8/08/15

10 x lauantaiyllätys

1 108 aino3.jpg

Hellurei kaverit! Kööpenhaminasta on kotiuduttu ja muisteloita torstai-illan jännittävästä tilaisuudesta on vielä luvassa, kunhan saan ajatukseni koottua ja kuvat käsiteltyä. Pahoitteluni muuten, jos aina toisinaan etenkin näiden reissujen hullunmyllyissä kommentteihin vastailu viivästyy tai unohtuu. Muistutelkaa, jos jokin tärkeä kysymys on jäänyt huomiotta! T: lahopää :)

Mutta tuumin, että aloitetaan viikonloppu mukavilla ilmoitusasioilla, sillä on aika julkistaa Aino-kisan voittajat. En selvästikään ole yksin pakkausdesign-mietteideni kanssa. Pitäisiköhän lähetellä tuota kommenttiboksin palautevyöryä firmoihin inspiraatioksi kauniimman pakkaussuunnittelun puolesta? ;) Mutta siis ne voittajat… 10 mietteensä jakanutta saa omakseen hauskan uudella Jäätelö sulaa -kuosilla koristellun Aino-kangaskassin, ja yhden onnekkaan kassiin on jemmattu myös 4 KoKo-kulhoa vaikkapa syksyisiin jäätelöhetkiin. Tällä kertaa onni suosi kisassa seuraavia:

Kangaskassi ja KoKo-kulhot:

anna sofia:

Hei, tässäpä yksi kauniiden pakkausten ihailija ilmoittautuu! Esteetikkona ja graafisena suunnittelijana arvostan pakkaussuunnitteluun panostamista. Olisi kivaa nähdä, että Suomessakin ymmärrettäisiin nykyistä paremmin, että pakkaus on tärkeä osa tuotetta. Se luo mielikuvia ja odotuksia, ja sen lisäksi se toimii tuotteen mainoksena kaupan hyllyssä. Usein pakkaus on tärkein mainos tuotteelle, sillä kovin monia tuotteita ei mainosteta muuten. Olisi hienoa nähdä, että Suomessakin tehtäisiin mielikuvituksellisempia ja leikillisempiä ratkaisuja pakkausten suhteen, ja käytettäisiin esimerkiksi enemmän piirroskuvituksia. Lempipuuhaani ulkomailla on kävellä ruokakaupassa tutkimassa, millaisia pakkauksia siellä on. Ruotsalaiset kaupat ovat ihania, siellä panostetaan pakkausten visuaalisuuteen!

Kangaskassi:

Saakku:

Kyllä pakkauksella on väliä. On se tavallaan jo puoliruokaa, antaa ensivaikutelman tulevasta.. Sisällöstä. Joten kyllä, itsekin ostan mielelläni kauniita pakkauksia siinä uskossa että sisältö on myös jotain ihanaa. Ja kyllä, kauniista käytännöllisestä pakkauksesta voi maksaa vähän ekstraa. :)

hannamariavv:

Oon esteetikko sekä graafinen suunnittelija itsekin, joten tää pakkauskuosi kyllä hivelee mun silmää ihan valtavasti! Harmi vaan että tällä hetkellä on herkkulakko, joten jäätelö ei tule kysymykseenkään. Ehkä ostan salaa paketin pakkaseen ja korkkaan sen lakon loputtua tai kun on kunnon juhlahetki ;)

Olen itse jonkin verran pakkaussuunnittelua tehnyt, ja perustan jotkin ostopäätökset kauniisiin pakkauksiin. Usein tulee kuitenkin mietittyä kierrätyksen ja hinnan näkökulmasta, mutta jos esim. kahvinporoille voi nätin, hiukan kalliimman purkin saada halvan oloisen ja näköisen sijaan, maksan mielelläni hiukan enemmän. Varsinkin jos design on suomalainen, silloin panostan oikein kunnolla.

Puhuitte tuosta ’ruma pakkaus, halpa hinta’ ja se on ihan totta ainakin osaksi. Ei toisaalta haluta antaa ’vihreellistä’ kuvaa tuotteesta ja sen laadusta, mutta toisaalta taas se ’rumempi’ pakkaus on usein myös halvempi, sillä sitä ei välttämättä ole hiottu ja hiottu suunnitteluvaiheessa.

Toi kangaskassi kyllä kruunais mun kesän, loma loppui jo mutta koskaan ei voi rumalla kassilla salille tai piknikille mennä! :D

Mses:

Tykkään kuosista paljon! Erityisesti suklaan ruskea ja lakritsin mustavalkoinen toimivat hyvin. Itsekin kannattaisin kyllä kierrätettävämpää materiaalia, vaikka muovin kunnolliseen kierrätykseen ollaankin menossa vihdoin.

Keijukainen:

Oh, ja ah, mitä pakkauksia! Itse olen melko pragmaattinen ja harvemmin tulee maksettua pelkästä paketin ulkonäöstä, mutta pakko myöntää että Clipper on heikko kohtani.

Vierailija:

Mietin jatkuvasti kadulla kulkiessani, miksi asiat ovat niin rumia vaikka jokuhan ne on sellaisiksi suunnitellut – eikö olisi samalla vaivalla suunnitellut edes jokseenkin kaunista. Elintarvikkeiden suhteen en ole ihan niin nirso, koska usein tuntuu että kauniisti paketoidut tuotteet ovat myös luomu-, lähi-, raaka-, super- tai jotain vastaavaa luksusruokaa, joiden yhteissummana hinta karkaa maksukyvyn ulottumattomiin. Jos tavallista ruokaa saisi kauniissa ja rumissa rasioissa valitsisin varmasti kauniita.

Graafikko:

Luulisi, että kaikki yritykset haluaisivat tuotteilleen kauniin pakkauksen, mutta aina se ei menekään niin! Esimerkiksi Euroshopperin ja Rainbow’n tuotteet näyttävät tarkoituksella halvalta – koska ne ovat halpoja. Ostajalle ei siis haluta antaa virheellistä kuvaa kalliista tuotteesta ”liian” hienolla pakkauksella.

Graafisena suunnittelijana sitä on välillä törmännyt karuun todellisuuteen. Kun haluaisi jättää valkoista tilaa, kun haluaisi kauniin fontin, kun haluaisi sitä ja tätä, mutta asiakas inttää ”Ei kun tuo on liian fiini!”. Silloin pitää taipua. :)

Mutta onneksi vapaa-ajalla voi fiilistellä kauniita pakkauksia…

HN:

Pakkauksien ulkonäkö merkitsee minulle paljon, sillä se luo mielestäni mielikuvan itse sisällöstä ja luo itselleni odotuksia itse tuotteesta! Esimerkiksi kosmetiikassa pakkaus voi luoda tuotteesta heti alkuun suuria odotuksia. Samoin ruoan ja eritoten esim herkkujen (suklaa, keksit, jäätelöt) pakkauksien tekstit ja kuvat ovat tärkeitä! Parhaimmillaan ne ilahduttaa ja sulostuttaa vaikka hyllyssä ollessaan esillä! Ihanat koko kipot pääsisi meillä käyttöön heti! Ja tietty jätskiä sisälle!! :)

INNEJ:

Kyllähän sitä mieluummin ostaa tuotteita, joiden pakkauskin on kaunis. Etenkin kotona esille jäävät arjen perusjutut on kiva hankkia kivalla pakkaussuunnittelulla varustettuna. Minulla keittiön saippuapulloa koristavat vaaleanpunaiset omenankukat ja kylpyhuoneen hyllyillä on purnukoita kivoilla graafisilla teksteillä.

Alkoi heti tehdä mieli Ainon mustikkapiirakka -jätskiä. Ja nuo valkoiset koko kulhot sopisivat hyvin kattaukseeni, sillä kyseistä sarjaa minulla on jo muutama kulho eri värissä :) olisi tervetullut lisä pienehköön astiavalikoimaani..

Reija:

Näin FB:ssä julkaisun uudesta kuosista ja mietin heti että se on tosi onnistunut! Koska pidän hieman sulaneesta jätskistä. Nyt tekee mieli lusikoida annos suosikki-Ainoani kulhoon ja nauttia. <3 Ja ei ole ollenkaan pahitteeksi jos myöhemmin pakastan marjat kauniiseen jäätelörasiaan.

Tarkkailkaahan sähköpostejanne, sillä kohta kolahtaa. :) Kiitos vielä kaikille osallistuneille!

aino6.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , ,

Categorised in: Yleinen

1 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Vierailija

    Oot niin ihana ja kultainen, kun jaksat perusteellisesti vastailla lukijoiden kommentteihin! Ainakin minulle olet joka ikinen kerta vastannut. :) sanon tämän jälleen – olet niiiiin oikealla alalla! Ihanaa päivää!

Related posts