassa on su 20.9.2015 asti ja muistathan jättää kommenttisi yhteyteen toimivan sähköpostiosoitteen.

orthex-ennen2.jpg

Ennen vs. jälkeen

orthex4.jpg orthex7.jpgorthex-2.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , ,

Categorised in: Koti

204 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Sanph

  Hei sattuipa mahtavaan saumaan tämä postaus! Mulla on (edelleen) menossa tavaran raivaus ja siistiminen. Eniten nakertaa juuri tavaroiden paljous ja se ettei niille ole paljon puhuttuja omia paikkoja. Työpöytä ja -nurkkaus on tällä hetkellä suurin murheenkryyni pikkusälän takia. sälää lojuu siellä täällä. Taidanpa ottaa vinkistä vaarin ja tutustua tähän säilytysratkaisuun!

 • Heidiq

  Minulla suurimpana ongelmana on tällä hetkellä (tietysti sen pikkusälän lisäksi) lakanat ja pyyhkeet! Vaatteet vievät sen verran tilaa että kaappeihin ei mahdu enää liinavaatteita ja lakanoita, joten niitä on tungettuna vähän jokapuolella :D Sängynaluslaatikot olisivat käteviä säilytykseen.

 • Mrs C

  Omg! Harvemmin osallistun tällaisiin,mutta nyt on pakko. Rakastan järjestystä ja tuntuu, että tavaroiden täytyy olla järjestyksessä,jotta pääkin olisi. Olen keskeskellä muuttoa (jota pakenin lomalle) kahden maan ja kolmen asunnon välillä ja päässäni organisoin tulevaa kotia. Tämä säilytysratkaisu on ehdottomasti jotain,mitä tarvitsen elämääni. Iso peukku! Ihana blogi muuten ❤️. Olen seurannut jo vuosia :).

 • Tiinale

  Suurin ongelma on laukkuni ja kenkäni. Laukkuja roikkuu joka puolella, tungettuna vaatekaappeihin jne.. Ja onhan noita ongelmakohtia muitakin vähän liikaa :)

 • nokonuuka

  Kivan ja ennen kaikkea kätevän näköisiä laatikoita! Kotonani akuutein järjestystä kaipaava paikka on eteisen monitoimihylly, jossa pyörivät iloisessa sekamelskassa mm. kengät, sateenvarjot, aurinkolasit, työkalut, postit ja avaimet.

  meijuq ät gmail.com

 • Petrasss

  Suurin ongelmakohta kodissani on kyllä keittiö ja ennen kaikkea sen takia ettei säilytystilaa vaan ole tarpeeksi. Toisaalta tuntuu, että jos vaan näkisi vähän vaivaa ja yrittäisi järjestellä tavarat järkevämmin niin keittiöstä voisi saada ihan toimivan, mutta ainakaan vielä en ole siihen jaksanut ryhtyä :D

 • Sängynaluslaatikot ovat must, ja työpöydättömänä toimistotarpeet ja kirjat sujahtavat kauniisiin pärekoreihin tuolien alle. Pakko myöntää että rakastan kaikkia säilytys- ja lajittelulaatikoita, ja niitä löytyy jos monenlaista kotoa.. hih :D

 • Sara06

  Meillä on eteisen komerossa ja kaapissa sellaista pikkusälää, jota löytyy monesta eri laatikosta ja purkista. Olisi kiva, jos sälän saisi ”yhdelle koolle” järjestykseen ja näkisi yhdellä vilkaisulla, missä mikin on.

 • norsi

  Olen saanut aika hyvin kaiken pikkutavaran järjesteltyä pois silmistä kaappeihin ja muutenkin melko hyvään järjestykseen. Mutta voi että tuota yhtä roinakaappia! Siellä on sekaisin kaikenlaiset johdot, kynttilät, askartelutarvikkeet ja muu epämääräinen sälä. Sinne kun saisi laatikoita tavaroiden järjestelemiseen, niin elämä helpottuisi huomattavasti.

 • Marisha

  Tulipa hyvään saumaan tämä arvonta. :) Monikin paikka kaipaisi järjestystä: vaatekaappi, ullakko vaatisi hyllyjä ja juurikin kaikenlainen pikkusälä pitäisi saada laatikoihin yhteen paikkaan ja järjestykseen.

 • Jenya

  Mulla on kans ongelma kaiken pikkusälän kanssa. Varsinki sellasen, joita tarvin päivittäin. Ne on joko hujan hajan tai sitte hukassa. Tosi hyvän näkösiä boxeja!

 • Riia

  Meidän eteisen komero, joka toimii naulakkona, siivouskomerona, vaatekaappina, pullovarastona, paperinkeräyslaatikkona ja kaiken epämääräisen sälän tyyssijana on oikea katastrofi. On ihan tuskaa yrittää kaivaa imuria esiin sieltä kaiken rojun takaa ja koska komero sisältää kaikki siivoustarvikkeemme, siivoaminen on entistä epämiellyttävämpää. Orthexeilla sen voisi jopa saada kuosiin!

 • annarr

  Vessan kaappi ehdottomasti. Sikin sokin hiustuotteita, rasvoja, kosmetiikkaa, siivousaineita.. ei vaan jaksaisi käydä kaaoksen kimppuun!

 • AnnaElisaN

  Yksiössä sitä pikkusälää todellakin tuntuu kertyvän ihan joka paikkaan! Sama juttu kosmetiikan kanssa, kuin sinulla, mutta myös keittiötarvikkeille voisi tuollaiset boksit olla käteviä, siellä varsinkin tuntuu kampetta kertyvän tasoille ja hyllyjen reunoille aiheuttamaan epäjärjestystä.

 • Elina T.

  Täälläkin kaikki aina hukassa! Tarvitsisin nimenomaan pienelle sälälle (kynät, askartelutarvikkeet yms.) säilytysratkaisuja :)

 • norppis1

  Meillä on varmaan miljoona kohdetta, jotka pitäisi saada järjestykseen: keittiön komero, eteisen hylly, olohuoneen senkki… Kaikki on tungettu täyteen tavaraa ja roinaa, jotka pitäisi kyllä saada järjestettyä esim. erilaisiin laatikoihin ja koreihin.

  Smartstore-laatikot on kyllä tosi jees, hommasin niitä aikoinaan vaatteiden pitkäaikaissäilytystä varten. Samoin käytän sängynaluslaatikoita lakanoille ja pyyhkeille, tosi kätevät! Yhtenä vuonna jaksoin laittaa myös kesätakit talveksi jemmaan sellaisiin pusseihin, joista imuroidaan ilma pois. Ne säästi todella paljon tilaa! Kun vaan jaksaisi laittaa ne niihin pusseihin ;)

 • Vierailija

  Orthexin laatikoita taitaa olla meillä jossain kaapeissa omasta takaa, ja hyvin ovat kestäneet. Omalta osalta järjestelmällisyys on pahimmillaan varmaan meikkien osalta. Niiden kanssa pitäisi saada homma ryhtiin :)

 • Eleena

  Meillä eteinen on pahin! Tavarat sujahtavat kiireessä vääriin paikkoihin ja seuraavalla kerralla pitää pengata monta laatikoa löytääkseen etsimänsä. Itselläni on aika vähän tavaraa, mutta yksiön säilytystilat ovat niin olemattomat, että ne vähätkin tuntuvat ongelmalta! Tuollaiset laatikot toisivat kyllä helpotusta tilan puutteeseen.

 • siniseni

  Mulla on suurin osa roinasta kyllä kaapissa piilossa, mutta siellä ne ovat ihan kammottavasti. Osa kaappien hyllyistä on niin korkeita, että tavarat vaan kasaantuvat ja kasaantuvat ilman mitään järjestystä. Tuollaisilla laatikoilla saisi varmaan järjestystä asiaan. Lisäksi säilytän esim. kesäkenkiä ja lankoja muovikassissa sekaisin, joten niillekin laatikot tekisivät poikaa!

 • marja8486

  Kylppäri on kodin ongelmakohta. Siellä juuri säilytän kosmetiikkaa ja jopa koruja. Helpottaisi kauheasti, kun jokaiselle tuotteelle olisi tosiaan oma boxi. Nyt on aina hukassa se tietty luomiväri tai hiuspampula, joten hienoa olisi laittaa purnukat parempaan järjestykseen. Eikä lisäkosmetiikasta ole haittaa, kun niiille olisi sitten hyvät paikat. :) 

 • Nipsuneiti

  Hurjimmassa kuosissa on tällä hetkellä vinttikerroksen vaatesäilytyskomerot.. Sinne on kertynyt todella tehokkaasti kaikkea muutakin epämääräistä ja tehdäkseen yhtälöstä vielä mielenkiintoisemman sijaitsevat komerot viistokaton seinän vieressä jolloin siellä kulkeminen on jo ilman tavarapaljoutta ihan oma projektinsa :D Eli kätevät säilytysratkaisut tätä kaaosta selvittämään olisivat enemmän kuin tervetulleita <3

 • W3

  One word: sälä.

 • 10 neliön soluhuone ja käsitöiden harrastaminen sekä valtava vaatevarasto ovat todella huono yhdistelmä! Olen yrittänyt optimoida huoneen säilytysmahdollisuudet, mutta erityisesti sängynalusen saisi hyödynnettyä varmasti paljon tehokkaammin oikeilla säilytyslaatikoilla.

 • Ripstillikka

  TODELLAKIN säilytyslaatikot kiinnostaa! Eniten järjestystä kaipaa koko kämppä, etenkin kun itse olen hamsterin sukulainen. :) Jos valita pitää, siivouksen voisi aloittaa vaatehuoneesta, jonne on niin helppo tyrkätä suurimmat roinat. Poissa silmistä, poissa mielestä…

 • MiM

  Muuton jälkeen meillä vähän jokainen paikka kaipaisi järjestelyä.. Eniten ehkä kuitenkin makuuhuone kun se vielä kaikkein keskeneräisin vaatteineen ja musiikkikamoineen.

 • SuviAnni

  Ah, ihanaa, minullakin on haaveena koti, jossa kaikelle on oma paikka ja kaikki löytyy aina helposti! Kotini ongelmakohta ns. siivouskaappi, jonka sisältö on kaikkea muuta kuin siisti ja joka toimii sijoituspisteenä mitä erilaisimmille romuille, joille ei muuta paikkaa ole! Paras järjestelykikkani on tavaramäärän pitäminen mahdollisimman pienenä, joskin se onkin helpommin sanottu kuin tehty ;)

 • JaanaK

  Kaipaan kipeästi kylppäriin lisää säilytysratkaisuja! Korivaunu pursuaa yli äyräidensä, pesukoneen päällysestä on tullut huomaamatta säilytyspaikka (josta tietenkin täytyy kaikki roina nostaa pois pyykkiä pestessä) ja sanomattakin selvää, että peilikaappi on tupaten täynnä meikkejä, purkkeja, purnukoita jne.

 • Omppunen

  Kylppärin ja eteisen pikkuromppeet – pientä ja tarpeellista – ovat eniten fiksumman säilytystavan tarpeessa.

 • eh

  Voi, tämä tulisi todellakin tarpeeseen! Meillä organisointia kaipaisi erityisesti vaatehuone. Vaatteiden lisäksi siellä säilytetään asusteita ja monenlaista harvemmin käytössä olevaa tavaraa. Olisipa näppärää saada tavarat varastoitua siististi ja niin, että ne on tarvittaessa helppo löytää ja ottaa käyttöön!

 • AR

  Pahin järjestysongelma kotonamme on portaiden alle tehty matala varastokomero… Sinne tulee vaan tungettua kaikkea mahdollista mikä ei muualle kuulu, lopputuloksena kaaos josta ei koskaan löydä etsimäänsä ilman hirveää penkomista.

 • jenni k

  Mulla on ongelmana myöskin kaikenlaisen pikkusälän määrä ja niille sopivien säilytysratkaisujen löytäminen. Olen pian muuttamassa (kunhan sopiva asunto löytyy), joten uudessa asunnossa olisi erityisen mukava aloittaa ns. puhtaalta pöydältä ja saada kaikille tavaroille oma paikka :)

  Itselläni on muuten joskus ollut tuollaisia sängysaluslaatikoita käytössä, kun säilytystila on ollut kortilla. Kuitenkin mieluummin suosin muita ratkaisuja, jos tilaa vaan riittää, sillä sängyn alla olevat laatikot hieman tuppaavat ärsyttämään laiskaa imuroijaa :D

 • Lisbetti

  Oi, ihana kilpailu! Tulisi niin tarpeeseen. Asumme ”väliaikaisesti” erittäin pienessä asunnossa ja varsinkin olo/-työhuone kaipaisi lisää järkevää säilytystilaa.

 • Emmukka

  tätä postausta lukiessa tuli mieleen vaikka kuinka monta paikkaa kotona jotka kaipais pientä järjestelyä ja noitten laatikoitten avulla se olisi varmasti helppoa! Vihaan kaikkea pikkusälää ja tuntuu että sitä on ihan joka paikassa eikä niille tosiaa mitää järkevää paikkaa löydy. Suurimmat ongelmakohdat ovat kylppäri sekä vaatteet, nuo sängyn alus laatikot vois toimia tosi hyvin esim kesävaatteitten ja kenkien säilytykseen:)

 • emmimaria123

  Vaikka kuinka yrittäisin kehitellä meikeillä jotain säilytyssysteemeitä, ne tuppaa aina jäämään pyörimään pöydille. Samoin vaatteet on aina kasoissa… Laatikot auttaisi kyllä!

 • J/SH

  Oi! Tulisikin tarpeeseen juurikin kaikkea pikkusälää varten. Ihan ykköskohde olisi kylppäri purnukoineen ja meikkeineen.

 • liisaa

  Kipeimmin järjestelyapua kaipaisi korukokoelma, jonka laajeneminen ei näe loppua. Tällä hetkellä koruja on niin vaatehenkareissa, parissa mariskoolissa, kylppärin naulakoissa, erilaisissa kenkälaatikoissa kuin kymmenissä eri laukuissa ja pussukoissakin. Sos!

 • J/SH

  Oi! Tulisikin tarpeeseen juurikin kaikkea pikkusälää varten. Ihan ykköskohde olisi kylppäri purnukoineen ja meikkeineen.

 • Pihka

  Täälläkin on pikkusälän kanssa ongelmaa. Aina sitä vain leviää kaikkialle. Tällä hetkellä kuitenkin suurin murhe on olohuoneen vitriinit, jotka ovat vain tupaten täynnä kaikkea vailla mitään järjestystä. Sinne on tungettu vähän mitä sattuu muuton yhteydessä eikä vauvan syntymisen jälkeen ole ollut jaksamista ryhtyä sitä purkamaan ja järjestämääm vaikka näky ei todellakaan ole silmiä hivelevä. Todennäköisesti siellä on monenmoista kadoksissa olevaa pikkusälääkin..

 • Anne B.

  Tämä kilpailu tuli kuin tilauksesta! Minun kodissa jokainen huone kaipaa lisää järjesteystä, ja siis nimenomaan tällaiset pienet kivat esineet, jotka ovat vähän siellä täällää ympäri asuntoa, kaipaavat parempaa säilytyspaikkaa. Säilytyslaatikot sopisivat myös askartelutuotteille (löytyy jonkin verran…).

  Yksi säilytysvinkki on laittaa sellainen oven yläreunan päälle ripustettava koukkurivi kaulakoruille. Voi sitten pitää kaulakorut hyvässä järjestyksessä piilossa kaapinovien takana samalla kun on helppo poimi kaulakoru käytettäväksi. Jos haluaa pitää korut näkyvillä niin onnistuuhan se niinkin, eli kääntää vain koukkurivin niin että kaulakorut roikkuvat oven ulkopuolella. Silloin siitä saa kauniin sisustuselementin kun korut ovat esillä.

 • Keijukimppu

  Kyllä  mulla se ongelma on lapsen lelut. Kuusivuotiaan huone pursuaa kaikkea pientä ja ihana tilpehööriä joista kaikki on tärkeitä mutta enimmäkseen isoissa kasoissa vailla mitään logiikkaa. Kun kaikki olisi kauniisti esillä, omassa huoneessa leikkiminenkin voisi maistua paremmin.

  Kaikkien aikojen paras säilytysvinkki on yksinkertainen: karsiminen. Kun tavaraa on vähemmän, se on helpompi hallita ja pitää järjestyksessä.

 • Tepsuu

  Itselläkin kyllä tuo kosmetiikkapuoli on ongelmallinen ja tavaraa löytyy useammasta kosmetiikkalaukusta eikä niitä tule kyllä pahemmin sieltä sitten edes kaiveltua.

 • annamariakaroliina

  Meillä kyllä järjestystä kaipaavat kosmetiikkavarastoni, erityisesti kynsilakat. Poikaystävän sälät olisi myös kiva saada siistiin järjestykseen ;)

  Voi kun olisikin säilytysvinkkejä, joita jakaa… Taidan lukea kaikki postaukseen tulleet kommentit läpi :D

   

  annamariakaroliina ä hotmail.com

 • Mikaaa

  Itselläni ei ole ongelmaa säilytystilan suhteen, mutta olen huomannut samanlaisen ongelman pikkutavaroiden – erityisesti korujen, säilyttämisen kohdalla. Erityisesti kaulakorut ja roikkuvat korvakorut aiheuttavat raivostuttavia sekamelskoja laatikoston pohjalla (vaikka kuinka yrittäisin pitää ne toisistaan erillään). Tarvetta löytyisi siis pienille säilytyslaatikoille!

 • Sara J

  Vaatekaappeja ja kosmetiikkaa on kyllä vaikea pitää järjestyksessä.

  Hankalimmaksi olen kokenut kuitenkin juuri kaiken pikkusälän säilyttämisen. Mihin laitan vasaran, jota tarvitsen ehkä kerran viiteen vuoteen? Tai tinakauhan? Tästä syystä minulla kaappi, jossa on mysteeriboksi täynnä kaikkea mukavaa. Pyöränpumput (kyllä, monikossa) makaavat siellä iloisesti vesivärien, ruuvimeisselien, huopatassujen, munalukkojen ja muun pikkusälän kanssa.

  Paras säilytysvinkki on mielestäni hankkia jokaiselle tavaralle oma paikkansa. Hah, onnistuisikin joskus! Mutta esimerkiksi laukkuun tuppaa kerääntymään kaikenlaista, joka sitten pyörii kotona milloin missäkin tasolla. Ässävinkkinäni onkin siis kalusteen hommaaminen laukkusälälle, jottei laukussa olevat asiat pyöri ympäri asuntoa. Tyhjennän siis nykyään laukun joka kerta kotiin tullessani. Uten silo (itselläni on tämä, ihana!) tai joku muu vastaava kaluste on loistava laukkusälän säilyttämiseen. Näin on myös näppärä vaihtaa laukkua päivästä toiseen. Joidenkin olen kuullut suosivan myös erillisiä pussukoita laukkujen sisällä, mutta itse pidän enemmän siitä, että laukun voi tyhjentää päivän päätteeksi johonkin kalusteeseen, jossa kaikelle on oma paikkansa.

 • Jjii

  Meillä varasto on hirveimmässä kunnossa… Säilytystilaa on vähän sisällä, niin kaikki ylimääräinen on tungettu varastoon. Ei kiva jos joudut etsimään sieltä jotain tiettyä.

 • Niinukka

  oih, nämä laatikot on hyvän näköisiä. Mun ongelma on vaatekaappi. Kengät, vyöt ja muu sälä hirveessä sumpussa keskenään enkä koskaan löydä mitä tarvii.

 • Tarvitsisin enemmän säilytystilaa mm. valokuva-albumeille, kirjoille, koruille ja vähän myös kaikelle pikkusälälle.

 • Päivikkinen

  Meillä on eteisessä lipasto, jonka päälle kertyy kaikkea lasten leluista lähtien. Tasasin väliajoin kippaan kamat lipaston ylimpään laatikkoon. En tiedä enää mitä siellä on, mutta jotain tarttis tehdä kun laatikon pohja on losahtanu osittain irti..

 • Tuyaa

  Minun(kin) on ongelmani on nurkkiin kertyvä pikkusälä ja yleensäkin kaikki ”epämääräinen” jolle ei ole varsinaista omaa paikkaa missään. Myös kausisäilössä olevia vaatteita ja kenkiä on laatikoissa siellä täällä, kun varastotilaa ei ole tarpeeksi. SmartStoren laatikoita minulla muutama jo onkin, mutta ne ovat muuhun tarkoitukseen kuin esillä säilyttämiseen alunperin hankittuja, ja värien takia en siis halua pitää niitä esillä. Nuo valkoiset laatikot olisivat kivat vaikka esille jäisivätkin!

 • Maini

  Raivasin juuri syksyn innoittamana ylimääräistä tavaraa. Vaatekaappi on nyt kompakti eikä kenkiäkään jäänyt montaa paria, kosmetiikkaa en taas itse liioin käytä. Mutta säilytysongelma on kaikenlaisen pienen, tarpeellisen sälän kanssa: lautrit, johdot, pyöränhuoltovälineet, otsalamput jne jne. Tuo voisi olla kätevä ja vieläpä ihan kivannäköinenkin ratkaisu.

 • ErikaAnna

  Halleluja nää laatikot olis niin pelastus!! Itellä kylppärissä tavaraa kaikkialla hujan hajan ja harmittaa juurikin tuo kun kaikki kivat putelit on ihan pölyssä/niitä ei meinaa mistään löytää.. Olen käyttänyt kosmetiikalle sellasta minimaalista läpinäkyvää boxia mutta onhan se aika epäsiistin näköinen ja mikään ei tunnu mahtuvan sinne järkevästi.. Tää olis niin mun pelastus, toivottavasti osuis kerrankin arpaonnea omalle kohdalle!

 • Nefer

  Käsitöitä paljon tekevänä ongelmana on ollut lankojen, kankaiden ja muiden käsityötarvikkeiden säilyttäminen. Ne pitäisi pystyä ottamaan näppärästi käyttöön, mutta säiltysratkaisun olisi oltava myös esteettisesti pätevä.

 • Neelia

  Juurikin kuvailemasi ”pikkusälä” on haasteellisinta säilyttää järkevästi. Olenkohan ainoa, jolla on esim. vanhoja shampoo-, hoitoaine- ja hiusten muotoilutuotepulloja joka paikka täynnä, koska käytössä olevahan tuote jää käyttämättömäksi sillä hetkellä, kun ostan uuden ja pätän kokeilla sitä. Silti niitä vanhoja ei koskaan raaski heittää pois, koska loppuhan voi tulla joskus käytettyä. Huono tapa. :( Lisäksi olemme piakoin muuttamassa, joten uudenlaisille säilytysratkaisuille olisi todellakin tarvetta!

 • hattiwatti

  Sängynaluslaatikko voisi olla hyvä paikka säilyttää käsityötarvikkeita, kankaita jne. Jotenkin ne aina leviävät kaapista pöydille kun on joku ompeluprojekti meneillään. Myös eteiseen tarvittaisiin järjestystä huiveille ja hanskoille.

 • EmiliaMaria

  Eteinen! Apua mikä kaaos siellä vallitsee, kun on kolmen eri ihmisen kengät, pipot, hanskat, harrastusvälineet ja vaatteet. Sekä tietenkin vielä käsilaukut… 

  Olen myös siirtänyt lapsiperheessä melkeinpä pakollisen kuivausrummun hankintaa, kun en keksi että mihin saisin siirrettyä tuon purkkiarsenaalini kylppäristä pesukoneen päältä, jos siihen tulee kuivausrumpu… 

 • Tua

  Ongelmani on täsmälleen sama kuin sinulla, eli pikkusälää tuppaa kertymään vähän joka pöydälle ja tasolle. Raivostuttavaa! Kaiken lisäksi kotimme lattialla ajelehtii kahden viikon takaisen muuton jäljiltä erinäisiä laatikoita täynnä tavaraa. Muuton yhteydessä laitoimme kiertoon lipaston ym. huonekaluja, eikä niille ole vielä löytynyt korvaajia, joihin voisimme purkaa muuttolaatikoiden sisällön. Katselisin tällaisia valkoisia laatikoita kyllä huomattavasti mieluummin kuin pahvisia banaanilaatikoita…

 • Tammenoksa

  Kaikki muu on kodissani aika mukavassa järjestyksessä paitsi…taddadaaaaa: vaatekaappi. Oh lord, se onkin sitten kaaoksessa koko muunkin kodin edestä. Yli hyllyjen ryöppyäviä villapaitoja, eksyneitä sukkia, lattialle valuvia legginssejä, takana rutussa mököttäviä t-paitoja. Kamalaa katsoa kaappia ja todeta, että se on minun! :D

 • laulau

  Mulla suurin ongelma on erinäiset paperit ja vihkot: niitä kerääntyy älyttömästi ja läpikäyminen raivostuttavaa. Myös pikkuiset kosmetiikkaputelit pyörivät siellä täällä..

 • eippa-i

  Tervetuloa työhuoneelleni kaiken sälän keskelle! On pensseleitä, tusseja, lyijykyniä, kumeja, värituubeja, teippirullia ja kaikkea muuta pikkutavaraa. Tämä luettelo voisi jatkua loputtomiin.
  Tällainen säilytyspelastus kyllä sopisi työhuoneeni organisoijaksi. Siitä haaveillessa! :)

 • heidutska

  Olen juuri muuttanut pikkuruiseen asuntoon ja kaikki tavarat ovat vielä levällään, vaikka paljon olen saanut karsittuakin tavaraa. Meikit ja vaatteet ovat ongelmallisia, mutta suurimmaksi ongelmaksi minullakin muodostuu kaiken pienen ja tärkeän sälän varastoiminen

 • Maikkels

  Meidän kodissa kaikkein eniten päänvaivaa tuottaa aviopuolisoni siellä täällä sijaitsevat tavarajemmat. Minä olen meistä järjestelmällisempi, joten omat laatikot ja vaatekaapit ovat hyvinkin siistit. Puoliso taas on luonteeltaan boheemimpi tapaus. Mulla on onneksi hyvä muisti, joten tiedän suurin piirtein miehenkin jemmojen sijainnin ja sisällön. Toisaalta aika hellyttävääkin, kun toinen kysyy omien tavaroidensa sijainnista ja minun kertoessani missä hukassa olevat sijaitsevat, tämä tulee suukottamaan ja ihmettelee, miten hänen vaimollaan on niin hyvä muisti. Enhän mä yksinkertaisesti voi olla silloin kovin harmissani…

  Joskus harmitti, mutta olen vaan ajan kanssa todennut, että järjestelmällisyys tai sen puute on muuttumaton ominaisuus – ja omassa kotonaan aikuinen saa pitää omia tavaroita parhaaksi katsomassaan järjestyksessä. Mies toteuttaa itseään tässä asiassa eri tavoin kuin minä. Näkyy tuo ”taiteellinen” elämänasenne siinä muutenkin, ettei hän turhista jaksa muutenkaan pingottaa – ja se on tosi hieno ominaisuus avioliitossa!

  Eipä silti, helppokäyttöiset säilytyslaatikot tulisivat varmasti jemmavarastojen selvittelyssä käyttöön. Kirkkaat laatikot voisi olla käteviä sen takia, että sisällön näkee suurin piirtein heti, eikä vasta kantta aukaisemalla. Tällä hetkellä kaapeissa on Orthexin sekalaisia kannettomia muovikoreja, mutta ne on mun mielestä ikäviä, kun keräävät ajan kanssa likaa ja pölyä sisälleen.

  …en siltikään usko, että mun muisti kävisi arpaonnen sattuessa täysin tarpeettomaksi…

 • larsku

  Onpas kätevän ja kivan näköisiä laatikoita! Omalla kohdalla ongelmia tuottaa vaatekaappi ja muutenkin vaateröykkiöt… Olen koittanut ratkoa ongelmaani esim naulakoilla, mutta ei nekään ihan ole toimineet :D

 • Paiksa

  Olohuoneen pöydälle kertyy kaikenlaista, mitä siinä ei tarvitsisi olla. Jalkarasva, kyniä, papereita, teippirulla, lehtiä, kamera, sakset jne. Järjestelyn jälkeen muutama päivä ja näkymä on sama kuin ennenkin. Ehkä se vielä joskus pysyy siistinä… :)

 • AG

  Huh, onko tässä ratkaisu ongelmaan pieni lapsi ja minimaaliset neliöt tai elektroniikkaa rakastava isä ja olematon säilytystila? :-D Äidistä puhumattakaan… hih.

 • roosakotilai

  mikä ihana kosmetiikkataivas :o!
  Oma kylpyhuoneeni kaipaisi kyllä järjestystä, on kaikki putelit ja pensselit sekaisin, vaikka kaikenlaisia koreja kylppäristä löytyykin. Järjestelmällisyys puuttuu!

 • AnneK

  Oih! Juuri säilytyslaatiokoita kaipailen. Olen vastikään muuttanut uuteen ihanaan asuntoon ja uudistamis-/ järjestelyprosessi on meneillään. Suurin ongelma-alue on kotonani juurikin makuuhuone ja sen yhteydessä oleva vaatehuone. Monien vuosien saatossa muuttojen yhteydessä mukaan on raahautunut erilaisia ja -kokoisia säilytyslaatikoita ja olisi ihanaa jos vihdoinkin saisin ne päivitettyä ja nykyiseen asuntoon sopiviksi. Tällä hetkellä esim sängynaluslaatikoita ei saa rullailtua alta pois, vaan sänkyä pitää nostaa jotta pääsisi tavaroihin käsiksi :D Eli nämä osuisivat kuin hanska lokeroon!

 • JJS

  Kaksi vanhan asunnon komeroa, joihin on sullottu kategoria ”kaikki vaatteet, joita en juuri nyt tarvitse/jotkaa pitää korjauttaa/pesettää”. Talvivarustus ja talviurheiluvarustus sekä juhlapuvut vievät tuhottomasti tilaa ja niitä ei millään jaksa pitää ojennuksessa.

 • AnneJ

  Eteisen vaatesäilytys kaipaa järjestelyä. Huivit, hanskat pipot ja etenkin kengät joita on kertynyt luvattoman paljon.

 • Saakku

  Säilytysjärjestelmiä kaipaa talvisin kesävaatteet ja kesäisin talvivaatteet. Vaatekaapin jakaminen talvi- ja kesäkauteen auttaa pitämään vaatekaapin hallinnassa.
  Pienet sälät on helppo säilyttää koristelluissaa kenkälaatikoissa

 • Eeru

  Työhuone kaipaa järjestystä! Olen kyllä muuten siisti ja järjestelmällinen, mutta työpöydälle tuppaavat jäämään pyörimään erinäiset lippuset ja lappuset, kynät, vihkot ja kamerakalusto. Tiedän kyllä aina suurinpiirtein mistä mitäkin pitää lähteä etsimään, mutta olisihan se jo korkea aika saada tämäkin läntti yhtä siistiksi kuin muukin kämppä.

 • AnnaSal

  Kahden siskon kommuunissa kylpyhuone pursuaa kosmetiikkaa, eikä koskaan ole varma mikä on kenenkin :)

 • V-sukka

  Vaatekaappi ja kirjat ovat järjestyksessä, mutta meillä on kolme pientä pahvilaatikkoa, ”ea”, ”paperitarvikkeet” ja ”hyödylliset tavarat”, joista viimeksi mainittu pursuilee kaikkea teipistä puukkoihin. Pahvilaatikkoratkaisu siksi, ettei meillä ole vetolaatikoita vaan nämä sijaitsevat kirjahyllyssä… Ja näitä tarvitaan melko usein ja ovat päällekäin :D

 • Parkkis

  Täällä kämpässä tarvitsisi joka nurkka uudelleen järjestelyä ja säilytystilojen järkeilyä. Ensin pitäisi olla isot kuviot selketä jotta näitä pikkuratkaisuja voisi hyödyntää enemmän!

 • Lyly

  Vaatekaappi toki, mutta myös ikkunalaudat keräävät rojua magneetin lailla: avaimia, lehtiä, laskuja, lukkosulaa 2 kpl (olleet siinä koko kesän… jos vaikka tulee tarve), puhtaiden pyykkien pinoja, teemukeja. Tää on se unelma leveistä ikkunalaudoista, joka kohtaa realiteetit.

 • meg

  Olen erittäin järjestelmällinen ja hyvin organisoiva tyyppi, eikä suurempia ongelmakohtia onneksi asunnosta löydy. Vaatesäilytys ja liinavaatteet kaipaisivst kuitenkin lisätilaa, vaikkapa sängynaluslaatikoista.

  Tärkein siisteysvinkki onkin juuri se, että kaikilla, ihan kaikilla tavaroilla täytyy olla oma paikka. Silloin ei synny epämääräisiä kasoja ja säläkaappeja :)

 • Manuu

  Kaikki vuodevaatteet ja pyyhkeet on sullottu epämääräisiin kasoihin muutamalle hyllylle vaatekaapissa, niiden järjestelyyn kaipaan Orthexia :)

 • A.H.

  Kosmetiikansäilytysvinkki: pyrin säilyttämään omani niin, että esimerkiksi kylppärin kaapin avatessani näen kaikki tuotteet kerralla. Kynsilakat ja meikit ovat omissa paikoissaan niin, että laatikon avatessa näen koko valikoiman. Tuotteet ei ole ikuisia, ja näin mikään ei unohdu vanhenemaan laatikon perukoille. Ei tämä tietenkään toimi, jos tavaraa on kasseittain, mutta kohtuullisemman määrän kanssa hyvä systeemi.

  En siis osallistu arvontaan, en tiedä mihin laittaisin tuon kaiken! :D Konmarit kokeilleena olen samaa mieltä siitä, että paras tapa saada tavara järjestykseen on vähentää sitä. Ja kirjassa on ihan hyviä vinkkejä, vaikka ei suunnittelisikaan suurta elämänmuutosta.

   

 • SannaHaa

  Olemme eläneet viimeiset viisi vuotta remonttielämää ja sen samaisen viiden vuoden aikana on pyöräytetty maailmaan myös kaksi lasta. Ymmärrettävästi paljon tavaroita on hukassa edelleen jossain muuttolaatikoiden syövereissä kellarissa ja myös paljon kaikenlaista sälää on tullut hankittua turhaankin. Vauvasälä on pikkuhiljaa vaihtumassa Lego-ukkeleihin ja muuttolaatikoista purettua tarpeetonta tavaraa on laitettu vauhdissa eteenpäin – naapureille taikka hyväntekeväisyyteen. KonMarin kirjaa en ole vielä lukenut, mutta selvästi tässä elämänvaiheessa suunta on oikea – vähemmän tavaraa ja enemmän tilaa elämiselle. :)

  Yksi selkeä korjauksen tarpeessa oleva kohta meiltä löytyy – askarteluhullu lapseni (ja minä) ei onnistu pitämään tarvikkeitaan järjestyksessä millään. Useimmiten askartelupöytäkin on niin täynnä tavaraa, etä askarteluhommat siirtyvät keittiön pöydän ääreen… ja taas on kaaos valmis.

 • Neiti S.

  Laatikot näyttävät todella kätevältä! Minulla vaatekaappi on mallia ”pois silmistä, pois mielestä”, jonne heittelen kaiken tavaran pois näkyviltä. Siistiä näennäisesti, mutta vaatekaappi on räjähdyspisteessä. Onneksi 1-2 kertaa vuodessa pidettävä kirppis auttaa hieman tilannetta.

 • AnuKoo

  Järjestystä kaipaisi ehdottomasti pienikokoinen keittiöni! Rakasta kokkaamista ja gourmet vaatii todella paljon erilaisia raaka-aineita ja välineistöä. No okei, keittiötavarat ovat myös heikkouteni, niitä tuntuu vaan aina kertyvän lisää! Tilaa on keittokomerossani huikeat neljä neliötä, joten kaapeissa ja tasoilla on ruuhkaa. Kiva säilytyskokonaisuus lisäisi järjestystä ja hygieniaa puhumattakaan kokin hermoista, kun se yksi tietty maustepurkki löytyisikin vaivatta.

 • lllau

  EHDOTTOMASTI joka hemmetin kaapin,laatikon ja lipaston kätköissä piilotteleva kosmetiikka.. Samalla kassi-taktiilalla mennään suurimman osan kanssa täälläkin ja se on kieltämättä epäkäytännöllinen eikä mikään ikinä löydy siitä ensimäisestä paperikassista.. tietenkään.

  Tää ratkaisu näyttää ihanan näppärältä ja kerrankin säilytyslaatikot on käytännöllisen lisäksi myös kivan simppelin näköisiä!

 • Noksu

  Mulla meinaa kertyä juurikin kaikenlaista pientä sälää tasoille ja pöydille… Olisi ihanaa järjestellä nuo tilpehöörit siististi laatikoihin ja saada ne näin pois näkyviltä!

 • Matilde

  Eilen juuri siivosin asuntoa ja mietin miten olisi järkevintä laittaa tavaroita. Säilytyslaatikoitakin voisin tarvita tavaroita järjestellessä. Sekin tuli juuri eilen mieleen kaiken kaaoksen keskellä! Olisi kiva, jos kaikella olisi oma selkeä paikkansa. Siivotessa sain aseteltua kirjat ja elokuvat nätisti kirjahyllyyn. Olen luopunut vanhoista vaatteista, tai vaatteista, joita ei vaan tule käytettyä, viemällä niitä kirpparille ja kierrätykseen. Yritän luopua turhasta ja keskittyä olennaiseen. Vältän ostamasta liikaa koriste-esineitä. Kirjoja hankin mielelläni. Pyrin yksinkertaisuuteen ja toimivuuteen. Siisti koti luo hyvän fiiliksen!

 • Shoegalll

  Loistava kilpailu, tulisi palkinto todellakin tarpeeseen! :) Mun asunnossa erityistä järjestelyä kaipaisi kyllä ihan koko koti hankalan pohjapiirroksen takia.

 • akkiiR

  Tällä hetkellä koko kämppä tarvitsisi järjestystä! No ei, muutettiin muutama kuukausi sitten uuteen asuntoon ja vaikka muuton yhteydessä myin ja lahjotin paljon tavaraa eteenpäin, pyörii nurkissa vieläkin hurjan paljon romua, mikä ei ole löytänyt omaa paikkaansa. Tuntuu, että siirrän romukasaa huoneesta toiseen ja nyt muut paikat on suhtkoht siistissä kunnossa, paitsi työhuone. Sinne on siirretty kaikkien muiden tilojen tavarat, mille ei ole muuta paikkaa, ja sieltä niitä ei voi oikein siirtää enää mihinkään. Joten apua järjestelyyn kaivataan!

 • Satuinkeri

  Mulla on noita laatikoita ja ovat hyviä ja mahtavaa, että löytyy myös tuollaisia lisäosia! Mä olen muuttanut pari kuukautta sitten ja vaikka luulin että mitään ylimääräistä ei ole, niin kummasti sitä pientä sälää löytyy. Niille sopisi tuollainen sisälokeroratkaisu. Rakastan siisteyttä ja järjestystä ja varsinkin näin uudessa kodissa en halua minkään olevan hukassa ja rumasti laatikon pohjalla.

 • Suviee

  Eteisen peilikaappiin kerääntyy aina kaikkea sälää! Ja tällä hetkellä siellä ei ole edes minkäänlaista säiltyslaatikkoa vaan tavarat, kodintarvikkeet ja kengät ovat iloisessa sekamelskassa. Siinä sitten alkaakin etsimään kenkäparia romppeiden alta. Muuten olen oikein siisti ja pidän tavarani järjestyksessä, mutta se kaappi on päässyt pahasti villiintymään…

 • Maiai

  Mukana!

 • Meillä ongelmallisin paikka tavaroiden säilytyksen suhteen on eteinen ensinnäkin miten saada nyt taas syksyn tullen jatkuvasti käytössä olevat käsineet, huivit, pipot, sateenvarjot ynnä muut pysymään nätisti järjestyksessä ja löytymään aamukiireessä. Toisekseen eteisessä sijaitsee lipasto, joka kerää päälleen ja laatikoihinsa epämääräistä sälää – avaimia, latureita, aurinkolaseja, leffalippuja, postikortteja, kuitteja… Tuollaisista laatikoista voisi olla apua eteisen kaappien ja tasojen organisoinnissa!

 • Pin

  Olen viimeisen vuoden aikana onnistunut karsimaan vaate- ja kenkävarastoani. Karsimisen jälkeen olen huomannut miten paljon tarkemmin harkitsen uutta ostaessani. Toisaalta saan myös enemmän iloa vanhoista, kun ne ovat juuri niitä, joista eniten pidän. Asuntoon valmiiiksi asennettu vaatekaappihässäkkä ei mitoituksiltaan kuitenkaan palvele tarpeita, ja ilahtuisinkin suuresti jos saisin laatikoita ja lokerikoita loppujen vaatteiden ja asusteiden järjestämiseksi :)

 • Ansunen

  Wc:n kaappi kaipaisi järjestystä, koska kosmetiikka vie tilaa eikä meinaa mahtua kaappiin enää ollenkaan.

 • Susku

  Tämmöisessä pikkuruisessa opiskelijayksiössä tilanpuutetta tuntuu olevan kaikkialla. Tällä hetkellä eniten sekaisin taitaa olla vaatekaapit, joissa hyllyjen vähyys aiheuttaa tavaroiden ulos pursuamista. Lisäksi pienelektroniikan säilytys tuottaa ongelmia. Onneksi oivallisena niksipirkkana olen keksinyt päällystää tavallisia kannellisia muuttolaatikoita tapetilla luoden opiskelijabudjetin tilapäisratkaisun. Kuitenkin oikeat säilytyslaatikot toimisivat ehkä hieman paremmin tähän tarkoitukseen. :)

 • Sari P

  Muuta tavaraa ei kotiin yleensä kerry, mutta ne neulelangat… Ja myönnetään, että huulipunat ja kynsilakat pysyisivät kaatumatta tuollaisissa säilytyspurkeissa paljon paremmin :)

 • Aline

  Säilytysongelman asunnossani aiheuttaa siivouskomeron puute. Ilman selkeää siivouskomeroa, joudun säilyttämään osan siivousvälineistäni kylpyhuoneessa ja loput keittiön allaskaapissa, jossa vallitsee kaaos.

 • Säilytyslaatikoita meillä tarvittaisi eniten leluille ja askartelutarvikkeille.

 • Miinamiin

  Järkevämpiä säilytysratkaisuja kaipaisin vaatteille, kengille ja asuille! Vuokrakämpässä vaatesäilytys alkaa käydä aika ahtaaksi.

 • Vaatekaappi on vähän niin kuin ikuisuusprojekti :) Tällä hetkellä itsellänikin on hankaluuksia meikkien ja sellasten säilytyksessä.
  ”Puolipitoisten” vaatteiden ja muidenkin vaatteiden säilytykseen vaaterekki on kyllä hyvä ja siihen voi laittaa roikkumaan vaikka Ikean lokerikon.

 • Ellinen76

  Käyn juuri kotiamme laatikko laatikolya, kaappi kertallaan läpi. Osa tavaroista lähtee roskiin, osa kirppikselle, osa lahjoituksena eteenpäin, osa myyntiin. Pääasia on, että ylimääräinen tavara lähtee meiltä kiertoon. Vaikeimpana koen oman lehtienhamstraamiseni. Minulle ei tule tilattuna kuin kaksi aikakauslehteä, mutta kun en ehdi niitä lukea silloin, kun ne kolahtavat postiluukusta, niitä kertyy aina aikamoinen pino.

 • Namne

  Minulla epäjärjestysongelma liittyy vaatteisiin ja erityisesti niiden kasaantumiseen epämääräisiin ”säilytyspaikkoihin” kuten tuolille tai vaaterekin päälle roikkumaan – eikä tietenkään siististi viikattuna tai nätistä ripustettuina. :)

 • Iinapiina

  Pikkutavara on hienoinen ongelma, säläpurkkeja on parissakin kaapissa.. Isoin ongelma on kuitenki eteisen melko iso liukuovikaappi, kaapissa on tasan yksi hylly missä on kaksi laatikkoa asusteille. Kaapissa kengät on yhtenä kasana. Ja koska kaappi on myös imurin säilytyspaikka, niin kenkävuori purkautuu ainakin kahdesti viikossa aiheuttaen suurta ärsytystä ja raivoa.

 • wilmina

  Vaatehuone!
  Voi apua, kohta vuosi muuton jälkeen sen ”säilytysjärjestelmä” koostuu edelleen päällekkäin pinotuista ikeakasseista.. Huoh!

 • eikku

  Ongelmakohdat ovat vaatekaapit ja varastokoppero…

  eikkustan ät luukku.com

 • Pauau

  Ompelu- ja askartelutarvikkeiden säilytys on vaikeaa näin pienessä kodissa. Tuntuu, että niitä on vähän joka nurkassa. Olisi kiva saada kaikki yhteen fiksusti järjesteltynä. Nuo laatikot vielä näyttävät hyvältä kaiken lisäksi. :)

 • Leena

  Kahden wc:n kaapit…teinityttösen koko huone…eteisessä huivit, myssyt,lapaset…eipä jaksa edes kaikkia luetteloida…olisikohan laatikot ratkaisu tähän?!

 • kaisa karoliina

  Mulla ei ole kosmetiikan kanssa tuollaisia ongelmia, mutta vaatteiden paljous vaivaa. Ostelen niitä todella paljon kirppareilta ja alennuksista, ja juuri kaikenlaisia hassuja, joita en sitten koskaan käytäkään, koska lempivaatteeni ovat farkut ja mustat trikoopaidat. Mutta esim. taidetarvikkeiden säilytykseen ottaisin mielelläni esittelemiäsi laatikoita ja lokerikkoja.

 • Norra

  Kon Marit on täälläkin luettu ja osittain toteutettukin, mutta silti on vielä tavaraa mitkä kaipailee fiksumpia säilytysratkaisuita. Eniten ehkä tällä hetkellä käsityö- ja taidesälä jota pyörii epämääräisissä kasseissa ja pussukoita pitkin kaappeja ja pöydän alusia. Raivaamisesta olisi tietysti paras aloittaa näissäkin…

 • Uuva

  Harrastustavarat kaipaavat parempaa organisoitia. Säilytystarvikkeet voisivat innostaa etsimään niille kunnon paikat.

 • tesssa

  Muutimme poikaystävän kanssa yhteen kohta noin puolivuotta sitten ja osa kamppeista on vieläkin mukavasti pahvilaatikoissa ja muovipusseissa muka piilossa nurkissa ja seinän vieressä ihan vaan siksi, kun ei ole muutakaan paikkaa. Uskon että Orthex säilytys laatikot olisivat paljon siistimpi, kauniinpi ja silmää miellyttävämpi ratkaisu tavaroiden säilytykselle.

 • SaR

  Valitettavasti meillä koko kämppä kaipaisi loogisempia tavarasäilöjä :D nyt on meidän vanhempien sekä muksujen pikkusälää kämppä täynnä.

 • sartsaa

  Meikki ja vaatepuoli kaipais eniten uudelleen järjestelyä :) Olen muuttamassa uuteen kämppään eikä siellä ole kaappeja juuri ollenkaan…

 • 0ili

  Ehdottomasti vaatehuoneemme! Vaatteita säilytämme siellä loppupeleissähyvin vähän, mutta koko huoneen on vallannut nimenomaan pikkusälä. Meikkini, jotka eivät muuten mahdu päivittäin käyttämieni mukaan, valtaavat koko hyllyn, myös kanssaeläjän tietokonekamat vievät reippaasti tilaa. Uutta säilytysratkaisua olen pitkään jo toivonut, mutta ikinä ei jaksa alkaa sitä huonetta jotenkin järjsestämään.

 • Riitta T

  Vaatehuone kaipaisi säilytyslaatikoita. Suosittelen mainitsemasi kirjan lukemista, itse aion testata tavaroiden taittelua pystyyn ja tähän uudet säilytyslaatikot olisivat tarpeeseen.

 • Anska

  Ongelmani on liikaa tavaraa liian pienessä tilassa. Siksipä monelta tavaralta puuttuu se oma paikka ja ne lojuvat ympäriinsä! Kaikenlaiset säilytyslaatikot olisivatkin siis hyvin tarpeellisia.

 • Nel

  Näyttää hyvältä! Tää tulis niin tarpeen, muutin juuri omaan ensimmäiseen asuntoon jota ei tarvitse jakaa _kenenkään_ kanssa (ulkomailla asumisen+opiskelun riemuja). Asunto on ihan kiva mutta tässä ei ole yhtäkään vaatekaappia joten aika luova saa olla vaatteiden säilytyksen kanssa joten tuollaiset laatikot olisivat super! Tällä hetkellä säilytän vuodevaatteita/pyyhkeitä/yms Ikean kasseissa sängyn alla..

 • siniM

  Meidän kodissamme järjestelyä kaipaa ehdottomasti poikaystävän vaatekaappi. Se on kyllä sellainen musta-aukko, joka syö paljon muutakin kamaa kuin vaatteita… Olen monesti kinunnut lupaa kaapin järjestämiseen, mutta sitä en ole vielä tähän päivään mennessä saanut :D

 • Johannaj

  Omassa kodissani järjestyksen puutteessa ovat ehdottomasti keittiö ja kylppäri. Kylppärissä kaikki mahdolliset ja mahdottomat tasot tulvivat tavaraa. Keittiössä taas tavarat, jotka on järkevintä pitää pöydällä käden ulottuvilla, muodostavat kaaoksen jokaiselle tasolle :D Nätit laatikot tulisivat siis enemmän kuin tarpeeseen!

 • Sallakristiina

  Oi kuinka kätevältä nämä näyttävät. Itselläni askartelutarvikkeet ja hiustenlaittotavarat kaipaisivat tällaista systeemiä. Meikkejä on sen verran vähän, että mahtuvat kahteen meikkipussiin, joista pienemmän nappaan usein mukaan laukkuun. Kiitos kivasta blogista!

 • Jannniina

  Hahha ihan rupesi huvittamaan kun rupesin miettimään mikä paikka meillä olisi kaikista eniten hyvän säilytysjärjestelmän tarpeessa.. Kuvittelin heti itseni, kokonaisena 155 senttisenä naisihmisenä kurottelemassa sunnuntaisena siivousaamunani meidän siivouskaapin ylähyllylle. Hapuilen kenkälaatikkoa missä asustelevat kodittomat rojuset, ruuvimeisseleistä ja siivousräteistä kenkälankkiin ja kynsiviiloihin. Siinä hapuillessani päähäni tippuu yleensä ensin pehmeät asiat kuten rätit mutta joskus myös kenkäharja ja pattereita.. voisin tarvita tuommoista säilytyshelpotusta niin päässä ei olisi niin usein kuhmuja ! :)

 • TainaK

  Olen järjestelijätyyppi ja tykkään tehokkaasta tilankäytöstä, mutta liinavaatteet eivät asetu niille suunniteltuun paikkaan. Toisinaan jaksan yrittää, toisinaan vaan paiskaan pyyhkeet ja lakanat kaappiin, kun eivät ne sinne kuitenkaan asetu!
  Vaatekaappini on järjestyksessä aina, koska nautin sen jokaista päivää piristävästä estetiikasta.
  Tavaran vähennyskään ei auta, sillä kysymys on erilaisten muotojen yhteensovittamisesta kaapissa. En myös jaksa nähdä niin paljoa vaivaa liinavaate- kuin vaatekaapilla…

 • aaaa

  Olen juuri muuttanut uuteen asuntoon, niin tämähän osui sopivaan saumaan. Tällä hetkellä vaatteet ja liinavaatteet etsivät edelleen paikkaansa, sillä kimppakämpän huoneessani ei ole yhtään kaappia.

 • Sha

  Suurin ongelma itselläni on ”sälälaatikot”. Periaatteessa niitä pitäisi olla vain yksi, mutta kas kummaa kun niitä laatikoita/hyllyjä/rasioita on vähän joka puolella kämppää. Toinen on työhuoneessa seilaava paperimeri… jota en edes halua ajatella sen enempää.

 • riks

  Voi kyllä, säilytysjärjestelmän päivitys olisi paikallaan täälläkin. Pieniä liikkuvia elementtejä kiertelee pitkin kotia etsien järkevää paikkaansa. Kaikista kipeimmin tilanne näyttäytyy kylppärissä.
  Heräsi myös ajatus pienestä taideprojektista, johon voisi hyödyntää vanhentuneiden kynsilakkapurnukoiden jämät… :)

 • Katriii

  Ihana arvonta, tämän voitto varmaan pelastaisi tänhetkisen elämän. Muutettiin viikkoja sitten, mutten kertakaikkiaan keksi, minne kaikkialle tätä pikkusälää voisi järkevästä lajitella. Iso osa on jo heitetty ja annettu pois, mutta vielä riittää. Haluaisin niille jonkin järkevän varastointisysteemin, josta ne paikantaa tarvittaessa nopeasti. Jaiks!

  Meilläkin sängynaluslaatikot käytössä, parhautta! <3

 • Helyharakka

  Korukokoelmani vaeltaa pitkin asuntoa ja saan jälestää helyjä milloin mistäkin. Olen yrittänyt järjestellä niitä eri kokoisiin pikkurasioihin, mutta niilläkin on tapana juuri tarpeen tullen olla hukassa. Yksi järkevä säilytysboksi pitäisi aarteet tallessa ja helposti löydettävissä.

 • Lottata

  Muutin viime jouluna nykyiseen asuntooni ja siitä lähtien on ollut hankinnassa muutama kätevä ja siistin näköinen laatikko tv-tason alapuolisille hyllyille. Tällä hetkellä nuo hyllyt pursuavat kaikenlaista pikku tavaraa, joista ärsyynnyn aina katsoessani televisiota, koska silmä osuu niihin väkisinkin. En tiedä kuinka saamaton ihminen voi olla, ettei saa edes laatikoita ostettua, mutta ehkä nyt tulisi ratkaisu siihenkin ongelmaan :)

 • helkky

  Säilytyksen ongelmapaikkoja kyllä löytyy, mutta äkkiseltään sanoisin tyttölapsen lelut, jotka on sitä pientä värikästä muovista piperrystä ja sitä on joka paikka täynnä. On petsien tavaroita, legoja, barbien laukkuja tell me about it….mutta kyllä, toinen ongelmakohta on juurikin omat rasvat jne. purkit ja putelit. Ei toki siinä mittakaavassa kuin sinulla, mutta ylipäätään ne vie yllättävän paljon tilaa. Olen ilolla arvonnassa mukana!

 • Katjuskainen

  Parempaa järjestystä kaipaisi aika monikin kohta kotona, mutta erityisesti juuri kaikenlainen pikkusälä leviää meilläkin ympäriinsä. Sellainen tavara, joka ei kuulu kirjahyllyyn, vaatekaappiin tai keittiön kaappeihin, tosi vaikea keskiä säilytysratkaisuja!
  katjamako(at)hotmail.com

 • Veera-

  Kaikki sälä pyörii jatkuvasti pöydillä, hyllyillä, lattialla, you name it… Korjauksen tarpeessa olevia kenkiä löytyy keittiöstä, luettuja lehtiä sohvan alta, muttereita hyllyn päältä, ystävän unohtama laturi odottaa eteisessä noutajaansa. Pienessä kämpässä kaikki suuret kokonaisuudet olen vähän pakonkin edestä miettinyt hyvään paikkaan säilytykseen (esim. juuri mainitsemasi sängynalunen on täytetty laatikoilla), joten ”tärkeimät” asiat löytyvät paikoiltaan. Mutta tuo ylimääräinen sälä, joka on menossa jonnekin, mutta ei vielä minnekään (esim. ne kengät jotka kaipaavat suutaria) on jatkuvasti tiellä. Auttaisi varmasti, jos hoitaisi niitä hommia heti kun huomaa, eikä jättäisi aina jatkuvasti huomiseen…

 • Heilo

  Olen vähentänyt tavaraa viimeisen puolen vuoden aikana hurjasti ja yrittänyt minäkin keksiä fiksuja tapoja ja paikkoja säilyttää asioita. Tuntuu kuitenkin, että etenkin rumille, mutta usein tarvittaville asioille ei oikein ole kunnollista säilytyspaikkaa. Kaikenlaiset piuhat, laturit, konsolien ohjaimet, kengänhuoltovälineet yms. jäävät aina lojumaan käytön jälkeen ympäriinsä. Tuollaisille voisivat olla säilytyslaatikot ihan omiaan.

 • Ennu

  Myös minulla eniten päänvaivaa aiheuttaa pikkusälä. Koetan siivota laatikoita säännöllisesti, mutta kaikesta sälästä en pääse ikinä eroon. Toinen heikkouteni on sotkuinen vaatekaappi. Vaatteetkin pysyisivät paremmassa kunnossa siististi aseteltuina, eikä epämääräisiin pinoihin ja kasoihin heiteltyinä.

 • annepa

  Muutin reilu vuosi sitten loppuelämän kotiini mieheni ja hänen lastensa kanssa. Olemme remontoineet pikkuhiljaa taloa oman näköiseksemme ja seuraavaksi on vuorossa vaatehuone. Tai se, mitä useimmat kutsuisivat vaatehuoneeksi, meillä se on komero. Siellä on kyllä vaatteita, mutta on siellä paljon muutakin. Komeroon uusimme pinnat ja hyllyjärjestelmän. Hyllyille haluan joka ikiselle asialle, mikä komeroon jää, oman paikkansa ja oman laatikkonsa. Kausivaatteet omissa laatikossaan, kankaat – harrastan ompelua – yhdessä laatikossa, ele-sälä omassa boksissaan ja niin edelleen. Asiaahan ei helpota yhtään muiden kenkävarantoihin verrattuna valtava kenkäkokoelmani, mutta ne onneksi ovat jo kaikki omissa laatikoissaan ja niiden varastointi on helppoa.

  Olen jo suunnitellut hyllyjärjestelmän ja siihen on jokaiselle asialle piiretty oma paikkansa. Vieraspatjat tulevat tuohon noin lattialle ja koska ne ovat käärittynä 80 cm korkeita, ensimmäinen hylly tulee 90 sentin korkeudelle lattiasta. Pisin takkini on niin ja niin pitkä, joten vaatetanko tulee tälle korkeudelle. Sen viereen sopiikin näppärästi lukittava pikkukaappi ja päälle hyllyjä. Hyllyjen väli on 30 cm, koska SmartStore Classic 31 on 26 cm korkea. Ja niin edelleen. Tästä tulee loistava! Hyvin suunniteltu ja järjestetty komero vetää sisäänsä mielettömän määrän tavaraa, joka on sitten vielä helppo löytää, kun kaikelle on oma paikkansa.

 • maijis_

  Mulla ongelmana on vaatteet ja kengät, niitä kun viiden hengen perheessä on enemmän kuin paljon. Vielä kun itse satun rakastamaan erilaisia kenkiä ja mistään ei voi luopua :) Vaatekaapit meinaavat räjähtää kun oven aukaisee ja eteisestä saa etsimällä etsiä jotta löytää kengälleen parin. Jotain tarvis tehdä ja pian..

 • Ruusunmarja

  Miten ihana arvonta, ja juuri oikeaan aikaan! Just eilen tehosiivosin kaappeja ja laatikoita ja epätoivoisena yritin keksiä jotain järkevämpää säilytysideaa kaikelle sille tavaralle mitä nurkkiin on kertynyt. Itse kokisin nuo Orthexin laatikot hyväksi säilytysjärjestelmäksi omille taiteilijatarvikkeilleni; Maalituubeja, tusseja, värikyniä, musteita ja muuta tärkeää on kovin vaikea ottaa käyttöön sekavasta lipaston laatikosta, toisaalta en haluaisi niitä kokoajan esilläkään pitää. Tuollainen boksi olisi kätevä ottaa työskennellessä esiin ja toisaalta tavarat olisi helposti järjestyksessä ja siivottavissa pois.

  Toisaalta, poikaystävän irralliset, sekavat ja joka paikassa lojuvat (mutta tietenkin NIIN tärkeät) johtoläjät, mikrofonit ja muut tarvitsisivat toimivan säilytyspaikan silloin kun niitä ei käytetä. Mukavampi tuollaista siistiä laatikkoa olisi katsoa kuin sitä kamalaa johtotakkua milloin minnekin levitettynä. :D

 • Almar

  Minulla on paha tapa kerätä kaikki paikaton pikkusälä makuuhuoneeseen. Ns. vierashuoneet eli eteinen ja olkkari (ja jopa keittiö) ovat yleensä paremmassa järjestyksessä kuin makkari. Makkarissa tulee vietettyä vähiten hereilläoloajasta, joten tämä voisi toimia, ellei tavaranpaljous ja keskeneräisyys häiritsisi nukkumaan mennessä. Toivoisinkin siis saavani makuuhuoneen parempaan järjestykseen näiden boksien avulla :).
  Pikkusälästä kestävästi (siis kierrättäen) eroon hankkiutuminen on muuten paljon hankalampaa kuin esim. vaatteista. Kierrätyskeskus taitaa olla ainoa taho, joka ottaa vastaan isompia määriä erikseen lajittelematonta pikkusälää.

 • SannaN

  Meille on tulossa isompi sänky, jonka takia makuuhuoneeseen tarvittiin enemmän tilaa. Myimme pois lipaston, jonka päällä oli aina säilytetty avaimia, puhelimia ja kaikkea mahdollista pikkusälää. Nyt tilanne on sellainen, että kyseinen sälä seikkailee omalla peilipöydälläni, mikä ei ole kauniin näköistä eikä käytännöllistä. Niinpä säilytyslaatikot tulisivat tarpeeseen tässä tilanteessa :)

 • jennie_

  Olen raivannut vajaan parin vuoden aikana tavaroitani useaan otteeseen ja laittanut kiertoon/ roskiin ihan uskomattoman määrän tavaraa. En käsitä miten olen mahtunut sen alkuperäisen roju- ja huonekalumäärän kanssa nykyistä pienempään asuntoon! Järjestystä kaipaa edelleen työkalu-/ muu pikkusäläkaappi sekä yksi komero. Niissä vallitsee edelleen suloinen sekasotku, johon en ole jaksanut vielä paneutua. Vinttikomeron olen jo saanut järjestykseen juurikin orthexin säilytyslaatikoiden avulla.

 • pinka

  Väittäisin olevani aika siisti ja järjestelmällinen ihminen (haluan että koti on kunnossa), mutta pikkuruinen vaatehuone kätkee sisälleen aikamoisen pommin… Säännöllisestä siivouksesta huolimatta hyllyt on aina myllerretty sekaisin ja likapyykki lojuu pitkin lattiaa. Kaipaisinkin siis kunnollista pyykkikoria ja alusvaate/sukkapyykin säilytykseen toimivia koreja.
  Tuo esittelemäsi kosmetiikan järjestely näyttää toimivalta, josko en ole aivan varma toimisiko itselläni.

 • -Selma-

  Taloudessamme koko alakerta (2-kerroksinen koti) kaipaa kunnon järjestelyä ja säilytysratkaisuja. Tuntuu, että se on nyt vain varastona kaikenlaiselle sälälle. Kuuluu näemmä siihen ikuisuusprojektien -sarjaan, kun se jo kesällä piti laittaa kuntoon…. kröhöm!

 • Mailiisi

  Me asutaan mun poikakaverin kanssa 15 neliön kämpässä, mikä on sinänsä helppo siivota ja pitää järjestyksessä. Ainut ongelma on, että tavaraa on täällä niin paljon, että aina näyttää siltä että pitäisi siivota ja järjestellä. Eli paikka, joka eniten kaipaisi järjestystä tällä hetkellä eniten on HUONE.

 • GRETA-ANNIINA

  Aaa, miten täydellinen kilpailu tälläiselle hamsterille ku minä. Mä käytän kyllä hyväkseni kaikki tarjoukset joissa lukee ota 3, maksa 2 tai osta pesuainepulveria ja saat kaupan päälle jonku tuikkukipon niin voi kuvitella miten täynnä on kaapit ja pienet säilytyskorit kun yksiössä asun. Mutta minkä sille luonteelleen voi, hamstraaja hamstraa. Lisäksi työskentelen kodintekstiilejä myyvässä liikkeessa, jossa on hyvät henksualet niin sieltä tulee harvase päivä kiikutettua kotiin uutta pussilakanaa tai keittiötekstiiliä :) Joten palkinto menisi täällä kyllä oikeaan osoitteeseen !

 • Nae

  Olen paininut samojen ongelmien parissa jo noin kuukauden, sen verran edellisestä muutostani on aikaa. Asiaa vielä hankaloittaa se, että luovuin yhdestä hyvinkin tilavasta lipastosta – säilytystilaa kyllä riitti, mutta muuten lipasto oli aika rohjake ja aina tiellä. Oma kompastuskiveni on juurikin pikkusälän, kuten kosmetiikan lisäksi sellainen ”tarpeellinen” tavara, kuten erinäiset työkalut, jotka tälläkin hetkellä majailevat muovipussissa kirjahyllyni päällä.  Tuollaiset erikokoiset muovirasiat ovat todella hyviä juuri siihen organisointiin, ja minulta muutama pieni löytyykin kosmetiikkaa varten, joten jos ei onni potkaise, täytynee hakea noita omaan kaappiin!

 • turnipsi

  Kyllä se melkeen olis keittiön kuiva-ainekaapit ja eteisen vaatekomerot! Ne on aina ihan hirveessä sotkussa. Jälkimmäinen lähinnä laiskuuden ja kenkävuorien takia, ensimmäinen siksi että kaapit on tällaiselle lyhyelle ihmiselle liian syvät ja se tavara vaan jotenkin katoaa sinne kaapin uumeniin.

  empyreum(at)luukku(dot)com

 • MairaK

  Kotini työ/tietokonepöytä on ehdottomasti pahin sälänkerääjä. Sekä pöydän päällä että laatikoissa on tuhoton määrä juuri sitä hieman epämääräistä pikkutavaraa, jolle ei ole kunnon paikkaa, ja jota ei sitten koskaan tarvittaessa myöskään löydä. Tosin, joka kerta laatioita kaivellessa löytää sen asian mitä etsi viimeksi, vaikka kuinka silloinkin katsoi juuri samasta paikasta löytämättä etsimäänsä :D

 • Braille

  Suurin ongelmani tavarasäilytystä koskien on tällä hetkellä ehdottomasti kirjahyllyni. Kirjat sentään olen sullonut siihen kutakuinkin edustuskelpoisesti, mutta se muu sälä… ei niin hyvä. Tuo mainitsemasi pikkusälä on ongelma täälläkin. Lisäksi tuo kirjahylly säilyttää myös osan kosmetiikastani, tärkeät paperini, koruni… you name it. Jotain on tehtävä!

 • metsämiehentytär

  Huushollissani kaipaa erityistä järjestelyä käsityötarvikkeet; ristipistolangat, neulat ja muut tarpeelliset tavarat. Pidimme tyttären kanssa juuri suursiivoiksen kosmetiikkahyllyillä ja tyhjää tuli. Myöskin huivit, vyöt ja sukkikset tuppavat menemään mytyiksi kaapeissa. Näitä Samat Store laatikoita en ole ennen nähnyt, vaikuttavat lupaavilta.

 • tuijavee

  Kesällä tehdyn muuton seurauksena vielä aika monikin paikka uudessa asunnossani on epäjärjestyksessä ja tavarat hakevat lopullisia paikkojaan. Muutto pienempään asuntoon on saanut minut huomaamaan sen, että toimivilla säilytysratkaisuilla on paljon merkitystä! Vielä kun saisin kesytettyä villiksi äityneen vaatekaappini niin, ettei joka aamu tarvitsisi pelätä vaatekasojen hyökkäystä päälle!

 • Annivv

  Helpompi olisi vastata mikä paikka ei kaipaa järjestelyä… :D Suurin ongelma ovat ehkä juurikin kosmetiikka ja pienemmät käyttö tavarat. Myös rajallinen kaappitila on ainakin itsellä ongelmana varsinkin makuuhuoneessa. Sängyn alta löytyykin jo yksi tuollainen laatikko, joka on tosin tällä hetkellä tarpeettomien tavaroiden varastona :D

 • iv

  Tällä hetkellä suurimman järjestyksen tarpeessa olisivat koruni sekä meikkikamani, myös elektroniikkasälä etsii jatkuvasti omaa paikkaansa..

 • sonjaair

  Onpas kiva arvonta! Miulla järjestämistä tarvitsisi käsityönurkkaus ja kaikki seikkailevat lankakerät, joille ei tunnu löytyvän sopivaa paikkaa. On lipastoa, koria, toista koria ja pussukkaa… Jos ne saisi järjestettyä kauniisti vaikka läpinäkyviin muovilaatikoihin, niin nehän ois värikoodattuna ihan kiva sisustuselementti! Ja niitä keriä on paljon.. :)

 • apple

  Säilytystilojen vähyys on kyllä pienehkössä kerrostaloasunnossa ongelmallista. Suurin ongelmakohta tällä hetkellä on varmaankin vaatekaappi, johon on tungettu ihan liian paljon vaatetta ihan liian pieneen tilaan. Eli käytännössä tulee vaan valittua niitä pinojen päällimmäisiä vaatteita, kun joka aamu ei ole aikaa perehtyä niihin vaatteisiin, jotka piilottelee vaatekaapin uumenissa :D

 • Veerasi

  Onpa kivan näköisiä laatikoita! Muutan pian ensimmäiseen omaan kotiini, joka on niin älyttömän pieni, että luovuutta säilytysratkaisuihin tosiaan tarvitaan.

 • Chinaberry

  Kämppäni on tällä hetkellä ihan hirveässä kunnossa, sillä muutin juuri. Tavarat ovat ihan hujan hajan odottamassa lajittelua. Nuo Orthexin laatikot olisivat kyllä taivaan lahja tässä tilanteessa. Varsinkin juuri se pikkusälä on vaan jossain muovikassien pohjalla. D:

 • Olga Mansesta

  Mun kämpän pahin kaaos löytyy heti eteisestä, tosi kurja aina tulla kotiin kaaoksen keskipisteeseen. Kaikki pienet, mutta oleelliset pikkutavarat eli heijastimet, purkkapussit, huulirasvat, avaimet sun muut vaan velloo sotkuna eteisen lipaston päällä. Lipasto on ihan jees, mutta laatikot on niin isoja että huulirasvat ja muut pienet jutut aina hukkuu laatikoihin jos yrittää vähän siivota. On kyllä ihan hassua, että muu asunto on aina ihan tip top mutta tervetulleeksi toivottava siisti eteinen on vaan haave kaukaisuudessa.

  Oon todennu joissain tilanteissa hyväks ratkaisuks sen, että tavaroita kerää nätteihin kippoihin ja mukeihin ja jättää nätit pikkusälät niihin esille. Tosin kauheasta kippoarmeijasta tulee taas lisää kaaosta ja hyi että mikä määrä pölyä kippoihin kertyy! Täytynee siis vielä kehitellä parempaa järjestystä eteisen pikkujutuille!

 • Sylvikki

  No vaatekaappi tietysti kaipaisi parempaa järjestystä myös täällä.

  Vinkkinä juuri tuo tavarat omille paikoilleen HETI! Toimii (paitsi mun kurittomassa vaatekaapissa). Toinen on tavaroiden raaka vähentäminen, joten omat paikatkin löytyvät helpommin jäljelle jääneille. Teen melko usein jonkinasteita vähennystä vaatekaapin sisältöön, epäilen vaatteiden kuitenkin lisääntyvän suljettujen ovien takana…

 • Wuuh

  Muutin juuri uuteen asuntoon ja pari laatikkoa on vielä purkamatta.. suurin ongelma on kylppärijuttujen säilytys sekä vuosien aikana kertyneet paperit sun muut.. laatikot voisivat olla aika näppärä ratkaisu tähän! Saisi nuo pari viimeistäki banaanilaatikkoa pois nurkista :D

 • pöllö

  Eteinen on ehkä suurin pommi aina. En ole tiennytkään että laatikoihin saa sisäosia. Vaikuttaa hyvältä!

 • P S

  Kosmetiikka ja pikkusälä ovat varmaan ne ensimmäiset järjestystä kaipaavat asiat kotona. Toisaalta kirjahyllystä rysähti eilen yksi hylly alas ja toinenkin näyttää epäilyttävän vinolta, joten sen uudelleen järjestely / karsiminen on seuraava projekti.

 • Aakka

  Samat ongelmakohdat minullakin, eli juurikin vaatekaappi ja kosmetiikan säilytys.

 • Idai

  Muutettiin mieheni kanssa tammikuussa uuteen asuntoon, ja edelleen monet (erityisesti pienet) tavarat etsii lopullista paikkaansa. Tällä hetkellä tulee työnnettyä lähes kaikki ”rojukaappiin”, josta tuli sellainen ihan vahingossa, kun sinne nostettiin tavaroita yksi kerrallaan ”tilapäisesti” pois tieltä, ja kohta se olikin jo täynnä :-D Just tuollaisia laatikoita kaipailisin, joihin saa erillisiä lokeroita vähän jakamaan tilaa, niin tavarat pysyisivät paremmin järjestyksessä. Myös ne sängynaluslaatikot ois aika must hankinta tulevaisuudessa!

 • Tanjis

  Täydellisen kokoiset säilytyslokerot mun työkaluille ja somistustarvikkeille(koukuille +rautalankarullille,pikkupihdeille jne) sekä ompelutarvikkeille.Samoin korut ja kosmetiikka kaipaavat järjestystä.Onko noita jossain jo myynnissä?
  Itsekin pitänyt aloittaa vaatekaapin järjestäminen ”sitten sadepäivänä” ja niitähän olis kyllä tänä kesänä ollut enemmän kuin tilattu,mutta kummasti se jäi aina yhden hyllyn järkkäämiseen…
  Päätin että jatkossa jos ostaa yhden asian,pitää luopua(vähintään) kahdesta turhasta-oli se sitten lahjoitus eteenpäin,kirppikselle tai ihan roskiin jos jotain rikkinäistä on ”odottamassa korjausta” tms.
  Luin myös fb-ryhmästä,missä kuukauden ajan poistetaan jotain(just lahjoitus/kirppis/kierrätys/roskis)niin että 1.pvä 1 esine, 2.pvä 2 esinettä, 3.pvä 3 esinettä….Kummasti tulee säilytystilaa lisää…nyt vaan niskasta kiinni itseä ja tuumasta toimeen ;)

 • miida--

  ehdottomasti vaatehuone! :D

 • Nuutsa

  OiOiOi, kun olis tarpeellinen palkinto! Asuntoni on valtavassa kaaoksessa juurikin tuon takia, kun ei ole selkeitä säilytyspaikkoja kaikelle tavaralle. Olemme paljon jo noita laatikoita käyttäneetkin (kaiken merkkisiä), mutta ne ovat vain niin käteviä. Ja noi sisäboxit!! Tarviin!

 • silki

  Tämä menee off topiciksi, mutta pakko udella, että millä meikkituotteella noin valtavan kaunis hehku poskille on luotu? Olet ihanan tyttömäinen!

 • Hattara123

  Onpa käteviä säilytysratkaisuja! Itse tarvitsisin apua juuri niiden meikkien sekä kynsilakkojen kanssa, tällä hetkellä nuo ihanuudet ovat melko hujan hajan kylpy- ja makuuhuoneessa. Ja kukapa ei saisi mielenrauhaa kun se jokaiselle tuttu arkinen pikkusälä olisi hyvin organisoidusti poissa silmistä, omilla paikoillaan.

 • neiti Coco

  Mun kodin ehdoton ongelmakohta: sängynalusta. Erityisesti koska koira tykkää tehdä pesää sinne! Sinne siis tuppaan survomaan kaikenlaista randomia tavaraa ja siivouspäivänä kiroan itseäni siitä syystä. Olisi ehkä aika hankkia kunnon sängynaluslaatikot…

 • bandilla

  Olen koru hamsteri, ja niitä pyörii kotona Pitkin ja poikin. Toinen ongelmakohta on eteinen!
  Kenkiä hattuja, huiveja ja takkeja riittää neljän hengen taloudessa.

 • Piiiia

  Eiiiii vitsit! Tarviin nämä! Me ollaan muutettu nykyiseen asuntoon jo vuosi sitten, ja edelleen makuuhuoneen kaapistoissa völlyy inhottava epäjärjestys. Tämä kämppä ei noin muutenkaan ole säilytystilalla siunattu, esimerkiksi siivouskomero puuttuu kokonaan. Ja tuo makkarin kaapisto on oikeastaan ainoa tila, johon juuri tuollaista sälää voi laittaa. Kaikki on siellä onnellisesti sekaisin, koska hyllyt on koko huoneen levyiset, ei siis mitään laatikoita tai muuta ”järjestäjiä” siellä sisällä. Tällaiset laatikot helpottaisivat huomattavasti asiaa.

 • minä täällä hei

  Kipeimmin ainaista selvittelyä kaipaisi vaatekaappi, mikä siinä viikkaamisessa yms on niin vaikeaa… Myös kaikki nuotit on aina hujan hajan, pitäisi välittömästi vaan arkistoida kaikki omiin kansioihinsa, koska etsinnässä olevaa nuottia ei koskaan löydä oikealla hetkellä.

 • Limona

  Muutettuani nykyiseen asuntooni, asettuivat kengät riviin lattialle ”väliaikaisesti”, odottamaan oikeaa paikkaa. Nyt puolen vuoden jälkeen rivit ovat leventyneet, niitä on tullut useampi, eikä kengät vaan edelleenkään löydä paikkaansa. Tai mikä pahinta, ovat muka löytäneet, nimittäin juurikin tästä. Its olen tietysti jo sokeutunut koko asialle, eikä kenkäryteikkö enää edes häiritse. Tiedän kuitenkin, ettei se näytä kivalle, ja vie lisäksi suunnattoman paljon lattiapinta-alaa. Tämä on ehdottomasti itselleni tällä hetkellä eniten vaivaava ”järjestysongelma”.

 • paulak

  Järjestely- ja tavaranjemmaamisapua kaipaisi vaatekaappini!
  Hyllyjen eteen lattialle kertyy aina pinkka vaatteita ja kunnollista säilytyspaikkaa vailla olevia asusteita ja koruja pienissä pusseissa. Hermot menee, eli nyt apua tarvittaisiin kunnollisten ja kivojen näköisten säilytyslaatikoiden muodossa! Help!:D

 • Nni.

  Kyllä kaikki pikkusälä nimenomaan meilläkin kaipaisi omia paikkoja, niinkuin monen muunkin kotona. :) …mistä sitä sälää aina tuleekin lisää, kun edellisistä pääsee eroon?

 • karoliina_v

  Olen melko järjestelmällinen ihminen, mutta kotini suurin kaaos sijaitsee vaatehuoneessa, jossa säilytän työkaluja, erinäisiä Ikean huonekaluista ylijääneitä osia ja vempaimia sekä muita tykötarpeita kuten vaihtoparistoja ym. Kutsun laatikkoani leikkisästi mieslaatikoksi, ja olisi ihanaa saada erinäiset roippeet järjestykseen.

 • MarsMarshu

  KonMarin siivousoppaan lukemisen jälkeen edelleen ojennusta kaipaa kylpyhuone! Tilaa on vähän, purkkeja paljon eivätkä sekalaiset metallipurkit ja -kannet, tuikkulyhdyt ja koukut ole ratkaisseet pinni-, ponnari-, klipsi-, suti- jne. kaaosta.

  Mutta ehdottomasti paras vinkki järjestyksen ylläpitoon on laittaa tavarat omille paikoilleen heti käytön jälkeen. Niin yksinkertaista, mutta kuten kaikki oppiminen, niin tämäkin vaatii toistoja, toistoja ja toistoja! :) Siistiä viikonloppua!

 • Elinalle

  Sekalainen pikkusälä on täälläkin näkyvin ongelma. Isompi, mutta ei joka päivä esillä oleva ongelma on puolestaan kellarikomero, joka on täynnä erinäisiä pahvilaatikoita yms. muuttojen jäljiltä. Sen kun saisi järjestykseen, niin olisi kiva.

 • Peppis

  Kääk! Mulla on niin paljon järjestystä kaipaavaa nurkkaa kotona. Työpöydän paperipinot pitäisi saada omiin kansioihinsa, sitten johdot ja laturit ja kameratarvikkeet omaansa, meikit yms toki myös. Keittiössä halusin hyvän jemman kaikille pienille mausteille, maustepussukoille ja leivontajutuille… ja mitä kaikkea vielä tässä olikaan!

 • Dagis

  Mulla järjestystä kaipaa kaikenlainen pikkusälä ja kun en muutenkaan ole järjestyksen ihminen ja osalta tavaroilta puuttuu paikka, niin laatikot olisivat oikein tervetulleita. Lisäksi aloitin muutama viikko sittenhelmityökurssin ja helmet kyllä kaipais omat säilytyspaikkansa.

 • Riikkanen

  Hei Jenni!

  Olen vasta muuttanut kaksiosta yksiöön ja nykyisessä asunnossani on tarpeeseen nähden aivan liian vähän säilytystilaa. Opiskelen artesaaniksi ja harrastan vapaa-ajallakin kaikenlaisia käsitöitä ja kuvataiteita. Jos voitan arvonnassa, käyttäisin lahjakortin varmasti laatikoihin, joihin saisin järjestettyä askartelu- ja maalaustarvikkeeni sekä kankaat ja lankani.

 • Katjah78

  Hei :)

  Teini-ikäinen tyttäreni on tavaran hamstraaja ja huone on aina kaaos, vaikka säännöllisesti laitetaan joutavat kierrätykseen ja tyttö siivoaa, erilaisia säilytysastioitakin on.. Ongelmana yleensä on juuri se, että ei näe suoraan missä on mitäkin ja kaikki menee sotkuun. Nuo näyttää mahtavilta ja voisivat pelastaa monelta hermojen menetykseltä!!!

 • apparition

  Hahaa! Orthex-laatikoista ois tosiaan hyötyä. Tällä hetkellä vaatekomero toimittaa varaston virkaa lukuisine pahvilaatikoineen, jotka sisältää just sellasta sarjassamme näitä-ei-voi-heittää-pois -tavaroita. Piakkoin olisi tarkoitus muuttaa isosta talosta pienempään, joten häkkikomerokin voi tulla tutuksi ja kaikenlainen sälä tarvitsee toimivan säilytysratkaisun. Toinen iso säilytysapu laatikoista olisi miehen työkaluille, se olisi pienoinen ihme, jos kaikki olisi siististi omassa paikassaan! :D

 • Päivi Tuulikki

  Oon ihastellu noita Smartstore- laatikoita viime aikoina. Omassa kodissani sängyn alus kaipaisi kipeästi parempaa järjestystä. Miulla on huonona tapana jäänyt vaan heitellä pikkusälää ja aikakauslehdet sängyn alle, jos yllätysvieraat tulee kylään. Ja siitä syntyy kierre ja ne PÖLYPALLOT! yhyhy. Säilytysvinkki: älä kasaa paperipusseihin tavaraa. Hanki säilytyslaatikot. :D

 • jolielaide

  Tämä postaus osui kyllä juuri oikeaan aikaan, sillä olen tuskaillut viimeiset kaksi kuukautta kodin raivauksen parissa. Tavaraa meillä ei onneksi ole ihan järkyttäviä määriä, mutta asunnon säilytystilat ovat rajalliset ja haluaisin, että jokaiselle tavaralle olisi oma paikkansa.

  Kaikenlaista satunnaista ja harvemmin äytettävää tavaraa on paljon, mutta ne pitäisi saada johonkin jemmattua niin, että tarpeen tullessa ne löytää helposti. Tällaisella sälällä tarkoitan mm. jatkojohtoja, heijastimia, sateenvarjoja, korjaustarvikkeita, pyöränpumppuja, askarteluvälineitä, nauloja/ruuveja jne.

  Säilytystilaa meillä olisi esimerkiksi eteisen yläkaapeissa, mutta kaltaiselleni puolitoistametriselle ja korkeanpaikankammoiselle päivittäinen kaapeille kiipeily on vähintäänkin haastavaa. (Kyllä, minua huimaa jo keittiöjakkaralle noustessa :D ) Erilaisten säilytysboksien avulla tavarat saisi kivasti jaoteltua alakaappeihin, eikä minun tarvitsisi joka kerta huudella hujoppimiestä auttamaan. 

  jolielaide00 at gmail.com

   

 • AnnmarieP

  Musta tuntuu, että erityisesti meikkien ja kenkien onnistunut lajittelu ja säilytys on haastavaa. Etenkin kylppärin hyllyt on usein kaaoksen vallassa vaikka niitä tasaisin väliajoin järjestelee. Arki tekee tehtävänsä!;)

 • pomeliina

  Vaatekaappi olisi vakavan sestaussession tarpeessa. Tai mestaus: liian pieni, en käytä, en ole koskaan käyttänyt(!?), ei ole mitään minkä kanssa tämän pukisi, ihan kiva, mut ei ole tän kanssa kenkiä jne tiedätte kyllä.

 • Kirsus

  Kotivinkki-lehti minut ohjasi blogiisi ja Kotivinkissä olikin juuri kiitettävän paljon ideoita kodin säilytysratkaisuihin.

  Minä kaipaisin säilytyslaatikoita lukuisille kengilleni. Kuten sinullakin, myös minulla on kosmetiikkaa enemmän kuin tarpeeksi. Myös kaikille kosmetiikkapurkeille ja -purnukoille kaipaisin säilytyslaatikoita.

  PS: Luin ensimmäistä kertaa blogiasi. Pidin. :)

 • Oijoi! Tällä hetkellä tavarani ovat varastossa odottamassa muuttoa uuteen kotiin, mutta sielläpä sitä olisi kiva vihdoin saada kaikki askarteluhärpäkkeet järjestykseen (ja niitähän sitten riittää). Kieltämättä myös kosmetiikkasälä olisi huomattavasti paremmassa järjestyksessä noissa laatikoissa!

 • Natis

  Makuuhuoneessa on ihan liian vähän säilytystilaa. Joten kaapit on aina kuin pommin jäljiltä. 

 • Hanna K

  Voi ei, minäkin olen kärsinyt aivan samasta ongelmasta – siis joka nurkasta pursuavasta kosmetiikasta! Kaiken lisäksi olen muuttamassa viikon päästä poikaystäväni kanssa saman katon alle, jolloin kylpyhuoneen kaapissa tulee olemaan entistä vähemmän tilaa omille purnukoille. Siksi Orthexin Smartstore -säilytyslaatikot tulisivatkin todelliseen tarpeeseen! :–)

 • Viivitys

  Mussa on vähän hamsterin vikaa ja kaikenlaista epämääräistä pikkutavaraa riittää! Ja myöskin kosmetiikkavarastoni kaipaisivat järjestelyä, joten käyttöä arvontavoitolle varmasti löytyisi!

 • A-M

  Olen niitä henkilöitä, joka tykkää pitää tavarat poissa näkyvistä. Mielellään pidän myös laatikoiden sisustankin järjestyksessä. Kuitenkin kaikenlaista tavaraa kertyy eteisen lipaston laatikkoon. Erityisesti sen järjestämiseen tarvitsisin erinaisiä laatikkoja. Lisäksi kylpyhuoneessa ei koskaan ole liikaan purnukoita ja laatikoita, johon voi säilöä kaikki ihanat jutut.

 • LauraV

  Eteinen on haastavin, siihen tahtoo kerääntyä paljon tavaraa kulkiessa. Erityisesti kenkäsäilytykseen kaipasin lisätilaa

 • hedonya

  Kaikista eniten kotonamme tälläistä ratkaisua kaipaa autotalli, joka on ihan kaatopaikka. Autoa ei ole tallissa siitä syystä pidetty lainkaan. 

 • Kaina

  Pienessä yksiössä asuessa säilytysongelma on oikeastaan koko asunnon kokoinen. Vaatehuoneen lisäksi kämpästä löytyy siivouskomero, vessan peilikaappi ja muutama pieni keittiökaappi – säilytystilaa on siis todella vähän, varsinkin kun asukkeja on kaksi! Sängynaluslaatikoitakaan ei taida pikkukotiin mahtua, kun ei niitä sieltä alta mahtuisi vetämään ulos… Kaikenlaiset säilytysasiat ovat siis ehdottomasti kaivattuja!

 • LauraM.

  Nimenomaan pikkusälän säilyttäminen on itselleni haastavinta, kun oikeaa säilytyspaikkaa ei ole kunnolla löytynyt, tuppaa tavarat lojumaan ympäriinsä. Myös vaatekaappi on itselläni superpieni, joten lähes kuukausittain täytyy käydä vaatteita läpi ja karsia turhia.

 • Linpuu

  Voi mun vaatehuone huutaa apua! Onneks eilen saapui KonMari postista, melkein puoliksi jo luettuna.

 • Kukkatarha

  Servietit, kynät, pakkaustarvikkeet, kirjekuoret…. nämä kaikki kaipaisivat järjestelmällistä siivousta ja kurinpitoa. Arvonnassa mukana!

 • Nessu

  Olen käyttänyt Orthexin laatikoita mm. talvitakkien ja villavaatteiden säilyttämiseen ja keittiössä kuivatuotteiden säilyttämiseen. Ovat kyllä tosi käteviä. Kylppärissä olisi tarvetta myös noille laatikoille, saisi kosmetiikat, hiustenkuivaajat yms järjestettyä niihin. Samoin eteisten kaapit kaipaisivat muutamaa säilytyslaatikkoa, niihin saisi mm. kenkälaatikot.

 • mkh

  Kylläpä on kivoja laatikoita, ovatpa uudistuneet! Mulla on vaatteet ja kodintekstiilit siististi perinteisissä muovilaatikoissa (koska vanhan talon turkiskuoriaiset), mutta varastokomeroissa on kaaos! Pienet remppakamat ja siivousvälineet lojuu sekaisin kissanruokapurkkien ja sesonkitarvikkeiden kanssa. Help needed!

 • Taina

  Järjestystä tällä hetkellä kaipaisi se jokakodin säläkaappi :/ Kaikki muu on aika hyvin järjestyksessä, mutta aina jää sellaista ei mihinkään kuuluvaa sälää, joka olisi kiva yrittää saada jonkinlaiseen pakettiin :)

 • Immoska

  Oijoi, aina ajankohtainen arvonta! Meillä pahimmassa kaaoksessa on toinen makuuhuone, joka on tällä hetkellä varastohuoneena. Tarkoitus olisi siirtää vanhempien makuuhuone sinne, ja tehdä vanhempien vanhasta huoneesta lapsen huone, jonne tuollaiset laatikot olisivat täydellisiä!

 • Masi

  Vieläkö ehtii? Huippupalkinto! Meillä kertyy aina just tuota sälää keittiöön upean vanhan astiapiirongin päälle. Menee upea antiikkihuonekalu osin hukkaan kun on epämääräisen rojun peitossa!

 • Sirppu

  Vaatehuone kaipaa järjestämistä. Samoin keittiön laatikko, jossa on luontaistuotteita, lääkkeitä yms. Tuo palkinto olisi kyllä aivan mahtava…

 • TerhiKoo

  Kodistamme löytyy muutamakin murheenkryyni, vaikka yleisilme siisti onkin. Pahin paikka ollee keittiösaarekkeen isot ”sälälaatikot”, jotka ihan vain muuton yhteydessä jätettiin kaaokseen, ja jotka ovat samassa kaaoksen tilassa edelleen… Puuh

 • AaHoo

  Pikkusälä! Miten ihmeessä sitä riittää, ja jokaisessa huoneessa vielä omat kasansa! Alan olla epätoivoinen :D

 • Katri K

  Järjestelyä kaipaisivat tällä hetkellä aivan kaikki kaapit ja laatikot! Muutimme poikaystävän kanssa yhteen 3 kk sitten ja tuntuu, etteivät tavarat ole vieläkään löytäneet paikkojaan. Varsinkin vaatehuoneeseen olisi kiva saada hyllyille säilöntäratkaisuja, jotka kokoaisivat esim. harrastetavarat kuten retkeilykamat yhteen helposti löydettäviksi.

Related posts