19/08/15

Biisikoukussa

4 54 years-and-years.jpg

Viime viikonlopun suurin Flow-yllättäjä oli ehdottomasti minulle Years & Years – sen sisäisen teknoihmiseni löytymisen lisäksi. :D Olin jotenkin onnistunut missaamaan ja sivuuttamaan kyseisen kokoonpanon täysin ennen festareita, mutta ajauduin kaverin suosituksesta keikalle, kun kovasti odottamani Roisin Murphy ei ainakaan sieltä takarivistä katseltuna sytyttänyt lainkaan. En tiedä, mistä johtui, mutta keikka tuntui yksinkertaisesti vain tosi tylsältä. Haluaisin sanoa, että tykkäsin ja innostuin, mutta valehtelisin. 

Niinpä vaelsin jo muutaman biisin jälkeen siniseen telttaan etsimään kavereitani. Koska viestit kulkivat viiveellä, onnistuin tietysti sullomaan itseni aivan väärälle puolelle miksauskoppia vain saadakseni kauan sitten lähetetyn tarkennuksen sijainnista vasta silloin – ja luonnollisesti se oli juuri sillä toisella puolella. Sitten vain yritin mahdollimman diskreetisti hivuttautua väentungoksessa noin 50 metriä oikealle. Ja lopulta tärppäsikin: kaverit löytyivät. :)

Mutta se itse keikka… Olipa siis kerrassaan hurmaava esitys! Tuli hiukan omituinen olo, etten ollut onnistunut koskaan kuulemaan yhtäkään biisiä entuudestaan, kun koko muu teltta lauloi täysin palkein mukana. Se ei kuitenkaan haitannut menoa tipan vertaa, sillä ihastuin hyväntuuliseen ja mukaansa tempaavaan musiikkiin ensikuulemalta. Harvoin on keikalla yhtä hyvä fiilis kuin tuolla Years & Yearsia kuunnellessa lauantaina. Tuli jopa vähän sellainen fiilis, että mitä olenkaan missannut, kun en ole löytänyt tätä jo aiemmin! Keikka jäi mieleen yhtenä Flown ylivoimaisesti parhaista. 

Lauantain jälkeen King ja Shine ovat soineet Spotifyssa ahkeraan. Vaikka tämä onkin tällaista vähän hömppää elektropoppia, joku tässä vain sulattaa sydämen aivan täysin. Ja laittaa tanssijalan vipattamaan ankarasti, kuten jotkut ovat saaneet Snapchatin (@jennipupulandia) puolella jo todistaa – pariinkin otteeseen. :D Kertakaikkiaan hyvää popmusiikkia ja loistava laulaja – ei siihen muuta tarvita. Jos ei näillä biiseillä lähde päivä käyntiin hymyssä suin, niin ei sitten millään!

PS. Brittibändin sympaattisuuspisteitä nostaa vielä entisestään se, että laulaja Olly Alexander värvättiin mukaan, kun kaverit kuulivat hänen laulavan yhteisen tuttavan luona suihkussa. <3

Tags: ,

Categorised in: Musiikki

4 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • annakayhko

  Rakastan heidän musiikkiaan, ja Ollyhan on varsin suloinen <3 Ehdoton lempparibändi, jonka olen tämän vuoden puolella löytänyt :—)

 • ReettaM

  Itse vain joitakin bändin biisejä etukäteen kuulleena jäin myös ihan koukkuun! Flow-keikalla oli varmasti myös vaikutusta asiaan :) Todella tarttuvaa ja hyväntuulista musaa, välillä pitääkin olla vähän hömppää.

 • Älykkömusiikkia

  Minua kyllä vähän ärsyttää tuo sanavalinta ”hömppä”. Aivan kuin tämä ei olisi vakavasti otettavaa musiikkia siinä missä mikä tahansa muukin. Kirjoja voi kuvailla hömpäksi, mutta ellei kyseessä ole huumorihumppaorkesteri, ei mielestäni tätä termiä voi käyttää musiikin yhteydessä. Siitä saa sellaisen vaikutelman, että kirjoittaja haluaa osoittaa olevansa jotenkin tällaisen musiikin yläpuolella, ja että normaalisti hänen musiikkimakunsa on jotenkin vakavampi ja älykkäämpi.

 • Jenniii

  Ehkä nyt ei tarvitse kaikkea taas ottaa ihan niin vakavasti. :) Years & Yearsin musiikki on minun korvaani tuollaista aika kepeää, hyväntuulista ja huoletonta. Kirjoittaja ei halua osoittaa yhtään mitään muuta kuin, että olipa hyvää musiikkia, kuten postauksessa monisanaisesti kuvataan. :)

Related posts