18/08/15

Anti-pukeutujan Flow-festarit

15 76 asu-flow2.jpg

Flow-festarit tunnetaan yleisesti siitä, että kävijäkunta tykkää yleensä panostaa pukeutumiseen piirun verran keskimääräistä enemmän. Suvilahteen vaeltaa aina elokuun puolivälissä viimeisen päälle pyntättyä hipsteriä ja muotikansaa, jota on ilo katsella – inspiraatiosta nyt puhumattakaan. On hauskaa nähdä niin paljon tyylillisesti niin samanhenkisiä ihmisiä yhtäaikaa ja vaateasioissa Flow on kyllä sellainen ”Suomen Coachella”, jossa street style -kuvia saa ikuistettua tämän tästä, jos vain malttaa kuvata. 

Minäkin nappasin muutamia tyylikuvia festaritunnelmista, mutta laitan ne jakoon vasta vähän myöhemmin. Huomasin, että kameran olisi pitänyt olla valmiudessa koko ajan, sillä tilanteet menevät tuollaisessa ympäristössä hetkessä ohi ja siinä vaiheessa, kun kamera on kaivettu laukusta ja kuvausvalmiudessa, niin se tyyliniekka, jota oli mielenkiinnolla silmäillyt, onkin ehtinyt jo kadota väkijoukkoon.

asu-flow3.jpg

Olen itse puolestaan ollut muutamana viime vuonna Flowssa pukeutumisen osalta hyvin matalalla profiililla. En tiedä mikä siinä on, mutta heti kun olen huomannut, että asuvalinnasta on alkanut syntyä minkäänlaista stressiä, olen ottanut asiaan täysin päinvastaisen asenteen ja päättänyt mennä mahdollisimman mukavalla ja yksinkertaisella linjalla. Niin tänäkin vuonna. Asuissani ei siis ole ollut juuri kuvattavaa, koska ne ovat olleet tätä samaa sarjaa farkut-ja-t-paita. Olen vähän kuin anti-pukeutunut, kun kaikki muut tuntuvat panostavan niin hurjasti.

Ennen festareita kuulin, että moni on varta vasten käynyt hankkimassa viikonlopulle jotakin ”Flowhun sopivaa” päällepantavaa, mutta minä en jotenkin halua ostaa mitään uutta (tai edes käytettyä) vain yksien festareiden takia. Tiedän, että vaatekaapistani saisi varmasti sellaisenaan jo koottua vaikka miten hauskoja festariasuja, mutta jotenkin tuossa Flown edellä iskee helposti sellainen yletön itsekritiikki ja turhautuma, että tuntuu helpommalta vain pukea ylle jotain ihanan huomaamatonta, jossa voi kadota sinne väkijoukkoon näyttävämpien pukeutujien sekaan. 

Tässä asussa siis naamioiduin väkijoukkoon ja laitoin Backyardin teknopirskeissä jalalla koreasti – jostain syystä tänä vuonna lähes koko festari hurahti siellä Backyardin ja samppanjabaarin reivitunnelmissa. Etenkin perjantain Dixon sytytti sekä lauantaina La Perse -poppoo ja sunnuntaina Keisteri. <3 Löysin viikonloppuna kaiketi sisäisen teknoihmiseni. :D Anti-pukeutujan asussa ei kamalasti ole esittelemistä, mutta annetaan nyt mennä silti. Mikäs oli teillä muilla viikonlopun suosikkihetkiä festareilla?

asu-flow1.jpg

T-paita // t-shirt Des Petits Hauts, mutsifarkut // mom jeans Topshop, kengät // shoes & Other Stories, kangaskassi // bag LH Artload, aurinkolasit // sunglasses Monki

asu-flow4.jpg asu-flow5.jpgasu-flow6.jpg

Photos: Vesa Silver

Tags: , , , , , , ,

Categorised in: Elämä, Kulttuuri, Muoti, Musiikki

15 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Nekkutyttoe

  Nuo farkut ovat kyllä törkeän hyvännäköiset!

 • Laura T.

  Hyvältä näyttää!

 • Just hyvä asu! Pallopaita <3

 • Helmi K

  Sisäinen teknoihminen :D

  tuo vika kuva on jotenkin ihan super.

 • Laulau

  Ihanan sävyinen huulipuna – paljasta merkki ja sävy! Tulee jostain syystä 90-luku mieleen, sillä tavalla raikkaassa (voiko 90-luvusta käyttää sanaa raikas missään yhteydessä?) ja positiivisessa mielessä. :)

 • annakayhko

  Ihana asu! Farkut näyttää super hyvältä sun jalassa :—) Arvostan sun ajatusmaailmaa, ei yhden tapahtuman takia tarvitse hankkia uusia vaatteita! 

 • Karoliina156

  Ihana antiasu! Itseä meinasi kyllä turhauttaa kun jouduin kavereita odottelemaan heidän pynttäytyessään, yksinkertainen ja mukava päällä on mun festaricombo.

  Oikeutin itselleni uuden hatun, koska poltin kasvoni päivää ennen festareita ja vaatekaappi sattuu oulussa asti olemaan. Mutta koko asukokonaisuuden hommaamista en ymmärrä

 • tiia_

  Kiva festariasu – joskus yksinkertainen on parasta. :) Mä olin ekaa kertaa Flow’ssa ja oli kyllä hauskaa katsella kauniisti pukeutuneita ihmisiä, vaikka minäkään en kyllä ymmärrä uusien vaatteiden hankkimista festareita varten. En sen kummemmin miettinyt omaa festaripukeutumistani; pääosassa oli mukavuus ja tarkeneminen illemmalla… 

 • Immoska

  Täydellinen asu kaikessa yksinkertaisuudessaan! Itseäni on alkanut yhä enemmän viehättää mahdollisimman rento ja helppo tyyli, Flow-asua en ehtinyt juuri pohtia, päälle valikoitui valkoinen midihame ja keltainen t-paita.

  Backyardilla taisi tosiaan olla kovat kemut! Vähän harmittaa, kun päädyin hommaamaan pelkästään sunnuntain lipun, tuntuu, etten ehtinyt tarpeeksi kaikkea. Ens vuonna täytyy varmaan ottaa kaikki kolme päivää :)

 • Vierailija

  Oudolta tuntuu tollanen sosiaalinen paine pukeutumisen suhteen yleisessä festaritapahtumassa, jos sellasta on…itse en ole Flowssa ollut. Ei ainakaan saa kaipaamaan Helssinkin aikoja :). (Elkää loukkaantuko stadilaiset :) )
  ”Antipukeutuminen” on välillä kivaa, itsekin olen harrastanut, just tuotakin, että jopa laukku on liikaa härpäkettä ja otan vain tosi pleinin kangaskassin.

 • sokeris

  Joo jotenkin tuonne Flow’hun on sitten kuitenkin valikoitunut jotain kohtalaisen yksikertaista ja helppoa. Itsekritiikki ja ahdistus iskee päälle ja tulee aika helposti luovutettua asian suhteen. Minäkään en ole ikinä hankkinut vaatteita pelkästään festareita varten. Joskus on saattanut käydä mielessä, että tämähän voisi sopia Flow’hun, mutta jos en ole keksinyt vaatteelle muuta käyttöä, se on jäänyt kauppaan. Nyt jouduin kyllä hakemaan perjantaina kaupasta ylimääräisen pitkähihaisen matkalla festareille! :)

  Oli kyllä taas kivat fesarit! Munkin pieni sisäinen teknoihminen taisi olla mukana festaroimassa… :)

 • Vierailija

  Ihanaa normcorea!

 • saarah

  Hah, oon itsekin ollut Flowssa pari kertaa farkuissa ja valkoisessa topissa. Ehkä just samasta syystä :D

  Mua nyt himottaa noi mageet farkut, koska me ollaan kuitenkin aika saman mallisia. Mut ei sovittamatta uskalla kyllä tilata…. ehkä.

 • mystery

  Samasta syystä minäkin päätin että en aio edes yrittää, ja olin raitatopissa ja farkuissa. Ei koko festareilla mun mielestä kyllä näkynyt mitään kovin hipsteriä tai överisti pukeutunutta porukkaa, odotin ihan muuta median ja blogien perusteella. Ihan perus jengiä mitä festareilla yleensäkin näkee! Ehkä ainoa ero että ne puolialastomat teinit kukkaseppeleet päässään puuttui.

 • AjN

  Ihana asu! Ei upeaan lookkiin tarvitse (aina) mitään sen ihmeempää ja niin usein on kyse juuri siitä, miten asu puetaan ja kannetaan. Kohtalaisen yksinkertaista, mutta kaunista. Mutta tunnistan kyllä myös itsessäni tuon piirteen, jolloin tuon typpisiin tilanteisiin mieluiten ’anti-pukeutuu’.

Related posts